Συχνές ερωτήσεις - Πως να χρησιμοποιήσω το site;

Αν θέλουμε να πουλήσουμε το ποδήλατο μας μπορούμε να ανεβάσουμε μια αγγελία στο φόρουμ στις Αγγελίες για ποδήλατα

Ο πιο σίγουρος όμως τρόπος για πουλήσουμε το ποδήλατό μας είναι η αγγελία που θα ανεβάσουμε να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη, να περιέχει δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.
Εδώ υπάρχει μία λίστα με τις ελάχιστες πληροφορίες που απαιτούνται ώστε μία αγγελία να θεωρείται πλήρης.
Μπορούμε να κάνουμε αντιγραφή και επικόλληση του παρακάτω κειμένου στην αγγελία που θα φτιάξουμε και στη συνέχεια να συμπληρώσουμε τα στοιχεία που ζητάει, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν ξεχάσαμε κάτι σημαντικό που θα ήθελε ο υποψήφιος αγοραστής για να διαμορφώσει πιο εύκολα γνώμη.
Στην κατηγορία 5 διευκολύνουμε αφάνταστα αν συμπληρώσουμε και το εύρος ύψους που δίνει η εταιρία για αυτό το μέγεθος ποδηλάτου (πχ. Κατάλληλο για ύψος: 175-180cm)
Οι κατηγορίες 7, 8, 9 είναι προαιρετικές ενώ τα υπόλοιπα θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρωθούν.
Για το πως θα προσθέσουμε και μερικές φωτογραφίες, για να έχουν όλοι μία εικόνα του τι πουλάμε, υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες εδώ


1. Μάρκα:
2. Μοντέλο:
3. Έτος αγοράς:
4. Μέγεθος:
5. Κατάλληλο για ύψος:
6. Χρώμα:
7. Σύνδεσμος κατασκευαστή ή καταστήματος:
8. Μετατροπές:
9. Έξτρα:
10. Επικοινωνία:
11. Τιμή:
12. Φωτογραφίες:

Αν τώρα πουλήσουμε με το καλό το ποδήλατο μας, καλό θα είναι να κάνουμε επεξεργασία του τίτλου της αγγελίας μας και να προσθέσουμε στο τέλος μέσα σε παρένθεση τη λέξη (Πωλήθηκε) ώστε αυτοί που ψάχνουν να το γνωρίζουν και να προχωρούν σε αγγελίες άλλων ποδηλάτων, αλλά και εμάς να μην μας πρήζουν με mail ή τηλέφωνα για ένα ποδήλατο που έχουμε ήδη πουλήσει.

Αν κάποιος έχει οποιαδήποτε απορία για τη χρησιμότητα κάθε κατηγορίας μπορεί να διαβάσει το κείμενο αυτό

Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές ρωτιούνται τα ίδια και τα ίδια πράγματα ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα "ψαχτήρι" δηλαδή μια μηχανή αναζήτησης. Έτσι μπορεί κάποιος να βρει την απάντηση που -ίσως- ψάχνει πολύ γρηγορότερα.

Για να γίνει μια αναζήτηση χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν κάποιες λέξεις-κλειδιά. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να πατήσουμε επάνω στο βασικό μενού το σύνδεσμο/καρτέλα ΠΡΟΣΦΑΤΑ και κατόπιν να επιλέξουμε την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Έτσι θα οδηγηθούμε στην περιοχή αναζήτησης του ιστοχώρου. Εκεί μπορούμε να εισάγουμε λέξεις-κλειδιά και να δούμε τα αποτελέσματα. Υπάρχει επίσης η επιλογή της Σύνθετης Αναζήτησης όπου έχουμε την δυνατότητα για να ψάξουμε συγκεκριμένες περιοχές (όπως μόνο το φόρουμ ή/και τα μπλογκς κ.λπ.).

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αναζήτηση του Google γράφοντας site:podilates.gr και κατόπιν τις λέξεις-κλειδιά που θέλουμε να αναζητήσουμε. Εάν θέλετε πατήστε κατευθείαν σε αυτό το LINK και συμπληρώστε στο πεδίο της αναζήτησης οτιδήποτε θέλετε αφήνοντας -όπως ήδη είπαμε- το site:podilates.gr στην αρχή.

Όταν φτιάχνουμε από την αρχή μια δημοσίευση και θέλουμε να επισυνάψουμε (upload) μια εικόνα ακολουθούμε τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ. Αλλά τις περισσότερες φορές χρειάζεται να ενσωματώσουμε στο δημοσίευμά μας ή στο σχόλιό μας ή σε μια απάντησή μας μια εικόνα. Ο λόγος είναι επειδή το σχόλιο δείχνει πιο άμεσο, χωρίς να παραπέμπει σε ένα λινκ που θα μας οδηγήσει εκτός του site.

Για να ενσωματώσουμε μια εικόνα στο σχόλιό μας χρειάζεται αυτή να υπάρχει αποθηκευμένη κάπου στο ιντερνετ και να έχει μια ιντερνετική διεύθυνση (URL). Η διεύθυνση αυτή είναι της μορφής http://URL και ανοίγει την εικόνα στον browser που χρησιμοποιούμε. Εάν η εικόνα βρίσκεται κάπου στο ιντερνετ απλά αντιγράφουμε την διεύθυνση από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούμε. Εάν βρίσκεται στον υπολογιστή μας πρέπει να βρούμε κάπου να την μεταφορτώσουμε (upload). Ιστότοποι που είναι διαδεδομένοι και προσφέρονται γι' αυτήν τη δουλειά είναι ο http://imgur.com/ , ο www.picasaweb.com. www.flickr.com και άλλοι.

Σύντομες οδηγίες για αποθήκευση εικόνων στο http://imgur.com/:

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, σας συνιστώ να ανοίξετε ένα λογαριασμό για να μεταφορτώνετε εκεί τις εικόνες σας. Αφού κάνετε εγγραφή και "ανεβάσετε" (μεταφορτώσετε) την εικόνα, κατόπιν πατήστε επάνω της για να μεγαλώσει και θα δείτε τους συνδέσμους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μας ενδιαφέρει να πατήσετε το COPY (ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ) στον σύνδεσμο που αναφέρεται ως DIRECT LINK όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.

Τώρα έχετε αντιγράψει το URL δηλαδή την διεύθυνση στην οποία βρίσκεται η εικόνα σας και θα πρέπει αυτήν τη διεύθυνση να την αντιγράψετε στο σχόλιό σας. Πατήστε το εικονίδιο που φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί.

Αμέσως μετά θα ανοίξει ένα παράθυρο όπου θα πρέπει να επικολλήσετε την διεύθυνση URL της εικόνας στο πεδίο URL που βλέπετε.

 

Μόλις το κάνετε αυτό και πατησετε ΟΚ αμέσως θα εμφανιστεί η εικόνα σας ενσωματωμένη στο σχόλιό σας.

Αφορά την ενσωμάτωση εικόνας σε ένα σχόλιο ή σε μια απάντηση.

Δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή στους χρήστες, μια και συνήθως δεν είναι η σωστή λύση.

Αν διαγραφτείτε από το site και έχετε δημοσιεύσεις θα γυρίσουν όλες σε "ανώνυμες". Συνήθως αν κάποιος δεν επθυμεί να ξαναμπει στο site, διαγράφουμε εμείς το email του από την καρτέλα και αλλάζουμε τον κωδικό του ώστε να μην έχει ξανά πρόσβαση.

Δεν έχει χρειαστεί πολλές φορές αλλά σε κάθε περίπτωση μπορείτε να μου στείλετε ένα pm με τίτλο διαγραφή λογαριασμού και αν προτειμάτε απλά να σβήσω τα στοιχεία αλλά να διατηρήσω το username, ή να κάνω κανονικά διαγραφή (αν δεν έχετε δημοσιεύσεις δεν έχει καμία διαφορά)

Υπάρχουν δύο τρόποι:

  • Αν είσαι στο φόρουμ κάτω από το avatar του (την φωτογραφία δηλαδή που έχει επιλέξει ο χρήστης να φαίνεται στις δημοσιεύσεις του) θα δεις ένα εικονίδιο με ένα ανθρωπάκι και ένα συννεφάκι σαν αυτό στα κόμιξ, αν το πατήσεις σε στέλνει κατευθείαν στη σελίδα ώστε να στείλεις σε αυτό το μέλος ένα μήνυμα.
  • Αν πατήσεις στο κουτί Πλοήγηση Προσωπικά μηνύματα Συγγραφή μηνύματος θα φτάσεις πάλι στην σελίδα. Μόνο που τώρα δεν ξέρει σε ποιον θέλεις να στείλεις οπότε πρέπει να συμπληρώσεις στο Προς τουλάχιστον ένα όνομα χρήστη (μπορείς και περισσότερα), αν δεν το θυμάσαι όλο μην ανυσηχείς, γράψε τα πρώτα γράμματα και το site θα σου προτείνει όσα ταιριάζουν, βεβαιώσου μόνο ότι στέλνεις στο σωστό άτομο, μερικά username μοιάζουν αρκετά.

Εννοείται ότι συμπληρώνεις θέμα και κείμενο μηνύματος και πατάς αποστολή ή προεπισκόπηση και μετά αποστολή ακόμα καλύτερα ώστε να έχεις μια ευκαιρία να το διαβάσεις μια τελευταία φορά πριν το στείλεις.

Οι ποδηλατες επιτρεπεται να ποδηλατουν στην εθνικη οδό;

Αρχικά κανε μια αναγνωριστική βόλτα στις σελίδες. Θα βρείς αρκετά πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Ποιοι είμαστε, τι διεκδικούμε, αρχείο με αφισες και φωτογραφίες απο πορείες χαρτες με διαδρομές και φυσικά το δικτυο ποδηλατικών αξόνων (και πολλα πολλά άλλα..) Εχουμε φροντίσει να ειναι ολα πολύ σαφή, αναλυτικά και ευχρηστα και προσπαθούμε για αυτό.
Στα αριστερά της σελίδας των ποδηλατ-ισσ-ων θα δεις ενα μαγικό κουμπι που αναφέρει "Create new account. Πατησέ το!! Επειτα συμπλήρωσε ο,τι πεδία σου ζητάει
Μετά απο αυτο θα μπορέσεις να αναρτήσεις ποστ και να επικοινωνήσεις με τους υπολοίπους.

Αν βρίσκεσαι σε δικό σου υπολογιστή που χειρίζεσαι μόνον εσυ (του σπιτιού σου για παράδειγμα),στην ερώτηση να θυμάται τον κωδικό δώσε ναι. Αυτο διευκολύνει, να σε θυμάται το σύστημα κάθε φορά που ανοιγεις το site και να μην χρειάζεται να δινεις κωδικούς και username.

Έκανα εγγραφη. Μετά;

Αριστερά υπάρχουν επιλογές που μπορείς να κάνεις με τον λογαριασμό σου.(Πλοήγηση)

  • My account: σου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξεις τα στοιχεία σου, τον κωδικό σου κλπ.
  • Creat content: προσθέτεις υλικό στο site. Δίπλα απο κάθε κατηγορία υπάρχει αναλυτική περιγραφή
  • Recent posts: Σου παρουσιάζει τα πρόσφατα αναρτημένα posts. Log out: Βαρέθηκες και αποσυνδέεσαι!

Αυτο που θα σε απασχολήσει και θα χρησιμοποιήσεις περισσότερο ειναι το Forum topic, η δημιουργία ενος νεου post δηλαδή ένα καινούργιο θέμα για συζήτηση στο forum. Πατώντας σε αυτο θα πρέπει να ορίσεις το θέμα του post σου (Subject), μη ξεχάσεις επισης να ορίσεις σε ποιά κατηγορία θα αναρτηθεί. Αυτο θα διευκολύνει στο να υπάρχει μια ομοιομορφία στην θεματολογία.

Η επόμενη κατηγορία ειναι τα νεα θέματα Forum. Εκει βρίσκεται ο,τι πιο πρόσφατο post ανεβηκε στο site, ενω στα ενεργά θέματα (πιο κάτω), εμφανίζονται αυτα που απαντήθηκαν ή τροποποιήθηκαν τελευταία.

Τέλος μην ξεχάσουμε τα blogs (γνωστα σε όλους τι ακριβώς είναι..), οπου ο καθένας μπορεί να ανοιξει και εκει να γράφει ο,τι αγαπάει ο,τι τον τυρρανάει, ποιηματα , μυθιστορήματα κλπ. Ειναι ο προσωπικός σου τόπος έκφρασης. Στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει ενημέρωσει ποια blogs άλλαξαν.

contact