ΜΤΒ επιδρομές στο μετρό

17 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
supergreg_gr
Απών/απούσα

'Αβε!

Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να οργανωνόταν ομαδικές επιδρομές στο μετρό της Αθήνας και είσοδο στα βαγόνια ΜΕ τα ποδήλατα έτσι ώστε να ασκηθεί πίεση για την νόμιμη είσοδό τους σε αυτό;

Οι επιδρομές αυτές πρέπει να είναι ομαδικές (λίγα μέλη 5-10) και αστραπιαίες, δεν θα απευθύνονται στον μέσο αστικό ποδηλάτη αλλά σε έμπειρους ποδηλάτες με τα ανάλογα ποδήλατα & εξοπλισμό (ποδήλατα βουνού - κατάβασης - FR) μιας και η επιδρομή θα περιλαμβάνει ταχεία κατάβαση από τις σκάλες του μετρό. Θα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και ενδεχόμενη εμπλοκή με τις αρχές. Βραδυνές ώρες ενδείκνυνται καλύτερα, για το γεγονός οτι τα βαγόνια του μετρό θα είναι πιο άδεια, παρόλο που δεν θα υπάρχει ο κόσμος του μεσημεριού για να έχει η πράξη και το ανάλλογο αντίκτυπο...

Σκοπός αυτών των επιδρομών θα είναι η δημιουργία εντύπωσης και απόκτησης με το 'έτσι θέλω' το δικαίωμα να εισέρχονται τα ποδήλατα στο μετρό χωρίς όμως -σε καμμία περίπτωση- να θέτουμε σε κίνδυνο την σωματική ακαιρεότητα των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργεία των συρμών. Επειδή η κατάληξη μιάς τέτοιας ιδέας έχει αμφίβολο αποτέλεσμα, οι συμμετέχοντες σε αυτήν εκτός από αυτά που προαναφέρθηκαν, θα πρέπει να είναι ιδεολογικά συνειδητοποιημένοι. Η ένοια της ομάδας θα έρχεται πρώτη προκειμένου να γίνεται μία επιτυχημένη επιδρομή.

Είμαι στην διάθεσή σας για να δεχτώ γνώμες αλλά και για δήλωση συμμετοχών!!! Αν δώ οτι υπάρχει εδιαφέρον και από άλλα άτομα μπορούμε να το αναπτύξουμε το θέμα...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Goldie
Εικόνα Goldie
Απών/απούσα

!ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ!

Το πιο πιθανό είναι με μια τέτοια ενέργεια να εξοργιστούν οι διάφοροι ηγετίσκοι και τελικώς να χαθεί και το πλεονέκτημα εισόδου των σπαστών στο μετρό.

Μετά θα συνεχίσουν σε απαγόρευση παιδικών καροτσιών, αποσκευών, αμαξιδίων ΑΜΕΑ κ.α.

Ο απώτερος σκοπός τους δε, πιστεύω ακράδαντα, είναι να ακυρώνουμε εισιτήρια και να μην επιβιβαζόμαστε στους συρμούς (που θα αραχνιάζουν στο αμαξοστάσιο) αλλά να το κόβουμε ποδαράτο στον διάδρομο που υπάρχει στο πλάι της σήραγγας. Οι επιβάτες θα πιάνονται από την μέση και χορεύοντας και τραγουδώντας θα δίνουν έναν εύθυμο τόνο στις σκοτεινές σήραγγες. Παρεμπιπτόντως τα φώτα στις σήραγγες θα παραμένουν σβηστά για την δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας. Θα πηγαίνουμε στις δουλειές μας σίγουρα με μια πιο ευχάριστη διάθεση. (ΧΤΡΑ περιμένω να συμπληρώσεις την φαντασίωση των ανθρώπων της ΑΜΕΛ).

Αυτό λέγεται λιτότητα, περιορισμός λειτουργικών εξόδων και αποτελεί έξοχο παράδειγμα crisis management.

Πέρα από την πλάκα αν μπεις σε σταθμό κάνοντας down hill ή οτιδήποτε άλλο, σαβουριαστείς και προκαλέσεις ζημία εκτός του τραυματισμού σου θα έχεις να πληρώσεις και τα μαλλιά της κεφαλής σου για την αποκατάσταση της όποιας ζημιάς προκαλέσεις. Σκέψου φυσικά και την περίπτωση τραυματισμού τρίτου που δεν σου φταίει τίποτα. Τέλος θυμήσου ότι μπαίνεις σε χώρο που δεν έχει εξόδους διαφυγής (τα ελικόπτέρα δεν φτάνουν εκεί κάτω).

Πρέπει όντως κάτι να γίνει αλλά με προσεκτικό τρόπο και χωρίς απρόσμενες ή δυσάρεστες επιπτώσεις.

Συμβουλή μου? ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΗΝ ΙΔΕΑ!

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

"Ο απώτερος σκοπός τους δε, πιστεύω ακράδαντα, είναι να ακυρώνουμε εισιτήρια και να μην επιβιβαζόμαστε στους συρμούς (που θα αραχνιάζουν στο αμαξοστάσιο) αλλά να το κόβουμε ποδαράτο στον διάδρομο που υπάρχει στο πλάι της σήραγγας."

Τοτε και αν υπαρχει λυσηηηη!
..απο ενα τετοιο ο καθενας !Μεχρι να μας το απαγορευσουν και αυτο(ή να χρειαστει να το βαλουμε σε σακούλα) , θα τους τα κανουμε μπαχαλο τα δρομολογια τους !Σπαστο παντως δεν ειναι..αρα γλιτωνουμε το βαρος της σακουλας!

Free Image Hosting

...ποδηλατο , ετσι ??!!! Εχει και τυπου skyway ζαντες που ειναι cool !

Free Image Hosting Free Image Hosting

μπουχαχαχαχαχαχαχ

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

το μέτρο εφαρμοζεται ηδη..

Free Image Hosting

Nemi6
Απών/απούσα

Αν και μαρεσει σαν ιδεα αρκετα , δυστηχως και γω πιστευω οτι θα χειροτερεψουν τα πραγματα ετσι.Αυτο γιατι πρωτον θα μας βλεπουν σαν αλητιριους ΟΛΟΥΣ ομως.Δηλαδη να βλεπεις 10 ποδηλατα να κατεβαινουν τα σκαλια του μετρο, δεν σου κανουν σαν εικονα, και φυσιολογικοι καθημερινοι ποδηλατες.Και δευτερον επειδη σιγουρα θα υπαρξουν καυγαδες ΠΟΛΥ εντονοι, θα μπλεξουν ατομα που ειμαι σιγουρος οτι θα μετανιωσουν που ειχανε ερθει.Πετα και την ιδεα στο blog των αλητογατων...Εκει θα βρεις πολλα κεφαλια (σαν το δικο μου) για τετοια δουλεια.

supergreg_gr
Απών/απούσα

Το έχω κάνει ήδη...

yellowsubmarine
Απών/απούσα
την ημέρα της διαμαρτυρίας στο μετρό Τι τους αναστάτωσε τόσο πολύ ; [URL=http://www.imageshack.gr/view.php?file=g92f56xkhyditf2xlor6.jpg][IMG]htt...
yellowsubmarine
Απών/απούσα

ερώτηση :τι δεν κάνω καλά και δεν μου δείχνει τη φωτογραφία παραπάνω ,τι πρέπει να κάνω για να την εμφανίσω ;
( που το κάνει ο από πάνω σωστά κι εγώ λάθος ;)

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..διαλεξε το δευτερο ή το τεταρτο url για να αντιγραψεις

supergreg_gr
Απών/απούσα

@ GOLDIE: Λογικοί προβληματισμοί για μία από την φύση της παράλογη & ριζοσπαστική πράξη. Οι διάφοροι ηγετίσκοι ας σπαστούν, εξάλλου αυτό θέλουμε. Στο κάτω κάτω δεν παίρνουν και κανα μέτρο της προκοπής. Τα οχήματα ΑΜΕΑ και τα καροτσάκια δεν πρόκειται να βληθούν στο ελάχιστο και όσο για τα σπαστά υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες. Εντελώς συμπτωματικά σήμερα ένας συνάδελφος μου διηγήθηκε πως κάποιος υπάλληλος του μετρό του 'την είπε' αν και το ποδήλατο ήταν πλήρως σπασμένο!!! ΤΡΑΓΙΚΟ. Για τους προβληματισμούς σου ως προς την επικινδυνότητα τους αναλύω στην αρχική μου σκέψη. Και όσο πιο πολύ σκέφτομαι την ιδέα, τόσο πιο πολύ που αρέσει.

@ XTRAVAGANZOLD: Ποιός θα το οδηγήσει; Σου αφιερώνω την Συνέλευση Των Ποντικών (Αφοί Κατσιμίχα)

@ ΝΕΜΙ6: Θέλω να πιστεύω πως η σύσταση της ομάδας όπως την φαντάζομαι θα διαφέρει αρκετά από τον φιλήσυχο αστικό ποδηλάτη, αλλά ναι υπάρχει κίνδυνος για αρνητικές αντιδράσεις προς όλους τους ποδηλάτες. Οι επιδρομές αυτες θα πρέπει να δράσουν εντελώς ανεξάρτητα για να μην συμπαρασύρουν ιδεολογικά οποιοδήποτε ποδηλατικό σύλογο ή κινηση. Ανάγκη για ριζικά μέτρα απαιτούν έντονες πράξεις και αφού έτσι και αλλιώς δεν γίνεται τίποτε, τι χάνουμε; Όσο για τους κινδύνους βλέπε πάλι στην αρχική ιδέα! Και εννοείται οτι θα προηγηθεί σχολαστικός σχεδιασμός και κοινή ιδεολογία για όλα τα ενδεχόμενα εμπλοκής - δεν θα επέτρεπα κάτι διαφορετικό.

@ yellowsubmarine: Είσαι σε λάθος θεματική ενότητα.

Αν θέλετε μπορείτε να λέτε και σε τί τύπο ποδηλασίας επιδίδεστε!

Όποιος ενδιαφέρεται και θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου ας μου ζητήσει το πρωσωπικό μου mail ή τηλ.

yellowsubmarine
Απών/απούσα

κύριε strida
το πάω πάλι
μείνετε συντονισμένοι έχει ενδιαφέρον

yellowsubmarine
Απών/απούσα

την ημέρα της διαμαρτυρίας στο μετρό

Τι τους αναστάτωσε τόσο πολύ ;

Free Image Hosting

θεσμοθετώ και το έπαθλο για όποιον δώσει την απάντηση στο γρίφο:
μια τρύπια σαμπρέλα
(με μόνο μια μικρή τρύπα)

supergreg_gr
Απών/απούσα

Ευπρόσδεκτος όπως κ να'χει

kounoupis
Απών/απούσα

Eγω ειμαι μεσα μιας και εχω μπει αρκετες φορες στο μετρο με τον μπουνταλα μου το everest.
Γρηγορα περασμα απο εκδοτηρια και καθομαι στο τοιχο στο τερμα των σκαλων και μπαινω μολις ερθει το τραινο.Αρα ναι ειμαι μεσα.
Βασικα πρεπει να επενδυσουμε σε αυτο τη δραση μπας και γινει κατι.Η ταν η επι τας.
Πως και ο δουβής δεν εμφανιζεται στις βολτες?Ηταν πρωτοστατης σε αυτο το θεμα .Μαλιστα τον ειχα δει σε videaki στο youtube και να παιρνει συνεντευξη ο δημοσιογραφος την νετ μεσα στο μετρο που ηταν μεσα με το ποδηλατο του

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..ολοι μας ! τιμονι δεν εχει , μια ευθεια δρομος ειναι !

-θα μπορουσε να ειναι και ενοικιαζομενο , οπως οι βαρκουλες στις λιμνες πχ
παιρνεις το πρωτο διαθεσιμο , το καβαλας , και εφυγες !

..μονο να μη κυκλοφορει κανενα τρενο στην ιδια γραμμη..

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

@yellowsubmarine
..να μην τους λερωσουμε το παρκε , υποθετω..!

yellowsubmarine
Απών/απούσα

yellowsubmarine wrote:
την ημέρα της διαμαρτυρίας στο μετρό

Τι τους αναστάτωσε τόσο πολύ ;

Free Image Hosting

θεσμοθετώ και το έπαθλο για όποιον δώσει την απάντηση στο γρίφο:
μια τρύπια σαμπρέλα
(με μόνο μια μικρή τρύπα)

Τα ποδηλατικά νιάτα της φώτο ανακάλυψαν:
Τα κόκαλα αρχαίου συν ποδηλάτη τους που ακόμα περιμένει να μπει στο μετρό
(το ποδήλατο του έπεσε θύμα της γνωστής σπείρας Σοφάνδρου&Μενανδροκλέους, γωνία το μαγαζί)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προφανώς το "τι τους αναστάτωσε"αφορά τα ποδηλατικά νιάτα,
(που χειρονομούν έντονα στη φωτό)
Οι "μετρατζήδες" ήταν χαλαροί και άνετοι, μη πω το διασκέδασαν