Επιστημονική εσπερίδα για το ποδήλατο

Πότε: 
Τετ, 16/05/2018 - 16:42
Που: 
Λεωφ Αμαλίας 56
Επανάληψη: 
Όχι

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ώρα 16.45 – 21.00

Ωνάσειος Βιβλιοθήκη

Λ. Αμαλίας 56 & Δ. Αρεοπαγίτου

 

Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 2107722604 ή sustainable.mobility.unit@gmail.com

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια των διαλέξεων που έδωσαν οι δύο συγγραφείς στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας με θέμα τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – ΣΒΑΚ, οι οποίες συνδέονται στενά με τις πολιτικές για τις πόλεις και το ποδήλατο.

Έχει ως αφορμή την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου «Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις – Προτάσεις προς τις Δημοτικές Αρχές», του Οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο – Cities for Cycling», του οποίου ο στόχος είναι η επανεκκίνηση των σχεδιασμών και έργων για το ποδήλατο, που τα τελευταία χρόνια περιορίστηκαν δραματικά. Για αυτό και απευθύνεται κατά κύριο λόγο στις Δημοτικές Αρχές, όπως δηλώνεται και στον τίτλο του, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα στοιχεία για να κινηθούν πιο αποφασιστικά ώστε να περιοριστεί το χάσμα που χωρίζει τις ελληνικές από τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Όπως και το βιβλίο, η εκδήλωση θα είναι λοιπόν προσανατολισμένη στο Δια Ταύτα.

Για αυτό και θα δοθεί ο λόγος σε εκείνους/ες από τον ιδιωτικό τομέα και τη Δημόσια Διοίκηση, που έχοντας αποδείξει με τις πρωτοβουλίες τους και με την προώθηση σχετικών έργων το ενδιαφέρον τους για το ποδήλατο, είναι σε θέση να ενθαρρύνουν όσους βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά και να χαράξουν άμεσα συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

 

ΘΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΩ ΕΔΏ ένα νέο lobby που δημιουργείτε(με τις ευλογίες σας,ευλογισον)και είναι αυτό του ποδηλάτου. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Επιστημονική Εσπερίδα για το Ποδήλατο στις 16 Μαΐου 2018, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ωνάσειου Βιβλιοθήκης. Την συνδιοργάνωσαν η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, το Σπουδαστήριο Πολεοδομικών Ερευνών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Στην κατάμεστη αίθουσα από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, του τεχνικού και ακαδημαϊκού κόσμου κ.λπ., παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις - Προτάσεις προς τις Δημοτικές Αρχές», του Οργανισμού Πόλεις για Ποδήλατο, συγγραφείς του οποίου είναι οι Θ. Βλαστός και Ευθ. Μπακογιάννης και εκδόθηκε με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Οι συγγραφείς του βιβλίου μέσα από δεκαετίες επιστημονικής και μελετητικής εμπειρίας και με έντονο και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη βιώσιμη κινητικότητα, καταγράφουν τα βήματα εκείνα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να στραφεί προς μια πολιτική βιώσιμης κινητικότητας, εντάσσοντας τις πολιτικές για το ποδήλατο στη στρατηγική της προκειμένου, τελικά, να τις υλοποιήσει. Με το βιβλίο αυτό προσφέρουν πολύτιμο εργαλείο δουλειάς αλλά και πηγή έμπνευσης στην Αυτοδιοίκηση. Το βιβλίο και η εσπερίδα είχαν στόχο κυρίως να παρουσιάσουν τα εργαλεία εκείνα που θα διευκολύνουν τη λήψη αποφάσεων αλλά και τη δημιουργία ολοκληρωμένης στρατηγικής σε σχέση με την ένταξη του ποδηλάτου στις σύγχρονες πόλεις που συνεπάγεται την ανακατανομή του οδικού χώρου μεταξύ των διαφόρων χρηστών. Για να γίνει αυτό απαιτείται – εκτός από πολιτικές αποφάσεις – στρατηγική, υψηλή τεχνογνωσία, σωστή νομική προετοιμασία, ολοκληρωμένες μελέτες, προσαρμογή της διοικητικής οργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νέα δεδομένα και σωστή επικοινωνία με τους πολίτες. Στην εκδήλωση μίλησαν οι Κώστας Μπακογιάννης (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας), Γιώργης Μαρινάκης (Δήμαρχος Ρεθύμνου), Ανδρέας Ευθυμίου (Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου), Κώστας Δεσποτίδης (Αντιδήμαρχος Κοζάνης), Γιώργος Πατρίκιος (Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου), Γ. Βουλγαρούδης (Brain Box), Ευγένιος Βασιλικός (Έφορος Δημ. Σχέσεων και Αναπλ. Γεν. Γραμματέας της Πανελλ. Ομοσπονδίας Ξενοδόχων), Κων/νος Ζέκκος (Συγκοινωνιολόγος), Σπύρος Παπαγεωργίου (Πόλεις για Ποδήλατο). Αντικείμενα των Ομιλιών ήταν: - Τα ΣΒΑΚ - Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, και ο ρόλος του Ποδηλάτου στον συνδυασμένο πολεοδομικό και κυκλοφοριακό σχεδιασμό, - Το Eurovelo - Τουρισμός και Ποδήλατο - Το Dockless Βike-Sharing - δηλαδή τα κοινόχρηστα ποδήλατα, που αφήνονται ελεύθερα οπουδήποτε, χωρίς σταθμούς. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν η Ε. Τσιότσιου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση, ο Ι. Γκόλιας, Πρύτανης του ΕΜΠ και Κ. Σερράος (καθηγητής ΕΜΠ – Δ/της του Σπουδ. Πολεοδ. Ερευνών).

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Εάν ήμουν γύρο σας, θα ερχόμουν!

Σας εύχομαι κάθε καλό

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Laou Laou wrote:
ΘΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΩ ΕΔΏ ένα νέο lobby που δημιουργείτε(με τις ευλογίες σας,ευλογισον)και είναι αυτό του ποδηλάτου....

.... και λίγα λές.....

Τα λόμπυ και τα διευθυντήρια μας έχουν καταστρέψει....

Μαύρο στους μαυρόψυχους ποδηλάτες.

Ζήτω η μπετζίνα και τα πιτρέλια, ζήτω η τετρακίνηση και τα 2.500cc.

.

.

.

.

.

.

.

dashed1

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

.....................................βίντεο και όλα όσα ειπώθηκαν

http://www.arch.ntua.gr/node-resources/854#resource-13097

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
contact