MTB αλλαγη λαστιχου σε δρομου + διαφορα

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
alexKourou
Απών/απούσα

Καλησπερα σε ολους!

Πριν απο 3 εβδομαδες αγορασα ενα Mtb.
Η αρχικη σκεψη και σκοπος χρησης ηταν απλα η μετακινηση απο το σπιτι στην δουλεια + γυμναστικη.
Αφενος επειδη στην περιοχη μου τα τελευταια 9 χρονια εχω δει τα απειρα ατυχηματα σε ενα συγκεκριμενο σημειο της διαδρομης(καλοκαιρι 2-3 τρακαρισματα/μηνα στο ιδιο σημειο..) και αφετερου επειδη μπορω να κανω την μιση διαδρομη απο ανωμαλο χωματοδρομο επελεξα ενα απλο ( Solid Tiger αν σας λεει κατι ) mtb 18 ταχυτητων με μπροστινη αναρτηση.

Αφιερωσα 2,5 εβδομαδες στο να βελτιωσω την φυσικη μου κατασταση κανοντας 3-10χλμ/μερα , να 'μαθω' το ποδηλατο καλυτερα και να συνηθισω την κινηση μεσα στην πολη και σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας.

Χθες λοιπον χτυπησα τα πρωτα μονοκοματα 34χλμ!
Στην επιστροφη συνειδητοποιησα οτι τα χλμ που εχω κανει σε χωμα ειναι το 1/10 αυτων που εχω κανει σε ασφαλτο και εν τελη , μπορω να τα κοψω εντελως και να μεινω μονο στο δρομο.Κατι το οποιο μπορω να πω οτι λατρεψα(ο γνωστος σε ολους μας παλιμπαιδισμος οταν πιανουμε ποδηλατο?).

Μετα το τελος της μακριας αυτης εισαγωγης μπαινω επιτελους στο κυριως θεμα.
-Μπορω να αλλαξω τα λαστιχα μου σε δρομου?
-Τι μαρκα να προτιμισω και τι χαρακτηριστικα να προσεξω?
-Συντηρηση καθε ποτε χρειαζεται(2 εβδομαδες με 1 μηνα αναλογως την χρηση να υποθεσω)?
-Εχει νοημα η προσθηκη εξτρα πισω ταχυτητων?(Ξερω οτι θα πρεπει να αλλαξω επισης αλυσιδα,ντεραγιε και λεβιε).Ο λογος ειναι οτι στην κατηφορα,πολυ χαμηλης κλισης,μεγαλη ευθεια,'εχανα το πεταλι'.
-Εχω σηκωσει την σελα περιπου 7-8 δαχτυλα για να διευκολυνει στο πεταλι(τουλαχιστον ετσι το νιωθω).Θα πρεπει να σηκωσω και το τιμονι η ειναι ατοπο?
-Ενας ελαφρυς πονος χαμηλα στην μεση(κοκυγας?) μετα τα 20-25χλμ ποδηλασιας ειναι κατι το οποιο θα φυγει με τον καιρο η εχει να κανει ειτε με λαθος τροπο χρησης απο μερους μου ειτε λαθος στησιμο ποδηλατου?Σημερα εχειεξαφανιστει αλλα υποθετω οτι θα τον ξαναδω συντομα τον φιλαρακο ;P

Νεος ποδηλατης,ερασιτεχνης,χωρις προηγουμενη εμπειρια αυτου του τυπου(μεγαλες βολτες με κοσμο κτλ) και χωρις , προς το παρον , γνωση των 'ποδηλατικων'.

Υ.Γ:Ενα μεγαλο Μπραβο στον κοσμο που εστησε,οργανωνει και στηριζει αυτο το σαιτ!

Υ.Γ 2:Ουφ,επιτελους τελος(μεχρι και εγω με βαρεθηκα να γραφω)!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

πες για αρχή ύψος σου και μέγεθος ποδηλάτου
και μία φωτογραφία από το πλαι του ποδηλάτου
και την σέλα την έχεις στο σωστό ύψος ξέρεις τι σημαίνει σωστό ύψος???

να δούμε πρώτα τα σημαντικά και μετά πάμε σε αναβαθμίσεις
:D

alexKourou
Απών/απούσα

Καλησπερα Plannet

-Υψος 1.84
-Φωτο του δικου μου δεν εχω τωρα.Θα μπορεσω να ποσταρω αυριο.
Το λινκ για ενα ομοιο ειναι : http://www.tonibikes.gr/el/home/product/view/31/210.html
-Δεν εχω ιδεα τι σημαινει σωστο υψος,αλλα ειναι μια καλη στιγμη να 'γοογλαρω'

Η ερωτηση για τις εξτρα ταχυτητες θα μπορουσες να πεις πως ειναι και προαιρετικη.Αν γινεται και εν τελη γινει μια τετοια αναβαθμιση θα γινει πολυ αργοτερα , στο μεσο του καλοκαιριου.

Σε ευχαριστω για την απαντηση

Edit : Η απαντηση για την σελα μπορει να διαγραφει(γοογλης ftw)!

xifias
Απών/απούσα

εννοειται οτι λαστιχα δρομου μπαινουν.θα βρεις πολλα κ πολλες τιμες.απο 8-10 ευρω το κομματι κ ανεβαινουμε.για αρχη παρε ενα σετ φτηνα κ εισαι κομπλε.θα το φχαριστηθεις!

για τις ταχυτητες,θεωρω οτι στις κατηφορες που λες ειχες τον μεγαλυτερο δισκο μπροστα κ τον μικροτερο πισω.αν παρολα αυτα το πεταλι παλι σου εφευγε κ το ενιωθες ελαφρυ(με ποσα πηγαινες χαχαχα) μπορεις να βαλεις εναν πιο βαρυ δισκο μπρος,πχ με +2 ως +4 δοντια παραπανω καθε δισκακι.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

φοβάμαι ότι το ποδήλατο σου είναι μικρό
και ίσως να μην αξίζει να επενδύσεις μιας και το μέγεθος δεν αντιμετοπίζεται με αναβαθμίσεις

nikos_x
Απών/απούσα

στο προηγούμενο ποδήλατο που είχα (πριν 2 χρόνια περίπου) είχα αλλάξει τα kenda 26X2.1 που είχε και είχα βάλει τα continental double fighter και έκαναν καλή δουλειά και στην άσφαλτο (στο καινούριο 29 έβαλα τα continental cyclocross speed 700X35 και το ποδήλατο φυσάει στην άσφαλτο αλλά και στο χώμα)