Αγορά touring/trekking ποδηλάτου

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
vasmpar
Απών/απούσα

Καλησπέρα,

Χρειάζομαι τα φώτα του group όσον αφορά την αγορά νέου ποδηλάτου. Ψάχνω για κάτι που θα με καλύπτει στην καθημερινή μου μετακίνησή στην πόλη (εξοπλισμένο με rack, φτερά Και φώτα) αλλά να μπορώ να κάνω και ημερήσιες βόλτες με παραπάνω χιλιόμετρα, γιατί όχι και bikepacking στο μέλλον. Έχοντας ψάξει νομίζω ένα ποδήλατο trekking/touring είναι αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες μου. Επιλογές που κοιτάω είναι:

https://konaworld.com/sutra.cfm

https://cinelli.it/en/prodotti/hobo-interrail-en/

https://www.fahrradmanufaktur.de/en/katalog/t-randon...

https://www.fahrradmanufaktur.de/en/katalog/t-500-sh...

https://www.pelagobicycles.com/stavanger-outback.html

Ποια είναι η γνώμη σας βάσει ποιότητας των περιφερειακών (groupset, ταχύτητες, φρένα, σκελετός);

Καμία άλλη πρόταση στα ίδια περίπου χρήματα;

Ευχαριστώ!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Σε ζηλεύω... Και εγώ κάτι τέτοιο θέλω να πάρω όοοοταν θα μπορέσω. Μέχρι τότε απλα τα χαζεύω. Πάντως βλέπω ότι από μπάτζετ είσαι καλά οπότε οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Πέρα από αυτά που κοιτάζεις, μπορείς να δεις surly, breezer, ridgeback,fuji κ πολλά ακόμη. Δεν ξέρω βέβαια τι μπορείς να βρεις διαθέσιμο. Να υποθέσω κοιτάζεις κ από εξωτερικό.
Από cineli δες καλύτερα αυτά:
https://cinelli.it/en/prodotti/hobootleg-en/
https://cinelli.it/en/prodotti/hobootleg-easy-travel/
Καλή τύχη.

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

καλημερα..οτι και να παρεις σε αυτην την κατηγορια καλο θα ειναι..αλλωστε ολοι αγαπαμε τα τουριστικα cool μια γνωμη μονο..προτιμησε να παρεις με λεβγιεδομανετες και οχι με μπαρ εντ σιφτερς..( οπως το sutra) το οποιο ειναι πολυ καλο απο γεωμετρια , αλλα με αλλα χειριστηρια..τυχαινει να εχω και ενα  kona κατα συμπτωση, που του εχω βαλει bar end shifters, και δεν ειναι και τοσο καλο ειδικα σε συνθηκες πολης..αυτα τα χειριστηρια ειναι ευκολα , απλα , και στην χρηση και στην επισκευη (καλο αυτο για ταξιδι ) αλλα μεσα στην πολη και στην κινηση ειναι δυσκολο να βγαζεις καθε τοσο το χερι απτο τιμονι για να αλλαξεις ταχυτητα..καλο ψαξιμο..

vasmpar
Απών/απούσα

Ευχαριστώ. Μάλλον το βάζω μπρος για το Cinelli Interrail. Εξαρτάται και από το χρόνο παράδοσης.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

vasmpar wrote:
Μάλλον το βάζω μπρος για το Cinelli Interrail.
Για τις μετακινήσεις στην πόλη θα σε βολέψει περισσότερο από τα άλλα cinelli. Για τα υπόλοιπα που σκέφτεσαι όμως, θα βολέψουν περισσότερο τα άλλα.Βασικά το Interrail δεν έχει ούτε σχάρες κ φτερά. Μπορείς να βάλεις βέβαια, έχει υποδοχές, απλά πρέπει να το υπολογίσεις κ αυτό. Σε τι τιμή το βρίσκεις;

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Ωραία τα Cinelli!

vasmpar
Απών/απούσα

Καταρχάς είμαι στο Βέλγιο. Το ποδήλατο έχει 1200 ευρώ όποτε είναι πιο φθηνό από τα υπόλοιπα στη λίστα. Κάτι ακόμα για το cinelli, έχει μόνο ένα δίσκο μπροστά (χωρίς ντεραγιε) όποτε υστερεί λογικά σε ανηφορικούς δρόμους αλλά εφόσον είμαι πρωτάρης σε τέτοια κατηγορία μπορώ να το δω και να βάλω τρεις δίσκους μπροστά πιο μετά.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

vasmpar wrote:
μπορώ να το δω και να βάλω τρεις δίσκους μπροστά πιο μετά.

Αυτά όμως καλό είναι να τα υπολογίσεις εκ των προτέρων γιατί μπορεί να συμφέρει να πάρεις απευθείας κάποιο άλλο. Ήδη έχεις ένα  επιπλέον κόστος για φτερά/σχάρες, βάλε κ την αλλαγή δισκοβραχίονα σε τριπλο (που δεν θα είναι μόνο δισκοβραχίονας αλλά κ χειριστήρια, ντεραγιέ...). Για ποιον λόγο θέλεις να πάρεις το συγκεκριμένο, κόστος ή γούστο;

vasmpar
Απών/απούσα

Κυρίως γούστο αλλά τώρα που το λες, το Sutra και πιο ωραίο είναι και Όλα τα συμπράγκαλα τα έχει. wink grin

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Μην συγκρίνουμε Cinelli και Kona είναι λίγο προσβολή.. για τον θρύλο που λέγεται Cinelli.

Arxarios
Απών/απούσα

Καταρχάς κοιτάς τη σωστή κατηγορία, βασικό καθώς οι γεωμετρίες touring είναι πολύ πιο όρθιες, ιδανικές για ορατότητα και άνεση στα ευαίσθητα σημεία.

Εγώ για ότι κινείται σε άσφαλτο και ελαφρύ χώμα άποψη μου είναι ότι είναι μονόδρομος το γυριστό τιμόνι κούρσας, είδικα εάν κινείσαι μέσα στην πόλη, λόγω μειωμένου πλάτους αλλά βάσικά εξαιτίας της άνεσης που προσφέρει στα χαλαρά και τις δυνατότητες να τραβηχτείς από το τιμόνι στα γκάζια. Έχω αλλάξει σε δύο ποδήλατα πόλης και δεν μετάνιωσα ούτε δευτερόλεπτο.

Εγώ θα πρότείνα κάτι τέτοιο https://www.wiggle.co.uk/kona-rove-dl-adventure-road... που θα είναι φτηνότερο, με χειριστήρια στα χέρια σου ακριβώς, αρκετά ελαφρύτερο και αντισκωριακότερο σε σχέση με το (πανέμορφο!) Sutra. Δεν έχει το μικρό γραναζάκι αλλά στο Βέλγιο τι ξέρετε εσείς από ανηφόρες angel και δεν έχει μία καλή σχάρα, αλλά μπορείς να βάλεις αντίστοιχης αντοχής με 20 ευρώ. Υπάρχει και το ακόμη φθηνότερο https://www.wiggle.co.uk/kona-rove-adventure-road-bi... που πιθανότατα θα κάνεις επίσης εξαιρετικά τη δουλειά σου, αλλά το DL έχει κάποιες αναβαθμίσεις σε ταχύτητες και φρένα που δοκιμές σε συνδυασμό με μάρκετινγκ με έχει κάνει να τις προτιμώ, αλλά μπορεί και να είμαι connoisseur της πλάκας, οπότε σκέψου το.

Το αλουμίνιο το θεωρώ ιδανικό για χρήση πόλης. Ελαφρύ, αντισκωριακό, φτηνό. Δεν μπορώ να συγκρίνω με ατσαλένιο καθώς δεν έχω δοκιμάσει εκτενώς παραπλήσια ποδήλατα, πάντως έχω κάνει ταξιδάκια με αλουμίνιο.

Πάρα πολύ βασικό είναι να σου αρέσει πολύ στο μάτι/ιδέα κλπ. Οπότε μην το βάλεις στην απέξω την παράμετρο, το ποδήλατο για να πάει εκτός από πόδια θέλει και in love1

ΥΓ είχα να κάνω login χρόνια, οπότε δεν ξέρω πότε θα ξαναμπώ, θα προσπαθήσω!