Συνταγή για Παστέλι - Natural Energy Bar

13 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
dthemix
Εικόνα dthemix
Απών/απούσα

Η συνταγή του Παστελίου που έφτιαξα είναι η παρακάτω:

300 γραμμάρια Μέλι Θυμαρίσιο
300 γραμμάρια Σησάμι αποφλυομένο
λίγο Αραβοσιτέλαιο
ένα κομμάτι λαδόκολλας, μια κατσαρόλα.

Εκτέλεση

Ανα 100 γραμμάρια καβουρδίζουμε στην κατσαρόλα το σησάμι μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο καστανόξανθο χρώμα. Ανακατεύεται συνέχεια ώστε να μην καεί το σησάμι. Αφου καβουρδίσετε τα πρώτα 100 γραμμάρια τα αδειάζετε σε ένα μπολ ώστε να βάλετε στην κατσαρόλα τα επόμενα 100 γραμμάρια.

Αφου καβουρδιστεί ολο το σησαμι, καθαρίζετε την κατσαρόλα και αδειάζετε το μέλι αν η κατσαρόλα είναι ζεστή προσοχή θελει συνέχεια ανακάτεμα ώστε να μην καραμελώσει το μέλι.

Βαζετε την κατσαρόλα στην φωτιά και μόλις αρχίζει να βράζει το μέλι αδειάζετε το καβουρδισμένο σησάμι και ανακατεύετε συνέχεια. Μετά απο 5 λεπτά περίπου θα δείτε οτι το μίγμα αρχίζει και κοχλάζει τότε το αφαιρείτε απο την φωτιά .

Πέρνετε την λαδόκολα την βάζετε σε ενα ταψι και αλείφετε με λιγο αραβοσιτέλαιο την επιφάνεια. (με μια χαρτοπετσέτα ώστε να μείνει στην επιφάνεια ενα ελαφρύ στρώμα ίσα ισα για να μην κολλησει το παστέλι.

Ρίχνεται το μίγμα και το απλώνετε οσο γίνεται ομοιομορφά και μετά με συνεχώς βρεγμένα χέρια το χτυπάμε ώστε να φύγει ο αέρας και να απλωθει καλύτερα. Μετά απο 5 λεπτα το χαραζουμε σε κομμάτια ώστε οταν κρυώσει να κοβεται ευκολα. Μετά απο 3-4 ώρες οταν θα έχει κρυώσει καλά, θα δείτε οτι μπορείτε να το κόψετε ποιο εύκολα και ουσιαστικά είναι έτοιμο για να το φάτε.!!

Καλή επιτυχία!!!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
drummer
Εικόνα drummer
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ, θα το επιχειρήσω, δεν είχα ιδέα πως γινόταν.

Πέτρος

Marios
Απών/απούσα

προσοχή στο μέλι, γιατί αν δεν βράσει μετά δεν θα πήξει ποτέ το παστέλι !!!

επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς της επιλογής μας, ή ακόμα και φλούδες πορτοκάλι (που αφερούμε όταν το βάζουμε στο ταψί) για να πάρει και μια μυρωδιά πορτοκαλιού !

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ενδιαφέρον
αν και τα παστέλια είναι σκλήρα λόγο του ότι δεν έχουν μέλι αλλά γλυκόζι
πέραν αυτού να πώ πάνω στην φλούδα πορτοκαλιού
όλα τα πορτοκάλια δεν έχουν βρόσιμη φλούδα και θέλει προσοχή
μόνο σε λαική θα βρείς βρόσιμη φλούδα
προσοχή λοιπον

πέραν αυτού είχα γράψει ένα Link για τα συμπληρώματα διατροφής που λέει ενδιαφέροντα θέματα για διατροφή και άθληση
:D

jdar002
Εικόνα jdar002
Απών/απούσα

Γιατί δεν τις έχεις ανεβάσεις έτσι ώστε ο οδηγός να είναι πλήρης;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα
dthemix
Εικόνα dthemix
Απών/απούσα

jdar002 wrote:
Γιατί δεν τις έχεις ανεβάσεις έτσι ώστε ο οδηγός να είναι πλήρης;

1.JPG 2.JPG 3.JPG
4.JPG 5.JPG 6.JPG
7.JPG 8.JPG 9.JPG
91.JPG 92.JPG

df
Απών/απούσα

και το φτιάχνει τέλειο !!!!!! όσοι έχουν δοκιμάσει, έχουν να το λένε.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

....και η συσκευασία είναι τόσο καλές που στην τελευταία φωτογραφία περίμενα να δω και καρτελάκι με τιμή

george leo
Εικόνα george leo
Απών/απούσα

tkant wrote:
....και η συσκευασία είναι τόσο καλές που στην τελευταία φωτογραφία περίμενα να δω και καρτελάκι με τιμή

η ποιότητα τιμή δεν έχει

GeorgeHH
Απών/απούσα

Πραγματικά ο τύπος δείχνει πόσο επαγγελματίας είναι και πόσο αγαπά αυτό που κάνει

για παστέλι λοιπόν όλοι στου Θέμη...

χεχεχε

gmournos
Απών/απούσα

Τέλειο το παστέλι του Θέμη.

Εγώ, ας τιμήσω τα σεμηνάρια μελισσοκομίας (!!!) που έκανα πριν 100 χρόνια και ας δώσω δύο συμβουλές για το μέλι:

* το πευκόμελο δεν περιέχει γύρη και δεν προκαλεί αλλεργείες. Ίσως μπορεί να το δοκιμάσει όποιος έχει κάποια τέτοια αλλεργεία. Βέβαια το πευκόμελο δε μυρίζει...Εκτός από το πευκόμελο και όλα τα μέλια-μελιτώματα δεν έχουν γύρη, γράφω το πευκόμελο γιατί είναι το πιο κοινό μέλι...

* καλό είναι το μέλι να θερμαίνεται στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία, ώστε και να γίνει το παστέλι, αλλά και να μην καταστρέφονται οι βιταμίνες του. Γενικά, το θέμα με τη θερμοκρασία του μελιού είναι σημαντικό. Οι εταιρείες που συσκευάζουν το μέλι το θερμαίνουν σε υψηλή θερμοκρασία για να γίνει λεπτόρευστο και για να κάνουν μίγματα διαφορετικών μελιών που συνδιάζουν διάφορες ιδιότητες, αλλά δε το βράζουν. Το φτάνουν ως μιά συγκεκριμένη θερμοκρασία παστερίωσης (νομίζω 70 βαθμούς αλλά ίσως να κάνω λάθος, ίσως όμως και να αναγράφεται και στη συσκευασία).

Ελπίζω να βοηθησα σε κάτι για το φημισμένο παστέλι...

orck
Απών/απούσα

την επομενη φορα θελουμε και βιντεο με σχολια του σεφ :)
πολυ καλος Θεμη

contact