Ποδήλατο με σκοπό την γυμναστική

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Chrism2000
Απών/απούσα

Καλησπέρα στην κοινότητα.

Ως παλιός BMXας της δεκαετίας του 90 πάντα μου έλλειπε το ποδήλατο και η χαρά που δίνει αλλά λόγο του τρόπου ζωής το είχα αφήσει. Δουλειά, οικογένεια και ατελείωτα έξοδα και πρόβληματα.

Έτσι λόγο ισχυρής επιθυμίας για ποδήλατο ξανά πήρα επιτέλους την αποφάση να αγοράσω ένα για Trekking μιας και θέλω και δρόμο και λίγο χώμα στο χαλαρό. 

Μετά από 4 συνεχόμενες ημέρες ποδηλασίας (περίπου 1 - 2 ώρες την ημέρα) το σώμα μου πονάει ολόκληρο. Ειδικά τα πόδια, οι γάμπες, αλλά και η μέση λίγο και τα χέρια.

Η ερώτηση είναι αν κάποιος γνωρίζει παρόλο τους πόνους και τα πιασήματα να συνεχίσω σε καθημερινη βάση ή να το πάω πιο χαλαρά... μέρα παρά μέρα ας πούμε ή όταν το σώμα είναι πιο χαλαρό ?

Ευχαριστώ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Doctor
Απών/απούσα

Καλησπερα

Προφανως και δεν θα έπρεπε να κανεις ποδήλατο με τέτοιο ρυθμό και ένταση. Είναι λογικό να πονάς παντού. 
5 φορές την εβδομάδα να βγαίνεις το πολύ (στην αρχή λιγότερο) ώστε να μπορεί το σώμα σου να ξεκουράζεται. Όσον αφορά τη διάρκεια πάντα ξεκινάμε με λίγα χλμ και τα αυξάνουμε σταδιακά. 
Καλες βόλτες και καλορίζικο το νέο σου ποδήλατο!

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

παρατηρω κατι παραξενο. Δεν μας λες οτι ποναει ο πωπος σου.

Ολα τα αλλα ειναι ΟΚ και εξαρτωνται απο το ποσο δυνατα ή χαλαρα πας. Απλα καποια στιγμη βαλε και μια ημερα μεσα που δεν θα κυνηγιεσαι. RECOVERY DAY λεγεται στις αγγλοφωνες χωρες.

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

Ότι και αν κάνεις οι πόνοι θα περάσουν. Αν θες να βγαίνεις κάθε μέρα βγες. Αν θες μέρα παρά μέρα κάντο. Να ποδηλατείς έτσι ώστε να περνάς καλά και να το απολαμβάνεις. Όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους. Ψάξε λίγο στο ίντερνετ για την σωστη θέση και ύψος της σέλας από όπου λόγω λάθος θέσης θα μπορούσαν υπάρχουν κάποια προβλήματα.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Έχω περάσει από την ίδια φάση όταν ξεκίνησα κ πάλι ποδήλατο μετά απο πολλά χρόνια. Όσα γράφεις + κώλος που λέει ο κκτσολ. Σε χέρια, μέση, κώλο, πέλματα, έννιωθα πιασίματα (ή κ τσιμπήματα) κυρίως κατά τη διάρκεια της βόλτας. Μετά τη βόλτα έμενε μόνο πόνος στις γάμπες.

Με τον καιρό συνηθίζεις αλλά κ μαθαίνεις πως να  αποφεύγεις κάποια από αυτά με καλύτερη στάση πάνω στο ποδήλατο. Ξεκούραση χρειάζεται κάποια μέρα. Κάτι άλλο που παρατήρησα ότι βοηθάει, ειναι χαλαρό περπάτημα ανάμεσα σε μέρες με έντονη ποδηλατική κούραση. Επίσης ενα χλιαρό ποδόλουτρο κάνει καλό κ σε περιπτώσεις μεγάλης καταπόνησης, ντουζ με εναλλαγή ζεστού-κρύου.

Όπως σε κάθε μορφή εκγύμνασης, έτσι κ στο ποδήλατο καλό είναι να προηγούνται και να ακολουθούν μικρές ασκησούλες (προθέρμανσης/αποκατάστασης). Μπορεί να φανεί υπερβολικό σε κάποιους αλλά καλό κάνει, κακό δεν κάνει. Δεν είναι κουραστικό, ούτε απαιτεί πολύ χρόνο.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

αυτο που ειπε ο kktsol αν θες να βγαινεις καθε μερα. Θ αμπορουσες π.χ μια μερα εντονα, μια χαλαρα και ξανα απο την αρχη. Αν πονας και εισαι πιασμενος βγες και κανε χαλαρα την αλλη μερα και αν π.χ θα σου κρατουσε 2 μερες το πιασιμο, με τη χαλαρη ασκηση θα σου κρατησει μια

contact