Οδική Ασφάλεια- Ποια παρέμβαση στο χώρο του σχολείου;

Πότε: 
Σάβ, 11/02/2017 - 12:00
Που: 
Γραφεία του SOS Τροχαία Εγκλήματα Πατησίων 48 - 4ος όροφος
Επανάληψη: 
Όχι

Ξεκινάμε μια συζήτηση για μια διαφορετική παρέμβαση στο χώρο της νεολαίας και του σχολείου για την ασφαλή μετακίνηση και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου. - Μακριά από διδακτικισμούς και ηθικολογίες (απαραίτητα συμπλήρωματα διατροφής των ευρωπαικών προγραμμάτων). - Ενάντια στη λογική της προσαρμογής των παιδιών και των αδύναμων στην προκρούστεια κλίνη του κυκλοφοριακού σχεδιασμού. - Για το πως θα διεκδικήσουμε ζωτικό χώρο για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών με τα πόδια το ποδήλατο, το πατίνι, ιδιαίτερα για τη διαδρομή απο το σπίτι στο σχολείο. - Για το πως και που μπορούμε να προκαλέσουμε ρήγματα στην ολοκληρωτική κυριαρχία της μηχανοκίνησης στο δημόσιο χώρο και στο μυαλό των ανθρώπων. Να διερευνησουμε τις δυνατότητες μια μόνιμης ριζοσπαστικής παρέμβασης. Μια συζήτηση για εκπαιδευτικούς - γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
4.42857
Μέση αξιολόγηση: 4.4 (7 ψήφοι)
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

..........................δεν αναφέρετε ούτε στο facebook,ούτε στο twitter.(Ποδηλάτ-ισσ-ες)
Κάτω απο το αρχικό πόστ υπάρχουν τα εικονίδια απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά εαν δεν κάνω λάθος,αν πατήσω πάνω τους θα κοινοποιήσω την εκδήλωση στους δικούς μου προσωπικούς λογαριασμούς.
Υπάρχει τρόπος οι λογαριασμοί Ποδηλάτ-ισσ-ες σε twitter/facebook να ενημερώνονται αυτόματα κάθε φορά που κάποιος κάνει ένα νέο θέμα/εκδήλωση εδώ.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

..........................την συζήτηση,η οποία καταπιάνεται με ένα θέμα που μπορεί να απασχολήσει ημερίδες,συνέδρια και φορείς για πάντα.
Βλέπω και απο άλλα θέματα στο φόρουμ πως τα σχολεία θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία εξαιρετική αφετηρία για την δημιουργία ασφαλών διαδρομών στις πόλεις.
Αποκλεισμός της μηχανοκίνησης κατα την διάρκεια προσέλευσης/αποχώρησης των μαθητών στο σχολείο σε επιλεγμένες διαδρομές που θα εξυπηρετούν την πλειοψηφία των μαθητών.
Ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου θα πρέπει να απαγκιστρωθεί απο την είσοδο του σχολείου και να γίνει οδηγός ενός περιπάτου απο και προς το σχολείο.Με αφετηρία 3ΧΛΜ μακρυά απο το σχολείο και ξεκίνημα στις 7.30 θα ξεκινάει την πορεία προς το σχολείο και σε αυτή θα προστίθενται τα παιδιά που κατοικούν εκατέρωθεν του παραδωμένου στους μαθητές δρόμου.
Είμαι απο τα παιδιά που πρόλαβε το ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ για το σχολείο τουλάχιστον στο δημοτικό,θυμάμαι να κάνω διπλά χλμ προκειμένου να φθάσω σπίτι.
Είμαι βέβαιος πως με τον καιρό η συγκεκριμμένη διαδρομή θα αποχαρακτηριστεί στο μυαλό των οδηγών ως χρήσιμη για αυτούς και θα διαμορφωθεί καταλληλότερα ως προς την μελλοντική της χρήση.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

....................................τα παιδιά περπατούν και ποδηλατούν προς/απο το σχολείο για ακόμα μία χρονιά σε περισσότερες απο 40 χώρες και σε πάνω απο 5000 σχολεία.

Ελληνικά Παραδείγματα

Έξι στους δέκα μαθητές κινούνται με ποδήλατο

https://e-thessalia.gr/exi-stous-deka-mathites-kinounte-podilato/

Ένας στους δύο μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου μετακινείται με ποδήλατο

https://e-thessalia.gr/enas-stous-dyo-mathites-tou-5ou-gymnasiou-volou-metakinite-podilato/

 

aldro
Απών/απούσα
Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια