Θέλω να αγοράσω ένα ρυθμιζόμενο λαιμό τιμονιού

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

γιατί θέλω να φέρω το τιμόνι του ποδηλάτου μου σε πιο όρθια θέση.
Πριν κοιτάξω λοιπόν στα καταστήματα σκέφτηκα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κανείς που να διαθέτει κάτι τέτοιο, που να μην το χρειάζεται ή να το πουλάει, ώστε να ανακυκλώσουμε νομίμως και κανένα ανταλλακτικό. Έχει λοιπόν κανείς ρυθμιζόμενο λαιμό τιμονιού περίσσευμα;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

γιατί δεν πας σε έναν λαιμό με μεγάλη κλίση
γενικότερα είναι προτιμότεροι απο τους λαιμους με ρυθμίσεις :D

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Αν θυμάμαι καλά νομίζω υπάρχει στα ανταλλακτικά των Φ τ Π τέτοιος λαιμός για να δοκιμασεις ή να πάρεις. Αν έρθεις σήμερα ή αυριο (στη συνέλευση) θα το δούμε.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Ήρθα και κάτι κάναμε εκεί με τις ρυθμίσεις του ποδηλάτου αλλά νομίζω ότι πάλι θα θέλει αλλαγή ο λαιμός ( με πάσα επιφύλαξη όμως γιατί δεν το δοκίμασα το ποδήλατο επαρκώς). Απλά ρώτησα και εδώ πριν βγω να ψάξω στα μαγαζιά μήπως και είχε κάποιος να προτείνει κάτι ή κάτι που να ήθελε να το πουλήσει. Αν κάποιος δηλαδή έχει κάτι και το πουλάει μαλακία είναι να πάω να αγοράσω σε μαγαζί. Κρίμα δεν είναι να μην ανακυκλώνουμε τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε; Προς αποφυγή παρεξήγησης κοιτάω να αγοράσω κάτι όχι να μου χαρίσουν..

petraan
Απών/απούσα

Έχεις mtb και σε κουράζει η θέση οδήγησης (στη μέση πχ)? Άλλαξες σέλα?
Αν πάρεις μεταχειρισμένο λαιμό, και σου κάνει τελικά, φρόντισε να αντικαταστήσεις τις βίδες που σφίγγουν στο steerer. Κι εγώ άλλαξα λαιμό (έβαλα κοντύτερο, με μεγαλύτερη κλίση), και είναι μια χαρά. Για να μη διαταραχθεί η γενικότερη ισορροπία του ποδηλάτου, σε περίπτωση που βάλεις κοντύτερο λαιμό, βάλε και μακρύτερο τιμόνι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται στη θεωρεία. Στην πράξη θα διαπιστώσεις τι σου ταιριάζει.
Μπορεί να σου φανούν χρήσιμα τα παρακάτω...
http://www.mbike.gr/summary.asp?catid=4099&subid=2&tag=78&pubid=1244
http://www.mbike.gr/summary.asp?catid=4098&subid=2&tag=49&pubid=1280

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Δεν έχω mtb, ένα dahon espresso έχω, απλά θέλω το τιμόνι σε άλλη γωνία από αυτήν που έχει τώρα γιατί έχω μία λάμα στο το χέρι μου και η γωνία με την οποία κρατάω τώρα το τιμόνι το καταπονεί.
Το τιμόνι πρέπει να σηκωθεί πιο ψηλά και να έρθει πιο κοντά σε μένα, ώστε να αλλάξει η γωνία κλίσης του χεριού μου και να μην ασκείται καμία πίεση σε αυτό. Για αυτό χρειάζομαι λαιμό τιμονιού που να μπορεί να ρυθμίζεται. Κατά τα άλλα η θέση είναι μια χαρά ρυθμισμένη και από το ποδήλατο είμαι πολύ ευχαριστημένη καθώς ούτε υποφέρω από οποιονδήποτε άλλο πόνο, κάπου αλλού, αλλά ούτε και κουράζομαι όταν ποδηλατώ.
Είναι καθαρά λοιπόν θέμα άνεσης του χεριού μου και δεν έχει να κάνει ούτε με το ποιες θα ήταν οι ιδανικές διαστάσεις τιμονιού ούτε με το αν το ποδήλατο είναι στο μέγεθος μου και η σέλα καλά ρυθμισμένη, που αυτά τα δύο είναι μια χαρά και δεν έχουν πρόβλημα.

aldro
Απών/απούσα

Γεια σου.Έχω ρυθμιζόμενο λαιμό σε ανταλλακτικό αλλά όπως είδα τις φωτογραφίες του espresso δεν νομιζω ότι θα μπορεί να έχει μεγαλύτερη κλίση απο αυτή που έχεις.Στη dahon βάζουν & αλλο τιμόνι ωστε τα χειριστήρια να είναι πιο κοντά .
Ισως αυτή να είναι η λύση για σένα

petraan
Απών/απούσα

Θα σου πρότεινα να πας σε όσα ποδηλατάδικα ξέρεις και να ζητήσεις τη γνώμη τους.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

H πλάκα είναι ότι ενώ λένε ότι έχουν άλλο τιμόνι για τα dahon μάλλον ....δεν έχουν γιατί ... δεν ξέρω γιατί.. Έχουν αλλά στην Ελλάδα δεν το διαθέτουν. Όπως και να έχει θα κοιτάξω και στα καταστήματα. Τώρα αν κανείς έχει κάτι που του περισσεύει ας με έχει υπόψιν του και πάλι διευκρινίζω ενδιαφέρομαι για αγορά..
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για το ενδιαφέρον σας παιδιά.
:)

contact