Μπαγκαζιερα

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
morgoth
Απών/απούσα

Ψαχνοντας λυσεις για να μπορω να φορτωσω πραγματα στην σχαρα επεσα πανω σε αυτο και μου φανηκε ωραιο: http://www.gatsoulis.gr/pd/bagkaziera-opisthias-scha...

Εχει χρησιμοποιησει κανεις? Εντυπωσεις?

Ο λογος που προτιμω κατι τετοιο σε σχεση με τις κλασσικες τσαντες σχαρας ειναι γιατι θελω να εχω εναν χωρο για πραγματα χωρις να χρειαζεται ομως να τον παιρνω μαζι μου οταν κλειδωνω το ποδηλατο, τις τσαντες θα πρεπει να τις κουβαλαω οταν παω. Ακομα η υπαρξη κλειδαριας (αν και φυσικα δεν θα ειναι τιποτα τρομερο) σημαινει οτι θα μπορω να βαλω εκει μεσα 2-3 πραγματα οπως τρομπα η ανταλλακτικη σαμπρελλα που τωρα δεν εχω πανω μου απο φοβο μην μου τα κλεψουν αμα τα αφησω χυμα εντελως σε τσαντακι σελας.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
μανιακος
Εικόνα μανιακος
Απών/απούσα

είναι  μεγάλο και παίρνει πράμα πολύ μέσα! το χρησιμοποιούσα για πολύ καιρό χωράει πολλά πράγματα...αλλά είναι βαρύ και χτυπάει στις λακκούβες ιδικά τα πράγματα που βαζεις μεσα χοροπηδάνε και κανουν πολυ θορυβο ειδικά πλαστικά τσαντάκια κλειδιά νομίσματα τρόμπες  σου παίρνει το κεφάλι... και τίποτα μην βάλεις χτυπάει όσο καλά και να το βιδώσεις από μέσα πάντα αφήνει κενό... επίσης χάνεις πολύ σε ταχύτητα γιατι στην ουσία το σέρνεις μαζι σου...οσο πιο κοντά στην ρόδα ειναι η τσάντα τόσο το καλύτερο..και αυτή η μπακαζιέρα να ξέρεις έχει φτιάχνει για ηλεκτρικά ποδήλατα κάπως μου το είχαν εξηγήσει αλλά δεν θυμαμε..για εμένα βρες σχάρα που περνει σάκο συρταρωτό πιο ελαφρύ και πιο άνετο...

μανιακος
Εικόνα μανιακος
Απών/απούσα

α και να ξέρεις ότι την παραβιάζεις για πλάκα η κλειδαριά είναι ψεύτικη...και αν την πάρεις προσοχή το κλειδi στραβώνει εύκολα μετά από καιρό από την χρήσει.

morgoth
Απών/απούσα

μανιακος wrote:

για εμένα βρες σχάρα που περνει σάκο συρταρωτό πιο ελαφρύ και πιο άνετο...

 

Σχαρα εχω ηδη, ποιον σακο εννοεις? Μηπως εχεις καποιο παραδειγμα?

Geraki
Απών/απούσα

Την έχω αυτή από το 2011.

Πολύ βολική με αρκετά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.

Είχα και πλευρικές τσάντες αλλά δεν μου άρεσαν καθόλου εμφανισιακά ενώ αυτό μοιάζει με μπαγκαζιέρα και μου αρέσει οπτικά.

Αρνητικά:

  • Προσθέτει βάρος (αν και δεν πρέπει να είναι πάνω από 500-600 γραμ.)
  • Αν έχεις χύμα πράγματα κτυπάνε στις λακκούβες και ακούγονται.
  • Η κλειδαριά δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη. Αν κάποιος θέλει μπορεί να την παραβιάσει/σπάσει αρκετά εύκολα.

Θετικά:

  • Χωράει πολλά μέσα.
  • Αν τα πράγματα είναι μαζεμένα (π.χ σε θήκη ή σακούλα) δεν ακούγονται σε λακκούβες ή ανωμαλίες του δρόμου.
  • Όμορφο (υποκειμενικό αυτό)
  • Μπαίνει-βγαίνει χωρίς πολύ κόπο (πρέπει να ξεβιδώσεις 4 βίδες)

 

Κουβαλάω πάντα μαζί μου ένα backpack με μια αλλαξιά ρούχα για όταν φτάσω στη δουλειά καθώς και μια σακούλα με τα απαραίτητα εργαλεία και όχι μόνο του ποδήλατου (κατσαβίδια/κλειδιά/άλεν/σαμπρέλα/πετσέτα/υγρά μαντηλάκια/αδιάβροχο μιας χρήσης).

Πως το χρησιμοποιώ εγώ.

Τους μήνες με πιο κρύο καιρό Νοέμβριο-Απρίλιο χρησιμοποιώ ένα σχετικά μεγάλο backpack αφού πρέπει να κουβαλάω μαζί μου πιο χοντρά ρούχα καθώς και μπουφάν, με αποτέλεσμα να μην χωράει στη μπαγκαζιέρα. Μέσα σε αυτήν βάζω την σακούλα με τα εργαλεία και ένα αντιανεμικό και μένει χώρος και για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί να κουβαλήσω έξτρα (λίγα ψώνια ή κανα βιβλίο)

Τους μήνες με ζέστη Μάιο-Οκτώβριο χρησιμοποιώ ένα μικρότερο backpack που χωράει όλα όσα χρειάζομαι και μπαίνει και άνετα στην μπαγκαζιέρα. Μπόνους ότι δεν ιδρώνει η πλάτη.

Σε περίπτωση βόλτας βάζεις μέσα όλα τα απαραίτητα εργαλεία και κάμποσα επιπλέον παγούρια με νερό.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

αν και δεν την έχω χρησιμοποιήσει, θα πω ότι δεν μου κάνει για "ποδηλατική λύση". Θεωρώ ότι μια τσάντα που πιάνει στο πλάι της σχάρας και κρεμιέται - ξεκρεμιέται με ένα κλικ (ψάξε για side pannier και σύστημα clickfix..... νομίζω ότι λέγεται) χωράει τα πάντα, είναι ελαφρυά, δεν κοπανάει τίποτα, την παίρνεις μαζί σου, και το βασικότερο κρατάει χαμηλά το βάρος όσων μεταφέρεις. Το να φορτώνεις εκεί (μόνο εκεί) πάνω στη σχάρα κάνει κομματάκι δύσκολο το χειρισμό του ποδηλάτου.

Δεν είναι τραγικά τα πράγματα, απλά δεν νιώθεις το πίσω μέρος όπως όταν το βάρος είναι χαμηλά ...

.... γνώμη μου.... και σίγουρα υπάρχουν πιο ειδικοί να απαντήσουν. dont know

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

να πω και εγω τη λαλακία μου.

Για το χειρισμό που λέει ο ψηλός από πανω rockarolla, δε δοκιμάζεις να βάλεις ενα καφασάκι πλαστικό φορτωμένο κ να κανεις μια δύο βολτες?
Θα συμφωνήσω και εγω πάντως οτι δε μου φαινεται καλή/ωραία λύση. περι ορέξεως βεβαια...

 

μανιακος
Εικόνα μανιακος
Απών/απούσα
morgoth
Απών/απούσα

Γαματο το συστημα αυτο αλλα θελει αλλη σχαρα, πολλα εξοδα γμτ.

Ροκα το θεμα με τις κλασσικες τσαντες ειναι το εξης. Ειτε θελω κατι μικρο το οποιο να μπαινει και να βγαινει πανευκολα (οπως η λυση της Topeak αλλα λεφτα) ειτε κατι που να μπαινει (η εστω να μπορω να το στερεωσω με πατεντα) με τετοιον τροπο στο ποδηλατο ωστε να μενει παντα πανω και να μην μπορουν να μου το κλεψουν, γι'αυτο ειδα την μπαγκαζιερα, γιατι βιδωνει. Δεν με ενδιαφερει τοσο δλδ να κλειδωνει το ιδιο αλλα να μπορω να το εχω παντα στο ποδηλατο και να πεταω κατι μεσα χωρις να εχω τον μπελα να το κουβαλαω μαζι μου οπου παω για να μην μου το κλεψουν. Αν εχεις καποια προταση που να πληροι τις προυποθεσεις πες.

Ρουλ το καφασι το εχω σκεφτει σαν λυση αλλα εξεταζω και αλλες εναλλακτικες πριν κανω το ποδηλατο μου "παππου που παει λαικη" :P

Geraki
Απών/απούσα

7 χρόνια την έχω και δεν έχω νιώσει πρόβλημα ευστάθειας ή δυσκολίας χειρισμού.

Ίσως να την έχω συνηθίσει και γιαυτό να μην καταλαβαίνω κάτι.

 

Όταν είχα ξεκινήσει και εγώ να ψάχνω το πρώτο πράγμα που αγόρασα ήταν πλευρικές τσάντες. Δεν με βόλεψαν ποτέ και στα μάτια μου ήταν άσχημες.

Στη συνέχεια έψαξα για μια λύση στυλ clickfix , κάτι σαν και αυτό

https://www.rosebikes.com/klickfix-rackpack-1-uniklip-trunk-bag-2664081

Κάτι που θα κάθεται πάνω στη σχάρα χωρίς πλαϊνές τσάντες να κρέμονται.

Όμως το υψηλό κόστος και η μικρή χωρητικότητα (για τις δικές μου ανάγκες) ήταν αποτρεπτικοί παράγοντες.

 

Κατέληξα στην παραπάνω μπαγκαζιέρα που για τις δικές μου ανάγκες είναι ιδανική και δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή.

pellegrina
Εικόνα pellegrina
Απών/απούσα

Εχω και εγω μια παρομοια μπαγκαζιερα!Εγω βεβαια δεν προπονουμε αγωνιστικα επομενως δεν με ενδιαφερει τοσο το αν κοβει ταχυτητα η οχι.Το βρισκω παντως πολυ χρησιμο και οντως χωραει μπολικο πραγμα!Εχω μεσα παντα χαρτομαντηλα-υγρα μαντηλακια,ενα πολυ μικρο φαρμακειο,αδιαβροχο,2-3 μικρες σακουλιτσες μηπως χρειαστει να πεταξω καπου σκουπιδια και δεν εχει κοντα καδο,περιπου 5 ευρω σε κερματα,αποσμητικο, αρώματα για μενα και για τον συντροφο μου σε συσκευασια ταξιδιου γιατι οταν ποδηλατουμε πολυ ωρα μια ανανεωση την θελω και φυσικα πανινες τσαντες για το σουπερ μαρκετ,(καλα απο αυτες εχω παντου χωμενες γιατι ξεχναω να τις παρω μαζι μου αλλιως)....Ομως η αληθεια ειναι οπως ειπωθηκε παραπανω οτι πολλες φορες κανουν πολυ φασαρια τα πραγματα μεσα με τις αναταραξεις,γι αυτο πηρα μικρα πανινα τσαντακια και τα εχω χωρισμενα σε κατηγοριες.