Ενισχυμένα λάστιχα για παιδικό ποδήλατο 16"

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ktogias
Απών/απούσα

Ψάχνω ενισχυμένα λάστιχα για το ποδήλατο του γιού μου που από τη μάνα του φοράει 16x2.125 . Τα υπάρχοντα περαν του ότι έχουν φθαρεί αρκετά, τρυπάνε πολύ συχνά από αγκάθια με αποτέλεσμα να μπαλώνουμε σχεδόν κάθε ΣΚ σαμπρέλες. Έχω 2 βασικές απορίες:

1) Τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω αν αγοράσω και φορέσω 16άρια ελαστικά με μικρότερο πάχος από 2.125 (Βρίσκω στο διαδίκτυο περισότερα 16x1.75 και 16x2.00)

2) Κάποιες περιγραφές σε e-shops αναφέρουν για κάποια λάστιχα "συρμάτινο" ή "ενισχυμένο" ενώ για κάποιες μάρκες έχω δει και πιο συγκεκριμένες προδιαγραφές για "Προστασία διάτρησης" όπως ExtraPuncture Belt (Continental) ή Flak Jacket (Specialized). Τι θα πρέπει να προσέξω για να επιλέξω ελαστικά που δεν θα τρυπάνε εύκολα; Έχετε να προτείνετε κάποια μοντέλα που έχετε δοκιμάσει και αποδείχθηκαν ανθεκτικά;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

1. για το μικρότερο πάχος, μην σκας, προχώρα άνετα. Η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη, υποθέτω ότι ο γιός δεν κάνει προπόνηση / με ομάδα / αγώνες κλπ. Το μικρότερο πάχος ίσως έχει μικρότερο κράτημα σε γκρεμίλες και λασπουριές και βραχώδη εδάφη. Ελάχιστα μικρότερο, οπότε για περιπτώσεις απλής χρήσης δεν θα δίσταζα. Στην άσφαλτο είναι πλεονέκτημα, φουσκώνεις σε μεγαλύτερη πίεση και πηγαίνει πιο γρήγορα / με μικρότερες αντιστάσεις και τριβές.

2. Το συρμάτινο, είναι ένδειξη ότι έχει σκληρό σύρμα στο χείλος του το ελαστικό, θα το καταλάβεις όταν πας να το βάλεις. Τα άλλα, τα διπλωτά, δεν έχουν σύρμα, διπλώνουν σε 8αρι και είναι πιο ελαφρυά. Δεν παίζει κανένα ρόλο για την αντοχή σε αγκάθια κλπ

3. αν αναφέρουν ενίσχυση στο πέλμα για αγκάθια κλπ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ έχουν πιο παχύ στρώμα, ή/και κάποιο πρόσθετο υλικό/στρώμα και ίσως γλιτώσεις από κανα αγκαθάκι. ΙΣΩΣ. Τα μεγάλα τριβόλια που έχουμε συνήθως εδώ στας εξοχάς μας, δεν καταλαβαίνουν από ενισχυμένα στρώματα και άλλα τέτοια..... Τρυπάνε και κολλάνει μια χαρά.....

4. αν τα ελαστικά είναι φθαρμένα, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ. Ο νο1 λόγος για σκασίματα είναι τα φθαρμένα ελαστικά και μετά έρχεται η ύπαρξη ή όχι αγκαθιών κλπ κλπ.

5. Υπάρχουν και σαμπρέλες thorn resistant.... ακριβές / σκληρές / παχιές / βαριές. Τις είχα δοκιμάσει, δεν είμαι σίγουρος αν τελικά έκαναν δουλειά, στη θέση σου θα κοιτούσα το επόμενο.

6... που είναι αυτή η προστατευτική ταινία που μπαίνει ανάμεσα στο εσωτερικό του ελαστικού και στη σαμπρέλα. Αυτή μάλλον κάνει δουλειά. Προσοχή, για μένα, το αγκαθάκι αν το πατήσεις, θα καρφωθεί στο ελαστικό, έτσι και αλλιώς / δεν την γλιτώνεις. Το θέμα είναι να μην τρυπήσει και τη σαμπρέλα. Εκεί κάνει τη διαφορά η ταινία που σου λέω.

7. ένας άλλος τρόπος είναι το ειδικό ζουμί που μπαίνει μέσα στο σαμπρέλα.... είναι δύσκολη φάση, γίνεσαι χάλια και εσύ και το ελαστικό, απλά το αναφέρω μήπως σου το προτείνει κανας πονηρούλης ποδηλατάς... γνώμη μου - μείνε μακρυά από τέτοια ζουμιά, ειδικά για φάση με μικρό παιδί που κάνει απλά το χόμπι του / το κέφι του.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

1. για το μικρότερο πάχος, μην σκ.........................

.....................

......................το χόμπι του / το κέφι του.

Εχεις καταλαβει για τι μεγεθος τροχου μιλαμε?? Δεν υπαρχει σχεδον τιποτα απο τα παραπανω που λες. 

Η λυση ειναι απλη. Καινουργια ελαστικα (δεν πειραζει εαν ειναι 16χ1.75). Καινουργιες σαμπρελες. Εαν θες παραπανω ενισχυση την παλια σαμπρελα κοβεις την βαλβιδα και την βαζεις μεταξυ ελαστικου και καινουργιας σαμπρελας. Αυτα. Οτιδηποτε αλλο δεν αξιζει χρηματικα.

Edit. Και τσεκαρεις την φακαρολα. Συνηθισμενο φαινομενο να ειναι χαλια και να τρυπαει απο εκει

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

υπάρχουν και έτοιμα προστατευτικά για να μην τρυπάει

δες και την φακαρόλα όπως λέει και ο κκτσολ

αν και λογικά 16ρι ποδήλατο θα το έχει και του χρόνου?
 

ktogias
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Μια και στη γειτονιά μου οι δρόμοι είναι αρκετά κακοτράχαλοι με πολλες λακούβές και ο μικρός οδηγεί συχνά σε χώμα, χαλίκι και ανώμαλο δρόμο, λέεω να αποφύγω τα στενά (1.75).

Προσανατολίζομαι προς τα MITAS OCELOT 16X2.10 54-305 V85 που έχω βρει εδώ: https://www.gatsoulis.gr/pd/elastiko-mitas-ocelot-16... . Το site του συγκεκριμένου πωλητή αναφέρει ότι έχουν προστασία διάτρησης, αν και δεν κατάφερα να το διασταυρώσω κοιτάζοντας το φυλλάδιο του κατασκευαστή ( https://www.mitas-cycling.com/~/media/mitas--bike/ca... ).

Αν κάποιος έχει οποιαδήποτε σχετική επισήμανση ή πρόταση είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ και πάλι τους @RockaRolla , @kktsol  και @Plannetγια τις χρησιμες και εύστοχες απαντήσεις τους.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δεν νομίζω να έχει προστασία

αλλά ωραίο λάστιχο

απλά φρόντισε να χωράει 2.1 λάστιχο στο παιδικό

 

ktogias
Απών/απούσα

@Plannet
Αυτα που φοράει τώρα είναι 2.125, δηλαδή κατά τι πιο φαρδιά από τα 2.10. Οπότε σίγουρα χωράνε. Μου ξεφεύγει κάτι;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

όχι όχι μια χαρά

 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

ktogias wrote:
Μια και στη γειτονιά μου οι δρόμοι είναι αρκετά κακοτράχαλοι με πολλες λακούβές και ο μικρός οδηγεί συχνά σε χώμα, χαλίκι και ανώμαλο δρόμο, λέεω να αποφύγω τα στενά (1.75).

Τι να πω;

Θεούλης πιτσιρικάς και θεούλης μπαμπάς που ψάχνει από τώρα και του παίρνει τα αναλώσιμά του του παιδιού!
Consider να τον πας και σε κανένα team MTB κάποια στιγμή κάποια στιγμή. (Μάλλον είναι έτοιμος...)
Λέω πάλι εγώ τώρα νυχτιάτικα ....yes

contact