12η Ποδηλατική Aιμοδοσία

21 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

12η Ποδηλατική αιμοδοσία

Ο Αιγέας είναι παλιός ποδηλάτης, από τους πάλαι ποτέ Αλητόγατους και από τους πρωτοπόρους της Bondex. Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και οι οικείοι του ζήτησαν αίμα. Σαν ομάδα στείλαμε δυό μονάδες αίματος και παράλληλα αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την 12η αιμοδοσία μας γρήγορα αφιερώνοντάς την στον Αιγέα. Την ημέρα εκείνη, όσοι επιθυμούμε, θα δώσουμε αίμα για τον Αιγέα.

Η 12η Ποδηλατική Αιμοδοσία θα λάβει χώρα στο ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων 154. Όλοι όσοι θέλουμε να έρθουμε ποδηλατικά, μαζευόμαστε στο Παναθηναϊκό Στάδιο την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ κατά τις 10:00 το πρωί και με πολύυυ χαλαρό ρυθμό ανεβαίνουμε στο Νοσοκομείο. Εάν υπάρξει ανταπόκριση, θα γίνει και δεύτερη παράλληλη προσυγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως.

Όσοι πάλι θέλουν να έρθουν με δικά τους μέσα ή με ΜΜΜ (μετρό - στάση Εθνική Άμυνα), μπορούν να έρθουν κατευθείαν στο Νοσοκομείο όπου θα είμαστε σίγουρα γύρω στις 11.00.

BAΣIKOI KANONEΣ:

  1. Την προηγούμενη μέρα εξοπλιζόμαστε με περίσσια φαντασία και φτιάχνουμε κάτι φαγώσιμο που θα φέρουμε μαζί μας ώστε να το μοιραστούμε με όλους τους παρευρισκόμενους. Δεν χρειάζονται πολλά, κανα τοστάκι, κανα πατατάκι, κανα χυμό, δες το χαλαρά σαν να πηγαίνεις Κυριακάτικο πικ νικ.
  2. Την ημέρα της Κυριακής τρώμε καλό πρωινό, πάμε ξεκούραστοι (όχι κατευθείαν από ξενύχτι με ξύδια....), πάμε ΧΑΛΑΡΑ ώστε να μην ανεβάσουμε πίεση.
  3. Όσοι είναι ή αισθάνονται ασθενείς ας μην δώσουν αίμα (ακόμα και απλό συναχάκι αν έχουν...) μπορούν όμως να έρθουν για παρέα.
  4. να θυμάστε πως δεν θα πρέπει να έχουμε πάρει φαρμακευτική αγωγή (ούτε ασπιρινούλα) για τις προηγούμενες 10 περίπου ημέρες.
  5. επίσης αν έχετε κάνει πρόσφατα εξαγωγή δοντιού, έχετε χτυπήσει τατουάζ, έχετε ταξιδέψει σε "επικίνδυνες" χώρες με μολυσματικές ασθένειες πάλι καλό θα ήταν να απέχετε.

Για όσους το σκέφτονται ή δεν θέλουν να δώσουν αίμα ή είναι η πρώτη τους φορά: Δεν χρειάζεται να δώσεις αίμα για να έρθεις. Μπορείς να δοκιμάσεις να δώσεις ή να μην δώσεις καθόλου. Όμως είναι σημαντικό για όλους μας να έρθεις, να περάσεις μια βόλτα, να αλλάξεις δυό κουβέντες με όσους είναι εκεί, να μπεις κι εσύ στο "κλίμα" και να κρατήσεις παρεάκι σε όσους θελήσουν να δώσουν. Κι ίσως, κάποια επόμενη φορά να δοκιμάσεις κι εσύ.

Σας περιμένουμε για να στηρίξουμε τη μόνη Τράπεζα που δεν έχει λεφτά!

Ποδηλατική αιμοδοσία

facebook event

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon 12aimodosia.png118.3 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Λόγος σοβαρός για αιμοδοσία υπάρχει. Μέχρι και την 11η αιμοδοσία ήταν 3πλός:

1. για το καλό του οργανισμού μας

2. για το καλό των δικών μας ανθρώπων ή/και δικό μας που πιθανόν να χρειαστούν/-με αίμα (λογιστική αναπλήρωση του αίματος που θα χρειαστούν/-με)

3. για το καλό των συνανθρώπων μας που όταν χρειαστούν αίμα (εκεί δεν είναι λογιστική αναπλήρωση, είναι πραγματική ανάγκη ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ) αν δεν υπάρχει αίμα ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ να πάρουν, απλά θα πεθάνουν.... τόσο απλά. Διαθέσιμο αίμα ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ από τέτοιες ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ αιμοδοσίες καλή_ώρα, και όχι κατόπιν εορτής: "φέρτε μας αίμα να αναπληρώσουμε τις 3 φυάλες που του βάλαμε......")

Τώρα, στην 12η αιμοδοσία του φόρουμ, υπάρχει και 4ος λόγος. Ο Αιγέας. Όσοι τον γνωρίσαμε / γνωρίζουμε ξέρουμε καλά ότι αυτός ο 4ος λόγος ΑΞΙΖΕΙ όσο και οι υπόλοιποι 3. Και είναι κρίμα, αυτή η ελάχιστη προσφορά, αυτό το 30λεπτο που ξοδεύουμε για να μαζευτεί μια φυάλη αίμα, να μην το αφιερώσουμε (καλά να'μαστε, να μπορούμε) σε κάποιον φίλο συνποδηλάτη νέο άνθρωπο με όρεξη για ζωη και δημιουργία.

Καλά να'μαστε, θα σας δώ εκεί στο Γεννηματά.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

:)
Να πούμε για την ηλεκτρονική καρτα απο κοντα.

 

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Αν κάποιους βολεύει να μαζευτούν κέντρο π.χ. Πεδίο του Άρεως, ας το δηλώσουν ΕΔΩ.

Όσοι ξεκινήσουμε από Παναθηναικό Στάδιο ας φροντίσουμε να είμαστε συνεπείς για να φτάσουμε νωρίς.

Όσοι μπορούν ας διαδώσουν το event από FB.

Ελπίζω να μαζευτούμε περισσότεροι αυτή τη φορά.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

........................thumbs up

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Παιδιά, μου έχετε προσφέρει μία φιάλη. Σας παρακαλώ προσθέστε την στις δύο που είναι να δώσετε τώρα. Σας ευχαριστώ πολύ για το δώρο τότε. Τώρα όμως εκείνος τη χρειάζεται περισσότερο απ' ό,τι εγώ.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Κάτσε ρε συ, κάτσε να δούμε τι ανάγκες υπάρχουν, και να οργανωθούμε ΣΩΣΤΑ.

Δεν υπάρχει φιάλη ΣΟΥ και ΜΟΥ. Είναι ΜΑΣ.

Θεωρητικά το κάθε μέλος της ομάδας έχει στη διάθεσή του κάπου 90 φιάλες (δηλαδή ΟΛΕΣ όσες έχουμε στην ομάδα). Το θέμα είναι πως ο Αιγέας δεν είναι μέλος. Αν κατάλαβα καλά, "χαριστικά" δέχθηκαν (οι της μονάδας ή οι του νοσοκομείου) να δώσουν (λάβουν?) τις 2 από μέρους μας....

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

μάλλον έχω καταλάβει εντελώς λάθος την όλη λειτουργία ... οπότε δεν υφίσταται θέμα ... η πλάκα είναι πως νόμιζα άλλα επί τόσα χρόνια και χρειάστηκε ο Αιγέας και το πρόβλημά του για να καταλάβω τι δεν γίνεται ...

τέλος πάντων ... γράψτε λάθος ...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
......Το θέμα είναι πως δεν είναι μέλος. .........

...δεν είναι μέλος της ομάδας ή συγγενής α/β βαθμού κάποιου μέλους της ομάδας.....

[διορθώνω για να αποφύγουμε μπερδέματα και παρερμηνείες]

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Γενικα υπάρχει άμεση κινητοποίηση στο θέμa.

Θεωρω ότι θα έχουν μαζευτεί οι φιάλες.

Εκτός αν μιλάμε για μετάγγιση.

Δεν ξέρω πως μπορούμε να μάθουμε αν έχει καλυφθεί η ανάγκη  

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

απ' τα όσα είμαι σε θέση να ξέρω σημαίνει μετάγγιση και συνήθως αυτό χρειάζεται άμεσα όταν το ζητάει κάποιος ... αυτό ξέρω εγώ απ' την ελάχιστη εμπειρία μου

όταν κάποιος ζητάει αίμα του δίνουμε αίμα τώρα αν μπορούμε, όταν κάποιος ζητάει οικονομική βοήθεια τη δίνουμε άμεσα επίσης ...

δυστυχώς για το φίλο μας, τα χρειάζεται και τα δύο όχι σε βάθος χρόνου αλλά άμεσα ...

αλλά ας μη φιλολογούμε νομίζω, ας πράττουμε όσοι μπορούμε με ό,τι μπορούμε ... εγώ αίμα δεν μπορώ θα προσπαθήσω αλλιώς ... ας το κάνουμε όλοι έτσι ... ό,τι μπορούμε ...

μη βρεθεί κανείς σε τέτοια θέση ...

aldro
Απών/απούσα

Αιμοδοσία για τον ΑΙΓΕΑ

aldro
Απών/απούσα

.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

......................των περιστάσεων,μιας και αυτή η αιμοδοσία είναι στοχευμένη,ΝΑ προσέλθει(ενημερωθεί)κάποιος συγγενής Α΄ ή Β΄ βαθμού του Αιγέα(ο οποίος να μπορεί να δώσει αίμα-δηλ.να έχασε την έκτακτη αιμοδοσία)σε αυτή την αιμοδοσία-έτσι ώστε ο Αιγέας να αποκτήσει ξεκάθαρη  πρόσβαση στον μέγιστο δυνατό αριθμό απο φιάλες και ανα πάσα στιγμή.

Ασκληπιός
Απών/απούσα
Υβριστικό σχόλιο. Ο λογαριασμός μπλοκαρίστηκε.
christako
Εικόνα christako
Απών/απούσα

up!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... μην ξεχνιόμαστε.... έχουμε ραντεβού την Κυριακή το πρωί.

Πάμε ποδηλατάδα, δίνουμε αίμα, κολατσίζουμε και γυρνάμε ανάλαφροι και ανανεωμένοι.

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
... μην ξεχνιόμαστε.... έχουμε ραντεβού την Κυριακή το πρωί.
Πάμε ποδηλατάδα, δίνουμε αίμα, κολατσίζουμε και γυρνάμε ανάλαφροι και ανανεωμένοι.

Υπενθυμιζουμε τους βασικούς κανόνες που πρέπει να θυμόμαστε σε κάθε αιμοδοσία:

- Την προηγούμενη μέρα εξοπλιζόμαστε με περίσσια φαντασία και φτιάχνουμε κάτι φαγώσιμο που θα φέρουμε μαζί μας ώστε να το μοιραστούμε με όλους τους παρευρισκόμενους. Δεν χρειάζονται πολλά, κανα τοστάκι, κανα πατατάκι, κανα χυμό, δες το χαλαρά σαν να πηγαίνεις Κυριακάτικο πικ νικ.

- Την ημέρα της Κυριακής τρώμε καλό πρωινό, πάμε ξεκούραστοι (όχι κατευθείαν από ξενύχτι με ξύδια....), πάμε ΧΑΛΑΡΑ ώστε να μην ανεβάσουμε πίεση.

- Όσοι είναι ή αισθάνονται ασθενείς ας μην δώσουν αίμα (ακόμα και απλό συναχάκι αν έχουν...) μπορούν όμως να έρθουν για παρέα.

- να θυμάστε πως δεν θα πρέπει να έχουμε πάρει φαρμακευτική αγωγή (ούτε ασπιρινούλα) για τις προηγούμενες 10 περίπου ημέρες.

- επίσης αν έχετε κάνει πρόσφατα εξαγωγή δοντιού, έχετε χτυπήσει τατουάζ, έχετε ταξιδέψει σε "επικίνδυνες" χώρες με μολυσματικές ασθένειες πάλι καλό θα ήταν να απέχετε.

*** Για όσους το σκέφτονται ή δεν θέλουν να δώσουν αίμα ή είναι η πρώτη τους φορά: Δεν χρειάζεται να δώσεις αίμα για να έρθεις. Μπορείς να δοκιμάσεις να δώσεις ή να μην δώσεις καθόλου. Όμως είναι σημαντικό για όλους μας να έρθεις, να περάσεις μια βόλτα, να αλλάξεις δυό κουβέντες με όσους είναι εκεί, να μπεις κι εσύ στο "κλίμα" και να κρατήσεις παρεάκι σε όσους θελήσουν να δώσουν. Κι ίσως, κάποια επόμενη φορά να δοκιμάσεις κι εσύ.***

 

 

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Χτες το βράδυ δημοσιεύθηκε αυτή η είδηση που αφορά τον Αιγέα από τη σύντροφό του:

Καλησπέρα σε όλους κ όλες .
Ο Αιγεας έχει συνέλθει από την καταστολη από την παρασκευή που μεταφέρθηκαμε εκεί Θριάσιο, λόγω του ότι μας τελείωναν τα λεφτά..
Είχε τρεις μέρες κ τρεις νύχτες να κοιμηθεί όμως τώρα είναι πιο ήρεμος.
Είναι δύσκολο όλο αυτό κ ψυχολογικά κ σωματικά αλλά προσπαθεί κ το παλεύει.. ήταν σχεδόν 10 μέρες σε καταστολή κ οι γιατροί δεν του έδιναν ούτε 1 στο εκατομμύριο να ζήσει κ εκείνος είναι εδώ..
Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον απλά δεν μπορώ να απαντάω σε όλους προσωπικά γι'αυτό κ ανεβάζω αυτό εδώ.
Οι γιατροί δεν λένε πολλά κ ούτε εμείς ξέρουμε κάθε μέρα είναι διαφορετική.. όμως θα το παλέψουμε όσο πάει.
Σας ευχαριστούμε όλους !!

 

Προφανώς άμεση ανάγκη για αίμα δεν τίθεται.
Περισσότερα θα πούμε την Κυριακή στην αιμοδοσία.

 

 

 

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Την Κυριακή μαζευτήκαμε στο Γεννηματά καμιά 15αριά συνποδηλάτες. Μαζέψαμε 8 μονάδες αίματος και αρκετές θερμίδες μιας που -και πάλι- φτιάξαμε ένα γεμάτο τραπέζι. Ο καιρός ήταν μια χαρά ενώ όσοι φτάσαμε λίγο πριν τις 11 δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου. Οι μετά τις 11 είχαν μια μικρή ταλαιπωρία.

Ο αιγέας δεν είναι πλέον σε καταστολή κι έχει αλλάξει Νοσοκομείο. Αν τυχόν ξαναχρειαστεί θα ξανασυνεισφέρουμε σαν ομάδα.

Η επόμενη αιμοδοσία θα γίνει κάπου τον Ιανουάριο του 2018.

Νεώτερα από το "πρωτάθλημα":

-5 Ξεκινώντας ανάποδα βλέπουμε να έχουν κολλήσει στην πέμπτη θέση ο Tasos και ο Vasscott με 6 μονάδες αίματος.
-4 Στην 4η θέση με 7 μονάδες ο pahisjohn (που ανεβαίνει σταθερά σαν να συμμετέχει σε μπρεβέ) και ο roul (που επανηλθε δριμυτερος).
-3 Στην 3η θέση μόνος του η ευχάριστη έκπληξη της χτεσινης αιμοδοσίας, ο Νικόλας Μ. που επανήλθε με 8 μονάδες.
-2 Στη δεύτερη θέση μάχονται σκληρά ο tkant κι ο rockarolla με 9 μονάδες (δηλαδή ο tkant μαχεται, ο rockarolla μάλλον φαίνεται επαναπαυμένος στις δάφνες του).
-1 Εγώ πια μπορώ να στρογγυλοκάθομαι στην πρώτη θέση που πλέον μου ανήκει δικαιωματικά γιατί έχω φουλάρει 10 σακούλες σκουπιδιών αίματος και δεν καταλαβαίνω τίποτα!

ΥΓ: Μπράβο στη Mary που ξανάρθε, στη lyhadj για την παρέα, στο shortygr που του τη χάλασε η γιατρίνα και δεν μπορεσε να δωσει, τον Γιάννη που ήρθε για παρέα απο το Παναθηναικο, τον rnd για εκείνο το υπέροχο κεηκ, την Αθηνά και τον christako (που επιτέλους μας έδωσε ενα σακουλι για πρώτη φορά παρόλο που έρχεται τακτικά για να τσιμπάει τη  -γνωστή πια- μηλόπιτα του tkant!) κι ελπίζω να μην ξέχασα κανένα!

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Μαλιστα, μαλιστα. Εσυ ειδικα θα ξαναφας γλυκο ypistol

Μονος μου στην 6η θεση, εκει πανω, ψηλα, με 3 μπουκαλες. Σκονη ο ανταγωνισμος, αλλα εκτος καταταξης? Τσκ, τσκ

 

θα δωσω τη συνταγη μονο στους αλλους 

 

Φτωχο

  • 1 κουπα πετιμεζι
  • 1 κουπα πορτοκαλαδα (φρεσκοστημενη/ψυγειου ή κουτακι)
  • 1 κουπα λαδι
  • 2/3 κουπας ζαχαρη
  • 1 κ.σ. κοφτη σοδα
  • κανελα/γαρυφαλο/ξυσμα πορτοκαλιου κατα βουλιση
  • σταφιδες/καρυδια (προεραιτικα)
  • 2/3 σφινακι κονιακ (προεραιτικα)
  • αλευρι, οσο παρει

Ριχνουμε ολα τα υλικα και ανακατεβουμε. Προσθετουμε αλευρι μεχρι να γινει σαν ζυμη για κεϊκ, να μην ειναι υγρη δηλαδη, αλλα να ρεει σε κομματια οταν τη σηκωνουμε την κουταλα. Τα καρυδια και τις σταφιδες τα βαζουμε στο τελος, ραντισμενα με λιγο νερο και αλευρωμενα για να μη πανε στον πατο.

Απλωνουμε λαδι στο ταψι, με χαρτι κουζινας ή πινελακι και ριχνουμε λιγο αλευρι για να μη κολλησει η ζυμη και ριχνουμε το γλυκο.

Ψηνουμε στη 2η θεση, πανω-κατω αντισταση, στους 180 για μια με δυο ωρες αναλογως την ποσοτητα. Δοκιμαζουμε με μαχαιρι για να δουμε αν εχει γινει. Το βυθιζουμε προς το κεντρο και αν βγει καθαρο ειναι ετοιμο. Αν κολλησει ζυμη στο μαχαιρι την καθαριζουμε με χαρτι κουζινας, για να μη συσσωρευεται οσο δοκιμαζουμε και συνεχιζουμε το ψησιμο.

Καποιοι το ραντιζουν μετα το ψησιμο με κονιακ και πασπαλιζουν με αχνη ζαχαρη.

 

Σημειωσεις και trivia:

Αν το πετιμεζι ειναι πολυ παχυρευστο θα χρειαστει λιγοτερη ζαχαρη.

Μιας και δεν εχει αυγα ή κατι αλλο που να μην τωγεται ωμο μπορουμε να δοκιμαζουμε και να προσθετουμε οση ζαχαρη, κανελλα, ξυσμα κτλ μας αρεσει.

Το πετιμεζι ειναι εξαιρετικη πηγη σιδηρου, οποτε ειναι καλο γλυκο για αιμοδωσιες.