ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα, πρέπει να μιλήσουμε…

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
cdouvis
Απών/απούσα

Πουλάκι μου, είσαι καλά; Νιώθεις οκ; Γενικά βλέπεις τη ζωή σου να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση;

Γιατί τα τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει τα εξής:

  • Δεν κάνεις τίποτα. Να το κοιτάξεις αυτό, μπορεί να είναι ένδειξη κατάθλιψης. Κακά τα ψέματα, εκείνη η λίστα με το έργο του ΔΣ ήταν μια τραγωδία. Ήταν πολλές σειρές για να φαίνεται εντυπωσιακή αλλά άμα την διαβάσεις ήταν το απόλυτο τίποτα.
  • Δεν λες τίποτα. Κάποτε είχες άποψη, είχες λόγο: Θέλω αυτό, είναι καλό γιατί το και το και μπορεί να γίνει πραγματικότητα έτσι κι έτσι. Τώρα μόνο να γκρινιάζεις σε ακούω, σαν παιδάκι που δεν μπορεί να εξηγήσει τι του φταίει.
  • Πηγαίνεις ενάντια στα θέλω σου. Υποτίθεται ότι θέλεις μια πόλη πιο φιλική στα ποδήλατα. Όμως ό,τι κανείς είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. Γιατί πληγώνεις τον εαυτό σου; Πρόσεξε γιατί ίσως είναι πρώιμο σημάδι σχιζοφρένειας.

Φυσικά ο πολύς ο κόσμος δεν σε ξέρει τόσο καλά όσο σε ξέρω εγώ. Δεν θα πιάσει ποτέ να σου πει δυο κουβέντες παστρικές. Άκου τες λοιπόν τώρα από εμένα που σε ανάστησα και σε αγαπάω τόσο :)

Σε όλα τα μεγάλα θέματα, που έπρεπε να σε απασχολούν κατά προτεραιότητα, τα έχεις κάνει μαντάρα. Αντί για καλό κάνεις κακό. Θα σου πω ένα παράδειγμα και άμα θέλεις συζητάμε και τα υπόλοιπα.

Ο ποδηλατόδρομος στην Πανεπιστημίου μας χαλούσε; Όχι βέβαια! Ήταν η πιο σημαντική εξέλιξη που έχουν δει ποτέ οι ποδηλάτες της Αθήνας. Κι όμως εμείς βαλθήκαμε να τον δολοφονήσουμε! Με λάθη τόσο μεγάλα και τόσο εξόφθαλμα που είναι να σε πιάνει απελπισία.

Ετοιμάζω μια έκθεση του πως εμείς μόνοι μας βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας στο θέμα της Πανεπιστημίου. Ελπίζω να την διαβάσετε και μετά να πέσει το σχετικό κράξιμο. Γιατί ο χώρος των αστικών ποδηλατών έχει τεράστια ανάγκη να διορθώσει την πορεία του. Και το ΔΣ δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί τα σφάλματά του αν δεν το αναγκάσει ο κόσμος από κάτω.

Γενικά έχω να παρατηρήσω το εξής

Μέχρι στιγμής κανείς δεν ασκεί κριτική σε όσους βγαίνουν και θέλουν να εκπροσωπούν τους ποδηλάτες. Σαν να θεωρείται ιεροσυλία ένα πράγμα. Σου λέει εγώ δεν κάνω τίποτα, αυτοί που κάνουν κάτι, ας είναι και τρίχες, να τους πω ένα μπράβο. Αυτή είναι ευγενής στάση, μπράβο και σε σένα αν έτσι σκέφτεσαι.

Πονηρέψου όμως. Ίσως "αυτοί" να μην ήταν οι μόνοι που προσφέρθηκαν να αναλάβουν. Ίσως να ανέλαβαν με το στανιό και μετά από πόλεμο εναντίον άλλων που ήταν πραγματικά πρόθυμοι να δουλέψουν και να πετύχουν κάτι καλύτερο. Σαν το παλιό ανέκδοτο με τους προσκόπους και τη γιαγιά που δεν ήθελε να περαστεί απέναντι. Γι' αυτό όχι πια στην ασυλία, όχι πια λευκή επιταγή. Ο σύλλογος οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του και όλοι μας οφείλουμε να του το απαιτούμε.

Για να είμαστε δίκαιοι:

Η μεγάλη καταστροφή οφείλεται στο προηγούμενο ΔΣ (2018-2020). Το απερχόμενο ΔΣ (2020-2022) έχει κι αυτό τις ευθύνες του έστω και μικρότερες γιατί απέτυχε να καταλάβει τα λάθη του παρελθόντος και να αλλάξει πορεία. Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του. Και εγώ φταίω, που δεν μίλησα νωρίτερα. Τουλάχιστον θα μιλήσω τώρα.

Η συνέχεια σύντομα.

Κώστας Δουβής

ΥΓ.

Απαραίτητη σημείωση. Επειδή ο κόσμος είναι πονηρός (και καλά κάνει) και σίγουρα κάποιοι θα βιαστούν να με κατηγορήσουν ότι επεμβαίνω για πολιτικούς (εξω-ποδηλατικούς) λόγους και προσπαθώ να “βγάλω τον δήμαρχο λάδι” που “ακύρωσε” τον ποδηλατόδρομο της Πανεπιστημίου. Να διευκρινίσω λοιπόν ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι πολιτικά κινούμενος. Είμαι καθαρά ποδηλατικά κινούμενος και μάλιστα:

Τυχαίνει να είμαι το ίδιο πρόσωπο που εμπνεύστηκε, πρότεινε, τεκμηρίωσε, συντόνισε και έκανε όλο το τρέξιμο για την επίθεση που κάναμε στον προηγούμενο δήμαρχο Αθήνας της ίδιας παράταξης.

Το 2010 οργάνωσα το λεγόμενο “Κακλαμανοφλάιερ”. Μια “ενημερωτική παρέμβαση” για να εκθέσουμε την αντι-ποδηλατική πολιτική του τότε δημάρχου, Νικήτα Κακλαμάνη. Ο κύριος αυτός καθώς πλησίαζαν οι επόμενες εκλογές, και ενώ μας είχε πάει κόντρα στα πάντα, προσπαθούσε πάλι να πλασάρει φιλο-ποδηλατικό προφίλ.

https://www.podilates.gr/content/i-enimerotiki-parem...

Η καμπάνια είχε τεράστια επιτυχία και σίγουρα συντέλεσε ως ένα βαθμό στην εκλογική ήττα του κ. Κακλαμάνη. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το ότι βοήθησε ο επόμενος δήμαρχος της ίδιας παράταξης (μεσολάβησε και ο Καμίνης) να είναι σούπερ φιλικός στο ποδήλατο.

Σήμερα βλέπω ότι το πλεονέκτημα που κερδίσαμε τότε έχει εξανεμιστεί λόγω των δικών μας σφαλμάτων. Γι’ αυτό είμαι αναγκασμένος μετά λύπης μου να οργανώσω μια παρόμοια καμπάνια ενημέρωσης, αυτή τη φορά σχετικά με το ΔΣ του συλλόγου αστικών ποδηλατών. Τότε είχα κινηθεί απολύτως ανοιχτά, δημοσιεύοντας όλα τα επιχειρήματα. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Εύχομαι όλη η συζήτηση να βασιστεί σε αυτά και όχι σε άσχετες προσωπικές κόντρες.

ΥΓ2.

Αύριο η ΠΚ θα εκλέξει το νέο ΔΣ. Σκοπός αυτής της σειράς άρθρων είναι να αναγκάσουμε το νέο ΔΣ να παραδεχτεί τα σφάλματα του παρελθόντος και να πάρει την σωστή κατεύθυνση (δύσκολα πράγματα αυτά, πολύ ψηλά ο πήχης). Το να εκλεγώ ειλικρινά είναι δευτερεύον. Κάθε φορά εκλέγομαι αλλά αυτο τελικά δεν είναι αρκετό.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
2.6
Μέση αξιολόγηση: 2.6 (5 ψήφοι)
Wicca
Απών/απούσα

Τι έγινε Δουβή; Έχασες το κοινό σου; 

Τι διοργάνωσες και ποιους ρώτησες όταν διοργάνωσες κάτι το πάλαι ποτέ. Διότι εδώ ήμουν από το 2008 και θυμάμαι ότι στους δημάρχους πήγαινες μόνος σου χωρίς να σε έχει εξουσιοδοτήσει κανείς για να μιλάς για λογαριασμό όλων των ποδηλατών, που δεν ήταν και ποτέ ιδιαίτερα οργανωμένοι, ( ή τουλάχιστον τότε).

Είχες ρωτήσει τότε κανέναν και ξαφνικά άρχισες να μας κάνεις και κήρυγμα τώρα για τα δικαιώματα μας ως ποδηλάτες που θα τα χάσουμε λόγο αδράνειας;!

Ειλικρινά ένας λόγος για τον οποίο οι ποδηλατικές διεκδικήσεις δεν ευόδωσαν ποτέ ήταν γιατί ανέκαθεν της εκμεταλλευόντουσαν μεμονωμένα άτομα εν είδη one man show  για να προωθήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες και μικροπολιτικές τους ατζέντες. 

Δεν κάνουμε και δεν λέμε τίποτα λοιπόν γιατί δεν γουστάρουμε να παριστάνουν ορισμένοι τον πολιτικό και επικοινωνιακό μας εκπρόσωπο, χωρίς εξουσιοδότηση. 

Υ.Γ. Αν θες να αναζωογονήσεις την καριέρα σου ως εκπροσώπου κάποιων,  κοίτα και σε κανένα άλλο γκρουπ που τρεντάρει αυτή την εποχή.  Κάνε καμία γύρα στα σόσιαλ και όλο και κάποιους θα βρεις....!

 

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

 Η Ατθίς, ήταν Αθηναία πριγκήπισσα (ΑρχαιοΕλληνική Μυθολογια λέμεε! ) που έδωσε το όνομά της στην Αττική. Αν και δεν έχω παρακολουθήσει τις συλλογικές ενέργειες

της   https://www.podilattiki.gr/  Ποδηλαττικής ή προσωπικά του κυρίου Δουβή, το θέμα μοιάζει κάπως σαν...οικογενειακή υπόθεση, με μειωτικούς χαρακτηρισμούς (πουλάκι μου, τι έκανες, που ήσουνα οταν εγώ ? κλπ) που νομίζω δεν περιποιούν τιμή για ένα Forum Παγκόσμιο. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να απευθύνεται σε ένα μόρφωμα, σε ένα σύνολο ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα, σε μιά οντότητα τελικά, σαν να είναι ο φίλος ή η φίλη του. Ακούγεται έως και προσβλητικό, ενώ είναι βέβαιον οτι πιό πολλά μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν. Είναι σαν να βλέπουμε μικρόψυχα μόνο τους εαυτούς μας, και οι ποδηλάτες π.χ. της Χαλκιδικής να μένουν στην "απ έξω".

  Καλές βόλτες, με αγάπη πάνω απο όλα και υγεία ! 

 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Το εξής ένα: όποιος κάνει δράσεις ΘΕΤΙΚΕΣ για το ποδήλατο, για την αστική και_όχι_μόνο διάδοση του ποδηλάτου, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.

Χωρις "μα", χωρίς "ναι μεν αλλά", χωρίς "σούξου-μούξου"........................

Το κάνει γιατί θέλει να προσφέρει? το κάνει γιατί θέλει να προβληθεί? το κάνει γιατί θέλει να πουλήσει βιβλία? το κάνει γιατί θέλει να ρίξει γκόμενες (να και το σεξιστικό... αμ τι..!!!)? το κάνει γιατί απλά γουστάρει να βλέπει και άλλους να ιδρώνουν στο δρόμο? το κάνει για να τη "βγει" στις βενζινοκουράδες που έχουν κατακλύσει δρόμους - πεζοδρόμια και την πλάση όλη?  ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ.

Αν το αποτέλεσμα είναι "να βγούν και άλλοι εκεί έξω στους δρόμους με ποδήλατα", it's fine by me

 

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό, το πώς όλοι που έκαναν υπερδραστήρια όσα με απαράμιλλη σεμνότητα χιλιοειπωμένα έκαναν, έχουν βρεθεί τόσο ανατριχιαστικά μόνοι, που η ζωή τους μάλλον, όπως τη λογάριαζαν, δεν τους βγαίνει και απελπισμένοι, έως θυμωμένοι, εξαπολύουν αυτοθαυμαστικούς μονόλογους και λογίδρια υποτιμητικά, για να φέρουν τους σιωπηλούς κι ακίνητους σε δύσκολη θέση (;). 

Θεωρούν πως οι σιωπηλοί και άπρακτοι τώρα, καλόπιστοι και καλοπροαίρετοι, όχι ακόλουθοι, όπως αυτοί οι "ηγέτες" τους ήθελαν, αλλά συνειδητοί συμμέτοχοι του παρελθόντος ήταν και είναι κάτι σαν κενοί έως ηλίθιοι!

Το "γερνάμε και μαθαίνουμε", στην προκειμένη διαψεύδεται!

Δεν είσαστε αναγκαιότητα μάλλον! και όντως όσοι θέλουν την οιαδήποτε εναλλακτική μέθοδο μετακίνησης, να είστε βέβαιοι πως θα τη βρουν και χωρίς εσάς και τις όποιες σπέκουλες που σας κινούν.

Όσα κι αν έχετε κατά νου, όσα κι αν συναινέσατε να γίνουν, όσα έγιναν και βρήκαν ή δεν βρήκαν δικαίωση, λίγο συντελούν στο μέλλον. Οι αντικειμενικές ανάγκες του κόσμου να επιβιώσει στη λαίλαπα που περνάμε εδώ και χρόνια κι οι λύσεις που αυτές απαιτούν δεν είναι αντιληπτές μέσα απ' το δικό σας πρίσμα, γιατί αν ήταν θα είμασταν όλοι αλλιώς.

Κοινώς ο κόσμος μάλλον έχει μπορέσει και χωρίς εσάς! 

Όσο για τη δημοκρατία των εκλογών και των αντιπροσώπων που προκύπτουν απ' αυτές, σαν γενική συνθήκη, φοβάμαι πως κι εδώ, όπως επιτάσσει το κλίμα των τελευταίων χρόνων, θεωρούμαστε ηλίθιοι, που δεν είμαστε, είμαστε απλά εξαναγκασμένοι! Τραγικά εξαναγκασμένοι!

Γιατί η Ποδηλατική Κοινότητα, στην οποία δεν μετέχω, θα αποτελούσε κάποια εξαίρεση; Πού η έκπληξη;

Φυσικά και τα διάφορα ΔΣ θα κάνουν λάθη, που κάποιο άλλο ΔΣ θα ευαγγελιστεί πως θα διορθώσει, αλλά κι αυτό θα κάνει τα δικά του και πάει κορδόνι το πράγμα, γιατί αυτά έχουμε με τους εξουσιομανείς, που απαιτούν από τα μέλη να τους ψηφίζουν στη βάση της αυθεντίας τους.

Όσο για την Πανεπιστημίου; Όντως είμαστε απαράδεκτα αγνώμονες που δεν αποδεχτήκαμε ένα έκτρωμα!

Πάρε σκυλί το ξεροκόμματο; Ε, ναι! Αγνώμονες είμαστε που δεν το φάγαμε!

 

Wicca
Απών/απούσα

Let me introduce you to your new Defence Against Dark Arts Teacher! devil

https://www.youtube.com/watch?v=O9UsSSgndzo

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Άσχετο ίσως, αλλά μου ήρθε στο μυαλό.

Δεν μπορώ να ξεχάσω τις εποχές που ο Αμυράς, ως αυτόκλητος εκπρόσωπος των ποδηλάτων, μας διαβεβαίωνε εδώ μέσα ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις...

https://www.podilates.gr/comment/149214#comment-149214

Wicca
Απών/απούσα

Vasscott wrote:

Άσχετο ίσως, αλλά μου ήρθε στο μυαλό.

Δεν μπορώ να ξεχάσω τις εποχές που ο Αμυράς, ως αυτόκλητος εκπρόσωπος των ποδηλάτων, μας διαβεβαίωνε εδώ μέσα ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις...

https://www.podilates.gr/comment/149214#comment-149214

Ας προσέχαμε. Διότι τον αφήσαμε να χρησιμοποιεί το φόρουμ για να  μαζεύει ψηφαλάκια. Λες και δεν φαινόταν που το πήγαινε. Αλλά μας έφαγε η πολιτική ορθότητα εδώ πέρα,... μη κακοκαρδίσουμε τον έναν και τον άλλον που μας χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν. 

 

contact