Συντήρηση κλειδαριάς ποδηλάτου

Στις κλειδαριές η πρόληψη είναι ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να ζήσει η κλειδαριά μας για δεκαετίες (μία τουλάχιστον).

Αρκετές καινούργιες κλειδαριές έχουν ένα καπάκι ή έναν μηχανισμό για να προστατεύουν την είσοδο του κλειδιού από βρωμιές και νερά. Καλό είναι να θυμόμαστε να το κλείνουμε ειδικά τις μέρες που είναι πιθανό να βρέξει. Το νερό είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς της κλειδαριάς μας (μετά τους κλέφτες).

Αν μπει νερό στην κλειδαριά μας μπορούμε να την ψεκάσουμε με ένα αντισκουριακό τύπου WD-40 για να απομακρύνουμε το νερό και μετά από λίγες μέρες να λαδώσουμε τον μηχανισμό.

Πως λαδώνουμε τον μηχανισμό
Βάζουμε λίγες σταγόνες λάδι (το ελαιόλαδο είναι το καλύτερο, αλλά όχι για την κλειδαριά μας, λίγο λάδι αλυσίδας θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του) μέσα στην είσοδο της κλειδαριάς και έπειτα βάζουμε το κλειδί και το γυρίζουμε μερικές φορές. Σκουπίζουμε ότι περισσεύει. Επαναλαμβάνουμε κάθε μήνα, πιο συχνά αν μένουμε κάπου που βρέχει πολύ. Θεωρητικά για αυτή τη δουλειά τα καλύτερα είναι λιπαντικά με Silicone, Graphite, Teflon ή Paraffin, αλλά το ξαναλέω ας μην είμαστε υπερβολικοί απλά ένα λάδι αλυσίδας θα κάνει τη δουλειά του.

Τι κάνω αν μπλοκάρει η κλειδαριά;
Συνήθως οι κλειδαριές δεν μπλοκάρουν με τη μία, σε προειδοποιούν με τον τρόπο τους, αρχίζει και δυσκολεύει το άνοιγμα τους, αρχίζουν και ανοίγουν με την τρίτη κλπ. Αν αντιληφθείς κάτι τέτοιο η κλειδαριά σου χρειάζεται επειγόντως συντήρηση.
Τι κάνω αν όντως μπλοκάρει;
Πρώτον μετανιώνεις που δεν ακολούθησες τις προηγούμενες οδηγίες μας και δεν συντήρησες για πολλά χρόνια προφανώς την κλειδαριά σου. Δεύτερον ορκίζεσαι ότι δεν θα το ξανακάνεις, και τρίτον δοκιμάζεις το WD-40 ή κάτι αντίστοιχο, βάζεις αρκετό στην είσοδο της κλειδαριάς, το αφήνεις λίγα λεπτά να δράσει και μετά δοκιμάζεις να γυρίσεις το κλειδί, αν χρειαστεί επανέλαβε την διαδικασία.

Categories: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
stergios l
Εικόνα stergios l
Απών/απούσα

λαδωστε τους μηχανισμους των κλειδαριων σας σωζει τη ζωη τους!!!
εγω μολις το εκανα και οι τρεις κλειδαριες που λαδωσα εγιναν καλυτερες απο οτι ηταν οταν τις αγορασα!!!
αυτες που ειναι με κωδικο ανοιξτε τες και ριξτε λαδι απο την τρυπα τους!!!
το teflon ειναι οτι καλυτερο για αυτη τη χρηση!!!

contact