Πατρινό Καρναβάλι: Έλαμψε καρναβαλικά η πόλη στην Ποδηλατάδα Μεταμφιεσμένων

Εκδότης: 
Πελοπόννησος

Πλημμύρισε χρώμα, χαρούμενες διαθέσεις, χαμόγελα παιδιών, εφήβων και ενήλικων, φωτεινά πρόσωπα, ευρηματικές μεταμφιέσεις, μουσική η Πάτρα παίρνοντας γιορτινή καρναβαλική όψη το ηλιόλουστο πρωί του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου με την Ποδηλατάδα των Μεταμφιεσμένων που εξελίχτηκε σε όαση χαράς, εξωστρέφειας και ελπίδας.

Την Ποδηλατάδα διοργάνωσε η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας με τη συνεργασία του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών υλοποιώντας μια ιδέα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2022.

Η πρώτη μεγάλη ανοιχτή καρναβαλική εκδήλωση της φετινής διοργάνωσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κάνοντας όλη την πόλη να «ντυθεί» και να αισθανθεί αποκριάτικα. Η αθρόα προσέλευση των μεταμφιεσμένων ποδηλατών που είχαν στολίσει με φαντασία τα ποδήλατά τους ξεπέρασε τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών και το κέφι και η υποδειγματική συμπεριφορά τους στον δρόμο σκόρπισε χαρά και μετέφερε το ηχηρό μήνυμα του Πατρινού Καρναβαλιού σε όλη την πόλη.

Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, σημείο της αφετηρίας, με τους συμμετέχοντες να δίνουν δυναμικό «παρών» και να δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες. Εκεί βρισκόταν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, που χαιρέτισε την εκδήλωση ευχόμενος σε όλους υγεία και λέγοντας: «Ετοιμαζόμαστε να δώσουμε χαρά σε όλη την πόλη. Σε λίγο ξεκινάμε». Στις 12 το μεσημέρι ακριβώς, όπως είχε προαναγγελθεί, ξεκίνησε η Ποδηλατάδα με προπορευόμενους τους αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών με τα ποδήλατά τους. Ακολούθησαν οι πολυάριθμοι συμμετέχοντες κρατώντας αποστάσεις, απελευθερώνοντας τον καλύτερο καρναβαλικό εαυτό τους, «αλωνίζοντας» με τα ποδήλατα την πόλη και ακολουθώντας τη διαδρομή Πλατεία Υψηλών Αλωνίων – Σισίνη – Γούναρη – Κορίνθου – Κιλκίς –Κωνσταντινουπόλεως -Μαιζώνος – Πλατεία Γεωργίου Α΄. Ο Δήμαρχος Πατρέων και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας κα Ήρα Κουρή συνόδεψαν πεζοί τους καρναβαλικούς ποδηλάτες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ποδηλατάδας. Στο πίσω μέρος της ποδηλατάδας το Μουσικό Άρμα εξέπεμπε καρναβαλική μουσική και αποκριάτικα τραγούδια δίνοντας τον τόνο.

Στην κατάληξη της ποδηλατάδας η πλατεία Γεωργίου Α΄, η πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού γέμισε ποδήλατα, μεταμφιέσεις και υπό τους ήχους του Μουσικού Άρματος ανανεώθηκε το καρναβαλικό ραντεβού για αύριο Κυριακή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00-14.00 στα Παλαιά Σφαγεία. Εκεί θα εξελιχθεί η δεύτερη μεγάλη γιορτή του Καρναβαλιού μας, η πρώτη Καρναβαλούπολη για μικρούς και μεγάλους με ένα πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων και θα προσφέρει ανάσα ανεμελιάς και απόδρασης από τις συνθήκες των ημερών μας.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Μουλίνος, ενώ παρούσα στην εκδήλωση ήταν η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 Μαρία Κυριακοπούλου.

https://pelop.gr/patrino-karnavali-elampse-karnavali...

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 19 Φεβρουάριος, 2022
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Τι κάνετε αγαπητοί; πού είσαστε; τα σέβη μου! heart

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια