Πως να ανεβάσω (upload) ένα αρχείο

Επισύναψη (upload) αρχείου (κειμένου ή φωτογραφίας) στον ιστοχώρο

Δημοσιεύοντας νέα σελίδα ή επεξεργάζοντας μια παλιότερη
Διαδρομή: Πλαίσιο «Πλοήγηση» «Δημοσίευση» όπου επιλέγετε «Forum topic» κυρίως.

  1. Ξεκινάτε έχοντας υπόψη ότι το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι μικρότερο ή ίσο του 1 mb, ειδάλλως το επεξεργαζόσαστε ελαχιστοποιώντας το αναλόγως. (crop & resize)
  2. Στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει το πεδίο «Συνημμένα αρχεία» το οποίο κλικάρετε.
  3. Πατάτε το πλήκτρο «Browse...» κι ανοίγει ένα παράθυρο από το όποιο (βρίσκοντας το φάκελο όπου περιέχει τις φωτογραφίες στον η/υ σας) επιλέγετε το αρχείο που επιθυμείτε να ανεβάσετε.
  4. Πατάτε το πλήκτρο «Προσάρτηση».
  5. Αναμένετε χρονικό διάστημα ανάλογο του μεγέθους του επιλεγμένου αρχείου.
    Εάν πρόκειται για φωτογραφία προτού την ανεβάσετε να την επεξεργαστείτε ώστε να είναι μεγάλων διαστάσεων και μικρού μεγέθους διότι για όλα τα μέλη υπάρχει περιορισμός (σε mbytes) ως προς τη συνολική επισύναψη αρχείων.
  6. Εμφανίζεται ο σύνδεσμος με το όνομα του αρχείου.
  7. Επαναλαμβάνοντας τα προηγούμενα βήματα μπορείτε να ανεβάσετε κι άλλα αρχεία.
  8. Έχοντας προσθέσει το κείμενο και την κατάλληλη θεματική, πατάτε το πλήκτρο «Αποθήκευση» κι η όλη διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Επιπροσθέτως για να προβάλετε τη φωτογραφία μέσα στο κείμενο σας πρέπει να ενσωματώσετε το σύνδεσμο - διαδρομή της φωτογραφίας (ο οποίος δίνεται στο 5ο βήμα) π.χ. http://www.podilates.gr/files/images/bicycle1.jpg στην ακόλουθη html εντολή <img src="/%3C/span%3E%3Cem%3E%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AE%20%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CF%82%3C/em%3E%3Cspan%20style%3D"color: #386890;">" width="530" />, οπότε αντιγράφετε στο κείμενο την τελική μορφή της εντολής:
<img src="/%3C/span%3E%3Ca%20href%3D"/files/images/bicycle1.jpg">http://www.podilates.gr/files/images/bicycle1.jpg" width="530" />.
Η συνθήκη width="530" καθορίζει το μέγιστο πλάτος της φωτογραφίας ώστε να μην βγει εκτός περιθωρίων.

Ενημερωθείτε διαβάζοντας τη δημοσίευση Φωτογραφιες με thumbnails και τη σελίδα html <img> tag.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι