6x200 Greece, Athens - Alexandroupoli, 1-6/08/2016

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Brevets
Εικόνα Brevets
Απών/απούσα


http://6x200.gr/

Το 6x200 είναι μία εκδήλωση ανοικτή για όλους τους ποδηλάτες που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδος.

Βασική προϋπόθεση για τους ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν; Να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, μιας και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την σωρευτική κόπωση μέρα με τη μέρα, αλλά και ενδεχομένως ακραίες καιρικές μεταβολές, όπως υψηλές θερμοκρασίες έως τοπικές καταιγίδες.

Η φετινή διαδρομή, στην 3η της έκδοση, είναι εύκολη από πλευράς υψομετρικών καθώς και οι ανηφόρες σε ολόκληρη την διαδρομή δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Η διαδρομή κινείται κατά κανόνα σε πεδινές περιοχές με το μεγαλύτερο υψόμετρο να φτάνει τα 1140 μέτρα. Οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να ποδηλατίσουν με θέα σε μερικά από τα πανέμορφα Ελληνικά τοπία όπως ο Παρνασσός, Οίτη, Σπερχειός ποταμός, Πήλιο, τεχνητή λίμνη Κάρλα, Πηνειός ποταμός, Όλυμπος, Βενετικός ποταμός, λίμνη Καστοριάς, λίμνη Βεγορίτιδα, καταρράκτες Έδεσσας, Αξιός ποταμός, Γαλλικός ποταμός, τεχνητή λίμνη Κερκίνη, ποταμός Νέστος, Παρανέστι, λίμνη Βεγορίτιδα και να καταλήξουν στον επιβλητικό φάρο της Αλεξανδρούπολης, ύψους 18 μέτρων ο οποίος λειτουργεί από το 1880.

Η συνολική απόσταση τις 6 αυτές ημέρες είναι 1265 χιλιόμετρα, εκ των οποίων περίπου τα 11 χιλιόμετρα από αυτά κινούνται σε βατούς χωματόδρομους, και η συνολική υψομετρική διαφορά φθάνει τα 11450 μέτρα.

Για τους έμπειρους ποδηλάτες θα είναι μία καλοκαιρινή ποδηλατική εκδρομή, ενώ για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο "μεγάλο" από τα συνηθισμένα, θα είναι μία περιπέτεια.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Το ποδήλατο θα χρησιμοποιηθεί για την συγκεκριμένη βόλτα,και σαφέστατα ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει να είναι επιεικής ως προς την κατάσταση που θα του επιστραφείεκτός και αν έχει ήδη φρόντίσει να το περιποιηθεί ο ίδιος

contact