Πως μπορώ να ενσωματώσω μια εικόνα στο σχόλιό μου?

Όταν φτιάχνουμε από την αρχή μια δημοσίευση και θέλουμε να επισυνάψουμε (upload) μια εικόνα ακολουθούμε τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ. Αλλά τις περισσότερες φορές χρειάζεται να ενσωματώσουμε στο δημοσίευμά μας ή στο σχόλιό μας ή σε μια απάντησή μας μια εικόνα. Ο λόγος είναι επειδή το σχόλιο δείχνει πιο άμεσο, χωρίς να παραπέμπει σε ένα λινκ που θα μας οδηγήσει εκτός του site.

Για να ενσωματώσουμε μια εικόνα στο σχόλιό μας χρειάζεται αυτή να υπάρχει αποθηκευμένη κάπου στο ιντερνετ και να έχει μια ιντερνετική διεύθυνση (URL). Η διεύθυνση αυτή είναι της μορφής http://URL και ανοίγει την εικόνα στον browser που χρησιμοποιούμε. Εάν η εικόνα βρίσκεται κάπου στο ιντερνετ απλά αντιγράφουμε την διεύθυνση από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούμε. Εάν βρίσκεται στον υπολογιστή μας πρέπει να βρούμε κάπου να την μεταφορτώσουμε (upload). Ιστότοποι που είναι διαδεδομένοι και προσφέρονται γι' αυτήν τη δουλειά είναι ο http://imgur.com/ , ο www.picasaweb.com. www.flickr.com και άλλοι.

Σύντομες οδηγίες για αποθήκευση εικόνων στο http://imgur.com/:

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, σας συνιστώ να ανοίξετε ένα λογαριασμό για να μεταφορτώνετε εκεί τις εικόνες σας. Αφού κάνετε εγγραφή και "ανεβάσετε" (μεταφορτώσετε) την εικόνα, κατόπιν πατήστε επάνω της για να μεγαλώσει και θα δείτε τους συνδέσμους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μας ενδιαφέρει να πατήσετε το COPY (ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ) στον σύνδεσμο που αναφέρεται ως DIRECT LINK όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.

Τώρα έχετε αντιγράψει το URL δηλαδή την διεύθυνση στην οποία βρίσκεται η εικόνα σας και θα πρέπει αυτήν τη διεύθυνση να την αντιγράψετε στο σχόλιό σας. Πατήστε το εικονίδιο που φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί.

Αμέσως μετά θα ανοίξει ένα παράθυρο όπου θα πρέπει να επικολλήσετε την διεύθυνση URL της εικόνας στο πεδίο URL που βλέπετε.

 

Μόλις το κάνετε αυτό και πατησετε ΟΚ αμέσως θα εμφανιστεί η εικόνα σας ενσωματωμένη στο σχόλιό σας.

Αφορά την ενσωμάτωση εικόνας σε ένα σχόλιο ή σε μια απάντηση.

contact