Με Ποδήλατο στη Δουλειά

Ξεκίνησε η καμπάνια Με Ποδήλατο στη Δουλειά του 2012.

Το "Με Ποδήλατο στη Δουλειά" είναι μια καμπάνια προώθησης του ποδηλάτου σαν καθημερινό μέσο μετακίνησης στην οποία καλείστε όλοι να συμμετέχετε!

Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας καταγράφουμε τις μετακινήσεις μας προς και από τη δουλειά σε μια ιστοσελίδα που συλλέγει τις πληροφορίες και εμφανίζει τα συνολικά στοιχεία.

Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες και φορείς/εργοδότες, δημιουργώντας έτσι έναν συναγωνισμό μεταξύ ομάδων και εταιριών για το ποιος θα καταγράψει τις περισσότερες μετακινήσεις.

Η καμπάνια “Με Ποδήλατο στη Δουλειά”

  • παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο
  • προβάλλει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες
  • προβάλει τους εργοδότες που προωθούν το ποδήλατο

Αν

  • “το σκέφτεστε” να ξεκινήσετε να πηγαίνετε ο ίδιος στη δουλειά με ποδήλατο ή
  • προσπαθείτε να παρακινήσετε τους συναδέλφους, τους συγγενείς, τους φίλους και γνωστούς σας

τότε η δράση αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία. Θα είμαστε δίπλα σας με ό,τι πληροφορίες χρειάζεστε. Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο πιο ασφαλές θα γίνει το ποδήλατο στις πόλεις μας.

Στην καμπάνια μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε ποδηλάτης στην Ελλάδα. Θα βγαίνουν στατιστικά για όλη την Ελλάδα και για κάθε πόλη ξεχωριστά.

Η καμπάνια δοκιμάστηκε τον Ιούλιο του 2010 και διεξάχθηκε επίσημα για πρώτη φορά τον Μάϊο του 2011. Ξανατρέχει το Μάϊο του 2012, με την προοπτική να διεξάγεται κάθε χρόνο.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Μερικές συμβουλές.
1.το ποδήλατο θα πρέπει να είναι λειτουργικό 100%.
2.θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα καλό πέτάλο για να κλειδώσετε το ποδήλατο οπουδήποτε σε περίπτωση σοβαρής μηχανικής βλάβης ώστε να συνέχισετε με ταξί ή ΜΜΜ.
3.να φρόντισετε να ελάχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να πάθετε λάστιχο ενισχύοντας το εσωτερικό με κάποια προστατευτική ταινία ή πιο χονδρες σάμπρέλες.
4.σε περίπτωση που δεν σας συγκινεί το 3 θα πρέπει να έχετε αναπληρωματικές σάμπρέλες και εργαλεία για αλλαγή σε περίπτωση που σας σκάσει η σάμπρέλα και να είστε σίγουροι ότι μπορειτε να την άλλαξετε.
5.ένας καθρέφτης και μια σχαρα αποτελούν πολύ χρήσιμα περιφέρειακά.
6.δοκιμαστε την διαδρομή σε κάποιο ρεπό ή τις πρώτες φορές ξεκινήστέ αρκετά νωρίτερα.
Γενικά είναι πάρα πολύ ωραία να πηγαίνεις στην δουλειά με ποδήλατο έχεις καλύτερη διάθεση,ευέλικτο όχημα πολλές δυνατότητες και είναι κολλητικό ενώ υπάρχει και η παγίδα ότι θα σας ενδιαφέρει περισσότερο να έρθει η ώρα του να πάτε και να φύγετε από την δουλειά παρά η φύση της δουλειάς.
7.ένα αδιαβροχο στον χώρο της εργασίας θα ήταν καλό να βρίσκετε για την περίπτωση που ναι μεν πάτε με λιακάδα αλλά μετά από 8 ώρες τα πάντα μπορεί να συμβούν(βροχή).
Καλή τύχη.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Λέγοντας οργανισμός αναφέρουμε την επωνυμία της επιχείρησης ή του φορέα που εργαζόμαστε.
Η αναφορά αυτή σημαίνει ότι πρέπει να έχει γνωστοποιηθεί στα ανώτερα στελέχη αυτών και να έχουν συμφωνήσει για αυτό ή δεν έχει σημασία τουλάχιστον για την αρχή;

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

@laou laou. Πάρε τη συγκατάθεση της εταιρίας. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθεί εταιρία που δεν έχει συμφωνήσει. Σκοπός της καμπάνιας είναι να διαδώσουμε το ποδήλατο στη δουλειά. Ώς ποδηλάτης και υπάλληλος της εταιρίας, αντιπροσωπεύεις τους ποδηλάτες στην εταιρία και την εταιρία στους ποδηλάτες. Μπορείς να απευθυνθείς στο ανώτερο στέλεχος που έχεις πρόσβαση, π.χ. κάποιον ή κάποια που ανταλλάσει καλημέρες μαζί σου ή ξέρει οτι είσαι ποδηλάτης. Άφησε τους και μια αφίσα απ' τις παραπάνω σελίδες. Αυτό το άτομο μπορεί να σε παραπέμψει σε κάποιο άλλο ή στο τμήμα δημοσίων σχέσεων ή μάρκετινγκ. Μέχρι να συνεννοηθείς με την εταιρία, μπορείς να οργανώσεις μια ομάδα (ή ομάδες) χωρίς να βάλεις το όνομα της εταιρίας (και μετά να τους τη δείξεις). Αυτά έκανα κι εγώ.

Ο διαγωνισμός ευνοεί τους μεγάλους οργανισμούς διότι στατιστικά έχουν περισσότερους ποδηλάτες. Στον αντίστοιχο διαγωνισμό του Seattle, στους πρώτους οργανισμούς είναι η Boeing, η Microsoft, η Amazon, ένα πανεπιστήμιο, κι ένα νοσοκομείο.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να ρωτήσεις και στο forum.

skozan
Εικόνα skozan
Απών/απούσα

Οι περισσότεροι φαντάζομαι είμαστε σόλο, έχει νόημα να δημιουργούμε ομάδα μόνο και μόνο για να καταχωρήσουμε εμάς;

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Αν είσαι σόλο μάλλον δεν έχει νόημα η ομάδα. Και η ατομική καταγραφή μετράει όμως. Κάθε ποδηλάτης μετράει. Όσοι έχουν φτιάξει ομάδα μόνοι τους ή θέλουν να βάλουν έναν ενδιαφέρον τίτλο που σκέφτηκαν ή έχουν κάποιο άλλο λόγο, ας συνεχίσουν.

Αν είσαι σόλο σε μεγάλη εταιρία που συμμετέχει (π.χ. σε υποκατάστημα τράπεζας), τότε μπορείς να φτιάξεις ομάδα για να προσθέσεις τα χιλιόμετρά σου στην εταιρία. Σ' αυτή την περίπτωση ας φροντίσει η εταιρία να συντονίσει όλους τους ποδηλάτες της απ' τα 4 σημεία του ορίζοντα για να προβληθεί.

Μπορείς να ανήκεις σε μια πόλη, ανεξάρτητα από ομάδα, και να προσθέσεις τα χιλιόμετρα σου στην πόλη.

skozan
Εικόνα skozan
Απών/απούσα

Δηλαδή υπάρχει η δυνατότητα να περνάω τα χιλιόμετρα χωρίς να είμαι σε κάποια ομάδα; Αν ναι, τότε μάλλον τζάμπα έφτιαξα ομάδα :-) μπορώ να τη σβήσω; ευχαριστώ!

agitheo
Απών/απούσα

Καλησπέρα, υπάρχει ανώτατο όριο στον αριθμό των μελών μιας ομάδας; Συμμετέχω σε ομάδα που έχει ήδη 4 μέλη και όταν ζητάει συμμετοχή 5ο μέλος δεν του επιτρέπεται. Θα μπορούσε αυτη η ρύθμιση να αλλάξει;

cdouvis
Απών/απούσα

όχι, δεν μπορεί να αλλάξει. Μπορείς όμως να φτιάξεις νέα ομάδα που να αντιστοιχεί στο ίδιο οργανισμό

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

είναι συγχαρητήρια και μπράβο.

Δύο πλέον συνάδελφοι μπαίνουν στο ποδήλατο και ακολουθούν κι άλλοι.

Να είναι καλά ο φίλος που με πλησίασε και με ενημέρωσε (και με έντυπο) στην τελευταία ποδηλατοπορεία.

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

TaPandaOla

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

TaPandaOla

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

Τα συγχαρητήρια μου στα παιδιά που "έτρεξαν" το όλο πρόγραμμα καθώς και σε όλους τους φίλους συνποδηλάτες που συμμετείχαν.

Αν κρίνω από τους δικούς μου συναδέλφους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη χρήση του ποδηλάτου στις καθημερινές τους μετακινήσεις, θεωρώ την καμπάνια απόλυτα επιτυχή.

Και του χρόνου με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και περισσότερους ποδηλάτες. Έχω κάθε δικαίωμα να το λέω αυτό όταν συγκρίνω τα προηγούμενα στατιστικά στοιχεία με τα φετινά.

Καλή συνέχεια.

Gefer
Εικόνα Gefer
Απών/απούσα

Τις καλύτερες ευχές μου για όλα τα παιδιά που έφτιαξαν το εν λόγω project. Μέσα από αυτό το site με κάνατε να ξανααγαπήσω το ποδήλατο και την ιδέα της ελευθερίας όπως αυτό την ανάγει.

Logon υπέροχες photo!

cmg
Απών/απούσα

Ας βρούμε πρώτα δουλειά και μετά και με πατίνι πάω..

podilatoparea
Απών/απούσα

δειτε κι αυτο το σχετικο βιντεο που εφτιαξα:
http://youtu.be/DkCOFoVPoNs

aldro
Απών/απούσα

Θεωρω αποτυχημενη την επιλογη του χρονου διεξαγωγης της δρασης

aldro
Απών/απούσα
Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
contact