Συχνές ερωτήσεις - Πως να επιβιώσω στο δρόμο

Πως θα αποφύγω την κλοπη;

Τον τελευταίο καιρό μαζί με την αύξηση των ποδηλάτων, αυξήθηκαν παράλληλα και οι κλοπές.
Έχει γίνει πλέον συχνό φαινόμενο που συζητείται σε κάθε ποδηλατική παρέα.
No panic!!

Το πράγμα είναι απλό. Επενδύουμε σε ένα καλό σύστημα κλειδώματος και έχουμε το κεφάλι μας (και το ποδήλατό μας), ήσυχο. Ξεχνάμε αλυσίδες απο χρωματοπωλεία, συρματόσχοινα συνδυασμούς, κλπ γιατι απλά δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια.
Εδώ μπορείς να βρείς πολλές πληροφορίες για το θέμα .

Πως αποφεύγω μια σύγκρουση (SOS!!)

Η κατάσταση σίγουρα δεν είναι ρόδινη. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας αποθαρύνει απο το να μετακινούμαστε με το αγαπημένο μας ποδήλατο. Με λίγη προσοχή αποφευγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.Γενικά έχουμε στο νου μας οτι είμαστε αόρατοι!!
Εδω χρήσιμες πληροφορίες

με το καυσαέριο στο κέντρο τι γίνετε ???

Δεν υπάρχει απλή απάντηση στο ερώτημα, διότι συνήθως το μείγμα των καυσαερίων του αυτοκινήτου περιλαμβάνει Οξείδια του Άνθρακα και του Αζώτου που δεν δεσμεύονται από τα φίλτρα. Μία εναλλακτική πρόταση είναι η Μάσκα Μισού Προσώπου της Σειράς 3Μ 6000 με Φίλτρα 3Μ 2128. Τα φίλτρα αυτά φιλτράρουν τα καυσαέρια από τα λεπτά σωματίδια και προσφέρουν ανακούφιση από τα όξινα αέρια και τους οργανικούς ατμούς σε επίπεδα ενόχλησης.

Επίσης, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις σελίδες
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=8649
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=7325
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=17374

Αρκετοι αναφέρουν πως με το ποδήλατο είσαι άμεσα εκτεθειμένος (εκτος των άλλων) και στα καυσαέρια. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ο ποδηλάτης σαφώς και εισπνέει καυσαέρια, μιας και κινείται στον δρόμο. Κάποιος όμως που ειναι κολλημένος στην κίνηση μέσα σε ένα αυτοκίνητο σίγουρα προσλαμβάνει μεγαλύτερες ποσότητες καθώς παραμένει περισσότερη ώρα μεσα στην πυκνή κυκλοφορία (μποτιλιάρισμα..).

Σύμφωνα με στοιχεία παρόλο που ένας ποδηλάτης εισπνέει 2,3 μεγαλύτερο όγκο αέρα απο έναν οδηγό, βγαίνει πάλι κερδισμένος, εάν συνεκτιμηθεί η φυσική άσκηση που ενισχύει την αντίστασή του ενάντια στις συνέπειες της ρύπανσης.

contact