ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το θέμα του Δήμου Μελισσίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άρνηση από το ΔΣ Μελισσίων για συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα κατασκευής του
1ου Διαδημοτικού Ποδηλατοδρόμου με κονδύλια του Γ’ ΚΠΣ

Σε μια επεισοδιακή και άκρως σουρρεαλιστική συνεδρίαση την Δευτέρα 29/6 το Δημοτικό Συμβούλιο Μελισσίων καταψήφισε την πρόταση για δημιουργία ποδηλατοδρόμου στον δήμο.

Ο ποδηλατόδρομος επρόκειτο να αποτελέσει τμήμα του πρώτου Διαδημοτικού Ποδηλατικού Άξονα, μήκους 17χλμ, που διασχίζει 7 δήμους (Π.Ψυχικού, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Μελισσίων, Κηφισιάς Ν.Ερυθραίας, και Εκάλης) και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Καταργώντας το τμήμα των Μελισσίων, ακυρώνεται ουσιαστικά η συνέχεια και λειτουργικότητα του άξονα.

Ως ποδηλάτες και ενεργοί πολίτες ήμασταν παρόντες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είχαμε την ατυχία να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι πώς πάρθηκε η εντελώς ακατανόητη αυτή απόφαση.

Ο ποδηλατόδρομος έπεσε θύμα της διάθεσης για πάση θυσία αντιπολίτευση στον Δήμαρχο Μελισσίων. Οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι που το 2005 είχαν ψηφίσει την εκπόνηση μελέτης για ποδηλατόδρομο στο δήμο, τώρα που βρέθηκαν τα χρήματα και μπορεί να προχωρήσει η υλοποίηση αρνούνται με τα πιο απίθανα επιχειρήματα. Ολόκληρη η συζήτηση, που διήρκεσε ως τις 2.00 τα ξημερώματα, με ζωηρούς διαλόγους και αντεγκλήσεις, θα μπορούσε να συνοψιστεί σε μία φράση: «Δεν θέλουμε τον ποδηλατόδρομο γιατί δεν θέλουμε το δήμαρχο.»

Ως πότε όμως θα επιτρέπεται σε αυτή την χώρα, ακόμα και ένα τόσο απλό έργο, για το οποίο υπάρχει μελέτη, κονδύλια και λαϊκή βούληση να βυθίζεται στον σκόπελο της μικροπολιτικής; Τι μας λέει αυτό για τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζουν οι «εκπρόσωποί» μας;

Όταν σε κάθε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα έχει ήδη υλοποιηθεί ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και το ποδήλατο αποτελεί βασικό μέσο μετακίνησης, η πόλη μας χάνει μια σπάνια ευκαιρία να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια ώστε να γίνει πιο βιώσιμη, πολιτισμένη και ανθρώπινη.

Την κατασκευή του ποδηλατοδρόμου είναι προφανές ότι δεν την συνδέουμε με πολιτικά πρόσωπα ή παρατάξεις. Αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι ετούτος ο τόπος να ξεφύγει από τα αδιέξοδά του.

Στηρίζουμε την υλοποίηση έργων που θα μας βοηθήσουν να κινούμαστε ευχάριστα με άνεση και πάνω από όλα με ασφάλεια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μελισσίων για να σώσει την αξιοπιστία του οφείλει να επανεξετάσει το ζήτημα ταχύτατα, ώστε να μην χαθεί η χρηματοδότηση και να μην αποτελέσει εξαίρεση σε μια περιοχή που επέλεξε την προοπτική πολιτισμού.

Πολίτες Δήμου Μελισσίων
Ποδηλάτες Βορείων Προαστίων
«Φίλοι του Ποδηλάτου» (www.filoi.eie.gr)
«Ποδηλάτ-ισσ-ες» (www.podilates.gr)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι