Πρώτο ποδήλατο

20 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
kontinos
Απών/απούσα

Όπως έγραψα και στο άλλο θέμα, ψάχνω ένα ποδήλατο για την διαδρομή Εξαρχεια- Αργυρούπολη.

Επειδή δεν ξέρω ακόμα αν θα είμαι συνεπής σε αυτό ή θα το παρατήσω, δεν θα ήθελα να ξοδέψω πολλά χρήματα, νομίζω μέχρι 600ευρω είναι καλά.

Το θέμα είναι το εξής, από του χρόνου τον Απρίλη, ούτως ή άλλως με άλλο άτομο που επίσης δεν έχει ποδήλατο, οπότε τότε θα πρέπει να αγοραστεί δευτερο, θα είμαστε κάθε σ/κ Ορεινή Κορινθία για ποδηλατικές διαδρομές μεικτά σε άσφαλτο και κυρίως δασικούς χωματοδρόμους, αρκετή  ανηφόρα κατηφόρα.

Ευτυχώς είμαστε στο ίδιο σχεδόν ύψος (1.78- 1,80) οπότε το σωστό μέγεθος είναι το ίδιο και για τους δύο. 

Οπότε η σκέψη μου ήταν και ξεκινήσω με ένα megisto που το βλέπω και στα 520ευρω, και κάποιοι είχαν γράψει ότι είναι αξιοπρεπές.

Εάν δεν συνεχίσω το commuting παίρνω με το νέο έτος ένα δεύτερο αντίστοιχο για τις ορεινές βόλτες, κι αν το συνεχίσω αφού θα έχω μια μικρή εμπειρία θα πάρω ένα πιο κατάλληλο για την πόλη. 

Τι νομίζετε? Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?

 

 

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Γεια χαρά, αφού το ποδήλατο περιέχει τουλάχιστον 5000 ανταλλακτικά, δεν αξίζει το να λάβετε κάτι φτηνότερο.

Καλήν επιλογήν και κάθε καλό

 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

5000 ανταλλακτικά!
Πληθώρα!
....
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι!
Τρομερό!
Από δω και πέρα οι βόλτες μας θα έχουν εκτός από ποιοτική και μια άλλη, ποσοτική διάσταση!
 

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

ξεκιναμε με το βασικο. Τα τρεκινγκ πια ειναι ξεπερασμενα. Δεν εχουν λογω υπαρξης. Εαν εγω ημουν στην θεση σου θα κοιταζα κατι σε gravel. Υπαρχουν σε αυτο το επιπεδο τιμης και μετα εχεις στο μυαλο σου οτι για να το πας σε αλλο επιπεδο (πολυ υψηλοτερο απο οτι φανταζεσαι χρειαζεσαι τροχους και τετοια πραγματα). Για να γινω πιο σαφης το Megisto που λες και αυτα τα εισαγωγικα gravel φορανε παρομοιους τροχους. Η διαφορα ειναι οτι εαν αλλαξεις τροχους στο ενα δεν θα μπορεις να το εκμεταλευτεις τοσο πολυ στο αλλο θα πας σε αλλο level. Εαν τωρα σε φοβιζει το γυριστο τιμονι μπορεις να κοιταξεις κατι σε fitnesακι ή hubrid δλδ σαν το megisto αλλα λιγο πιο σκυφτο και με σταθερο πιρουνι. Μπορεις να βρεις και μεταχειρισμενα σε αυτο το επιπεδο τιμης που ειναι σε αριστη κατασταση (φιλος πουλαει cube τετοιο στα 670 εαν θυμαμαι καλα αλλα μπορεις να βρεις αρκετα επειδη οι περισσοτεροι τα πουλανε σχετικα καινουργια για να πανε σε gravelακια).

kontinos
Απών/απούσα

Παρόλο που μου αρέσουν πιο πολύ σαν σχήμα γιατί μου φαίνεται έχουν κάπως μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα σε σέλα και χερούλια άρα θα απλώνεται παραπάνω το σώμα, δεν...

kontinos
Απών/απούσα

Το γυριστο τιμόνι δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη, θα σαβουρωθω στα πρώτα μέτρα.

kontinos
Απών/απούσα

Διπλή ανάρτηση κατά λάθος.

kontinos
Απών/απούσα

Λοιπόν διαβάζοντας ξανά και ξανά, κατέληξα σε 4 ποδήλατα που πιστεύω ότι θα ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες μου, αλλά θα ανέβω στα χρήματα, και είναι τα εξής:

Cube sl road bro 

Orbea carpe 10

Giant Escape 1

Ανάμεσα σε αυτά ποιο θα προτιμούσατε?

Επίσης, εάν είναι κανείς ανάμεσα σε δύο μεγέθη πχ. 53 και 56, τι είναι καλύτερο, το μικρότερο ή το μεγαλύτερο?

 

 

 

 

retarded_crew
Εικόνα retarded_crew
Απών/απούσα

αφού σε καλωσορίσω στο φόρουμ και εγώ, θα πω πως η διαδρομή είναι τόσο μικρή που μπορείς να την  κάνεις με οποιοδήποτε ποδήλατο. Οπότε ακολουθείς τα προσωπικά σου γούστα. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις ψευτοαναρτήσεις βέβαια, αλλά και πάλι ακολουθείς τα προσωπικά σου γούστα. Μήπως όμως να επικέντρωνες στο αν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με αυτό το είδος διαδρομής; Διασχίζει όλο το κέντρο χωρίς αξιόλογες εναλλακτικές διαδρομές εν μέσω απόλυτης αναρχίας και ασυδοσίας. Κι αυτό απαιτεί εμπειρία και εξάσκηση. Την έχεις; 

kontinos
Απών/απούσα

Καμία εμπειρία δεν έχω. Θα κάνω πρώτα μικρές διαδρομές μάλλον και αυτή την απόσταση θα την επιχειρήσω ένα Σάββατο ή Κυριακή πολύ νωρίς το πρωί.

Αυτό που με καθησυχάζει λίγο είναι πως σε όλο τον άξονα της διαδρομής έχει μετρό, οπότε κι αν κολλήσω κάπου παίρνω αυτό.

retarded_crew
Εικόνα retarded_crew
Απών/απούσα

επειδή έχω κυκλοφορήσει στο κέντρο πάρα πολλά χρόνια από φοιτητής και με όλα τα μέσα, φοβάμαι πως δεν θα είμαι ενθαρρυντικός. Οπότε ας σιωπήσω. Τουλάχιστον πάρε κάτι που θα σε κάνει ορατό και θα σε δείχνει αρχάριο (με βάση τα στερεότυπά μας) όσο γίνεται κι όσο δεν γίνεται. Κι ας μην ανήκει στις αγαπημένες επιλογές της πλειονότητας εδώ.  Πραγματικά και ειλικρινά εύχομαι καλή τύχη

kontinos
Απών/απούσα

Οκ, ας πούμε ότι παρόλαυτα θέλω να κάνω ποδήλατο. Ο ποδηλατόδρομος που βλέπω στο χάρτη από Θησείο για Νιάρχος είναι οκ για αρχή? 

Επίσης, στην ενότητα Χρήσιμα>Χάρτες τα περισσότερα links που έψαχνα είναι πλέον δυστυχώς ανενεργά.

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

καλημέρα

 

όσον αφορά τον ποδηλατόδρομο, τον χρησιμοποιώ σε όχι πολύ μεγάλο κομμάτι μέχρι την Καλλιθέα και μέχρι στο Νιάρχος από την άλλη(μένω Μοσχάτο). Είναι οκ θέλει λίγη προσοχή γιατί μπαίνουν από πεζοί μέχρι καροτσάκια με παιδιά αλλά είναι μια καλή αρχή. 

 

Προσωπικά κάνω καθημερινά ποδήλατο από και προς στη δουλειά οπότε ξεκίνα προσεκτικά και όλα οκ!

kontinos
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις μέχρι τώρα. Πέρα από εσένα gefer, μου κάνει εντύπωση πως σε ένα ποδηλατικό φόρουμ υπάρχει τέτοια αποθάρρυνση στην χρήση του πιο σωστού μέσου αστικής μετακίνησης για αστική μετακίνηση! Καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να πάρετε κανέναν στο λαιμό σας, αλλά νομίζω ότι άλλες προσεγγίσεις (όπως η πρόταση εναλλακτικών διαδρομών, μιας κι αποσο είδα έχουν εξαφανιστεί από το site) δεν θα μας αποτρέψουν πλήρως, μου έφτασε που διάβασα για τα ατυχήματα. 

retarded_crew
Εικόνα retarded_crew
Απών/απούσα

αγαπητέ kontinos ας ξεκαθαριστεί πως το να υπάρχει επιφύλαξη για το ξεκίνημα χρήσης ποδηλάτου χωρίς καμιά αστική εμπειρία ειδικά στην διαδρομή που ανέφερες, καθόλου δεν σημαίνει αποθάρρυνση.  Ίσως έχεις εμπειρία κυκλοφορίας με μηχανή ειδικά στο καρακέντρο κι αυτό θα βοηθούσε αρκετά όσον αφορά την εκτίμηση συμπεριφοράς των άλλων οδηγών

Thessalos
Εικόνα Thessalos
Απών/απούσα

kontinos wrote:

Λοιπόν διαβάζοντας ξανά και ξανά, κατέληξα σε 4 ποδήλατα που πιστεύω ότι θα ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες μου, αλλά θα ανέβω στα χρήματα, και είναι τα εξής:

Cube sl road bro 

Orbea carpe 10

Giant Escape 1

Ανάμεσα σε αυτά ποιο θα προτιμούσατε?

Επίσης, εάν είναι κανείς ανάμεσα σε δύο μεγέθη πχ. 53 και 56, τι είναι καλύτερο, το μικρότερο ή το μεγαλύτερο?

 

 

 

 

 

Orbea Carpe απο εμένα !!!

εγγύηση εφ ορου ζωής και το πιο όμορφο (για μενα)

kontinos
Απών/απούσα

Κ@Retarded_crew kαταλαβαινω το σκεπτικο. Εγω θα το προσπαθησω και βλεπουμε. Παμε τωρα στο προκειμενο.

Περιπου νομιζω καταλαβατε ποια ποδηλατα μου αρεσουν. Εχω χαθει στην πληθωρα των επιλογων, δεν ξερω καν αν ειναι καταλληλα, απλα μου αρεσει που δεν ειναι mountain, αλλα εχουν ισιο τιμονι, και λιγο πιο φαρδια λαστιχα. Επισης απο αυτα που βλεπω ειναι ελαχιστα τα διαθεσιμα μοντελα του 21' κι ενας θεος ξερει ποτε θα κυκλοφορησουν τα '22, αν και καποια στο εξωτερικο τα ειδα διαθεσιμα. Ειδα οτι σε αυτη την κατηγορια θελει παραπανω χρηματα. Αν καταλαβα καλα η κατηγορια που αναφερομαι ειναι fitness/hybrid.

 

 

 

 

 

 

morgoth
Απών/απούσα

Μην αποθαρρυνεσαι, πολλοι εδω μεσα κυκλοφορουμε σχεδον αποκλειστικα με ποδηλατο στην πολη και μεχρι στιγμης ζωντανοι ειμαστε, ας μην ειμαστε υπερβολικα δραματικοι, δεν νομιζω οτι κινδυνευεις πολυ περισσοτερο με ποδηλατο απ'οτι με ενα παπι πχ στους δρομους της Αθηνας. Τωρα ναι, σαν αρχαριος η Βουλιαγμενης ειναι ζορικη (τονιζω και εδω το σαν αρχαριος γιατι εγω προσωπικα μια χαρα την χρισημοποιω πολλα χρονια τωρα, οπως και την Συγγρου, τα παντα ειναι θεμα εξικοιωσης) αλλα ολοι απο καπου ξεκινανε.

Το αλλο που θελω να σου πω ειναι οτι εχεις λαθος εντυπωση για το γυριστο τιμονι, ουτε πιο αβολο ειναι (ακριβως το αντιθετο, ειδικα οταν μιλαμε για μεγαλυτερες διαδρομες) ουτε θα σκοτωθεις, ουτε τιποτα. Παρ'ολα αυτα σαν πρωτο ποδηλατο για πολη δεν θα προτεινα κατι τετοιο προσωπικα, δες αυτο που λεει ο kktsol (αυτος που το πουλαει ειναι φιλος μας, οποτε δεν θα εχεις την ανασφαλεια οτι παιρνεις κατι που μπορει να εχει βλαβες η να ειναι ταλαιπωρημενο) η κατι παρομοιο, συγκεκριμενα μοντελα δεν θεωρω τον εαυτο μου αρκετα καταρτισμενο για να σου προτεινω, απλα τις γενικες γραμμες που πιστευω οτι πρεπει να κινηθεις σου λεω.

kontinos
Απών/απούσα

Αφου γυρισα απο διακοπες και ψαχνω να βρω κατι, δεν υπαρχει τιποτα! Τα '21 εχουν εξαντληθει και τα '22 δεν κυκλοφορουν ακομα! Τουλαχιστον σε fitness που κοιταω.

Εχω καταληξει σε αυτες τις επιλογες (ενδεικτικα τα μοντελα του 2022):

https://99spokes.com/en-EU/compare?bikes=cube-sl-roa...

Εχει κανεις ιδεα αν υπαρχει καποιο απο αυτα να παω να το δω απο κοντα ή αν θα εμφανιστουν συντομα?

Επισης σε αυτο το στυλ εχετε να προτεινετε κατι αλλο και αναμεσα σε αυτα τα 3 ποιο θα προτιμουσατε?

 

atomgr
Εικόνα atomgr
Απών/απούσα

Το Giant μου μοιάζει πιο όρθιο με 34/50 δισκομανιβέλα, το Cube πιο ξαπλωτό με 30/46.

Αλλά σε αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα αλουμίνιο κουρσάκι. Χαλαρά.

contact