Δύσκολο σημείο στην άνοδο της Κηφισίας

21 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Κάθε φορά που ανεβαίνω την Κηφισίας με το ποδήλατο αντιμετωπίζω πρόβλημα στο ίδιο σημείο και συγκεκριμένα στο σημείο που φτάνει στη διασταύρωση με τη Ριζαρείου.
https://maps.google.gr/maps?f=q&source=s_q&hl=el&geocode&authuser=0&q=%C...

Οι 3 λωρίδες γίνονται 5, οι δύο δεξιά λωρίδες πάνε για να στρίψουν τα αυτοκίνητα προς Σπύρου Λούη, ο δρόμος είναι συνήθως ανοιχτός και τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν ταχύτητα πηγαίνοντας προς τα δεξιά και δεν υπάρχει εναλλακτικός παράδρομος για να περάσεις πάνω από τη γέφυρα.

Είτε εγκλωβίζομαι δεξιά και περιμένω να κόψει λίγο η κίνηση για να περάσω τη σημείο, είτε αν έχω περιθώριο από πριν πάω προς τη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα να με προσπερνάνε τα αυτοκίνητα και από δεξιά (για να στρίψουν προς Σπ. Λούη) και από αριστερά για να πάνε ευθεία ή ακόμα χειρότερο για να πάνε αμέσως δεξιά για Σπ. Λούη.

Καμιά πρόταση από άλλους που περνάνε συχνά από τη σημείο αυτό?

Ευχαριστώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Εσύ να υποθέσω ότι θες να συνεχισεις ευθεία την Κηφισίας;

Στο χάρτη βλέπω πχ τη Ρούμελης η οποία καταλήγει στη Ριζα
ρείου και από εκεί πας δεξιά δίπλα στην Κηφισίας στην ο-
ποία μπαίνεις ξανά λίγο παραπάνω.

Η άλλη λύση είναι να πάρεις την Εθνικής Αντιστάσεως από
αρκετά πιο πριν και μόλις κόψεις τη Δ. Πλακεντίας να πας
αριστερά στη διχάλα στην Κώστα Βάρναλη η οποία σε βγάζει
όπου θες.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό εκείνο το σημείο για να μπεις μέσα και να ξαναβγείς... νομίζω πρέπει να μπεις πολύ μέσα και μετά μπλέκεις. Κάποια στιγμή όμως θα το δω με ησυχία.
Π.χ. πιο πριν, στα Σίδερα Χαλανδρίου που λένε, υπάρχει πολύ καλό σημείο για να κόψεις μέσα από τον παράδρομο και να ξαναπιάσεις Κηφισίας παρακάτω. Στη Ριζαρείου νομίζω είναι μπλέξιμο.
Μπορεί να κάνω και λάθος όμως, γι' αυτό ρωτάω αν είναι κάποιος που περνά συστηματικά και έχει βρει άλλη λύση.
Τώρα για να κόβω από πιο χαμιλά είναι κάτι που θέλω να το αποφύγω. Με έχει βολέψει η Κηφισίας και την έχω μάθει.

hidefnick
Εικόνα hidefnick
Απών/απούσα

Κατεβαίνεις και σπρώχνεις μέχρι το - πρώην - περίπτερο. Οταν φτάσεις εκεί, περνάς απέναντι, ninja style μη σε πατήσει κανένας γλήγορος, και ξανακαβαλάς και φεύγεις.

Εναλακτικά, απο το Υγεία το κόβεις δεξιά προς Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, και γλυτώνεις το καυσαέριο!

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

hidefnick wrote:
...Εναλακτικά, απο το Υγεία το κόβεις δεξιά προς Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, και γλυτώνεις το καυσαέριο!

Για πες πιο αναλυτικά.

hidefnick
Εικόνα hidefnick
Απών/απούσα

Αν μπεις δεξιά απο κάποιο απο τα στενά μετά το υγεία, μπαίνεις σε άδειους δρόμους, άνετους και καταλήγεις Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Γλυτώνεις το σημείο που είπες, καθώς και το δαχτυλίδι. Γενικά πας πολύ πιο στρωτά.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Τώρα το έπιασα.
Θα ήθελα να απόφύγω τόσο κύκλο και κάποιες φορές δε θέλω να φτάσω τόσο πάνω.
Θα το δοκιμάσω μάλλον κάποια στιγμή.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

διπλό

ringo
Εικόνα ringo
Απών/απούσα

νομιζω οτι θα σε βολευε να βγεις στον παραδρομο της κηφησιας ακριβως στο υψος της αερογεφυρας-πεζογεφυρας ολυμπ σταδιου και απο εκει ολο ευθεια βγαινεις στη ριζαριου στριβεις αριστερα και ο δρομος σε βγαζει με μια ωραια στροφη σε σχημα s, δηλ. στριβειε δεξια αλλα η στροφη ειναι ελαφρως αριστερη ανηφορικη με ασφαλεια σε πεταει παλι στον παραδρομο της κηφησιας. Νομιζω εχει και φαναρι για να στριψεις πριν τη στροφη. Ειναι μικρη παρακαμψη απο το δρομο σου και πολυ ασφαλης. Εναλλακτικα βγαινεις παλι στην αερογεφυρα το κοβεις κατευθεια δεξια ακριβως στην αερογεφυρα μπαινεις μεσα στην μαραθωνος που ισια ευθεια σε πεταει στη βαρναλη οπου στριβεις αριστερανκαι ολο ευθεια συνεχιζεις μεχρι που φτανεις στη διαστατρωση που δεξια παει για σχολες Δουκα και αριστερα κηφησιας αλλιως συνεχιζεις ευθεια σε ενα οδοστομα που γιστραει πολυ απο οτι θυμαμαι.
Αυτα ελπιζω να βοηθησα

KAthanas
Απών/απούσα

Νομίζω δεν υπάρχει ποδηλάτης που να μην είναι σε αμηχανία όταν πλησιάζει τον κόμβο αυτό. Η ταχύτητά μας λόγω ανηφόρας είναι μικρή και αποτελούμε κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα και θέτουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας. Εγώ μία δυο φορές έχω περάσει από εκεί και το αποφεύγω. Προσωπικά επειδή ο τελικός μου προορισμός ήταν οι περιοχές δυτικά της Κηφισίας κατέληξα στη συνημμένη πολύ όμορφη διαδρομή που περνάει από το ΟΑΚΑ. https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zY3nGt6U0zpU.kMeiZWjCHXDE Το μοναδικό "Πόντιο" που κάνω είναι ο γύρος του Υγεία, αλλά η υπόλοιπη διαδρομή αποζημιώνει με το παραπάνω. Καθόλου κίνηση απόλυτη ηρεμία.... Πολλές φορές καταλήγω στο σταθμό "Ειρήνη" που είναι κατηφόρα από το ΟΑΚΑ και από εκεί ανεβαίνω με το τρένο για να αποφύγω την ανηφόρα στο Μαρούσι που είναι αρκετά κουραστική.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ και για τις δύο εναλλακτικές.
Θα τις τσεκάρω στην πράξη.
Η 2η μεγάλη παράκαμψη επίσης με βολεύει για εκεί που καταλήγω. Θα τη δοκιμασω σίγουρα αν και δεν είχα στόχο αρχικά να ξεφύγω από την Κηφισίας.
Ευχαριστώ.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Κι εγώ προτιμώ την Βάρναλη για Κηφισιά, αλλά όταν βρίσκομαι στην Κηφισίας, είτε πάω από Ριζάρη και ξαναβγαίνω κάπου στην Κηφισίας, είτε (συνήθως) κατεβαίνω όπως τα αυτοκίνητα δεξιά και ξαναανεβαίνω κάτω απο τη γέφυρα προς Κηφισιά..

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Οι μεγάλοι κόμβοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ποδηλάτη: στα σημεία που ή πριν τον κόμβο πρέπει να συνεχίσεις στον ίδιο δρόμο αποφεύγοντας αυτούς που στρίβουν δεξιά, ή μετά τον κόμβο να αποφύγεις αυτούς που μπαίνουν στο μεγάλο δρόμο. Μένεις στη μέση του δρόμου και είσαι έκθετος!

Να δείτε Κωνσταντινούπολη τι γίνεται. Κόλαση! Πολύ χειρότερα από Αθήνα.

Το λέω για παρηγοριά...

Ο βασικός λόγος που πρέπει να αποφεύγουμε τους μεγάλους δρόμους. Αν κατάλαβα καλά περί αυτού πρόκειται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

magmike
Απών/απούσα

αν θες γραψε από που ξεκινάς και που θες να πας μήπως προτείνουμε καμιά πιο ολοκληρωμενη λύση

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι από Σύνταγμα προς Μαρούσι, ας πούμε χοντρικά στο ύψος του Ολυμπιακού.
Δεν ψάχνω να αλλάξω εντελώς τη διαδρομή μου, απλά να αντιμετωπίσω ένα συγκεκριμένο δύσκολο σημείο που όπως αναφέρθηκε είναι ένα κλασικό πρόβλημα που συναντάμε σε κόμβους.
Φυσικά είμαι πάντα ανοιχτός να ακούσω άλλες προτάσεις.

magmike
Απών/απούσα

Πράγματι αν θες να πας στο ύψος του Ολυμπιακού σταδίου είναι καλύτερο να πας από Νέα Φιλοθέη όπως γράφει ο kathanas.Σου αλλάζει τη διαδρομή αλλά δοκίμασε το.

Πρόταση και προς kathana για την αποφυγή του να περιμένεις να περάσεις απέναντι το φανάρι του Υγεία. Απλά στην Βασιλέως Γεωργίου ,μόλις μπεις Χαλάνδρι , περνάς απέναντι από την υπόγεια διάβαση του Βασιλόπουλου και μετά βγαίνεις για 100 μέτρα στην Καποδιστρίου και στρίβεις μέσα στο Μαρούσι(Νέα Φιλοθέη ) στο φανάρι και παίρνεις την Νεαπόλεως μέχρι την Ελευθερίας. Μόνο κατηφόρα και πιο ωραίος και άνετος δρόμος από το χάος και το καυσαέριο του Υγεία.Μόνο σημείο που μπορεί να σε αγχώσει η είσοδος στην καποδιστρίου όπου τα αμάξια ανηφορίζουν τρέχοντας και σου βγαίνουν και από το στοπ στην Αγίας Φιλοθέης αλλά η δεξιά λωρίδα είναι πολύ φαρδιά εκεί και χωράς να χωθείς χωρίς να προβληματίσεις τα αμάξια.Απλά δείξε λίγη προσοχή.Αν σου φαίνεται πολύ μανίκι έχει και φαρδύ πεζοδρόμιο και στρίβεις ανάποδα στην Αγίας Φιλοθέης για να βγεις Νεαπόλεως.Το πεζοδρόμιο στην Αγίας Φιλοθέης δεν είναι τόσο καλό αλλά την κάνει τη δουλειά του

http://www.gmap-pedometer.com/?r=6469654

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ και πάλι. Θα δω με ησυχία και θα τεστάρω με την πρώτη ευκαιρία που θα έχω άνεση χρόνου τις εναλλακτικές.
Πρέπει να έχω άνεση χρόνου γιατί δεν το έχω με τον προσανατολισμό και μπορώ για πλάκα να χαθώ εντελώς.
Θα επανέλθω για σχόλια ελπίζω.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Vasscott wrote:
Ευχαριστώ πολύ και πάλι. Θα δω με ησυχία και θα τεστάρω με την πρώτη ευκαιρία που θα έχω άνεση χρόνου τις εναλλακτικές.
Πρέπει να έχω άνεση χρόνου γιατί δεν το έχω με τον προσανατολισμό και μπορώ για πλάκα να χαθώ εντελώς.
Θα επανέλθω για σχόλια ελπίζω.

Μετα το πρωινο τηλεφωνημα και να πω δημοσια οτι εχω εκπλαγει που δηλωσες οτι δεν ξερεις την Παπαβασιλειου, περιμενεις να μπορεις να κινηθεις στους δρομους.

Αυτη ειναι η Παπαβασιλειου απαραδεκτε τυπε
1

Και να αποκαλυψω γιατι πηγαινω καθημερινα στο κεντρο και καλα για πρωινο
2

Δεν μπορει καποια στιγμη θα ξαναπαει.

KAthanas
Απών/απούσα

magmike wrote:

Πρόταση και προς kathana

http://www.gmap-pedometer.com/?r=6469654[/quote]

Πολύ ωραία και στρωτή διαδρομή φαίνεται. Πράγματι αν είσαι γκαντέμης και περιμένεις δύο λεπτά στο Υγειά να ανοίξει το φανάρι, έχεις περάσει ήδη τη Νέα Φιλοθέη από τη διαδρομή σου. Έχει ωραίους, ήσυχους δρόμους εκεί και πολύ πράσινο, την ξέρω την περιοχή. Αυτή την υπόγεια διάβαση δεν την ήξερα, μου άνοιξες τους ορίζοντες!

tsovas
Εικόνα tsovas
Απών/απούσα

1

Ρε kktsol δεν μπορεί να θυμάται o Vasscott πόσες έχουν περάσει για φωτογράφηση από την αποθήκη του ή μήπως δεν αναγνώρισες την αποθήκη του;;;;

magmike
Απών/απούσα

kathanas wrote:
magmike wrote:

Πρόταση και προς kathana

http://www.gmap-pedometer.com/?r=6469654

Πολύ ωραία και στρωτή διαδρομή φαίνεται. Πράγματι αν είσαι γκαντέμης και περιμένεις δύο λεπτά στο Υγειά να ανοίξει το φανάρι, έχεις περάσει ήδη τη Νέα Φιλοθέη από τη διαδρομή σου. Έχει ωραίους, ήσυχους δρόμους εκεί και πολύ πράσινο, την ξέρω την περιοχή. Αυτή την υπόγεια διάβαση δεν την ήξερα, μου άνοιξες τους ορίζοντες![/quote]
;)

contact