Ηλιακό ηλεκτρικό ποδήλατο!

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
mpampis
Απών/απούσα
http://www.iqsolarpower.com/solar_electric_bike.htm " Εδώ θα δούμε πως μετέτρεψα πολύ εύκολα ένα κανονικό ποδήλατο, ώστε να κινείται και ως κανονικό ποδήλατο, αλλά και με ηλεκτρική ενέργεια ως υποβοήθηση! Ο στόχος μου εξ' αρχής ήταν να μην καταργήσω τα χαρακτηριστικά ενός ποδηλάτου: Ο ποδηλάτης θα πρέπει να πατά πετάλι, αλλιώς ας πάει να αγοράσει ένα μηχανάκι... Το ηλιακό ποδήλατο θα πρέπει απλώς να υποβοηθά τον ποδηλάτη, ώστε να μπορεί να κάνει μεγαλύτερες διαδρομές και να μη φοβάται τις ανηφόρες. Ο δεύτερος στόχος μου ήταν να είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο ελαφρύ και όμορφο. Νομίζω ότι το πέτυχα και αυτό! Εσύ θα κρίνεις... " Ιωάννης Ιακωβάκης http://www.iqsolarpower.com/about.htm
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
GeorgeHH
Απών/απούσα

Egw trww mia katsarola fasolada kai to bike metatrepete se e-klanobike etsi kaliptw megaliteres apostaseis se periptwsi elipsis aeriwn kanw petali wste na ekviazw tin klania ( koinos) kai na energoumai xana re den pate kala kade metatropes se kanena allo oxima kai afiste isixa ta podilata

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

mpampis αύριο στα Μελίσσια έχει ένα ΔΣ όπως βλέπεις από την πρώτη σελίδα.
Κάποιοι φέρνουν το επιχείρημα των ανηφόρων προκειμένου να μη γίνουν ποδηλατόδρομοι.
Αν θες έλα να το προτείνεις σαν μία από τις λύσεις την περίπτωση του e-bike για τους ηλικιωμένους που λένε ότι δυσκολεύονται και ότι δεν πρόκειται να πάρουν ποδήλατο και τι να κάνουμε τους ποδηλατόδρομους στα Μελίσσια

thalis
Απών/απούσα

Πραγματικά καθαρό ποδήλατο αφού η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται από φωτοβολταϊκά και όχι από καύση λιθάνθρακα στη Μεγαλόπολη.

Inferno
Απών/απούσα

Deja vu

Seach the forum
Έχει ξαναγίνει συζήτηση ακριβώς για το ίδιο πράγμα
Ακριβώς με το ίδιο ηλιακό ποδήλατο
Ακριβώς με το ίδιο link.

Ή απλά είναι πλέον θέμα marketing...

Τι να πω

Festo
Απών/απούσα

@georgehh, μιας και εδώ μαζεύονται οι ντεμέκ ποδηλάτες, δε πας καμιά βόλτα σε κανένα άλλο site που να είναι αυθεντικοί;

mpampis
Απών/απούσα

Inferno wrote:
Deja vu

Seach the forum
Έχει ξαναγίνει συζήτηση ακριβώς για το ίδιο πράγμα
Ακριβώς με το ίδιο ηλιακό ποδήλατο
Ακριβώς με το ίδιο link.

Ή απλά είναι πλέον θέμα marketing...

Τι να πω

Ζητώ συγνώμη! Απλά δε το είχα δει, παρόλο που μπαινω καθημερινα στο φορουμ! Μου το εστειλαν σημερα το πρωί σε ένα μέιλ και θεώρησα οτι θα ηταν ενδιαφέρον να το διαβαζαμε. Το "marketing" ειλικρινά δε μπορω να καταλάβω που κολλάει αλλα δεν πειράζει...
Αν ξέρει καποιος να μου πει πως μπορώ να το διαγράψω το ποστ, γιατι εκτός των άλλων εχω διαβάσει οτι επιβαρυνουμε και το σάιτ με τα πολλά τοπικ!

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

............ποιησή.
Μετατροπη σε ηλιακο ποδήλατο: Φόρτιση με ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά)

Α/28/06/2009
Για φόρτιση από φωτοβολταϊκά απαιτούνται 3 μικρά φωτοβολταϊκά των 30 Watt/p που φορτίζουν τις μπαταρίες του ηλεκτρικού ποδηλάτου αμέσως μετά από κάθε χρήση.

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι αρκετά μικρά ώστε να μπορεί να τα πάρει κανείς μαζί του, αλλά προτιμότερος είναι ο μικρός φορτιστής πρίζας που μεταφέρεται πολύ ευκολότερα.

Το κουτί με τις μπαταρίες μπορεί να αφαιρεθεί ώστε να φορτίσει και μέσα στο σπίτι από μια πρίζα (ή από φωτοβολταϊκά).

Για να φορτίσουν πλήρως τρεις μπαταρίες Ultracell 12ΑΗ αρκούν λίγες ώρες στο φορτιστή ρεύματος ή μια μέρα στον ήλιο. Αυτό αν είναι εντελώς άδειες. Αν η απόσταση που διανύσαμε ήταν π.χ. κάτω από 10 χιλιόμετρα, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος για να φορτίσουν ξανά πλήρως.

τό (ηλιακο) ποδήλατο το ζήτησαν οι διοργανωτές της έκθεσης EnergyRes ως ένα από τα κεντρικά εκθέματα και η αντίδραση των επισκεπτών που το δοκίμασαν ήταν εντυπωσιακή!

Β/22-09-11
Φωτοβολταϊκό ποδήλατο

Ενα πρωτοποριακό ποδήλατο που στις δύσκολες περιστάσεις θα μπορεί να κινείται με τη βοήθεια του ήλιου παρουσίασε χθες στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Τεχνολογικής Ερευνας Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Βασ. Κικής.
http://s.enet.gr/resources/2011-09/40-1--10-thumb-large.jpg
Το ηλιακό ποδήλατο, που παρουσιάστηκε χθες στην Κοζάνη, βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο εφαρμογής Το ηλιακό ποδήλατο, που παρουσιάστηκε χθες στην Κοζάνη, βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο εφαρμογής «Το ηλιακό ποδήλατο, όπως μας εξήγησε ο κ. Κικής», βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο εφαρμογής και αυτήν την περίοδο προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στο βέλτιστο επίπεδο το φωτοβολταϊκό πάνελ που θα προσφέρει την απαραίτητη ηλεκτρική ισχύ στον αναβάτη για τις δύσκολες ανηφόρες. Συνεργαζόμαστε με Γερμανούς, Ελβετούς και Κινέζους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "Ευφυής" και η δική μας ιδέα σε αυτή την πολυεθνική επιστημονική ομάδα ήταν να προσθέσουμε στο ποδήλατο το φωτοβολταϊκό πάνελ». Το ηλεκτρικό ποδήλατο διαθέτει κινητήρα 250 W, μπαταρία 37 Volt και ηλιακό πάνελ που θα έχει τη μορφή προστατευτικού καλύμματος. Περίπου σε ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και το ηλιακό ποδήλατο θα μπορεί να κυκλοφορήσει ακόμη και στην αγορά.
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23/09/2011&id=312121

Γ/09/03/2016
http://gr.euronews.com/2016/03/09/dutch-team-unveils-sleek-solar-powered-bike/
Η ολλανδική start-up Solar Application Lab και μια ομάδα φοιτητών από το Πολυτεχνείο του Αϊντχόβεν παρουσίασαν πρόσφατα ένα καινούργιο ηλεκτρικό ποδήλατο, που κινείται με ηλιακή ενέργεια, χωρίς να χρειάζεται να το βάζουμε στην πρίζα. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μαρκ Πίτερς τονίζει:

«Φτιάξαμε το πρώτο ποδήλατο, το πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο που έχει ηλιακούς συλλέκτες στην μπροστινή ρόδα. Είναι ένα προϊόν που μπορεί να επαναφορτιστεί μόνο του, κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όταν κάνετε ποδήλατο».
http://static.euronews.com/articles/326588/606x340_326588.jpg?1457520972

Δ/04.05.2015
http://s.kathimerini.gr/resources/2015-05/podil-thumb-large.jpg
Η ομάδα του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων -με επικεφαλής τον καθηγητή Φραγκίσκο Κουτελιέρη- καμαρώνει το δημιούργημά της, το ηλιακό τρίκυκλο.

contact