Απορία για επιλογή διαδρομής Αθήνα - Κύμη

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
dimidimitris
Απών/απούσα

Καλησπέρα,

Έχουμε αρχίσει να σχεδιάζουμε με δύο φίλους μία τριήμερη - τετραήμερη ποδηλατική απόδραση από Αθήνα για Κύμη.

Σκεφτόμαστε να πάμε μέσω σκάλας Ωρωπού και να γυρίσουμε από Μαρμάρι - Ραφήνα ή Στύρα - Αγία Μαρίνα και πίσω Αθήνα (ανάλογα με το ποια είναι η καλύτερη διαδρομή) ώστε να περάσουμε από διαφορετικά μέρη.

Τα χιλιόμετρα φαίνονται αρκετά (πάνω από 100 η μία διαδρομή ) για να βγούνε σε μία μέρα μιας και δεν έχουμε ξανακάνει τόσα μαζεμένα αλλά θα το προσπαθήσουμε από νωρίς το πρωί μέχρι ότι ώρα πάει υπολογίζοντας στάσεις σε ωραία μέρη, για φαγητό, καφέ κλπ.

Η ερώτησή μου είναι: Ξέρει κάποιος ποια είναι η καλύτερη πορεία που μπορούμε να ακολουθήσουμε; (ασφαλέστερη, πιο όμορφη και με λιγότερα υψομετρικά;)

Υπάρχει κάποια εφαρμογή (Περα από Google Maps) η οποία να με βοηθήσει στο σχεδιασμό της διαδρομής αυτής;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (1 ψήφος)
morgoth
Απών/απούσα

Στα της διαδρομης την εχω κοιταξει αρκετες φορες (μεχρι Σκαλα) αλλα δεν την εχω κανει ποτε οποτε δεν εχω εμπειρεια. Εχω καταληξει στο θεωρητικο επιπεδο οτι ο καλυτερος τροπος μαλλον ειναι μεχρι Αγιο Στεφανο απο μεσα (Κηφισιας-Κηφισια-Ερυθραια-Αγιος Στεφανος) και μετα απο Παραδρομο της Εθνικης μεχρι την εξοδο για Μαρκοπουλο. Αλλος τροπος εινια απο Τατοι και Κατσημιδι που ειναι πολυ πιο ομορφη διαδρομη και χωρις αυτοκινητα αλλα επειδη ανεβαινεις βουνο εχει το μειονεκτημα των μεγαλων υψομετρικων. Ας πει την γνωμη του και καποιος που το εχει κανει ομως.

Για σχεδιασμο προτιμω προσωπικα το www.ridewithgps.com , εχω βρει οτι στα υψομετρικα ειναι πιο ακριβες απο το planning tool του Strava και οποιου αλλου εχω δοκιμασει.

dimidimitris
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για την απάντηση, η ιδέα από Τατόι Κατσημίδι ακούγεται αρκετά καλή επειδή δεν έχει κίνηση (θα δω και τι υψομετρικά έχει βέβαια γιατί θα είναι πολύ κουραστικό με τις λίγες ταχύτητες που έχω) αλλά θα το ψαξω και με το ridewithgps να δω τι διαδρομές θα μου βγάλει.