Ένα σπαστό έφερε την καταστροφή στο λεωφορείο

35 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
νοοτροπία
Εικόνα νοοτροπία
Απών/απούσα

Συγγνώμη που θα σας ταλαιπωρήσω με την μεγάλη έκταση αλλά είναι το πρώτο μου post

Αφορμή γι’ αυτό το θέμα υπήρξε ένα περιστατικό που βίωσα με λεωφορείο πριν περίπου 3 εβδομάδες μία ωραία Κυριακή στις 10:30 το πρωί.

Βρισκόμουν στην στάση του Ερυθρού Σταυρού με κατεύθυνση προς τα Βόρεια προάστια (γνωστή στάση αφού εξυπηρετεί ένα μεγάλο νοσοκομείο καθώς και τη Νομαρχία Αθηνών και είναι ένας κόμβος λίγο πριν την Κατεχάκη) αφού πριν 30 λεπτά είχα κατέβει από το λεωφορείο-φυσαρμόνικα της γραμμής 550.
Φτάνει λοιπόν το επίμαχο λεωφορείο 603 γνωστό ως μέσο εξυπηρέτησης των ανθρώπων της πλούσιας περιοχής του Παλαιού Ψυχικού (αυτό το επισημαίνω γιατί Κυριακή πρωί είναι φυσικό να είναι ελάχιστοι οι συνήθεις επιβάτες του που είναι το υπηρετικό προσωπικό της περιοχής) και αποφασίζω να μπω, όπως έκανα τους τελευταίους 3 μήνες με το φιλαράκι μου ένα Dahon Boardwalk, όταν ακούω τον οδηγό να λέει:

- Απαγορεύονται τα ποδήλατα (ήρεμος και γαλήνιος).

- Δεν είναι ποδήλατο είναι χειραποσκευή, του απαντάω στα γρήγορα και ήδη σιγοβράζοντας.

- Απαγορεύονται τα ποδήλατα, σας παρακαλώ κατεβείτε (ευγενέστατος ο άνθρωπος).

- 1ον δεν είναι ποδήλατο είναι χειραποσκευή, του απαντάω, και 2ον μόλις κατέβηκα από άλλο λεωφορείο. Πως νομίζετε ότι έφτασα ως εδώ; Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνω σε λεωφορείο, συνεχίζω έχοντας αγγίξει τους 100 βαθμούς C.

- Απαγορεύονται τα ποδήλατα και πρέπει να κατεβείτε.

- Δεν κατεβαίνω, ούτως ή αλλιώς δεν βλέπω πουθενά κανένα κανόνα που να μου το απαγορεύει.

- Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη αν τραυματιστεί κανείς.

Σημείωση: Υπήρχαν 8 άτομα στο λεωφορείο όλα καθισμένα και με εμένα καθισμένη στη σέλα του Dahon, δηλ. καθώς μπαίνουμε από την μεσαία πόρτα δεξιά, στο μπροστινό αριστερό μέρος να έχω πίσω μου το μαξιλάρι που ακουμπούν τα άτομα με αμαξίδιο ή καρότσι και εγώ να κοιτάω προς το οδηγό. Συμπέρασμα: και να μου έφευγε με μαγικό τρόπο το σπαστό δεν θα χτυπούσε ούτε εμένα.

- Ποιο τραυματισμό, αφού όλοι κάθονται και εγώ το προσέχω,
του απαντάω σε κατάσταση λες και έχω ανακαλύψει εδώ και χρόνια την Αμερική και ο κόσμος γύρω ακόμα δεν εννοεί να το καταλάβει. Πραγματικά είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό όχι μόνο με την ηλιθιότητα αλλά με την διαλλακτικότητά του περισσότερο ενώ ήταν ευγενέστατος.

Ευτυχώς την επόμενη στιγμή κλείνει τις πόρτες προχωράει 5 μέτρα και σταματάει αφήνοντάς μας να νομίζουμε ότι ήταν κόκκινο το φανάρι και θα φύγουμε σε λίγο οπότε λύθηκε το θέμα (για όσους δεν γνωρίζουν την στάση απέχει 10 μέτρα από το φανάρι της διασταύρωσης Κηφισίας-Πανόρμου).

Έλα όμως που είχε ανάψει τα αλάρμ και τηλεφωνούσε στον προϊστάμενό του για επιπλέον βοήθεια απέναντι στην αδηφάγο ποδηλάτισσα που τον έμπλεξε κυριακάτικα.
Ξεκινάνε λοιπόν τα σούσουρα, ‘’γιατί δεν προχωράμε;’’ και ‘’τι θα γίνει;’’ και το κλασικό ‘’εδώ θα μείνουμε;’’. Ακούγεται όμως ξαφνικά η φωνή του οδηγού: ‘’Κύριε προϊστάμενε, έχω εδώ μία με ποδήλατο που δεν κατεβαίνει, τι να κάνω;’’.
Εκνευρισμένη εγώ του φωνάζω δεν είναι ποδήλατο, είναι σπαστό, διπλωμένο και αποτελεί χειραποσκευή.

Συνεχίζει εκείνος το τηλεφώνημα: ‘’Της το είπα αλλά δεν κατεβαίνει’’.

Τέλος πάντων επειδή αρκετά μακρηγόρησα, με λίγα λόγια μίλησα και εγώ με τον προϊστάμενο αλλά τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Είναι ποδήλατο, όχι δεν είναι. Με ενημέρωσε στο τέλος ο οδηγός ότι άλλη λύση από το να καλέσει την αστυνομία δεν είχε (αν είναι δυνατόν) και λόγω και της μουρμούρας των υπολοίπων επιβατών, άνθρωποι μετανάστες που έπρεπε να δουλέψουν Κυριακή αποφάσισα ότι αρκετά παιδεύτηκαν για χάρη μου και καλύτερα να τους άφηνα να πάνε στις δουλειές τους. (Μεγάλο λάθος δεν ζήτησα τα στοιχεία του).

Κατέβηκα με βαριά καρδιά και απηυδισμένη από την έλλειψη κατανόησης από έναν συνάνθρωπο για ένα τόσο γελοίο κατά την άποψή μου θέμα. Περίμενα μήπως βρω ταξί για να πάω σε μία δουλειά στο Παλαιό Ψυχικό που είχα ήδη αργήσει

και τότε συμβαίνει το παράδοξο:

σταματάει το 610 ένα mini bus ακριβώς μπροστά μου, ανοίγει την πόρτα τού οδηγού και με ρωτάει ο ίδιος ο οδηγός ‘’Πόσο το πήρες;’’ με μία χαρά στο μάτι λες και συνάντησε για πρώτη φορά τον αγαπημένη του διασημότητα.

Σε αυτή την χώρα είναι να τρελαίνεσαι!!!

Σήμερα στην Ελλάδα είναι αδύνατον για κάποιους ανθρώπους να αντιληφθούν την σημασία χρήσης ποδηλάτου και ΜΜΜ μαζί (στους σημερινούς καιρούς είτε για την λειτουργικότητα της κοινωνίας είτε για την προστασία της περιβαλλοντολογικά) χωρίς σαφείς και πλήρεις κανόνες ενώ είναι υποχρεωτικό να κόβει κανείς εισιτήριο σε δημόσιο μεταφορικό μέσο το οποίο δεν διατηρεί τις προφανείς του υποχρεώσεις.

Αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος να πληρώνω εισιτήριο σε μέσο του Δημοσίου όταν αυτό ούτε καν προσπαθεί να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες των επιβατών του ενώ επιπλέον τους ταλαιπωρεί με τις κλασικές αργοπορίες του και την συνήθη άσχημη κ απότομη οδήγησή του.
Το λογικό θα ήταν αφού εγώ σαν πελάτης αλλά και σας πολίτης δεν εξυπηρετούμε πλήρως δεν θα έπρεπε να πληρώνω μέρος ή και ολόκληρο το αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα έπρεπε να υπήρχε εναλλακτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς, όχι να με απειλούν ότι θα καλέσουν την αστυνομία.

θα σας προέτρεπα να δείτε πως αντιμετωπίζουν παρόμοια το θέμα στις ΗΠΑ μέσω του παρακάτω link:

http://www.youtube.com/watch?v=e_bu4JCO2-I

Το βίντεο είναι διαφημιστικό αμερικάνικης εταιρείας κατασκευής σπαστών ποδηλάτων που συνεργάζεται με μία ιδιωτική εταιρεία αστικών λεωφορείων, όπως είναι τα περισσότερα στις ΗΠΑ. Εξηγεί ότι λόγω της οικονομικής κρίσης συνεπώς της αύξησης των επιβατών στα λεωφορεία (ανθρώπων που αποφεύγουν πλέον να καίνε βενζίνη μέσω ΙΧ και επιλέγουν φθηνότερη μετακίνηση) γίνεται αναγκαία η εξυπηρέτηση και των πελατών – επιβατών που χρησιμοποιούν ποδήλατο και δη σπαστό.
Η λογική είναι ότι ο επιβάτης είναι πελάτης που καταθέτει ένα χρηματικό ποσό (εισιτήριο) προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη του για μεταφορά, συνεπώς αν καλύπτει τα λεγόμενα ‘’τελευταία μέτρα’’ (σε ελεύθερη μετάφραση) last mile (απόσταση σπιτιού-στάσης και στάσης-δουλειάς) με ποδήλατο είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να βρεθεί τρόπος η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς να τον δεχτεί με αυτό.

Ευχαριστώ που με διαβάσατε!!!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Δεν άντεξες και το'γραψες τελικά ε; ;)
Άντε σε περιμένουμε και σε καμιά βόλτα όμως!
Ο ένας εκ των 2 για τα street panther αυτοκόλλητα που είχαμε έρθει, αν θυμάσαι

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

καλα αν εχω μαλωσει κ γω με οδηγους στα αστικα, απειρες φορες για θεματα ποδηλατου...κ δεν εχω σπαστο...αν ειχα κ μου εκανε τετοια μανουρα θα επεμενα να καλεσει την αστυνομια...κ αφου τα βρισκαμε εκει, βουρ στα δελτια ειδησεων...

sad
Απών/απούσα

Λάθος χειρισμός από μέρους σου

1) Ενδίδεις στον κλασικό εκβιασμό "αν δεν κατέβεις θα σταματήσω και θα ταλαιπωρώ τους επιβάτες" (για χάρη σου)

Κακώς

Έπρεπε να του ζητήσεις τον κανονισμό,ώστε να δεις με τα ίδια σου τα ματάκια τι απαγορεύει και τι επιτρέπει ως αντικείμενο
(ποτέ δεν τον δίνουν,ακόμα και στο σταθμαρχείο
Έχεις δει ποτέ να μπουν αφρικάνοι μετανάστες με πραμάτεια σαν μικρό ψυγείο κι όχι ένας δυο τρεις μαζί σε λεωφορεία η τρόλεϊ ;; μακρυά ο ρατσισμός από μένα)

2)"θα πάρω αστυνομία και θα σε ...
Ποτέ δεν παίρνουν (μη φάνε καμιά μήνυση)
Έπρεπε να τον προκαλέσεις να πάρει διότι δεν έχει δικαίωμα να σε κατεβάσει αν δεν σου αποδείξει ότι παραβιάζεις τον κανονισμό

Τελικά
δεν έπρεπε να κατέβεις ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα σχετικά με το διπλωμένο ποδήλατο
(σκέψου να ήταν και καροτσάκι μωρού ;;;
τουλάχιστο το ποδήλατο μπορεί να πάει μόνο του)

Για την ιστορία τη μαγκιά οδηγού την έχω αντιμετωπίσει μια φορά με ένα ράφι βιβλιοθήκης (στη γραμμή 049)
Πήγαμε στο σταθμάρχη περιμέναμε αστυνομία κι έφτασε ο ίδιος ο προϊστάμενος να ζητήσει συγνώμη και να ακυρώσει την κλήση στο 100
Έφαγε το βρισίδι από τους επιβάτες (κι ένας προσφέρθηκε για μάρτυρας περιμένοντας μαζί μας αρκετή ώρα)
Η περιγραφή ταιριάζει με του δικού σου - το όνομα του μπορείς να το βρεις,αλλά πλέον δεν του κάνεις τίποτα

Τώρα τι σκοπό έχεις ;
Θα παραμένεις έρμαιο στις διαθέσεις κάθε οδηγού ;
Υ.Γ
ΔΕΝ έχω σπαστό

vang
Απών/απούσα

...και δεν έχω καιρό η διάθεση να περιμένω να γίνει θέμα,

1. δείχνω την ταυτότητα μου και λέω...Ορίστε, κρατήστε τα στοιχεία μου ...ΘΑ ΜΕ ΠΑΤΕ ΠΡΩΤΑ και μετά κάντε μου μήνυση για παράβαση των κανονισμών...αλλιώς οι κύριοι εδώ πού τους καθυστερείς χωρίς λόγω θα έχουν κάθε δίκιο να σε λυντσάρουν...

2. Το καλύπτω με το ειδικό κάλυμμα πού είναι πανάλαφρο και το έχω πάντα μαζί μου στο ειδικό τσαντάκι της σέλας. Μετά είναι πράγματι αποσκευή και άν κάποιος σεκιουριτάς, οδηγός κλπ ρωτήσει "τι έχετε κύριε εκεί;" απαντάω ότι πιασάρικο μούρθει εκείνη την στιγμη. Μερικα πού έχουν αφήσει εποχή....ραπτομηχανη, παιδικό αναπηρικό αμαξίδιο,....τον δονητή μου....λογαριασμό θα σου δώσω ρε...κλπ

Πάντως το κάλυμμα είναι υποχρεωτικό σε πολλά μέσα στο εξωτερικό και δέν έιναι κακή ιδέα να προμηθευτείτε ένα ...Πολλές φορές και εσύ ο ίδιος/ η ίδια δεν θέλεις να φαίνεται τι κουβαλάς ή να μπείς με το λασπο/λερωμένο ποδήλατό σου σε κάποιο χώρο πού αναγκαστικά θα είσαι σε στενή επαφή μα άλλους π.χ. σινεμα, ταβέρνα κλπ...Αν θες να αποφύγεις οποιαδήποτε κουβέντα, βάζεις το κάλυμμα και όλοι βλέπουν ότι κουβαλάς ένα βαλιτσάκι...

νοοτροπία
Εικόνα νοοτροπία
Απών/απούσα

Προς sad :
Ως προς το 1ο Θεωρείστε με καλοκάγαθη ή προσκοπικής κουλτούρας εκείνη την στιγμή δεν αξίζει θεωρώ να την πληρώσει ο άμοιρος κόσμος
ως προς το 2ο του ζήτησα να μου δείξει τον κανονισμό και μου είπε ότι δεν το κουβαλάει μαζί του.

Γενικότερα εκείνη την ώρα χάλασε τόσο πολύ η διάθεσή μου που δεν είχα όρεξη ούτε τον ΣΚΑΙ να πάρω
σας πληροφορώ όμως μετά χαράς ότι ετοιμάζω δελτίο τύπου και όπως είπα και στον αγαπητό συμποδηλάτη djapal θα έχω σύντομα έτοιμο ένα άρθρο με πλήρες περιεχόμενο κανόνων και νόμων περί ΜΜΜ και ποδηλάτο.

Ευχαριστώ vang για τις χρήσιμες συμβουλές, την επόμενη φορά θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένη!)

sad
Απών/απούσα

σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας
(προσπαθώ να την καταπνίγω)

Από την άλλη τι περίμενες, κάποια στιγμή θα την αντιμετώπιζες

Απλά ο τίτλος σου είναι υπερβολικός

Αν οδηγός αφήσει στη στάση ανάπηρο γιατί δε γουστάρει να προσεγγίσει τη ράμπα;
Η
2004 επί ολυμπιακών αγώνων οδηγός να παρατήσει λεωφορείο επειδή τόλμησε τυφλός αθλητής να μπει με σκύλο οδηγό
(κατά παράβαση του κανονισμού και με τη βοήθεια των επιβατών)

Οι παραπάνω τι τίτλο θα έπρεπε να δώσουν ;

Είχες την επιλογή να φύγεις πεταλάροντας ,
Αν δεν την είχες ; ....

Nemi6
Απών/απούσα

Οντως και γω απο τον τιτλο περιμενα κατι πιο εξωπραγματικο και τρομερο.

Ειδικα αυτα τα caps με ψαρωνουν ωρες ωρες.

Οχι οτι η ιστορια σου ηταν λιγη,εχω βρεθει και γω σε παρομοιες καταστασεις μερικες φορες.Αλλα τελικα ολα αυτα τα σκηνικα μπηκανε στην ποδηλατικη μου ρουτινα και "μηχανικα" καθε φορα ξερω πως να φερθω.

Ακομα και στον δρομο οταν κλασικα με κλεινει καποιος γιατι βαριοτανε να δει καλυτερα τον δεξι του καθρεφτη εγω σκεφτομαι " +1 βλακας που παραλιγο να με φαει..keep riding"

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν ειναι αναγκη να δινουμε σημασια σε γεγονοτα που δεν ειναι σπανια οσο τρομερα και αν φαινονται.

νοοτροπία
Εικόνα νοοτροπία
Απών/απούσα

Έχεις απόλυτο δίκιο. Φοβάμαι ότι δεν γνωρίζω πολλές φορές την δύναμή μου όμως ήρθε η ώρα να ξεσκεπάσω τις φοβίες ενός συστήματος που δεν γνωρίζει που πάν' τα τέσσερα. Από σήμερα η αντίδραση θα είναι άμεση και επίπονη για τους αποχαυνωμένους

sad
Απών/απούσα

νοοτροπία wrote:

Κατέβηκα με βαριά καρδιά και απηυδισμένη από την έλλειψη κατανόησης από έναν συνάνθρωπο για ένα τόσο γελοίο κατά την άποψή μου θέμα. Περίμενα μήπως βρω ταξί για να πάω σε μία δουλειά στο Παλαιό Ψυχικό που είχα ήδη αργήσει

Δοκίμασε να έχεις μια επίσημη θέση
(εφόσον ο οδηγός δεν είναι συνάνθρωπος σου να δείξει κατανόηση αλλά όργανο εντεταλμένο στη δημόσια εξυπηρέτηση...που δε θα σου ανοίξει την πόρτα επειδή έχεις ωραία μάτια)
Θα είναι κάτι που αξίζει τον κόπο να το γράψεις

'Άλλαξε κι αυτόν το τίτλο πριν φανταστεί καποιος ότι σε πάτησε φορτηγό, με το σπαστό

(Μα καλά δε σου είπε κανείς ότι με το ποδήλατο πας πιο γρήγορα)

νοοτροπία
Εικόνα νοοτροπία
Απών/απούσα

Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τι έγραψες αλλά με χαλασμένα φρένα τι άλλο να έκανα κωλοτούμπες; Ευτυχώς ένας φίλος μετά τη δουλειά θα μου τα έφτιαχνε (για να μην ερωτηθώ γιατί το πήρα)!

Δες την ιστοσελίδα για να καταλάβεις τη νοοτροπία με την οποία λειτουργώ, ίσως λίγο περισσότερο διαλλακτική απ' ότι αντέχει η Ελλάδα αλλά και σίγουρα πιο σαφής.

Σημ. Ο τίτλος είναι διαφημιστικό τρικ.

teaser
Απών/απούσα

αν κλείσουμε την εθέλ για κάποιο διάστημα στο επόμενο CMR να μην βγαίνουν λεοφωρεία, θα διαμαρτυρηθούν κάποιοι από εδώ μέσα? αναρωτιέμαι...

τα σπαστά μπαίνουν ακόμα και στο μετρό...δεν θα μπουν στο λεοφωρείο...

γαμώ την μπανανία μου...

ggont
Απών/απούσα

teaser wrote:
αν κλείσουμε την εθέλ για κάποιο διάστημα στο επόμενο CMR να μην βγαίνουν λεοφωρεία, θα διαμαρτυρηθούν κάποιοι από εδώ μέσα? αναρωτιέμαι...

Πολυ ωραια ιδεα! Πρεπει να τιμωρίσουμε τους βλακες που προτιμουν το λεωφορειο
αντι του ΙΧ για να μάθουν!!!

Shaft
Απών/απούσα

...μια παρατήρηση/ερώτηση: εγώ έχω την τσάντα της Dahon που μπαίνει το ποδήλατο μέσα και γίνεται όντως χειραποσκευή (προφανώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει άλλη τσάντα - ακόμα και πλαστική τσάντα του ΙΚΕΑ αν έχει σπαστό 16").

Πιστεύεις ότι σε αυτή την περίπτωση αν έβαζες το ποδήλατο στην τσάντα επί τόπου θα τον έφερνες τον οδηγό σε αμηχανία και θα το βούλωνε επιτέλους;

teaser
Απών/απούσα

ggont το πήρες στραβά...δεν προτείνω να τιμωρίσουμε κανέναν...απλά να δηλώσουμε τη διαμαρτυρία μας για τέτοια περιστατικά, να ζητήσουμε να δούμε κάποιον υπεύθυνο για να μας πει για τον κανονισμό και όταν αποδειχθεί ότι δεν απαγορεύεται να κουβαλάς χειραποσκευή, (που δεν απαγορεύεται), να απαιτήσουμε να ενημερωθούν όλοι οι οδηγοί για να μην επαναληφθούν τέτοια λυπηρά περιστατικά...

όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος...(δυστηχώς μερικές φορές δεν γίνεται αλλιώς)

tomac4
Απών/απούσα

teaser.... δεν ντρεπεσαι να λες τετοια πραγματα... χεχε

teaser
Απών/απούσα

tomac4 wrote:
teaser.... δεν ντρεπεσαι να λες τετοια πραγματα... χεχε

είσαι ο ΤΥΠΑΣ με το περίεργο ποδήλατο ε? χεχεχε

spirosta
Απών/απούσα

Περίεργοι και στρυφνοί και "κολλημένοι" δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν. Όσο και να διαδοθεί το ποδήλατο, όσο και να ενημερωθούν οι οδηγοί όσο όσο όσο...

Για αυτό το λόγο ή το παίζεις τρελός και δεν κουνιέσαι από μέσα και ταλαιπωρείς και 5 ανθρώπους που πάνε στη δουλειά τους ή....
Φροντίζεις να πάρεις τα μέτρα σου. Αφού ξέρεις ότι μπορεί να συμβεί και αν δεν θέλεις να τσακώνεσαι και να εκνευρίζεσαι τι πιο απλό από μια τσαντούλα. Είτε είναι σακούλα τζάμπο είτε την έχεις φτιάξει από παλιά υφάσματα είτε είναι brompton, dahon κτλ. τι πιο απλό από αυτό? Πας στη στη στάση τσουπ το διπλώνεις και μέσα. Και δεν θα σε ενοχλήσει κανένας όπως δεν ενοχλούν τους "μελαμψούς" όταν μπαίνουν με την πραμάτεια 5-5 σε ώρες αιχμής.

Απλό δεν είναι? Και ούτε αναλύουμε λαγούς και πετραχήλια, ούτε χαλάει η διάθεση η δική μας (μαζί με του οδηγού και των επιβατών). Και στην τελική είμαστε πιο ευχαριστημένοι. Πιο ευχαριστημένοι πιο πολλά ποδήλατα. Πιο πολλά ποδήλατα περισσότερες θέσεις για παρκάρισμα. Περισσότερες θέσεις για παρκάρισμα, όχι πια διπλοπαρκαρισμένα.. (σταματάω εδώ... θυμάστε την διαφήμιση με τα C4?)

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

teaser wrote:
tomac4 wrote:
teaser.... δεν ντρεπεσαι να λες τετοια πραγματα... χεχε

είσαι ο ΤΥΠΑΣ με το περίεργο ποδήλατο ε? χεχεχε

Συγγνώμη ρε παιδιά που δεν τους ξέρουμε όλους εδώ μέσα και επίσης όλα τα μοντέλα ποδηλάτων που κυκλοφορούν!
Δε θα το ξανακάνουμε!

Edit: Δε μου αρέσει να ειρωνεύομαι, αλλά επειδή το συνεχίζουν κάποιοι...
προτιμώ λοιπόν να ξέρω ότι το λέγεται γράφεται με αι και όχι με ε, παρά το ότι το ποδήλατο λέγετΑΙ penny farthing. (αφού κλέβουμε posts από άλλο thread).
Αυτά! EOD.

vec
Απών/απούσα

Μια πρακτική λύση για όσους παίρνουν το ποδήλατό τους μέσα στα ΜΜΜ θα ήταν να έχουν μαζί τους μια εκτύπωση του κανονισμού, στο κομμάτι που λέει τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να μεταφέρεται, ποιες ώρες και πού (1-2 σελίδες δηλαδή). Δεν είναι δουλειά του επιβάτη να μαθαίνει στο προσωπικό τη δουλειά του, αλλά η ιστορία ποδήλατα στα ΜΜΜ είναι αρκετά νέα για να περιμένεις να είναι όλοι ενημερωμένοι. Άσε που αν το χειριστείς διακριτικά, χωρίς δηλαδή να προσπαθήσεις να ξεφτιλίσεις τον οδηγό είναι πολύ πιθανό να τελειώσει γρήγορα και ανώδυνα μια ιστορία που θα μπορούσε να σε στεναχωρήσει. Επιπλέον ο οδηγός θα έχει ενημερωθεί και θα γνωρίζει πώς να πράττει στο μέλλον.
Το ίδιο προτείνω και σε όσους μεταφέρουν κατοικίδια με τα ΜΜΜ. Τον κανονισμό στην τσέπη γιατί υπάρχουν πολλοί στριμμένοι....

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

vec wrote:
Μια πρακτική λύση για όσους παίρνουν το ποδήλατό τους μέσα στα ΜΜΜ θα ήταν να έχουν μαζί τους μια εκτύπωση του κανονισμού, στο κομμάτι που λέει τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να μεταφέρεται...

Καλή η ιδέα σου. Που μπορούμε να βρούμε τον κανονισμό?

dthemix
Εικόνα dthemix
Απών/απούσα

http://www.oasa.gr/pdf/xyk_gr_rev_15.pdf

δειτε το παραπάνω link εχει κάποια στοιχεία..

Θεμης

zouzouni
Απών/απούσα

Μην ξεχνάτε πως κι εσείς σαν επιβάτες-πελάτες μπορείτε να κάνετε καταγγελία σε οδηγό λεωφορείο. Κρατήστε αριθμό λεωφορείου, πινακίδα και ό,τι άλλο βρείτε και δώστε του να καταλάβει. Φέρνει αποτέλεσμα.
Ακόμη και στο δρόμο: όταν ανεγκέφαλοι οδηγοί λεωφορείων μας "ξυρίζουν" για να φτάσουν στη στάση, μπορούμε να τους πούμε "θα σου τραβήξω μια αναφορά για να μάθεις να μη σέβεσαι τον ΚΟΚ".

Χαριλαος Γαλατσι
Απών/απούσα

Γεια σας, καλως σας βρηκα, εψαξα και εγω λιγο το θεμα και πετυχα το φορουμ σας που ειχε ο κυριος/κυρια το ιδιο προβλημα με μενα.

Σημερα, δυστυχως πηγα και εκανα την διαδρομη, Λαμπρινη(Ανω Πατησια)-->Φιλοθεη/Χαλανδρι μεσω Γαλατσιου, Βεικου, Καποδιστριου και στον γυρισμο με επιασε κραμπα στην γεφυρα στον Παζαροπουλο στα Συνορα Νεας Ιωνιας με Φιλοθεη στον δεξι προσαγωγο. Πονος τρελος μιλαμε, οποτε και εγω ο αμοιρος λεω να περιμενω το λεωφορειο (608) να με πεταξει μεχρι το Γαλατσι, να μην ανεβαινω την ανηφορα. Ανεβαινω τελευταιος και μου λεει οτι ειπε και ο οδηγος του περιστατικου πανω.

Τσαντισμενος, λοιπον παω στον Σταθμαρχη στο γηπεδο μπασκετ στο Γαλατσι και του λεω το προβλημα που αντιμετωπισα και μου λεει οτι "Απαγορευεται και δεν μπορουσε να σου πει ναι, αν και εσυ ειχες σωματικο προβλημα. Θα εβρισκε τον μπελα του αν τον εβλεπα εγω η καποιος σταθμαρχης η εποπτης".

Ελα Χριστε και Παναγια...

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Χαριλαος Γαλατσι wrote:
Γεια σας, καλως σας βρηκα, εψαξα και εγω λιγο το θεμα και πετυχα το φορουμ σας που ειχε ο κυριος/κυρια το ιδιο προβλημα με μενα.

Σημερα, δυστυχως πηγα και εκανα την διαδρομη, Λαμπρινη(Ανω Πατησια)-->Φιλοθεη/Χαλανδρι μεσω Γαλατσιου, Βεικου, Καποδιστριου και στον γυρισμο με επιασε κραμπα στην γεφυρα στον Παζαροπουλο στα Συνορα Νεας Ιωνιας με Φιλοθεη στον δεξι προσαγωγο. Πονος τρελος μιλαμε, οποτε και εγω ο αμοιρος λεω να περιμενω το λεωφορειο (608) να με πεταξει μεχρι το Γαλατσι, να μην ανεβαινω την ανηφορα. Ανεβαινω τελευταιος και μου λεει οτι ειπε και ο οδηγος του περιστατικου πανω.

Τσαντισμενος, λοιπον παω στον Σταθμαρχη στο γηπεδο μπασκετ στο Γαλατσι και του λεω το προβλημα που αντιμετωπισα και μου λεει οτι "Απαγορευεται και δεν μπορουσε να σου πει ναι, αν και εσυ ειχες σωματικο προβλημα. Θα εβρισκε τον μπελα του αν τον εβλεπα εγω η καποιος σταθμαρχης η εποπτης".

Ελα Χριστε και Παναγια...

Έχω μιλήσει με άνθρωπο της ΕΘΕΛ (και θα ξαναπάρω και σήμερα τηλέφωνο για μια καταγγελία μου για το θέμα).
Η απάντησή του ήταν για επιβάτες που μπορεί να διαμαρτυρηθούν αν λερωθεί το παντελόνι τους κτλ κτλ και γι'αυτό καλό θα ήταν να μπαίνει σε σακούλα το ποδήλατο.
Βέβαια δεν ανέφερε τι θα γινόταν σε περίπτωση αναπηρικού αμαξιδίου. Θα έμπαινε και αυτό αν διαμαρτυρόταν επιβάτης κι εκεί;
Μπαααα
Αυτό που εμμέσως μου είπε είναι ότι υπάρχει ΑΓΝΟΙΑ για το θέμα κτλ κτλ.
Έχω κάνει την καταγγελία μου ως θιγόμενος επιβάτης και περιμένω εκτός από αποζημίωση και επίσημη απάντηση για τα διπλωμένα ποδήλατα. Τονίζω φυσικά ότι δε μπορεί ναα επικαλεστεί κάποιος το λερωμένο παντελόνι, γιατί το ίδιο μπορεί να πάθει και από τη ρόδα ενός αναπηρικού αμαξιδίου.
Θα ενημερώσω παιδιά όταν μου απαντήσουν.
Stay tuned!

asterimarp
Εικόνα asterimarp
Απών/απούσα

Μήπως, αντί να του τρίψουμε στη μούρη τον κανονισμό λειτουργίας, να έχουμε πάντα πάνω μας μερικά flyerάκια με ένα μικρό κειμενάκι που να ενημερώνει για τη χρήση του ποδηλάτου και να ευαισθητοποιεί τους υπευθύνους των αστικών συγκοινωνιών προκειμένου να αρχίσουν σιγά σιγά να σκέφτονται τη άδεια μεταφοράς του - έστω και σπαστού - από τα λεωφορεία. Νομίζω ότι αν σε ένα παρόμοιο περιστατικό του απαντήσεις πολύ ευγενικά με μία φράση του στυλ:"Λυπάμαι πολύ που δεν μπορεί να μου επιτραπεί η μεταφορά μου με το ποδήλατο. Ελπίζω να κατανοήτε ότι ο κανονισμός είναι παράλογος και να βοηθήσετε στην αλλαγή του για να γίνουμε κι εμείς επιτέλους μια πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης", ίσως (αν καταλάβει για τι πράγμα μιλάς!) ίσως, ίσως να το σκεφτεί, ίσως κάτι να πει στους αποπάνω του, ίσως την επόμενη φορά να είναι πιο διαλλακτικός, ίσως, ίσως, αν το ακούσει και δεύτερη και τρίτη φορά και διαβάσει και το χαρτάκι που θα του δώσουμε, κάτι να αρχίσει να κινείται.
Είμαι ΠΟΛΥ αισιόδοξη;;;

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..μια φορα.Ημουν ομως αδαεις ως προς τους ακριβεις κανονισμους.
Τωρα που τους ξερω ,και εχω και αντιτυπο, αλοιμονο στο οδηγο που δε θα με ανεβασει

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

asterimarp wrote:
Μήπως, αντί να του τρίψουμε στη μούρη τον κανονισμό λειτουργίας, να έχουμε πάντα πάνω μας μερικά flyerάκια με ένα μικρό κειμενάκι που να ενημερώνει για τη χρήση του ποδηλάτου και να ευαισθητοποιεί τους υπευθύνους των αστικών συγκοινωνιών προκειμένου να αρχίσουν σιγά σιγά να σκέφτονται τη άδεια μεταφοράς του - έστω και σπαστού - από τα λεωφορεία. Νομίζω ότι αν σε ένα παρόμοιο περιστατικό του απαντήσεις πολύ ευγενικά με μία φράση του στυλ:"Λυπάμαι πολύ που δεν μπορεί να μου επιτραπεί η μεταφορά μου με το ποδήλατο. Ελπίζω να κατανοήτε ότι ο κανονισμός είναι παράλογος και να βοηθήσετε στην αλλαγή του για να γίνουμε κι εμείς επιτέλους μια πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης", ίσως (αν καταλάβει για τι πράγμα μιλάς!) ίσως, ίσως να το σκεφτεί, ίσως κάτι να πει στους αποπάνω του, ίσως την επόμενη φορά να είναι πιο διαλλακτικός, ίσως, ίσως, αν το ακούσει και δεύτερη και τρίτη φορά και διαβάσει και το χαρτάκι που θα του δώσουμε, κάτι να αρχίσει να κινείται.
Είμαι ΠΟΛΥ αισιόδοξη;;;

Από τα σκηνικά που μου έχουν μείνει.
1) 11 το βράδυ μέσα στο 550. Οδηγός να γκαζώνει άγρια για να προλάβει μάλλον να λήξει τη βάρδιά του και να πάει σπίτι του.
Του εξηγώ ότι μεταφέρει κόσμο και του ζητώ να πάει πιο σιγά.
Απάντηση;
Κοίτα τη δουλειά σου φίλε... ξέρεις με το μάγκικο στυλάκι.
Κανείς μα κανείς δεν αντέδρασε στο λεωφορείο!!! Εκτός από έναν άλλο νεαρό και έτσι αναγκάστηκε να κόψει ταχύτητα (βέβαια τον προειδοποίησα ότι θα έπαιρνα την αστυνομία αν συνέχιζε).

2) Μπαίνω από τη μπροστινή πόρτα και ο οδηγός καπνίζει. Δε γουστάρω να πάω πίσω, θέλω να κάτσω μπροστά. Ζητώ από τον οδηγό να σβήσει το τσιγάρο γιατί ενοχλούμαι και γιατί απαγορεύεται φυσικά!
Απάντηση;
Αν σε ενοχλεί φιλαράκο, να πας πίσω.

Φυσικά αν όλοι αυτοί δούλευαν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δε θα τολμούσαν να μιλήσουν έτσι! Άρα λοιπόν με τέτοια μυαλά, θα κάνω εγώ τον καλό; Καλός θα είμαι όσο δε μου κάνει ο άλλος τον νταή.
Γιατί πρόσεχε: δεν είναι ότι δεν αφήνει το σπαστό να μπει μέσα. Είναι ότι σε βλέπει και ο κόσμος στο λεωφορείο και χτίζει λάθος εντύπωση.
Εν αναμονή της απάντησης της ΕΘΕΛ (πολύ αργεί η άτιμη!)

vamvakoolas
Εικόνα vamvakoolas
Απών/απούσα

ως προς το σπαστο ποδηλατο:Ο κανονισμος ειναι ασαφεστατος. Γενικη οδηγια ειναι οτι τα σπαστα μπαινουν ομως αν ο οδηγος κρινει:
οτι κινδυνευει η σωμ ακεραιοτητα αλλων επιβατων (π.χ ο ιδιοκτητης το εχει αφησει καπου που ενοχλει ή δε βοηθα στη σωστη λειτουργια οχηματος-εμποδιζει πορτες)τοτε γινεται συσταση και αναλογως περιστασης, αρνηση εξυπηρετησης!

Αυτη ειναι επισημη οδηγια ΟΑΣΑ

Υ.Γ:Στη νεα αλλαγη ΚΟΚ θα περιλαμβανουν κανονισμους για ποδηλατο:Ο αναβατης πρεπει να φερει κρανος-κουδουνι και φωτα απαραιτητως!!!(μεχρι και εκει εισπρακτοεπιδρομη)

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Αύριο πρέπει να πάω για επισκευή το Mobiky μου. Θα πάω με συγκοινωνία (και με λεωφορείο και με τρένο).
Έχω ήδη τους κανονισμούς μαζί μου και θα έχει πλάκα να πετύχω κανέναν κορυφαίο οδηγό!
(Ακόμα περιμένω απάντηση από την ΕΘΕΛ)

dthemix
Εικόνα dthemix
Απών/απούσα

σε βλέπω πας για να κάνεις 2η καταγγελία σε "κορυφαίο" οδηγο... να χασει και ο ανθρωπος την δουλεία του...πλησιαζουν και μερες του Πάσχα.... είναι και Παρασκευή σήμερα...

contact