Ψώνια απο ίντερνετ?

13 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
trelomhxmhx
Εικόνα trelomhxmhx
Απών/απούσα

μάλλον το θέτω σε λάθος κατηγορία αλλά αν όχι εδώ που?;

πολλές φορές έχω σκεφθεί να αγοράσω κάτι από ίντερνετ από εξωτερικό αλλά ποτέ δε το αποφάσισα και τώρα ρωτάω: "αξίζει αγορά ποδηλάτου από εξωτερικό μέσω ίντερνετ;"
αν ναι: "από ποιο σάιτ;"
υπάρχει κάποιος που το χει κάνει και γνωρίζει την όλη διαδικασία από πρώτο χέρι;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

http://www.podilates.gr/node/4865 (Καταστήματα εξωτερικού)
http://www.podilates.gr/node/7353#comment-75348 (VISA prepaid card)
http://www.podilates.gr/node/7568#comment-78081
http://www.podilates.gr/node/7644#comment-78860
http://www.podilates.gr/node/7964#comment-82521 (Προστασία καταναλωτή)

Όλα είναι θέμα συσκευασίας... π.χ. το bike-components.de σου αποστέλει μέσα σε ήδη χρησιμοποιημένα χαρτόκουτα κι άρα μειωμένης αντοχής...

Ας απαντήσουν όσοι έχουν αγοράσει ποδήλατο και μετά εγώ.

Nikosmpi
Απών/απούσα

πηρα ποδηλατο απο το e-bay.de και λεω το γερμανικο γιατι εχει μεγαλυτερη γκαμα σε ποδηλατα. Εγω το βρηκα σε ευκαιρια και το πηρα 350 ευρω ειναι cross με υδραυλικα δισκοφρενα , μπροστα αναρτηση , 28'' τροχους κι ολα τα περιφερειαρακα του ειναι shimano η μεσαια σειρα. Το ποδηλατο εδω εχει απο 750 και πανω κι εγω το πηρα σε xl σκελετο που σημαινει οτι επρεπε να κανω ''ειδικη παραγγελια'' δηλαδη ακομη πιο πανω (υπολογιζω κανενα 1000ρικο) , οποτε τα συμπερασματα δικα σου.
Επισης για τα παρελκομενα τα παρηγγειλλα οοοοολλλλαααα απο ebay οι τιμες εξευτελιστικες κι η ποιοτητα αρκετα καλη. π.χ. φωτακια μπροστα πισω με led με διαφορους τροπους αναψε-σβησε 5 ευρω!!!
Ολα ηταν ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ,βρηκα οτι σχεδιο , χρωμα , μεγεθος ηθελα παμφθηνα και με το 1/2 , 1/3 του κοστους.
ελπιζω να σε καλυψα.

Να σημειωθει οτι ειμαι υπερ των ελληνικων προιοντων και υπερ του να ψωνιζω απο το ''μαγαζι της γειτονιας'' αλλα κατα τη γνωμη μου οι τιμες εχουν ξεφυγει υπερβολικα και δε δικαιολογουνται. Μεχρι λοιπον να βαλουν μυαλο εγω θα ψωνιζω απο καθε χωρα της γης!!!

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Απολύτως όμως!

pmasour
Απών/απούσα

Συμφωνώ και γώ με τα προαναφερθέντα. Επειδή όμως η αναζήτηση στο γερμανικό δεν είναι εύκολη , έχετε κανένα λίνκ ή κωδικό προιόντος για να ψάξω;

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

....δεν σου κάνουν.
Τί πρέπει να κάνει; Να σου πατήσει το κουμπί που να λέει: "Αγοράστε το ποδήλατο που πάντα ονειρευόσασταν τώρα";

Nikosmpi
Απών/απούσα

για να συνεχισω την κουβεντα μας περι μαγαζιων προχθες μπηκα σε ενα ποδηλαταδικο της γειτονιας μου (αμετανοητος). Λοιπον περιττο να σας πω οτι για να μου δωσει 1 πληροφορια για αγορα ποδηλατου (του ειπα τι ακριβως ζητουσα) εκανε 20 λεπτα , χωρις να ειναι ομως σιγουρος για το αν υπαρχει μεγεθος. Εντωμεταξυ σταματουσε να ασχολειται μαζι μου , εδινε λιγο εδω λιγο εκει πληροφοριες σε αλλους πελατες κι εγω περιμενα υπομονετικα (μεσα υπηρχαν κι αλλοι πωλητες)!!!
Στο τελος μου ειπε να ξανατηλεφωνησω την αλλη μερα να μου πει σιγουρα για τα ποδηλατα!!! ΕΛΕΟΣΣΣΣ!!!! ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ? ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΤΑ ΠΡΟΊΟΝΤΑ ΣΑΣ? Ε ΟΧΙΙΙΙ!!!!
και δυστυχως αυτο συμβαινει στην πλειονοτητα των ''επαγγελματιων'' στη χωρα μας,οταν τους απορριπτουμε λοιπον λογω ακριβειας και ανικανοτητας κι αυτοι δεν πουλανε , το μεταφραζουνε σαν ''κριση'' !!!!. Βρε ουυυυσσσσσττττττττττττ , ιντερνετ και παλι ιντερνετ

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Χωρίς να διαφωνώ κάθετα με την γνώμη του Nikosmpi , πιστεύω πως είναι λιγάκι υπερβολική . Και η αγορά από εξωτερικό όπως την περιγράφει εξιδανικευμένη !
Αγοράζω και εγώ συχνά από το ιντερνέτ. Η διαφορά δεν είναι τόοσο μεγάλη, συνήθως ο λόγος που με σπρώχνει εκεί είναι η ποικιλία. Μειονέκτημα το ότι δεν μπορείς να δεις το προιόν από κοντά (αν δεν γνωρίζεις ακριβώς τι ψωνίζεις) και η πιθανότητα να γίνει κάποιο λάθος (είτε από αυτούς είτε από εμένα) που σημαίνει καθυστέρηση και διπλά μεταφορικά. Τότε το φτηνό γίνεται ακριβό !!
Συγκεκριμένα έχω αγοράσει (και πληρώσει) φρένα και δισκοβραχίονα από το Bikediskount.de. Tα φρένα δεν ήρθαν, χρειάστηκε να στέλνω μέιλ και να τηλεφωνώ για κανένα δίμηνο, στο ΄τελος πλήρωσα ξανά μεταφορικά. Από το bike components αγόρασα πίσω ντεραγιέ.Έκανα λάθος καθώς υπήρχαν τέσσερα διαφορετικά ΧΤ, πλήρωσα πάλι μεταφορικά και το ποδήλατο μου έμεινε στο μπαλκόνι ένα δεκαήμερο (mea culpa)!
Σύμφωνοι, υπάρχουν περιπτώσεις που η διαφορά στην τιμή είναι αξιόλογη, τις περισσότερες φορές όμως δεν είναι έτσι.Γιά μένα τουλάχιστο, που πρέπει να πάω στο ταχυδρομείο για να παραλάβω συνήθως είναι οριακά...

Όσο για τη συμπεριφορά του κάθε εμπόρου, αυτή καθορίζει το αν θα ξαναπεράσω από το μαγαζί του.Ευτυχώς υπάρχουν δεκάδες καταστήματα, και άνθρωποι που ΚΑΙ γνωρίζουν ΚΑΙ θέλουν να σε εξυπηρετήσουν.

Rascal
Εικόνα Rascal
Απών/απούσα

Εγώ έχω ψωνίσει από το Chain Reaction, όλα καλά.

Από το Evans Cycles όλα καλά. Μόνο ήθελε 1-2 extra mail σχετικά με το πότε θα σταλεί το πακέτο και ο σκελετός που πήρα είχε 1-2 καλυμμένα χτυπηματάκια στο πίσω ψαλίδι. Πράγμα απόλυτα σεβαστό γιατί ο σκελετός είναι του 2007 και προέρχεται από "ντυμένο" ποδήλατο. Α, στην Ελλάδα κάνει 1500€ και τον πήρα 450€ + μεταφορικά. Νομίζω χαλάλι..

Τώρα παρήγγειλα από το bike-components.de και περιμένω.

Βρήκα το πιρούνι σχεδόν 100€ (200€ κάτω από τη λιανική) και τα φρένα 20€ κάτω από το Chain.

Σε ελληνικό κατάστημα πάλι, βρήκα χαμηλότερη τιμή σε πίσω σασμάν π.χ. απ' ότι έξω.

Το βασικό πλεονέκτημα στα e-shop του εξωτερικού είναι όπως προειπώθηκε η ποικιλία και αρκετές φορές οι προσφορές. Απλά θέλει κυνήγι..

Θέλει να έχεις σταμπάρει κάτι και να τσεκάρεις κάθε μέρα για τιμή..

Οι ξένοι αγοράζουν σε μεγάλες ποσότητες και πολλά είναι OEM εξαρτήματα και ανταλλακτικά (είτε τα βγάζουν από δεμένα ποδήλατα είτε δεν τα έβαλαν ποτέ επάνω αν και θα έπρεπε), γι' αυτό και μπορούν και τα σκοτώνουν πολύ σύντομα..

Για παράδειγμα όταν ο ποδηλατάς παραγγέλνει ένα ποδήλατο, αυτό έρχεται σε μια κούτα σχεδόν λυμένο. Αυτό που κάνουν διάφοροι είναι να το πουλάνε κομμάτια που βγαίνει φθηνότερα στους αγοραστές και στα ίδια ή και καλύτερα στον πωλητή απ' ότι εάν το έδινε ολόκληρο.

Βασικό όμως είναι να έχεις έναν ποδηλατά που να εμπιστεύεσαι και να μπορεί να τα μοντάρει όλα αυτά που θα μαζεύεις..

Ελπίζω να βοήθησα,

Φ

immor
Εικόνα immor
Απών/απούσα

φιλε να σε ρωτησω, ευχαριστημενος απο το bike-components.de? λεω να παρω κ εγω απο εκει γιατι εχει πραγματικα πολυ καλες τιμες! με ποιον τροπο πληρωσες?

Nikosmpi
Απών/απούσα

αγαπητο στρουμφ

δεν ειπαμε οτι ολα ειναι ανθηρα στο ιντερνετ. Προσεχουμε τι αγοραζουμε και που δινουμε (και προπληρωνουμε) τα λευτα μας.
Το προίον αν υπαρχει σε καποιο μαγαζι πηγαινουμε πρωτα και το βλεπουμε-δοκιμαζουμε. Διαβαζουμε πολυ προσεκτικα τις προδιαγραφες , ελεγχουμε τα εξοδα αποστολης και διαβαζουμε τους ορους και την πολιτικη της εταιρειας (οπως θα επρεπε να ειχαμε κανει και συμφωνια με τον ποδηλατα της γειτονιας σε περιπτωση που αγοραζαμε απ αυτον)
εγω προτιμω να αγοραζω μεσω paypal γιατι υπαρχουν δικλειδες ασφαλειας που σε προστατευουν σαν αγοραστη.
Τωρα αν σε ολα αυτα βαλεις οτι το ψαξιμο στο ιντερνετ ειναι απο την πολυθρονα του σπιτιου σου με ενα κλικ του ποντικιου , οποτε σε βολευει και βρισκεις την καλυτερη τιμη σε λιγα λεπτα , ε νομιζω ειναι πλεονεκτημα.

vmed_cha_gr
Εικόνα vmed_cha_gr
Απών/απούσα

www.chainreactioncycles.co.uk
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Είναι κορυφαίο και μερικές φορές έχει πολύ καλές προσφορές.
Πρέπει όμως να έχεις και τεχνικές γνώσεις για το στήσιμο του ποδηλάτου, γιατί αν πας σε τοπικό κατάστημα με ποδήλατο αγορασμένο απο internet θα σε κοιτάνε με μισό μάτι...

Rascal
Εικόνα Rascal
Απών/απούσα

immor wrote:
φιλε να σε ρωτησω, ευχαριστημενος απο το bike-components.de? λεω να παρω κ εγω απο εκει γιατι εχει πραγματικα πολυ καλες τιμες! με ποιον τροπο πληρωσες?

Μέχρι στιγμής παρακολουθώ την παραγγελία μου μέσω internet (DHL) και δεν μπορώ να σου πω κάτι για την κατάσταση των προϊόντων. Μέσα στις επόμενες μέρες όμως, θα ξέρω..

Όσο για τον τρόπο πληρωμής, νομίζω πως για την Ελλάδα, υπάρχει μόνο η δυνατότητα μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.

contact