MERCIER

53 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
JAMALSKI
Απών/απούσα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΟΥΡΣΑΣ ΜΑΡΚΑΣ MERCIER ΜΟΝΤΕΛΟ 1980 ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΑΞΙΑΣ 750 EURO

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αυτό τώρα είναι ανέκδοτο, αστείο, για πλάκα???
Τι από όλα???

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

Καλέ μου άνθρωπε εγώ πήρα πριν κανα μήνα ενα tour de france της mercier 200e σε κατάσταση...κουτιού...!!!
Μήπως τα παραλές?
750e παίρνεις το ideal tempo σπαρταριστό:P

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

σπαρταριστό και πελαγίσιο :D

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

έτσι έτσι,είναι και το μπλέ το πελαγίσιο..χεχε:P

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Μάλλον λάθος έκανε, θα εννοούσε 75,00 ευρώ....
Έτσι ίσως εξηγείται...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Πέραν της πλάκας καλό θα ήταν να πει τι φοράει
μπορεί να είναι ανακατασκευασμένο με καινούργια πράγματα
δλδ αν έχει πάνω τροχούς euro
μόνο αυτοί κάνουν 900 euro
:D

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ΕΣΥ αν πουλούσες ένα τέτοιο ποδήλατο, με κάποια αξιόλογα περιφερειακά που να δικαιολογούν την τιμή, πως θα το περιέγραφες?

"Ποδήλατο μάρκας Χ, του 19χχ, συλλεκτικό, ΤΟΣΑ €"

Όταν πριν 2 χρόνια πουλούσα ένα ΜΤΒ Sportec (στην τιμή των 50,00 ευρώ!!!) έγραφα ένα κάρο πληροφορίες και έβαλα και 2 - 3 φωτος. Τώρα για 750,00 η απόλυτη ΣΙΓΗ, ούτε καν το μέγεθος...!!!

psipsinel
Απών/απούσα

Και από που το πήρες αν επιτρέπετε;

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Απλά είναι τα πράγματα, το ποδήλατο έχει αξία 750 Ευρώ αλλά μπορεί να το πουλάει 300 Ευρώ :)

chrisvek
Απών/απούσα

Παρά είναι πολλά.Ένας ποδηλατάς έδινε σε έναν γνωστό 100Ε σε έναν φίλο μου για να του δώσε μια molvedo κούρσα του πατέρα του....

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

Από κάποιον απο το forum που το είχε προσεγμένο και αναβαθμισμένο με slik λάστιχα continental με kevlar,καινούργιο ντεραγιέ shimano,καινούργια αλυσίδα κτλ. οπότε άξιζε...
Παρόλαυτα απο ότι έχω ακούσει,αν σε ενδιαφέρει μπορείς να βρείς κάτι ανάλογο στον φρειδερίκο στην Πστησίων...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

slik ελαστικά, shimano χειριστήρια και καινούργια αλυσίδα, σε παλιό σιδερένιο ποδήλατο του 1980, δεν μας κάνουν 750 ευρώ όπως και να το δεις....
Εκτός αν μιλάμε για συλλεκτικό ποδήλατο, που αποδεδειγμένα καβαλούσε ο Χ πρωταθλητής και έχει γράψει ιστορία.
[Μιλάω για κάτι αντίστοιχο με την ροζ cadilac της Marilyn, την πόρσε του James Dean, την κιθάρα του Jimi Hendrix κλπ κλπ όπου φυσικά οι τιμές τους δεν έχουν καμμία σχέση με αντίστοιχα αντικείμενα κοινών θνητών...]

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

μα δεν το πήρα 750...
ίσα ίσα που μου φαίνεται εξωφρενικό το ποσό:P
αλλά ούτος η άλλος η αγγελία δεν έχει κάν τηλέφωνο επικοινωνίας,οπότε τι να λέμε...
Το μοντέλο θα το μάθουμε btw τουλάχιστον να έχουμε να υποθέτουμε ποιανού μπορεί να ήταν??:D:D:D

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Έχεις δίκιο god saved the bike, δεν πρόσεξα ποιός ρωτούσε και ποιός απαντούσε...
Η αγγελία ήταν μάλλον, "μπαίνω - πετάω δόλωμα - αν τσιμπήσει έχει καλώς..."

JAMALSKI
Απών/απούσα

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΠΡΙΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?

stamos
Απών/απούσα

Πόσο Υπερήλικας είναι τελος πάντων κάποιος που το 1980 καβάλαγε MERCIER κούρσα....χαχαχα

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

stamos wrote:
Πόσο Υπερήλικας είναι τελος πάντων κάποιος που το 1980 καβάλαγε MERCIER κούρσα....χαχαχα

Έχουν περάσει 29 χρόνια ξέρεις... Δεν είναι και λίγα θέλω να πω.. Όπως και να έχει ο άνθρωπος έβαλε μία αγγελία εδώ και δίνει μία τιμή. Αν σας κάνει απαντάτε. Αν δεν σας κάνει, κόβετε τον χαβαλέ και αφήνετε, αν υπάρχει κανένας που ενδιαφέρετε να απαντήσει, στην αγγελία.
Η συμπεριφορά που βλέπω σε αυτό το τόπικ είναι επιεικώς αγενής..

ccr
Εικόνα ccr
Απών/απούσα

http://www.cyclesmercier.com/

http://www.cyclesmercier.com/models.html

πρόσφατα έκανα έρευνα αγοράς για κούρσα, ψάχνωντας για κλασσικό σίδερο, αλλά κατέληξα σε αλουμίνιο για λόγους οικονομίας με shimano 105 στα 1200 €, που σε πέντε χρόνια θα έχει υποβαθμιστεί

τα Peugeot, mercier κλπ της δεκαετίας '70 και 80, αν έχουν συντηρηθεί σε χώρο χωρίς υγρασία και δεν έχουν χτυπήματα, είναι αθάνατα.
Πρόσφατα γνώρισα στη βόλτα με τους φίλους του bikerespect.gr της θεσσαλονίκης ένα φίλο ποδηλάτη με ένα καταπληκτικό ποδήλατο με σκελετό pegoretti δεκαετίας 80
http://www.dreambike.com/pegoretti.htm
και
http://www.pegoretticicli.com/

vang
Απών/απούσα

Ο Χ. Τσιπιδης, στην στοά δίπλα στον Φρειδερίκο, έχει σκελετούς Μερσιέ παλιούς αλλά αχρησιμοποίητους πού πουλάει γύρω στα 500 ευρώ. ( τον σκελετό)

Προσωπικά για να μπορώ να έχω την άνεση του ατσάλινου, και ταυτόχρονα την δυνατότητα να χρησιμοποιώ καινούργιες σειρές εξαρτημάτων, πήγα σε σκελετό THORN, με πολλαπλάσιο κόστος από αυτό πού αναφέρεται παραπάνω...

Αν κάποιος δεν θέλει να πληρώσει για καινούργιο ατσάλι, ένας σκελετός του 1980 σε καλή κατάσταση και καλή ποιότητα ( π.χ. σωλήνες Ρέινολντς κλπ) μπορέι να είναι η βάση για πολύ καλό ποδήλατο αποστάσεων.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Τραγικές οι τιμές στον Τσιμπίδη.....

Τα mercier που έχει το site είναι όντως ακριβα (και όμορφα). Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο σκελετό αλλά και στο ότι φοράνε σύγχρονα περιφερειακά. Επίσης τα παραπάνω ποδήλατα δεν έχουν καμία σχέση με τη Γαλλία και τον Mercier πέραν του ονόματος.

Μια γρήγορη ματιά στο ebay αμερικής έδειξε τα εξής

Πλαίσιο του κουτιού, 170 Ευρώ
MERCIER KILO TT Reynolds 520 Cro moly steel butted tubing

Πλαίσιο παλιό με χτυπήματα στο χρώμα, 10 δολλάρια αρχική τιμή...

Πλήρες Mercie, WTB σέλα, White Vittoria Zaffiro ελαστικά, 299 Ευρώ

Πλαίσιο παλιό σε πολύ καλή κατάσταση, 100 Ευρώ τελική με μεταφορικα από Γαλλία.

Όπως έγραψαν και τα παιδιά παραπάνω, δες ποιό μοντέλο είναι και αν μπορείς ανέβασε κάποια φωτογραφία. Ίσως στην κατάσταση που είναι να μην αξίζει να το δώσεις για 200 Ευρώ αλλά αν του κάνεις κάποιες μετατροπές (αμμοβολή, βάψιμο με κόστος 40-60 ευρώ) να μπορείς να το δώσεις κανά 500άρικο σε κάποιον αισθηματία.

Όπως έγραψα και στην αρχή, οι τιμές στον Τσιμπίδη είναι τραγικά υψηλές. Το ότι αποφασίζει να πουλήσει ένα πράγμα 30 χρονών 500 ευρώ επειδή το ίδιο (και καλύτερο) πράγμα σήμερα κοστίζει 1500 Ευρώ δεν σημαίνει ότι το αξίζει.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

να υποστηρίξω κάποιο κατάστημα, δεν θεωρώ ότι ένα παλιό αντικείμενο και δη αχρησιμοποίητο μπορεί να χάσει την αξία του μέσα στον χρόνο. ( όταν λέω αχρησιμοποίητο αναφέρομαι σε κάτι που δεν φέρει πάνω του ζημίες, χτυπήματα κτλ).
Η ιδέα το ότι το παλιό χάνει την αξία είναι μία ιδέα που μας την έχουν επιβάλει για να καταναλώνουμε.. θεωρώ ότι υπάρχουν πράγματα που έχουν διαχρονική εμπορική αξία έτσι και αλλιώς..
Αν ο άνθρωπος αυτός που θέλει να εξυπηρετήσει ο φίλος μας, ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου, το διατηρούσε σε άριστη κατάσταση και έχει πάνω καινούργια περιφερειακά, δεν βλέπω γιατί να μην μπορεί να διαθέσει το ποδήλατο σε μία μεγάλη τιμή.
Στο κάτω κάτω αν αξίζει τόσα λεφτά θα το κρίνουν και οι αγοραστές και από την άλλη πιστεύω ότι τα ποδήλατα στην πραγματικότητα δεν παλιώνουν ποτέ.. ( εκτός αν τα πετάξεις στον πάτο της θάλασσας :) )

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

γιατί ένα ποδήλατο του 80" είναι απαρχαιωμένο τεχνολογικά
και λογικό είναι να πέσει η τιμή του
απλά υπάρχουν οι λάτρεις της cro-mo που στηρίζουν την αγορά σιδερένιων ποδηλάτων.
Βέβαια δεν έχουμε πλήρη περιγραφή του ποδηλάτου οπότε δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί στην τιμή του ποδηλάτου
όπως είπα ένα καλό ζευγάρι τροχών κάνει πάνω από 1000 eyro :D
αλλά και πάλι ποιος θα έβαζε σε ένα σιδερένιο ποδήλατο ακριβά ανταλλακτικά ???
δεν έχει νόημα :D

spirosta
Απών/απούσα

Για την ιστορία και μόνο γνωρίζω πολλούς που έχουν "παλιά" καλά σκελετά (Colnago, Raleigh, Mercie κ.α.) που έχουν πάνω καλά ανταλλακτικά (τροχούς, ακριβές σειρές).

Τα σίδερα μπορεί να παλιώνουν αλλά δεν κρατάνε "μνήμη" όπως το αλουμίνιο. Είναι πιο ελαστικά και άρα πιο ξεκούραστα στο δρόμο. Τα σύγχρονα μάλιστα μπορεί για την ίδια αντοχή να είναι πιο ελαφρά και από αλουμίνια.

Για αυτούς τους λόγους πολλοί θα έβαζαν ακριβά ανταλλακτικά. Για να μην μιλήσω για κάτι κτήνη mountain 15ετίας άγνωστων μάρκων που έχουν κάτι σωλήνες 10 πόντους διάμετρο. Βαριά αλλά ότι και να τους κάνεις δεν θα καταλάβουν τίποτε.

Και πάλι πάντως μιλάμε για ένα ποδήλατο 20-30 χρόνων. Και θεωρώ αν είχε καλούς τροχούς ή σύγχρονα πράγματα θα το έγραφε κάπου. Αν απλώς είναι ένα ποδήλατο που κάθεται κάπου και ξεκουράζεται 10 χρόνια ακόμη και 200 ευρώ είναι πολλά με το συμμάζεμα που θα χρειάζεται.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Πάντως, προσωπικά λίγο πιο κάτω, σκοπεύω να πάρω ένα ποδήλατο με ατσάλινο σκελετό. Θεωρώ ότι κάποια υλικά έχουν αποδείξει την αξία τους μέσα στον χρόνο και θεωρώ ότι τα ποδήλατα με ατσάλινο σκελετό είναι μακράν καλύτερα από αυτά με τους σκελετούς αλουμινίου.
Άλλωστε όσα ποδήλατα είχα στην ζωή μου, ( εκτός από αυτό που έχω τώρα) ήταν πάντα με ατσάλινο σκελετό και πραγματικά τα χάρηκα για πάρα πολλά χρόνια.
Εδώ διευκρινίζω ότι δεν είμαι κατά της εφαρμογής καινοτόμων υλικών στα περιφερειακά, ούτε είμαι κατά της οποιασδήποτε νέας εφεύρεσης που μπορεί να κάνει την ζωή του ποδηλάτη εύκολη. Όμως το να κυνηγάμε τις καινοτομίες απλά για να λέμε ότι χρησιμοποιούμε κάτι "νέο", δεν σημαίνει ότι παίρνουμε και ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να πάρουμε.
Παρεμπιπτόντως αυτό το εφαρμόζω και σε άλλους τομείς. Το λαμπάτο π.χ ραδιόφωνο δεν συγκρίνεται με ένα ψηφιακό, όπως δεν συγκρίνεται ένας λαμπάτος ενισχυτής με οποιονδήποτε άλλο σύγχρονο, όπως δεν συγκρίνεται το κομπιουτεράκι μου με τα πράσινα ψηφία ( μοντέλο του 82) με κανένα άλλο, όπως δεν συγκρίνεται και.... το σίδερο της γιαγιάς μου, που ακόμα χρησιμοποιώ μετά από 40 χρόνια, με κανένα γελοίο σύγχρονο ατμοσίδερο! :D
Κακώς έχουμε πέσει στην λούμπα του καινούργιου και του "νέου". Το ποδήλατο που πουλιέται εδώ, ίσως τελικά να αξίζει τα λεφτά του..
Νομίζω ότι ο JAMALSKI θα πρέπει να μας δημοσιεύσει εδώ κάποιες φωτογραφίες για να δουμε και εμείς περί τίνος πρόκειται...

vang
Απών/απούσα

plannet wrote:

αλλά και πάλι ποιος θα έβαζε σε ένα σιδερένιο ποδήλατο ακριβά ανταλλακτικά ???
δεν έχει νόημα :D

...εγώ....
το κουρσοειδές μου είναι ένα "σιδερένιο"
THORN cyclosportif σκελετος (REYNOLDS 853 μπροστα τρίγωνο,REYNOLDS 721 πίσω τρίγωνο - seatstays,chinstays OLN 135, REYNOLDS 531 πιρούνι).

Πληρης σειρά DURA ACE 2006, τροχοί, στεφάνια mavic open pro με κέντρα XTR, continental 4 seasons

παλουκόσελλο carbon, σελλα brooks swallow.

και... τουλάχιστον για μένα, έχει νόημα....δέν θα έβγαζα 400 χιλιόμετρα πάνω σε ένα σκληρό σκελετό, και με το βάρος μου θα έτρεχα συνέχεια για ακτινολογήσεις, αν δεν είχα τόσο δυνατούς τροχούς.

Ζυγισμένο με τα πετάλια, τα φτερά, τις μπουκαλιέρες και τα φώτα του 10,6 κιλά...

ccr
Εικόνα ccr
Απών/απούσα

δώσε κάποιο link με για το thorn

ψάχνοντας βρήκα αυτό

http://www.sjscycles.co.uk/category-Thorn-Ex-Display--Used-Cycles-and-Fr...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

vang την άποψη μου για τις γνώσεις σου τις έχω πει
όπως λέω και πιο πάνω
υπάρχουν κάποιοι που συντηρούν αυτήν την άποψη
περί σιδερένιων
αλλά μιας και θέλεις να το συζητήσουμε
γιατί δεν βάζεις και σιδερένια ντίζα σέλας
xtr???
γιατί δεν βάζεις σιδερένια κέντρα??? και βάζεις πανάκριβα αλουμινίου κέντρα?
στεφάνια??
μονόπατα σιδερένια στεφάνια ??
σιδερό ολέ ολέ :D

Μιας και το ανοίξαμε το θέμα
το θέμα κούρασης πάνω σε ένα ποδήλατο είναι καθαρά θέμα αναβάτη
εγώ π.χ. θέλω σκληρό ποδήλατο είτε κάνω πολλά χλμ είτε κάνω λίγα
παρόλα αυτά συμφωνώ ότι αν κάνεις πάνω από 100 χλμ πορεία ένα σιδερένιο θα βόλευε πολλούς
αλλά πόσοι κάνουν 100 χλμ πορεία ??
εγώ μέχρι 80 που έκανα με το Mtb μου δεν είχα πρόβλημα που να σχετίζετε με το ποδήλατο

και το σημαντικότερο σε μια κούρσα είναι είναι στα μέτρα σου
αλλά θα αρχίσετε πάλι να λέτε πάλι για fidusa θα μας μιλήσει :D

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@marlene
το οτι τα σιδερένια ποδήλατα αντέχουν στον χρόνο
δεν σημαίνει ότι είναι και τα καλήτερα ποδηλατικά
π.χ. ένα αλουμινίου θα με βγάλει 10 χρόνια
σαν ποδηλάτης θα πω ότι το σιδερένιο θα με βγάλει 50 χρόνια
αρά θα πληρώσω 5 φορές παραπάνω χρήματα
αν είναι να καβαλάω κάτι που δεν με βολεύει προτιμώ να δώσω τα 5πλάσια χρήματα που αν το δεις χρονικά δλδ κάυε 10 χρόνια να δείνω 150-200 ευρό που κάνει ένας καλός αλουμινίου σκελετός
το προτιμώ

για τα ραδιόφωνα και εγώ προτιμώ τα λαμπάτα
και ας θέλουν χρόνο για να ζεσταθούν
όπως και τους λαμπάτους ενυσχιτές
αλλά μπορείς να μου βρεις λαμπάτο ραδιόφωνο σε μέγεθος αναπτήρα?
αρά και πάλι έχει σχέση με το τι χρειάζεται ο καθένας μας

vang
Απών/απούσα

Αγαπητέ πλάνετ,

Και την δικιά μου άποψη για τις γνώσεις σου την ξέρεις...

Όπως επίσης και το ότι δεν επιθυμώ συζητήσεις μαζί σου...

Ούτε μπορώ να γράφω σεντόνια για να προφυλάσσω αναγνώστες από ανακρίβειες που παρουσιάζονται ως αυθεντίες...

Φαντάζομαι ότι ο κάθε ένας που διαβάζει ξέρει ότι σε ένα ανοικτό φόρουμ λέει ο καθένας ότι νομίζει και μένει σε εκείνο να το ελέγξει και να αποφασίσει τι θα κρατήσει και τι θα πετάξει...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@vang
για πες μου όμως το carbon με ποια λογική το συνδυάζεις με το σιδερένιο ποδήλατο?
@vang again
να σε ρωτήσω γιατί πήγες στα open τις mavic και όχι στα cxp33 ?

contact