Καισαριανή - Συνεργασία Πολιτών

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

• Ποια είναι η άποψη του συνδυασμού σας για τις ήπιες μορφές μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο, ΜΜΜ);

Σε μια πόλη με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα όπως η Καισαριανή, η όσο το δυνατόν περισσότερο διευκόλυνση της χρήσης του ποδηλάτου και η απαίτηση για καλύτερα και συχνότερα Μ.Μ.Μ. κρίνεται επιτακτική. Η διατήρηση του χαρακτήρα της πόλης με τα πολλά μικρά και μεγάλα πάρκα και άλση καθώς και η σύνδεση με το δάσος του Υμηττού δηλώνει τη σημασία που έχει για μας το να δίνεται η δυνατότητα για περπάτημα σε όλους τους πολίτες. Ο αγώνας μας άλλωστε ενάντια στη κατασκευή αυτοκινητοδρόμων αποδεικνύει περίτρανα τη στήριξη μας στις ήπιες μορφές μετακίνησης.

• Θεωρείτε ότι οι δρόμοι του δήμου παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια προς τους ποδηλάτες, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς;

Αν και τα στενά της Καισαριανής είναι αρκετά ασφαλή για τη χρήση του ποδηλάτου η κεντρική λεωφόρος της Εθνικής Αντιστάσεως δεν κρίνεται ασφαλής λόγω της αυξημένης κίνησης και των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Η απαιτούμενη ασφάλεια θα επιτευχθεί μέσα από τις κατάλληλες μελέτες που θα γίνουν για την δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ποδηλατόδρομου στην περιοχή. Ήδη είναι στο στάδιο της δημοπράτησης το έργο ανάπλασης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην οποία προβλέπεται και η κατασκευή ποδηλατόδρομου.
Στόχος μας είναι να γίνει μια γενικότερη μελέτη για την κατασκευή του δικτύου ποδηλατόδρομων που θα παρέχει ευχάριστες και ασφαλείς διαδρομές στον ποδηλάτη. Μην ξεχνάμε ότι ο Δ.. Καισαριανής προσφέρεται για αυτό δεδομένων των ειδικών συνθηκών που τον χαρακτηρίζουν (περιβάλλεται στις 3 πλευρές του από δασικές εκτάσεις του Υμηττού και οι περισσότεροι οδικοί άξονες δεν έχουν απαγορευτικές κλίσεις για την κατασκευή ποδηλατόδρομου )

• Ποιος είναι ο στόχος για το ποσοστό χρήσης του ποδηλάτου στο δήμο και πως θα τον επιτύχετε;

Στόχος μας είναι φυσικά η αύξηση των ποδηλάτων και θα το πετύχουμε με την κατασκευή ποδηλατόδρομου τόσο στην Εθνικής Αντιστάσεως όσο και αλλού εφόσον ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των ποδηλατών.

• Προτίθεστε να αφαιρέσετε οδικό χώρο από το αυτοκίνητο για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων και άλλων υποδομών για το ποδήλατο;

Το έργο μας ως δημοτική αρχή την τετραετία που διανύουμε φανερώνει τις προθέσεις μας. Όσον αφορά τις μελλοντικές μας κινήσεις απαντάμε επισυνάπτοντας το πρόγραμμα της παράταξής μας που περιλαμβάνει εκτός των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί και τα σχέδια της ανάπλασης της κεντρικής λεωφόρου, έργο που όπως ήδη αναφέραμε είναι στο στάδιο της δημοπράτησης.

• Δεσμεύεστε ότι σε κάθε νέο οδικό έργο θα πρέπει να προβλέπεται και λωρίδα ποδηλάτου;

Δεσμευόμαστε ότι στα έργα ανάπλασης οδικών αξόνων που θα προγραμματιστούν το επόμενο διάστημα θα γίνει μελέτη για τη δυνατότητα κατασκευής ποδηλατοδρόμων ή σήμανσης για τα ποδήλατα και όπου είναι εφικτό θα πραγματοποιηθούν.

• Σε ποιες άλλες δράσεις θα προβείτε για την προώθηση του ποδηλάτου; (πχ προγράμματα στα σχολεία, διάθεση δημοτικών ποδηλάτων κλπ)
Προτεραιότητά μας είναι η υλοποίηση των ήδη προγραμματισμένων έργων που θα απορροφήσουν ήδη αρκετούς πόρους. Μελετάμε τη σήμανση ποδηλατικών διαδρομών στον Υμηττό ένα βουνό που συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος ποδηλατών που ανεβαίνουν είτε για αναψυχή είτε για προπόνηση.

Εκ μέρους της παράταξης Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής:
Ελένη Ταράτσα, Ιωάννης Αδάμος, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ποδηλάτες.

Categories: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon στο ερωτηματολόγιο.doc118.5 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
contact