Διαμαρτυρία για το κλίμα, ποδηλατικές διαμαρτυρίες στα δημαρχεία, ποδηλατοβόλτες, Σεπτέμβριος 2019

Σημειώστε μια μεγάλη σειρά ποδηλατικών ραντεβού!
 

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου οργανώνεται σε πάνω από 4.000 σημεία σε 148 χώρες (και στην Ανταρκτική!) η μεγαλύτερη παγκόσμια διαμαρτυρία εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε μαζί με την Γκρέτα! Τα ποδήλατά μας είναι μέρος της λύσης!
 Αθήνα, Σύνταγμα ώρα 12.00

www.fridaysforfuture.org

 

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η Περιφέρεια Αττικής και η Ποδηλαττική Κοινότητα οργανώνουν γιγάντια ποδηλατοβόλτα με στάσεις στα 14 δημαρχεία του βόρειου τομέα Αθηνών, ώστε να ακούσουν οι δήμαρχοι το αίτημα για προώθηση της ποδηλατικής μετακίνησης και για την ανάγκη τοπικής δράσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγής. Τερματισμός στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Εκκίνηση, Δημαρχείο Χολαργού-Παπάγου, ώρα 9.00 Πληροφορίες

www.facebook.com/podilattiki.gr/
 

 

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου γυναίκες σε 120 πόλεις γιορτάζουν την χαρά της ποδηλασίας, στο Fancy Women Bike Ride. Στολιζόμαστε και το χαιρόμαστε.

Αθήνα, Θησείο, Πλατεία Ζακλιν ντε Ρομιγί ώρα 17.30
https://www.facebook.com/events/451415399010932/
 

Την ίδια μέρα, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου τα παιδιά των δήμων Αγίων Αναργύρων και Καματερού ευχαριστιούνται τον καινούριο τους ποδηλατόδρομο και μας καλούν να τον γνωρίσουμε.

Αγιοι Ανάργυροι, Νέο Δημαρχείο, οδός Δημοκρατίας 61, ώρα 10.30
https://www.facebook.com/events/530298771050888/?ti=as
 

Η λίστα των εκδηλώσεων για την εβδομάδα κινητικότητας σε όλη την Ελλάδα
http://www.mobilityweek.eu/participants/?year=2019&country=GR
 

Ευχαριστούμε τους Δήμους που ευαισθητοποιούνται για την εβδομάδα κινητικότητας, αλλά θυμίζουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι μόνιμα μέτρα, όχι μόνο γιορτές και εκδηλώσεις.
 

Επικοινωνείστε μαζί μας στο podilates@yahoo.gr ή ελάτε να γνωριστούμε (πληροφορίες για τις επόμενες συνελεύσεις στο www.podilates.gr)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (2 ψήφοι)