Απολογισμός Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων 2012

Ημέρα μνήμης

Ημέρα μνήμης

Για τρίτη φορά οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ και αρκετοί ποδηλάτες δηλώσαμε το παρόν για την Μέρα Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων μαζί με συγγενείς θυμάτων, επιζήσαντες τροχαίων ατυχημάτων, πεζούς αλλά και οδηγούς που ενδιαφέρονται για την οδική ασφάλεια.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μαζί με την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου και των χρηστών, είδαμε και την αύξηση των θανατηφόρων ατυχημάτων, φέτος δυστυχώς χάσαμε αρκετούς ανθρώπους στους δρόμους (δεν τους χάσαμε όλους πάνω στο ποδήλατο, αλλά είναι ούτως ή άλλως οι "δικοί" μας άνθρωποι. Κάποιους από αυτούς τους ξέραμε είχαμε ποδηλατήσει μαζί τους, άλλους χάσαμε για πάντα την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε.

Δυστυχώς ούτε φέτος ήμασταν όσοι θα έπρεπε, ακόμα και στους δικούς μας κύκλους (των ευάλωτων χρηστών των δρόμων) δεν είμαστε όσο συνειδοποιημένοι θα έπρεπε για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Παρόλα αυτά είμασταν περισσότεροι από τις προηγούμενες χρονιές (συμμετέχουμε ενεργά από το 2010). Και στο Σύνταγμα ο κόσμος ήταν περισσότερος. Ελπίζουμε αυτό το μικρό γεγονός να ανάψει ένα φως στην άκρη του τούνελ και να σταματήσουμε να είμαστε η χώρα με την χειρότερη οδική ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους όσους ήρθαν και η ενός λεπτού σιγή στο τόπο όπου σκοτώθηκε ο συνποδηλάτης μας Σπύρος Παπαγιάννης που ακολουθήθηκε μετά από αυθόρμητες επευφημίες ήταν πραγματικά πολύ συγκινητική...

Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι φέτος εκτός από την Αθήνα συμμετείχαν γύρω στις 15 άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
contact