Αγορά ποδηλάτου , αρχάριος χρήστης !

17 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Yiatsek
Απών/απούσα

Καταρχάς καλησπέρα σας!

Λοιπόν όπως λέει και ο τίτλος είμαι αρχάριος χρήστης ποδηλάτων.
Δλδ , ξεκίνησα μικρός την δεκαετία του 90 με bmx 16 , 20 μετά πήρα ένα ideal που τότε δεν νομίζω να υπήρχαν οι όροι trecking κτλπ και απλά έκανα βόλτες.
Μετά παράτησα τελείως το ποδήλατο γιατί οδήγούσα scooter και τώρα οδηγώ αμάξι.

Όμως μου τη βάρεσε και θέλω να ξαναβάλλω το ποδήλατο στη ζωή μου. Ηλικιακά είμαι στα 37 , το σώμα λεπτό μπορείς να το πεις με την κλασσική κοιλιά που μαζεύεται κ δεν φεύγει :D

Οπότε το θέμα είναι ότι γενικά το ποδήλατο το θέλω απλά για βολτούλες , στην αρχή χαλαρά μετά μπορεί να κάνω κ χιλιόμετρα. Οι διαδρομές είναι πόλης 10χμ πχ, άσφαλτος, αλλά σίγουρα θα παίξει και λίγο χώμα γιατί οι δρόμοι μας δεν είναι κ ότι καλύτερο. Επειδή ανέφερα σωματότυπο , σίγουρα θα με ενδιέφερε να έχανα κανά κιλό αλλά δεν είμαι της γυμναστικής. Δλδ κ αυτό το λίγο που σκέφτομαι να κάνω με το ποδήλατο σίγουρα θα κάνει καλό. Τώρα γενικά είμαι της καθιστικής ζωής και έχω ταλαιπωρήσει τη μέση. Δεν θα ήθελα να με κουράσει και το ποδήλατο.
Συνήθως έκανα γυμναστήριο ή παίζω μπάσκετ με φιλαράκια σε ανοιχτά γήπεδα.

Τώρα αν στην πορεία αγαπήσω το ποδήλατο μπορεί να κάνω κ χιλιόμετρα. Αλλά αυτό δεν μπορώ να το ξέρω και βάση της τωρινής βαρεμάρας τα ποσοστά είναι εναντίον μου.

Ακούω συνέχεια για trecking για fitness για ανρτήσεις για δισκόφρενα ή μη, κτλπ . Δεν έχω ιδέα. Θεωρούσα ότι τα trecking είναι μια λύση για το ότι δεν θέλω να πάρω κάτι ακριβότερο και να πω οκ βαρέθηκα, ή δεν θέλω να πάρω κάτι ακριβότερο και να πω θέλω να αλλάξω κατηγορία για περισσότερα χμ.
Το μπάτζετ μου είναι 300-400μαξ

Μου πρότειναν το ideal moovic 19'. Γενικά την μάρκα την ξέρω  και την εμπιστεύομαι. 

Απλά θέλω να σας ρωτήσω γνώμες , διαφορές ανάμεσα στα trecking fitness και τι κάνω με τα φρένα , μου είπανε δεν χρειάζομαι δισκόφρενα είναι για πιο απαιτητικές χρήσεις.
Και μοντέλα αν προτείνετε ακόμα καλύτερα!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Ποιος σου πρότεινε ideal moovic?

Yiatsek
Απών/απούσα

Καταρχάς κάποιος διαχειριστής πρέπει να μου σβήσει τις πολλαπλές καταχωρήσεις. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι wrote:

Ποιος σου πρότεινε ideal moovic?

Ποδηλατάς ! Έκανα σήμερα μια μικρή έρευνα αγοράς σε 2-3 ποδηλατάδικα της περιοχής μου.

 

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Yiatsek wrote:
Καταρχάς κάποιος διαχειριστής πρέπει να μου σβήσει τις πολλαπλές καταχωρήσεις. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό.
Συμβαίνει μερικές φορές, δεν φταις εσύ αλλά δεν έχω καταλάβει κ γιατί συμβαίνει.

 

Yiatsek wrote:
Ποδηλατάς ! Έκανα σήμερα μια μικρή έρευνα αγοράς σε 2-3 ποδηλατάδικα της περιοχής μου.
Ωραία. Για αρχή, ξεχνάς αυτόν τον ποδηλατά κ δεν σπαταλάς τον χρόνο σου μαζί του. Αν του λες τι θέλεις κ ότι το μπατζετ σου είναι 300-400 κ σου προτείνει το Moovic, προφανώς θέλει απλά να σπρώξει ότι έχει στοκ.

Yiatsek
Απών/απούσα

Ωραία ξεκινάμε καλά :D

H κατηγορία trecking πιστεύεις ότι είναι ιδανική για μένα ή πρέπει να κινηθώ διαφορετικά?
γιατί με βάσει αυτά που είπα παραπάνω , πάνω κάτω τα είπα κ έξω. Κ κινηθήκαμε προς αυτή τη κατεύθυνση, για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά

 

Yiatsek
Απών/απούσα

Διαβάζοντας το φόρουμ βλέπω ότι τα trecking δεν θα με βολέψουν. Μάλλον πρέπει να κινηθώ σε κανά cityrun φάση. Πολύ αγάπη για το συγκεκριμένο εδώ μέσα.
Βέβαια εγώ δεν έχω ιδέα οπότε προσπαθώ να βγάλω άκρη από τις "κόντρες" σας :D

Συνοψίζω ξανά για τις ΔΙΚΕΣ μου ιδιαιτερότητες.

Πόλη
άσφαλτος κυρίως , ευθείες , σπάνια ανηφόρες αλλά υπαρκτές και σε σημεία των δρόμων λίγο χώμα σε μικρές διαδρομές.
Χμ ξεκινάμε χαλαρά στα δικά μου στάνταρτ μέχρι 10πχ αλλά στο μυαλό μου είναι και ένα 30άρι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού σαν στόχος. (30 να πάω 30 να γυρίσω με μεγάλο διάλλειμα σε παραλία, ο γυρισμός έχει μια ανηφόρα κανά 2 χμ σταδιακό ανέβασμα σε επαρχιακό δρόμο)
Τρέλα γενικά έχω κ αν κάτι μου αρέσει τότε του δίνω κ καταλαβαίνει , απλά έχω να κάνω ποδήλατο μια 20ετία σχεδόν.
Το θέμα της γυμναστικής δεν με ενδιαφέρει σε άποψη σώματος αλλά σε άποψη ότι είναι ευκαιρία να μπω σε μια γραμμή άθλησης (ειδικά που κ τα γυμναστήρια είναι off)
Κ μπάτζετ όπως είπα μέχρι 400.

Βοηθείστε λίγο να μπω σε μια σειρά γιατί δεν έχω επιλογές λόγω ανιδεότητας :D

 

redshift
Εικόνα redshift
Απών/απούσα

κοιτα εδω στο φορουμ τα παιδια δεν ειναι ψωνισμενα ,δεν θα σου πουνε ριξε ενα χιλιαρικο για αρχη κ μετα carbon κ ultegra η δεν ασχολουμαστε μαζι σου 

εδω το cityrun το αγαπαμε (εγω το εχω κιολας) γιατι ειναι ενα ποδηλατο απλο ,λιτο ,ομορφο ,με επωνυμα αξιοπιστα (εισαγωγικα βεβαια) περιφερειακα ,που εχει αποδειξει την αξια του κ που ουσιαστικα ειναι το καταλληλο ποδηλατο για καποιον που θελει πολη κ να βγει κ παραεξω,δεν εχει αναρτηση που ειναι πλεονεκτημα αν δεν πας σε κακοτραχαλα χωματα αλλα που θα παει εναν πατημενο χωματοδρομο ,καποτε ηταν κ φθηνοτερο ,τωρα τσιμπαει λιγο αλλα παραμενει ενα καλο all around σε καλη τιμη για αυτο που ειναι

επειδη οπως τα γραφεις αν καταλαβα καλα παιζει να θες να γραψεις καλα χιλιομετρα

εγω θα σου προτεινω κ αυτο που ειναι στα ιδια λεφτα αλλα κουρσακι ανετο για πιο πολλα χλμ ,εχω διαβασει πολυ καλα λογια 

https://www.decathlon.com.gr/gr_gr/men-s-bicycle-touring-road-bike-rc120-abyss-grey-en-s302496.html

Doctor
Απών/απούσα

Χρειάζεσαι λεπτές ρόδες, ελαφρύ ποδήλατο. Trekking θα το απέφευγα. Μάλλον σε υβριδικό ή fitness είναι καλό να δεις. Σε αυτά τα λεφτά που ψάχνεις υπάρχει το Ideal Cityrun (δύσκολα θα βρεις διαθεσιμότητα αυτήν την περίοδο - 400€), υπάρχει το Ideal Funcore (σχεδόν ίδιο με το Cityrun αλλά με δισκόφρενα - πιο μοντέρνο - κάπου στα 470 ευρώ), υπάρχει το Ballistic Vivio (γύρω στα 450-500) και το Lombardo Ventimiglia (fitness - φοβερή τιμή σε αυτά που προσφέρει - αλλά θα το βρεις γύρω στα 500-550 ευρώ).

Γενικά σε αυτήν την τιμή δεν έχεις πολλές επιλογές για υβριδικό/fitness. 

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Το cityrun δεν είναι ακριβώς αγαπημένο, απλα αντικειμενικά είναι από τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν στην κατηγορία του. Και αν υπολογίσουμε κ την τιμή του, τότε παίζει σχεδον χωρίς αντίπαλο.

Τα 10 χλμ μέσα σε πόλη  μπορούν να γίνουν άνετα με οποιονδήποτε τύπο ποδηλάτου. Από κλασικό πόλης, μέχρι κούρσα κ mtb.
Το χώμα που αναφέρεις δεν είναι τίποτα, ακόμη κ η κούρσα πάει.
Στις ανηφόρες το mtb υπερτερεί της κούρσας λόγω σχέσεων αλλά υστερεί λόγω βάρους κ ανάρτησης.
Θα μπορούσαμε να πούμε κ άλλα για τους 2 τύπους αλλά δεν υπάρχει κ λόγος καθότι το μπάτζετ σου είναι σχεδον απαγορευτικό.
Κλασικό ποδήλατο πόλης; Θα μπορούσε αλλά εφόσον βάζεις κ την προοπτική 30+30 χλμ ακυρώνεται κ αυτή η επιλογή.
Οποτε πας σε ένα υβριδικό. Μια μεγάλη κατηγορία που περιέχει άλλες. Εκεί θα βρεις trekking, urban, fitness.
Εγώ κάνω ανάλογη χρήση με ένα trekking με ανάρτηση. Με δυσκολεύει στις ανηφόρες κ στις μεγάλες (για τα μέτρα μου) αποστάσεις.
Ανέφερες  κατι σχετικα με τη μέση. Η όρθια στάση φαντάζει πιο ξεκούραστη σε σχέση με την σκυφτή αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο.
Καλά το έχεις πιάσει, ξες που πρέπει να κινηθείς. Αν βρεις κάποιο ανάλογο του cityrun στα ίδια χρήματα κ σου κάνει κου-κου, ανέβασε λινκ για να πάρεις γνώμες.

Yiatsek
Απών/απούσα

Με φοβίζει η στάση στις κούρσες. Γιατί δεν έχω φυσική κατάσταση ακόμα κ ούτε θα ασχοληθώ επαγγελματικά μετέπειτα. Θέλω να ξεκινήσω χαλαρά και να δω τις αντοχές μου. Δλδ μπορεί να με παίρνει και να αρχίσω να πιέζω λίγο αλλά δεν σκοπεύω να κάνω μεγαλύτερη απόσταση από αυτή που ανέφερα πριν.

Στην αρχή ξεκίνησα να ψάχνω για trecking μετά είδα ότι μάλλον δεν θα με εξυπηρετήσει και είδα κ πολύ καλά σχόλια για το cityrun κ την δική του κατηγορία.

Τώρα κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά που γράφετε για τα λάστιχα εγώ δεν τα κατέχω. Το πόσο πρέπει να είναι σε ίντσες ακτίνες κτλπ.
H κατηγορία του cityrun είναι fitness ? Και τι άλλα μοντέλα μπορώ να έχω κατα νού για να συγκρίνω ?

Υγ έχω μείνει στο πρώτο σχόλιο μην έχοντας προλάβει να διαβάσω τα 2 τελευταία :D

redshift
Εικόνα redshift
Απών/απούσα

ο γιατρος παραπανω σου εγραψε καμποσα μοντελα ,ολα καλα ποδηλατα 

κοιτας ποδηλατο χωρις αναρτησεις ,με 24 ταχυτητες, με 700c τροχους κ 28αρια λαστιχα σε πλατος

βεβαια το κουρσακι που σου προτεινα δεν ειναι αγωνιαρικο ,ειναι πιο χαλαρα στημενο που σημαινει πιο ορθια σταση πανω του που θα παει πολη με την σωστη ελαφρως σκυφτη θεση για να μην επιβαρυνεις την μεση σου κ να πεταλαρεις αποδοτικα ,οταν αργοτερα θελησεις που μπορει να συμβει δεν θα βαλεις ξανα το χερι στην τσεπη, θα μπορει να γραψει κ πολλα χλμ ,εγω θα ελεγα να το δεις απο κοντα

Yiatsek
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και την αμεσότητα σας.
Θα βγω ξανά από αύριο να δω τι κυκλοφορεί και θα το εξετάσω καλύτερα.
Οτιδήποτε νεότερο θα ειδοποιήσω :D

Yiatsek
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας !

Λοιπόν όλο αυτό το καιρό προσπάθησα να βρω διαθεσιμότητα σε ideal cityrun κυρίως. Κάτι που όπως αναφέρθηκε είναι δύσκολο. Παρόλα αυτά έχω κάνει κάποιες ενέργειες και περιμένω απαντήσεις.
Σήμερα όπως ρωτούσα αντίστοιχα ακόμα κ για funcore , μου πρότειναν (με 100 ευρώ παραπάνω από cityrun δλδ γύρω στα 500 ευρώ)

scott sub cross 50.

Ποια είναι η άποψη σας για αυτό ? Γενικά ήθελα να έμενα στα 400 ευρώ αλλά δεν βρίσκω διαθεσιμότητες. Μου προτάθηκε αυτό το μοντέλο κ δεν έχω ιδέα καθόλου τι ποδήλατο είναι. Παρακαλώ βοηθήστε γιατί αν μπλέξω σε παραγγελίες με βλέπω από Ιούλη να έχω διαθέσιμο στο cityrun :D

Doctor
Απών/απούσα

Τι όμορφη η διαδικασία να ψάχνεις για αγορά ποδηλάτου....απόλαυσέ το! Και όταν πάρεις (όποιο πάρεις) θα το απολαύσεις ακόμη περισσότερο...Προσοχή μόνο να πάρεις ποδήλατο στο νούμερό σου γιατί είπαμε οι εποχές είναι δύσκολες για αγορές λόγω διαθεσιμότητας.

Yiatsek
Απών/απούσα

Ευχαριστώ γιατρέ :D
Τελικά τι γνώμη έχετε για το Scott sub cross 50?

Λόγος για επεξεργασία : Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν το αποπάνω είναι trecking ή hybrid/fitness . Ή υπάρχει υποκατηγορία trecking και μέσα στα υβριδικά ?  Τέλοσπάντων

Θέλω γνώμες για Scott sub cross 50 σε σύγκριση με trek fx 1 disc . Εκεί κινούμαι αυτό τον καιρό. Ελπίζω να βγάλω άκρη γιατί έχω κουραστεί με τόσες κατηγορίες

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Yiatsek wrote:

Ευχαριστώ γιατρέ :D
Τελικά τι γνώμη έχετε για το Scott sub cross 50?
Λόγος για επεξεργασία : Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν το αποπάνω είναι trecking ή hybrid/fitness . Ή υπάρχει υποκατηγορία trecking και μέσα στα υβριδικά ?  Τέλοσπάντων
Θέλω γνώμες για Scott sub cross 50 σε σύγκριση με trek fx 1 disc . Εκεί κινούμαι αυτό τον καιρό. Ελπίζω να βγάλω άκρη γιατί έχω κουραστεί με τόσες κατηγορίες

 

Η SCOTT είναι μία εταιρία που εκτιμώ(βγάζει και αρκετά casual ρούχα και παπούτσια running) όλα σε καλή ποιότητα. Το συγκεκριμένο ποδήλατο έχει καλό σκελετό, αλλά μελλοντικά θα χρειαστεί αναβάθμιση στα περιφερειακά, όπως μου είπε κάποτε ένας ''σοφός'' της ποδηλασίας, όταν μιλάμε για SHIMANO από DEORE και πάνω πρέπει να έχει.

Λοιπόν το SCOTT σε σύγκριση με το TREK έχει υδραυλικά φρένα(μηχανικά το TREK) και 3 ταχύτητες παραπάνω. Και τα δύο όμως έχουν αξιόπιστο σκελετό αλλά με μέτρια περιφερειακά. Αν το μπάτζετ είναι 500€ οκ μια χαρά είναι. Προσωπικά θα έπαιρνα το SCOTT(ίσως γιατί αγοράζω και αρκετά ρούχα SCOTT).

Καλές βόλτες εύχομαι...

Yiatsek
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας

Ένα μικρό update για το κλείσιμο του thread.

Αρχικά αναζήτησα cityrun/funcore περισσότερο το πρώτο , έπειτα ανέβασα μπάτζετ για scott sub cross 50 , orbea carpe 40 , trek fx1/fx1 disc κτλπ. Δεν έβρισκα διαθεσιμότητες σχεδόν πουθενά. Μόνο το cityrun πιο κοντινό για το τέλος του μήνα ή κάτι σχετικό. Μένω Κόρινθο οπότε κοιτούσα πολύ τοπικά.
Έκανα πολλές συζητήσεις με αρκετά παιδιά εδώ μέσα κ σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας, η αλήθεια είναι ότι το γύρισα επί προσωπικών μηνυμάτων γιατί δεν ήθελα να εκθέσω ένα μαγαζί των τελευταίων ημερών που μου σύστησε orient myway (αντί για cityrun που δεν έφερνε) με την "λογική" ότι είναι ίδια , με ίδια περιφερειακά κ ίδια συμπεριφορά.

Anyway το θέμα είναι ότι χτες βρήκα , στην κούτα του ακόμα μόλις είχε παραληφθεί , merida speeder 100 (και το γκρι κ το λαδί) σε medium-large. Ο ποδηλατάς το έστησε μπροστά μου το ρύθμισε με έβαλε να το τσεκάρω άσχετα αν θα απασχολιόμουν με δαύτο. Ήταν ο μόνος που ασχολήθηκε μαζί μου για μεγέθη σε live παρουσίαση :D

Εν τέλει δεν άντεξα κ το χτύπησα (το γκρί), έχω μεγάλη όρεξη για να ξεκινήσω βόλτες και να αρχίσω να το μαθαίνω. Ξέρω ότι ανέβηκα αρκετά σε σχέση με το μπάτζετ μου αλλά έχω ακούσει κ διαβάσει αρκετά καλά σχόλια για το συγκεκριμμένο. Κ γενικά το ποδήλατο όπως κ τις περισσότερες μεγάλες αγορές μου τις βλέπω σαν επένδυση.

Ευχαριστώ το φόρουμ για το βήμα και την βοήθεια στην αναζήτηση μου!

contact