Ποδηλατόδρομοι στο εγκατελειμμένο σιδηροδρομικό δίκτυο.

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
mikoud
Εικόνα mikoud
Απών/απούσα

Στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ σύνηθες το εγκατελειμμένο σιδηροδρομικό δίκτυο να μετατρέπεται σε ποδηλατόδρομους. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ελλάδα το εγκατελειμμένο μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου το οποίο ξεκινάει από το άξονα κεντρικά της Αθήνας και Βορειοδυτικά (Σταθμός Πελ/σου - Άγιοι Ανάργυροι) και συνεχίζει βόρεια, δυτικά και μετά νότιοδυτικά (παρακάμπτωντας το όρος Αιγάλεω) προς Κόρινθο και φυσικά όλη την Πελοπόννησο. Αν υπήρχε λίγη φαντασία θα γινόταν εκμετάλευση μέρους (γιατί όχι και ολόκληρης) της χάραξης ώστε φτιαχτούν ποδηλατικές διαδρομές. Φανταστείτε για παράδειγμα μία πλέον τουριστική ποδηλατική διαδρομή Ναύπλιο - Μηκύνες. Βέβαια όνειρα θερινής νυκτός για την Ελλάδα όπου οι ποδηλάτες διεκδικούμε το χώρο μας ακόμα και στους ελάχιστους υπάρχοντες ποδηλατόδρομους.

Παραθέτω ένα σχετικό άρθρο του Guardian με δέκα ποδηλατικές διαδρομές (πρώην σιδηροδρομικές τροχιές) στο ΗΒ.

https://www.theguardian.com/travel/2019/aug/31/top-10-former-railway-cycle-tracks-uk

Και η χάραξη της διαδρομής Αθήνα - Ναύπλιο.

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1IPMe4sgPX4x37oROzcuW6MuYoZ-Dz638&usp=sharing

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (3 ψήφοι)
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αν θυμάμαι καλά, είχαν γίνει κάποια βήματα προ 10ετίας και βάλε. Στο απέναντι ποδηλατικό φόρουμ είχαν κάνει και ολόκληρη εκδρομή, με ΜΤΒ, καβάλα στις παλιές τροχιές.

Νομίζω είχαν κάνει και κάποιες νύξεις σε αρμόδιους φορείς. Πάνε πολλά χρόνια, τότε ήταν αλλιώς, το ποδήλατο ήταν στα ντουζένια του και το χρήμα έρεε. Τώρα είναι αλλιώς, αλλά ποτέ δεν ξέρεις....

contact