Αστυνομικοί με ποδήλατα στο πεζοδρόμιο

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Χθες, πήγε να πέσει επάνω μου αστυνομικός με ποδήλατο που ποδηλατούσε (σε ομάδα των 2) πάνω σε κεντρικό πεζοδρόμιο στην Ομόνοια.

Φυσικά, πρόσεξε και σταμάτησε να με αφήσει να περάσω πρώτος. Έδειξα βέβαια κι εγώ ότι ήμουν αποφασισμένος να μη σταματήσω.

Ωστόσο, μου δημιουργήθηκε η απορία αν προβλέπεται και αν έχουν λόγο να κινούνται πάνω στα πεζοδρόμια. Απ’ ότι είδα, περάσανε το φανάρι και συνέχισαν κανονικά στο απέναντι πεζοδρόμιο, ενώ είχαν τη δυνατότητα να πάνε από το δρόμο.

Έχω την εντύπωση ότι ο ΚΟΚ δεν επιτρέπει την κίνηση των ποδηλάτων στα πεζοδρόμια ή κάνω λάθος? Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

βρε καλέ μου - βρε χρυσέ μου, δεν το περίμενα από σένα....

[προφανώς κια τα ποδήλατο δεν επιτρέπονται στα πεζοδρόμια, τα πεζοδρόμια είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για πεζούς / καροτσάκια μαμάδων / οχήματα ΑΜΕΑ..... αλλά όπως όλοι οι ποδηλάτες γνωρίζουμε, ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, μπορεί και να καβαλικέψουμε, καταχρηστικά και πάντα δίνοντας την απόλυτη προτεραιότητα στους πεζούς και με επίγνωση του ότι αν χτυπήσουμε κάποιον θα φταίμε 101% εμείς....

Και επειδή είμαστε στο Ελλάντα... και πάντα υπάρχουν παραθυράκια και ασάφιες και παραλείψεις και ότι άλλο.... δεν έχω ιδέα τι γίνεται σε περίπτωση μικρού πιτσιρικά ποδηλάτη, πχ 15 χρονου, που ποδηλατεί με το ΒΜΧ του στο πεζοδρόμιο και πέφτει πάνω στη πεζή-γιαγιά-ερείπιο...... Ε, για πείτε? Κανας δικηγόρος? ]

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

....εμένα εχθές παραλίγο να πέσει επάνω μου περιπολικό.

Στροφή δεξιά από Λ. Συγγρού στην οδό Χατζηχρήστου (δρόμος που περνάει κάτω από το Ν. Μουσείο Ακρόπολης), πηγαίνω κανονικά και στο φανάρι επί της Χατζηχρήστου - διαστάυρωση με Μακρυγιάννη, σταματάω στο κόκκινο φανάρι, στα τέρμα αριστερά (θα έστριβα αριστερά στη Βεϊκου). Το περιπολικό στρίβει από Συγγρού με ταχύτητα, με φτάνει, και περνάει με κόκκινο, πολύ κοντά  - ξυστά - κορνάροντας δυνατά και έντονα και στρίβει δεξιά στη Βεϊκου. Πέρασε καθαρά με κόκκινο και ενώ ήμουν μπροστά του ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΣ. Στριμώχτηκε και πέρασε. Κάποια δευτερόλεπτα μετά έφτασε και μοτοσυκλέτα ΔΙΑΣ η οποία σταμάτησε στο κόκκινο και δεν πέρασε....

Τι θα γινόταν αν με είχε χτυπήσει? Θα έλεγε ότι ήταν σε "καταδίωξη"???? ΧΩΡΙΣ ΣΕΙΡΗΝΑ??? Ότι δεν με είδε? Ότι δεν είδε το κόκκινο?

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Και, μια και απαντάς στα υπόλοιπα, ξαναβάζω το βασικό ερώτημα...

... έχουν λόγο να κινούνται πάνω στα πεζοδρόμια?

Έχουν άραγε κάποια τέτοια οδηγία ή απλά αυτό τους βολεύει/μπορούν να κάνουν?

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Εικάζω, χωρίς να είμαι σίγουρος ή να έχω διαβάσει κάτι σχετικό, ότι οι ποδηλάτες αστυνόμοι έχουν ως έργο την αστυνόμευση πεζοδρόμων / του ιστορικού κέντρου κλπ. Προφανώς δεν τους βολεύει / δεν νιώθουν ασφάλεια να κινούνται στο οδόστρωμα και γιαυτό καταφεύγουν στη λύση: πεζοδρόμιο - πεζόδρομος - πλατεία κλπ...

Κάποιες φορές τους βλέπω (ζευγάρια πάντα) να κινούνται στο Κουκάκι, στους δύο παράλληλους δρόμους Δημητρακοπούλου - Βεϊκου, με κατεύθυνση προς και από Δ. Αρεοπαγίτου - Μακρυγιάννη κλπ. Ανεβοκατεβαίνουν δρόμο - πεζοδρόμιο.... (τα περισσότερα πεζοδρόμια είναι πολύ στενά, δεν υπάρχει χώρος για να κινηθεί άνετα ένα ποδήλατο). Στην Βεϊκου είναι και το Α.Τ. Ακροπόλεως, δεν ξέρω αν "ανήκουν" εκεί.....

 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Απλά τα παιδιά ακόμα είναι στο αρχικό στάδιο.
Σιγά σιγά.
Θα δούμε.
Κι αύριο μέρα είναι.
Έχει ο θεός.
Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος.
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις.
Μη μιλάς πολύ γιατί θα το φας το κεφάλι σου.
Κάτσε στ' αβγά σου.
Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε.
Να κοιτάτε τη δουλειά σας κύριε.
Να αφήσετε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.
Αυτές τις διαταγές έχουμε κύριε.

 

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Αυτό μάλιστα! Αυτή είναι μια ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη απάντηση!

Όχι σαν το Ρόκα που βρήκε ευκαιρία να πει τον δικό του πόνο!

wink grinwink grinwink grin

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

scratch head2hiangelgive heart

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Τωρα vass φοβαμαι να απαντησω γιατι ξερω οτι κατι κρυβεται απο πισω (κατι παραξενο θελεις να πεις παλι). Αλλα ειμαι θρασυς και θα απαντησω. Οι αστυνομικοι δεν μετακινουνται οποτε να ειναι στο οδοστρωμα. Περιπολουν οποτε η κινηση τους ειναι πιο κοντα με αυτην που κανουμε και εμεις οταν χαζευουμε (προφανως οι ανθρωποι δεν χαζευουν σαν εμενα). Αρα δεν πρεπει να ειναι στο οδοστρωμα γιατι θα δημιοθργουσαν πολλα περισσοτερα προβληματα απο το "cruising" που κανουν στα πεζοδρομια.

Αρα η σωστη απαντηση στο ερωτημα σου ειναι 12 κοκκινο.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Όχι, δεν υπονοώ τίποτα...

Πάντως, δεν έκαναν cruising περιπολία. Ήταν ξεκάθαρο ότι κάπου πήγαιναν. Τώρα, αν θα δημιουργούσαν περισσότερη αναστάτωση αν ήταν στο οδόστρωμα πάρα στο πεζοδρόμιο... αυτό είναι όντως πολύ πιθανό. 

Ξέχασα να πω φυσικά ότι τα ποδήλατα ήταν mtb φυσικά!

Τέλος πάντων, η απάντηση δόθηκε... 12 κόκκινο! Δεν υπάρχει λόγος για άλλη συζήτηση στο θέμα. thumbs up

stelios67
Εικόνα stelios67
Απών/απούσα

Αντιγράφω από εδώ http://www.mbike.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%BB%C...

"Ενώ ο ΚΟΚ τους θεωρεί δρόμους αποκλειστικής κίνησης πεζών (άρα απαγορεύονται τα ποδήλατα) σύμφωνα με την  Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΟΥ/ΟΙΚ.1920/2016, ΦΕΚ 1053/Β/14-4-2016, «Έγκριση Τεχνικών Οδηγιών για ποδηλατοδρόμους (Υποδομές ποδηλάτων)» ισχύουν τα εξής:

Οι πεζοί και οι ποδηλάτες είναι δυνατόν να συνυπάρχουν υπό προϋποθέσεις ασφάλειας και άνεσης. Η κίνηση των ποδηλατών σε συνθήκες συνύπαρξης με τους πεζούς είναι διπλής κατεύθυνσης.

Διακρίνονται δύο περιπτώσεις συνύπαρξης:

Σε περιοχές αποκλεισμένες για τη μηχανοκίνητη κυκλοφορία, όπως τα ιστορικά κέντρα των πόλεων, όπου το ποδήλατο εξαιρείται από τον περιορισμό, είτε πλήρως είτε σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Σε πεζοδρόμια (εφόσον υπάρχει το διαθέσιμο πλάτος) και σε πεζοδρόμους, σε διαχωρισμένες υποδομές."

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Πάντως παρόλη την πλάκα αυτή η είδηση είναι μια χαρά: Αστυνομικοί με ποδήλατα στο Πεδίον του Άρεως
(Από δημοσίευση του Aldro στο fb podilates.gr)
Και εδώ βέβαια δικαιολογείται η χρήση του μέσου στα δρομάκια του πάρκου.

contact