Αγορά Ποδηλάτου

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Markos76
Απών/απούσα

Καλημέρα στην όμορφη παρέα!

Νέος εντελώς στο χώρο, είμαι στη διαδικασία αγοράς ποδηλάτου και για αυτό θα ήθελα τη πολύτιμη βοήθειά σας. Μπορώ να πω ότι έχω μπερδευτεί αρκετά γιατί από κάθε κατάστημα και από κάθε φίλο ακούω και κάτι διαφορετικό. 

Για να μην σας κουράζω, ψάχνω για ποδήλατο το οποίο να κινείται άνετα σε άσφαλτο, να μπορώ να κάνω αρκετά χιλιόμετρα και να "ρολάρει" εύκολα αλλά παράλληλα να μπορώ να μπω και ένα πατημένο χωματόδρομο χωρίς να φοβάμαι μη στραβώσει η ζάντα ή να μην αντέχει τους κραδασμούς.

Εν ολίγοις είμαι μεταξύ CX και κούρσας και περισσότερο τείνω σε CX. Πολλοί μου λένε ότι τα CX είναι για φτιαγμένες πίστες οι οποίες στήνονται επί τούτου στο εξωτερικό και εδώ στην Ελλάδα δεν πρόκειται να βρεις κάτι τέτοιο. Εμένα αυτό μου ακούγεται κάπως κουφό.

Διαθέτω ενα Budget από €1.500 και μπορώ να φτάσω αν βρω κάτι το οποίο θα μου αρέσει πολύ και στα €2.000 (ταβάνι). Συγκεκριμένα έχω δει διάφορα ποδήλατα που μου αρέσουν, ενδεικτικά αναφέρω :

CUBE RACE PRO 2020

CUBE CROSS RACE SL 2020

COLNAGO A1R CX

COLNAGO PRESTIGE (Αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο από όλα).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πολύτιμες συμβουλές σας καθώς επίσης αν έχετε κάποια ποδήλατα να μου προτείνετε.

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

εντελως νεος στον χωρο και να θελεις ποδηλατο 1500-2000 ευρω. Η εγω εχω πολυ καιρο να βγω εξω και τα 1500 πια ειναι μηδαμινο ποσο ή εχει ελθει τετοια αναπτυξη και εγω δεν εχω παρει χαμπαρι. 

Anyway περα απο πλακα θελεις gravel και οχι CX ή full road

Markos76
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για την απάντηση, βασικά έχω μπει στη διαδικασία αγοράς εδώ και 6 μήνες και μαζεύω χρήματα εδώ και ένα χρόνο για αυτό το σκοπό. Επειδή δε πρόκεται να μπω σε νέα αγορά τουλάχιστον για τα επόμενα 5 έτη θέλω να πάρω κάτι καλό και να μη μπω σε διαδικασία αλλαγών - μετατροπών.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου!

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Πρώτον να σου πω οτι καλά κάνεις και βάζεις ένα καλό budget.

Δεύτερον δείχνει οτι το χεις ψάξει και δεν είναι μια παρορμητική αγορά.

Σαν μαρκες θα σου πρότεινα τις εμπορικές kona, specialized και αφού θες να τα στάξεις κοίτα για surly που εκεί μπορείς να βρείς καλο ποδήλατο για αυτό που θες. Υπάρχουν πολλές μικρές όχι τόσο επώνυμες εταιρίες που βγάζουν ωραία ποδήλατο σε αυτο το budget. 
Επίσης σε αυτο που θές παίζει ρόλο το ελαστικό. Οπότε εάν μπορει να πάρει ένα πιο φαρδυ ελαστικό κυλάς πιο άνετα στο χώμα.

Σα σκελετο που παίρνει και κασσετα αλλα το τρέχεις και μονοτάχυτο δες και τα bombtrack

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Κολνάγκο φυσικά.... αναρωτιέμαι πως έβαλες δίπλα του τα Cube.

 

ninpo
Εικόνα ninpo
Απών/απούσα

Τα cube δηλαδή δεν είναι καλά;

Αναντα
Απών/απούσα

Εχε υποψιν μονο πως ενω τα flatbar ποδηλατα ταιριαζουν σε ολους σχεδον τους σωματοτυπους, τα dropbar ειναι καπως ιδιομορφα. Πχ αν για το υψος σου εχεις ψηλα ποδια και κοντο κορμο μπορει να μην βολευεσαι και πολυ καλα.

Τουτου δοθεντος, θα σου προτεινα αν πας για ποδηλατο τυπου κουρσας, να παρεις το πιο φτηνο μεταχειρισμενο και αξιοπρεπες που θα βρεις, να γραψεις μερικα χιλιομετρα και να δεις τι γεωμετρια θες πριν τα σκασεις για καινουργιο και ακριβο.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Καλά είναι τα cube, αλλά είναι καλύτερα τα Colnago. wink