Αγορά νέου MTB

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
orfeas92
Απών/απούσα

Καλησπέρα σας. Νέος στο φόρουμ και ιδιαίτερα χαρούμενος που σας ανακάλυψα. Είναι το πρώτο μου ποστ και αφορά ερώτηση για αγορά MTB. Πιο συγκεκριμένα, ζω στην Αίγινα μόνιμα και ξεκίνησα το ποδήλατο σχεδόν καθημερινά (30-40 λεπτά), γιατί είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να ασκηθώ χωρίς να βαριέμαι. Αφού είδα ότι κατάφερα εύκολα να το εντάξω στο πρόγραμμά μου, πούλησα δύο ποδήλατα που είχα από παιδί και σκοπεύω να πάρω ένα καινούριο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο (δύσκολο αυτήν την περίοδο γιατί οι περοσσότεροι ζητάνε πιο πολλά και από ότι κάνει καινούριο). Το budget μου είναι αυστηρά μέχρι 500, το πολύ 550 αν μου αρέσει κάτι πολύ. Θέλω MTB επειδή μου αρέσει η εμφάνισή τους, θεωρώ οτι οι ζάντες τους με αντέχουν καλύτερα γιατί είμαι και 95 κιλά, οι δρόμοι που πηγαίνω γενικά έχουν λακκούβες και ανωμαλίες, και μπορεί να τύχει να μπω με ταχύτητα σε ένα χωματόδρομο. Μέχρι εκεί φυσικά, δεν ζητάω κάτι άλλο, έτσι και αλλιώς σε αυτήν την κατηγορία τιμής δεν περιμένεις να πας και βουνό και να έχεις και επιδόσεις με αυτά, οπότε είναι τόσο όσο. Από περιφερειακά ποδηλάτων ήμουν άσχετος εντελώς, αλλά μετά από λίγο ψάξιμο μπήκα γρήγορα στο κλίμα γιατί έχω γνώσεις γύρω από το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα, οπότε ήμουν ήδη στη "λογική" του τι κοστίζει παραπάνω και γιατί. Μετά παο μεγάλη έρευνα, κατέληξα στα εξής ποδήλατα: 1) Scott Aspect 950 (το έχω ερωτευτεί σαν σχέδιο πιο πολύ απ' όλα, αλλά μόνο μεταχειρσμένο κοιτάω γιατί ξεφεύγει η τιμή του), 2) cube aim race 2021 (βάλανε στα τελευταία και remote lock απο το τιμόνι απ οτι είδα), 3) Peugeot  M14 29 (Μου φαίνεται το πιο vfm απ' όλα με αυτά τα περιφερειακά που φοράει, αλλά δύσκολα θα το βρω σε κάποιο μαγαζί πλέον), 4) biancchi duel 29" (φαίνεται πολύ ποιοτικό και vfm, αλλά με χαλάει λίγο το σχέδιο του σκελετού) 5) KTM Chicago του 17 που έχει μείνει στοκ σε ένα κατάστημα. Όπως καταλαβαίνετε, κατέληξα στα παραπάνω γιατί με ενδιέφερει η μάρκα (μπορεί και κακώς), θέλω 29" τροχό, και υδραυλικά δισκόφρενα. Σε κάθε περίπτωση το κάθε ένα μειονεκτεί κάπου και υπερτερεί αλλού. Σε αυτά τα χρήματα θα χρειαστεί κάποιος συμβιβασμός απο μεριάς μου, αφού απ ότι είδα στα 700€-800€ και πάνω δεν χρειάζεται κανείς να τον κάνει γιατί οι επιλογές είναι καλύτερες και στα παρέχουν σχεδόν όλα στις περισσότερες μάρκες. Το θέμα είναι οτι είμαι μπερδεμένος και δεν μπορώ να καταλήξω. Προφανώς όλα μοιάζουν στα χαρακτηριστικά αφού παίζουν στην ίδια τιμή περίπου, αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποιες διαφορές. Να τονίσω οτι για εμένα είναι πολύ σημαντικό κάποιο να έχει καλύτερο σκελετό απο τα άλλα, καθώς αργότερα, δεν αποκλείεται να μπω στον πειρασμό να αναβαθμίσω κάτι πάνω του, άρα θέλω να έχω μια καλή βάση και να αξίζει τον κόπο. Σαν πιο έμπειροι και σχετικοί, αν ήσασταν στη θέση μου, ποιο θα επιλέγατε? Η βοήθειά σας θα μου είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ πολύ! 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Αρχικά κοιτάμε τη χρήση θα γίνεται στο ποδήλατο, αν πχ είναι μεγάλες ασφάλτινες αποστάσεις η κούρσα είναι μονόδρομος, αν είναι πόλη τότε ένα φίτνες είναι η καλύτερη επιλογή, αν σε κάτι ανάμικτο(άσφαλτος και ολίγον χώμα) τότε κοιτάμε τα trekking ή απευθείας σε mtb κατά προτίμηση 27,5'' τροχό(η καλύτερη επιλογή με τα πλεονεκτήματα του 26αρη και του 29αρη δλδ κάπου στην μέση).

Προσωπικά τώρα θα ανέβαζα λίγο το μπάτζετ να βρώ ένα ολοκληρωμένο mtb hardtail στα 800-900€ για να το έχω πολλά χρόνια και ίσως να το αναβαθμίσω μελλοντικά(πχ Scott Scale).. 

Για άσκηση τώρα, εκτός της ποδηλασίας επειδή χρειάζεται να έχουμε και δυνατό μυοσκελετικό(ειδικά κοιλιακούς-ραχιαίους) δες Γιόγκα ή Πιλάτες και φτιάξε την διατροφή σου να χαθούν κιλά αν είσαι υπέρβαρος.

Δες το ποστ μου Ποδηλασία και Σπονδυλοδεσία τι μπορεί να πάθει κανείς αν κάνει λάθη στην γυμναστική του. 13 μήνες μετά το χειρουργείο έχω ακόμα θεματάκια και είμαι εκτός ποδηλασίας απ'το Πάσχα του '19, αλλά Θεού θέλοντος και αν πάνε όλα καλά ίσως κάποτε ξανακαβαληκέψω.

Αυτά από εμένα... Καλή αγορά και καλές βόλτε εύχομαι

orfeas92
Απών/απούσα

Άρα πιστεύεις οτι το πλαίσιο του scott scale είναι καλύτερο σε σχέση με τα άλλα? Όντως στα 800€ τα ποδήλατα είναι αρκετά καλά και ολοκληρωμένα αλλα ξεφεύγει πολύ για το δικό μου bubget. Έχω καταλήξει στο MTB γιατί μου αρέσει σαν είδος. Δεν αποκλείω δηλαδή να κάνω τις πρώτες βόλτες στο βουνό με αυτό που θα πάρω. Είμαι 1,86 και 95 κιλά, οπότε ναι, είμαι κάπως υπερβαρος. Ήδη ελλατώσει το βραδυνό γεύμα και έχω ξεκινήσει ποδήλατο. Τώρα βέβαια που τα έχω πουλήσει τα παλιά δεν έχω και ψαχνω για καινούριο αλλά δεν υπάρχουν πολλες επιλογες. Εχει κλείσει το εροστάσιο της shimano απο οτι μου λενε και δεν μπορουν να βγάλουν ποδηλατα οι εταιρίες.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Το Scale σε σχέση με το Ascept είναι πιο αγωνιστικού τύπου, δεν είναι τυχαίο ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Nino Schurter τρέχει μ'αυτό(ενίοτε δε και με Spark), αν και σε αυτόν δίνουν την RC σειρά... Ναι το Scale είναι καλύτερο έχω κάνει βόλτες παλιά με 29αρι πέταγε.

Αυτό θα πρότεινα στην βασική του έκδοση https://www.scott-sports.com/it/it/product/scott-sca... επειδή είμαστε στο τέλος της σεζόν πιθανόν να το βρείς με -10 ή -15% ή και παραπάνω αν ψάξεις σε μαγαζιά, πιστεύω αξίζει να κάνεις μια υπέρβαση, αν τωρα υπάρχει περιορισμός στο μπάτζετ τότε δες Aspect αλλά είναι άλλο στύλ mtb, νομίζω έχει πιο όρθια θέση οδήγησης και είναι ''Sport'' και όχι ''Cross Country''.

Τα γλυκά περιόρισε όσο μπορείς και τις πολλές σάλτσες με ψωμιά.. και κάπως τις ποσότητες και τα κιλά να χαθούν σιγά σιγά δλδ 1-2 κιλά/μήνα όχι παραπάνω. Το πιλάτες είναι καλή άσκηση για τον κορμό, επίσης γιόγκα, κολύμβηση(σε κολυμβητήριο τώρα τον χειμώνα), μονόζυγο επίσης πολύ καλό κτλ Υπάρχουν και ασκήσεις που γίνονται με λάστιχα ή με το TRX. Μην πίνεις καθόλου αναψυκτικά και προτίμησε τσάι βοτάνων με λίγο μέλι.