Το super ποδήλατο!

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Nikolas M
Εικόνα Nikolas M
Απών/απούσα

Τα πάντα πλέον με την βοήθεια της τεχνολογίας γίνονται έξυπνα. Φυσικά από τα δίχτυα της τεχνολογικής μεταμόρφωσης δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ένα ιδιαίτερα αγαπητό και πολύ δημοφιλές μεταφορικό μέσο, το ποδήλατο.
Ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, με την κίνηση να χτυπάει κόκκινο, το ποδήλατο δεν είναι και το πιο ασφαλές μέσο μετακίνησης. Ο αναβάτης είναι υποχρεωμένος να γυρίζει το κεφάλι του για ελέγξει δεξιά, αριστερά και πίσω τι συμβαίνει, διατηρώντας παράλληλα την ισορροπία του και αμείωτη την αίσθηση του χώρου.
Τώρα όμως με το Vanhawks Valour η μετακίνηση και οι βόλτες με το ποδήλατο γίνονται ακόμα πιο εύκολες και πιο ασφαλείς. Μέσω της εφαρμογής (android, iPhone), που θα κυκλοφορήσει όταν το ποδήλατο γίνει διαθέσιμο για μαζική κατανάλωση, δίνεται η δυνατότητα στον αναβάτη να έχει ένα GPS κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια του.
Στο τιμόνι του ποδηλάτου υπάρχουν ενσωματωμένα φωτάκια LED που ανάβουν ανάλογα με την κατεύθυνση που έχει καθοριστεί από το GPS μέσω της εφαρμογής. Ακόμα η επικοινωνία ποδηλάτου - κινητού τηλεφώνου, που γίνεται μέσω bluetooth, ενημερώνει άμεσα τον αναβάτη για οτιδήποτε βρίσκεται εκτός του οπτικού του πεδίου αλλά πολύ κοντά στο ποδήλατο.
Ανάλογα με την θέση του εξωτερικού αντικειμένου (από άλλο όχημα μέχρι και τοίχο), αποστέλλονται μηνύματα δόνησης στο τιμόνι του αναβάτη και τον προειδοποιούν, χωρίς να αναγκάζεται να σηκώσει τα μάτια του από τον δρόμο.
Η εφαρμογή υπολογίζει, στο τέλος της διαδρομής, την ώρα που χρειάστηκε ο χρήστης για να φτάσει στον προορισμό του, τις θερμίδες που κατανάλωσε, την ταχύτητά του. Ακόμα συγκρίνει τις τιμές αυτές με προηγούμενες για την ίδια διαδρομή. Σιγά σιγά το super αυτό ποδήλατο και η εφαρμογή συλλέγουν πληροφορίες και προτείνουν στον αναβάτη ποιες περιοχές να αποφύγει ή ποια είναι η συντομότερη διαδρομή.
Το ποδήλατο διατίθεται για αγορά στην τιμή των 1.049 δολαρίων (η απλή έκδοση) και στα 1.199 με κιβώτιο πολλαπλών ταχυτήτων. Και τα δυο θα είναι στα χέρια των αναβατών τους τον Νοέμβρη.
Σε περίπτωση που το ποδήλατο χαθεί, ο ιδιοκτήτης θα λάβει ένα μήνυμα με την τελευταία τοποθεσία του Valour του, μέσω των άλλων ποδηλάτων της σειράς από τα οποία ανιχνεύεται. Ένα τόσο έξυπνο ποδήλατο όμως θα ήταν συνετό να συνοδεύεται και από μια έξυπνη κλειδαριά.

Πηγή: mashable, kickstarter

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Ενδιαφερον αρθρο,
αλλα βαλε και κανενα link
για να δουμε κι εμεις οι αοματοι.
Εστω και αν ειναι στα αγγλικανεζικα

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Nikolas M wrote:
Τα πάντα πλέον με την βοήθεια της τεχνολογίας γίνονται έξυπνα.

σε αυτό θα διαφωνήσω , αν καταφέρεις να κάνεις ενα μανταλάκι να ανοίγει/κλείνει μόνο του οταν πάς να πάρεις/βάλεις ενα ρουχο απο/στη απλώστρα μπορεί να πώ οτι έχει τεχνολογία που διευκολύνει έξυπνο δεν ειναι βολικό μπορεί.Απλά το πουλάε σαν κάτι έξυπνο γιατί αυτό πουλάει (αν θυμάμαι μονο καναδυο είχαν καμπάνια για φτηνό ποδήλατο )

τώρα για αυτό που δείχνεις απλά είναι ακόμα ένα gps που απλά σε ειδοποιεί χωρίς χάρτη με την βοήθεια απο led και δόνησης (θα εxει πλάκα να ειναι με το καλό παλιό τρόπο η δόνηση http://i00.i.aliimg.com/img/pb/943/522/463/463522943_198.jpg)

σαν γκατζετιά ωραία είναι αλλα πρακτικά σε βοηθάει ? μήπως σου αποσπά την προσοχή ?
Στο Ελλάντα όλη λειτουργεί ή μονο στα χωράφια , αν έχει κίνηση το τιμόνι θα σου κάνει γυμναστική ?

πρακτικά δεν θα γυρίσεις και αν σου πεί το τιμόνι "μαστορά πίσω σου έχεις κάτι"

γιατί έχει διαφορά αν είναι μηχανάκι λεωφορείο , νταλίκα

το gps σαν εφαρμογή μου άρεσε ΑΛΛΑ ως τώρα με το gps αυτοκινήτου εχω ένα πρόβλημα ,μου αποσπά την προσοχή (και μετά απο πολλές ερωτήσεις το παθαίνουν γενικά πολλοι) πάλι καλά που μιλάει και δεν βγάζεις τα μάτια απο το δρόμο πολύ , εδω μου φαίνεται οτι μέχρι να δώ το led και να στρίψω στο περίπου θα φάω ποιο πολύ χρόνο σκέψεις

τώρα θα μου πείς "είσαι περίεργος " και θα σου απαντήσω οτι " συζήτηση κάνουμε"

Περιμένω να δώ πόσα καινοτόμα επαναστατικά γκτζετάκια θα πιάσουν κανονική παραγωγή(οχι απο καμπανια)

φιλικά Πάνος

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

έστω και μιά γρατζουνιά να γλιτώσει κανείς, έστω ένα τραυματισμό, μία ανθρώπινη ζωή, θα είναι καλό για όλους
http://www.youtube.com/watch?v=mlZqcVDWWRw

Arxarios
Απών/απούσα

...με ωραία χαλαρή μουσική, εξαιρετικό βίντεο και μία εφαρμογή ουσιαστικά με μπόλικο hardware.

Στην πράξη βλέπω να προωθούν πόσο ωραία και όμορφα είναι τα ποδήλατα χωρίς φρένα (βέβαια επειδή εκεί είναι USA και ο νόμος δεν αστειεύεται, προβλέπονται στις προδιαγραφές φρένα, πιθανώς και δισκόφρενα) και αύριο θα το αγοράσουν 100 τρέντυ χίπστερ που θα το έχουν για βόλτα και άλλοι 200 17χρονοι θα πάρουν fixed χωρίς φρένα επείδη είναι "cool".

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, λείπει μία εφαρμογή πλοήγησης κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ποδηλατών. Πλέον η πλειοψηφία έχει κινητό που να παίρνει εφαρμογές, οπότε κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο.

contact