Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2016

Σχόλια και φωτογραφίες για την Αθήνα
Ανταπόκριση από τις άλλες πόλεις

Αγαπητοί μας συμπολίτες,
την Κυριακή 15 Μαϊου 2016 και για 9η συνεχή χρονιά, ποδηλατοπορείες διεκδίκησης και διαμαρτυρίας θα ξεκινήσουν από δεκάδες πλατείες σε όλη τη χώρα. Τελικός προορισμός; Ανθρώπινες πόλεις!

Πόλεις που απορρίπτουν την ασυδοσία του ΙΧ κι ανοίγουν χώρο στους πεζούς, τα ποδήλατα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Διότι δεν χρειαζόμαστε άλλα έργα που να προωθούν τη χρήση του αυτοκινήτου. Ούτε όμως και έργα αποσπασματικά και αναποτελεσματικά που υλοποιούνται με πρόφαση το ποδήλατο. Αντίθετα, διεκδικούμε ένα Εθνικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στις πόλεις, στόχος του οποίου θα είναι η γενναία προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης έναντι του αυτοκινήτου.
Δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως δικαιολογία εκ μέρους της πολιτείας για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής όταν το τελευταίο επιχείρημά της, δηλαδή αυτό της έλλειψης κονδυλίων, έρχεται να καταρρίψει η ίδια η ΕΕ: μέχρι 6 δις ευρώ είναι διαθέσιμα για τη χρηματοδότηση ποδηλατικών έργων το διάστημα 2014-2020! Όταν επίσης έχει πλέον τεκμηριωθεί ότι το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος του ΙΧ συνεπάγεται κι ένα τεράστιο οικονομικό κόστος το οποίο βλάπτει τόσο τη δημόσια όσο και ιδιωτική οικονομία. Η κρίση που βιώνουμε όλοι μας δεν είναι εμπόδιο στην επέκταση του ποδηλάτου, αντιθέτως είναι κίνητρο για την διάδοσή του.

Το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 16:30 θα προβληθεί η ταινία "This Changes Everything: CAPITALISM vs THE CLIMATE" στο σινέ Μικρόκοσμος, Λ. Συγγρού 106 (Φιξ) - ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ - ΠοδηλATTIKH Κοινότητα

ΕΠΕΙΓΟΝ: Οργάνωση των προσυγκεντρώσεων! Παρακαλούνται οι ανά την Αθήνα ομάδες ή μεμονωμένοι ποδηλάτες να αναρτήσουν εδώ την προσυγκέντρωσή τους ώστε να μπει στην αφίσα. Για τις άλλες πόλεις λειτουργεί λίστα email.

Η ΠΠ στο facebook

Προσυγκεντρώσεις (συνεχής ενημέρωση)

H Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2016 στα media
The Press Project- Διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών ζωής και μετακίνησης
ΕΡΤ-Studio 3 - 11/5 (Από το 1:18:30)
Bicycle Rides- Kathimerini English

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon pp2016.png399.51 KB
Image icon AFISA_ATHENS FINAL.jpg879.76 KB
Image icon pp2016.jpg77.43 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
wp