1.95m - 95Kgr

51 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Φίλε καλημέρα, έχει απόλυτο δίκιο! Το λινκ που έδωσα είναι για το 2008 μοντέλο.
Ορίστε το σωστό link
Rockhopper Disc 2009

Παρακαλώ κάποιον από τους διαχειριστές να σβήσει την προηγούμενη απάντησή μου καθώς είναι λάθος.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

O συνδιασμός Rock Shox Tora 302 SL + Avid Juicy 3 SL δεν υπάρχει σε 2008 μοντέλο.
Avid Juicy 3 SL φοράει το Rockhopper Pro Disc 2008

Το απλό Rockhopper Disc 2008 φοράει
RockShox Dart 3 SL
Avid BB-5, mechanical disc
Altus πίσω εκτροχιαστή
Alivio μπροστά εκτροχιαστή
Acera ταχύτητες

Το Rockhopper Disc 2009 είναι αναβαθμισμένο καθώς φοράει
Deore εκτροχιαστές
Deore ταχύτητες
Υδραυλικά δισκόφρενα της Tektro

gothrog
Απών/απούσα

Από ότι φαίνεται αυτές είναι οι προδιαγραφές του 2009...
http://www.leisurewheels.co.uk/products.php?plid=m1b3s2p4639
http://www.msteelcycles.co.uk/bikes/2009-specialized-bikes/2009-rockhopp...

Δυστυχώς η Rock Shox Tora 302 SL γίνεται Rock Shox Dart 3 SL. Θα είναι μεγάλη η διαφορά;

Για τα Tektro Auriga Comp τι γνώμη έχετε; Διαβάζω πολλά παράπονα στο δίκτυο, αλλά και τα Avid Juicy 3 τα... θάβουν. Προφανώς είναι άνθρωποι που τα δουλεύουν στα όριά τους...

gothrog
Απών/απούσα

Νομίζω ότι κάνεις λάθος:
http://www.specialized.gr/index.php/podilata-bounou/rockhopper-disc.html

Το μοντέλο 2008 έχει Rock Shox Tora 302 SL + Avid Juicy 3 SL + Shimano LX RD-M581.
Το μοντέλο 2009 θα έχει RockShox Dart 3 SL + Tektro Auriga Comp + Shimano Deore.

Έτσι δεν είναι;;;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι αυτό σου λέει ότι διόρθωσε στα 2α link έχει τα σωστά
εσύ πάνε δες αυτά που σου είπα

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Για το Rockhopper Disc 2009 τα συμφωνήσαμε, έχει deore, tektro και Dart 3.

Για το Rockhopper Disc 2008 τα έχουμε μπερδέψει. Εσύ κοιτάς το ελληνικό site (gr), εγώ κοιτάω στο αμερικάνικο (com/usa). Ίσως εκεί να οφειλεται το όλο μπάχαλο.

Πάντως σε σχέση με αυτά που βλεπω στο .com το 2009 είναι αναβαθμισμένο. Σε σχέση με αυτά που βλέπω στο .gr είναι υποβαθμισμένο. Πάντως για τα φρένα μην σκας, entry level υδραυλικά φρενά είναι και τα δυο και είναι λογικό να τα θάβουν στο Internet. Απλά όπως έγραψες και εσύ οι περισσότεροι κάνουν λάθος χρήση και μετά γκρινιάζουν.

gothrog
Απών/απούσα

@Eaglos: Τώρα βγάλαμε άκρη!!! Πάντως τα Ελληνικά μαγαζιά πουλάνε (ή μάλλον πουλούσαν γιατί τώρα δεν υπάρχει) αυτό που λέει το Ελληνικό site. Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένω λίγο τις νές παραλαβές, αφού θέλω μέγεθος 23.

@plannet: Είδα το Scott scale. Πολύ καλό!!! Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι σε XXL. Οπότε θα πρέπει να περιμένω νέες παραλαβές και βέβαια αυξημένες τιμές :-(
Από το site της scott βλέπω ότι με 1.95 ύψος, πρέπει να πάρω σκελετό XXL (ή οριακά XL):
http://scottusa.com/us_en/support/bike/size_chart

Θα χρειαστώ και πάλι τη βοήθειά σας σύντομα, όταν έρθουν τα νέα μοντέλα και θα ξέρω εξοπλισμό και τιμές. Μέχρι τότε μια "φιλοσοφική" ερώτηση:
Αν δεν μας ενδιαφέρει ο εξοπλισμός, θα προτιμούσατε το σκελετο της Specialized (Μ4 manipulated alloy frame) ή της Scott (Alloy 7005 DB hydrafrom monocoque tubes).

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

πιστεύω πως το xl τις scott θα σου κάτσει καλύτερα

fidusa είδες?
που είναι το ποιο οικονομικό από τα άλλα?

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

λοιπον επιδη το προβλήμα σου είναι οτι έχεις πολλα κιλά
ρωτησα τον δικό μου να μου βγάλει ενα καλο κουστουμι με marzochi mz comp
και deore δισκοβραχιονα Hollotech2
αυτα τα 2 ειναι για τα 95 κιλα
απο εκει και πέρα μπορεις να παιξεις ολα τα υπολοιπα lx
καποια χτ καποια deore
δλδ με φρενα v-brake xt kai sasman xt ola ta alla deore
or
ολλα Lx εκτος δισκοβραχίονα
αλυσίδα κασετα σε όλα είναι deore
πιστευω οτι είσαι οκ και απο άποψη ανταλλακτικων και απο άποψη ανάρτησης
η μπορείς να βάλεις ολλη την deore Και να βαλεις Novatec τροχους
η μπορέις να βάλεις ολλη την deore kai να σου βγει ποιο φτηνά
νούμερο σε fidusa ειναι το 53 μιας και έχει μακρυ οριζόντιο ενα παιδι που ήταν 1.92-.193 το έχει και του είναι μια χαρά
Και ο σκελέτος ειναι 7005 double butted
αυτα απο μένα

για μένα 2 λυσεις
scale 80
fidusa custom parts

gothrog
Απών/απούσα

@plannet: Σε ευχαριστώ πάλι για τη βοήθεια και το ψάξιμο! 'Ομως ποιός είναι ο... δικός σου!!! Δυστυχώς δεν ξέρω κανένα στον χώρο, οπότε θα με βοηθούσες πολύ αν μου έλεγες σε ποιον θα μπορούσα να μιλήσω... Σχετικά με τα fidusa δεν τα βρήκα στην αγορά. Σίγουρα δεν έψαξα σωστά ;-) Βλέπω ότι έχουν έδρα τη Ρόδο. Σε ποια μαγαζία της Αθήνας τα έχουν; Επίσης, για ποιο σκελετό μιλάς; Αυτόν που φορά το Challenge ή το Hammer;

Το Scott scale το είδα και μου άρεσε πάρα πολύ. Ίσως μάλιστα να κάνω την υπέρβαση και να αγοράσω το Scale 60 ;-)
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει αυτή την στιγμή. Ή μήπως (πάλι) δεν έψαξα καλά!!!

Σκέφτομαι ότι αν πάρω ένα καλό σκελετό (για το λόγο αυτό ρωτούσα αν θα αγοράζατε Specialized Μ4 manipulated alloy frame ή Scott Alloy 7005 DB hydrafrom monocoque tubes), θα μπορούσα να αναβαθμίσω τα περιφεριακά αργότερα και αφού δω/καταλάβω τις ανάγκες μου.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

o δίκος μου είναι ο αντιπρωσοπος fidusa στην θεσ/νικη
ο σκελετός τις scott έχω ακουσει οτι είναι καλος αλλα δεν μου αρέσει οτι λένε οτι είναι monocoque που ειναι λογικά ψέμα monocoque είναι μόνο τα carbon
specialized δεν έχει χαρακτιριστικά και δεν μου αρέσει αυτο σε ένα σκελετο επίσεις είναι πολυ slopp

ο fidusa ειναι οπως είπα 7005 db οπως και ο scale
και εχει το πλεονεκτημα οτι διαλεγεις τα ανταλλακτικα που θα βάλεις πάνω
για αυτο και σου έδειξα 2-3 διαφορετικες συνδέσεις
εγω σου μιλάω για το victeam challenge (αλλάζει χρωμα μόνο)
το hammer δεν μου άρεσε αρα δεν το προτεινω η διαφορά του είναι στα ψαλίδια

fidusa Να δεις νομίζω πως έχει ο frederic στο κέντρο
απλα δίνω βάση στην αναρτήση λόγο κιλων
μιας και εγω είμαι 130 :D

gothrog
Απών/απούσα

Είδα και τα Fidusa, αλλά να πω την αλήθεια πιο πολύ μου άρεσαν τα:
- Scott Scale 60
- Specialized Rockhopper Disk

Μάλλον θα πάρω ένα από τα δύο, αν βρω σωστό μέγεθος. Στο Specialized είμαι μεταξύ 23 και 21, και στο Scott μεταξύ XXL και XL. Έχετε κάποια εμπειρία από αναβάτη περίπου 1,95. Εσείς ποιο μέγεθος θα αγοράζατε; Ξέρω ότι διαφέρει από αναβάτη σε αναβάτη, αλλά στην Ελλάδα φέρνουν λίγα μεγάλα μεγέθη και δεν είναι εύκολο να τα βρεις στο ίδιο μαγαζί για να αποφασίσεις...

@plannet: βλέπω ότι έχεις πολύ καλή γνώμη για τα Fidusa, αλλά και για τα Scott. Για τα Specialized τι λές;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

την λέω ποιο πάνω
προτιμώ το scott
απλα το κακό με το scott ειναι οτι είναι octalink και εσυ εισαι λίγο ελαφρύς
αλλα και πάλι ειναι πολυ καλο ποδήλατο
οπως και η αναρτηση που σου είπα για το fidusa είναι καλητερη
αυτα
ποιο απο τα 4 χρώματα είδες?

gothrog
Απών/απούσα

Είδα νομίζω το λευκό... Με τόσα που έχω δει την τελευταία εβδομάδα έχω μπερδευτει ;-)

Και στο site βλέπω το μαύρο/πράσινο και το μαύρο/πορτοκαλί.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

leyko siel
leyko kokkino
mavro prasino
portokali gkri

gothrog
Απών/απούσα

Λευκό με λίγο μπλε μου φάνηκε, αλλά μάλλον θα είναι λευκό/σιέλ όπως λες...

Άλλωστε βλέπω μόνο 16 χρώματα ;-)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

16?
δυσχροματοψια έχεις?

gothrog
Απών/απούσα

Σήμερα οι υπολογιστές μπορούν να δείχνουν 32 bit χρώματα. Εγώ έχω μείνει ακόμα στα... 16!!!
Όλα τα κόκκινα είναι ίδια, όλα τα μπλε, όλα τα πράσινα, κτλ ;-)

Οπότε μπλε-σιέλ-γαλάζιο μου μοίαζουν...

gothrog
Απών/απούσα

Τελικά το αγόρασα!!! Αποφάσισα να πάρω το Specialized, αφού ήταν το μόνο που υπήρχε σε μεγάλο νούμερο... Το πηρα 23''.

Βέβαια όπως λέγαμε και πιο πάνω είναι αρκετά χειρότερα τα περιφεριακά του από το περσινό μοντέλο, αλλά και η τιμή είναι 200 ευρώ κάτω... Έτσι ξεκινάω με αυτό και βλέπουμε. Οι πρώτες βόλτες ήταν πολύ καλές, αλλά ο καιρός μου τα χάλασε :-(

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Τα λέμε,

Βασίλης.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

καλές βόλτες φίλε

contact