Αγορά νέου ποδηλάτου

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Jimmyjimo
Απών/απούσα

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Μετα από 9 μήνες  συμβίωσης με το mountain bike μου (gitane rocks 3.0 26"), έχω δυστυχώς κατασταλάξει οτι δεν καλύπτει τις νέες μου ανάγκες.

Ενώ αρχικά το είχα πάρει σαν ένα μέσο άθλησης μέσα στην καραντίνα, άρχισα να το πηγαίνω όλο και ποιο μακριά με αποτέλεσμα να πηγαίνω και στην δουλειά με αυτό.

Η απόσταση όχι απαγορευτική (παρά το γεγονός ότι τα έχω τα κιλάκια μου 1.80 - 115κ) αλλά δυστυχώς "ατσουμπαλη":

Μοσχατο - Στύλες του Ολύμπιου Διος 14 χλμ πήγαινε έλα, που με το hardcore mountainακι μου με κάνουν να κουράζομαι και να φτάνω στην δουλειά λούτσα.

Δοκιμαζοντας ποδήλατα φίλων και γνωστών, πιστεύω πως ένα trekking / touring με μεγάλους και ασφάλτινους τροχούς και όρθια θέση οδήγησης θα με κάνει να πηγαίνω κάθε μέρα στην δουλειά με αυτό (κι όχι μια στο τόσο όπως τώρα).

Βάζοντας υπόψιν ότι το gitane θα πουλήθει σε μια καλή τιμή, θέλω να δώσω μέχρι 1000€ ταβάνι (και εννοώ ταβάνι).

Εχω δει από το Ίντερνετ και μόνο τα μοντέλα της cube touring και travel (τώρα οι κωδικοί pro και exc δεν ξέρω τι διάφορες έχουν) που μου αρέσουν πολύ στο μάτι (βασικό) και τα θεωρώ ποιοτικά. Στα συν βέβαια και τα mudguards γιατί ουκ ολίγες φορές έχω σκάσει στη δουλειά σαν το λασπογουρουνο!

Ολες οι προτάσεις / ιδέες είναι δεκτές και καλοδεχούμενες!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Jimmyjimo wrote:

θέλω να δώσω μέχρι 1000€ ταβάνι (και εννοώ ταβάνι).

Για τη χρήση που θέλεις τα 1000€ είναι πολλά, μπορείς άνετα να καλυφθείς σχεδόν με τα μισά χρήματα (βαριά μέχρι 700€).
Από τα μοντέλα που κοιτάζεις δεν είναι ανάγκη να επιλέξεις τις ακριβότερες εκδόσεις, πχ αυτό μια χαρά θα σου κάνει.
Και σε άλλες εταιρείες αν κοιτάξεις πάλι θα βρεις αρκετά κάτω από 1000€ ή μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε trekking της αρεσκείας σου κ να του προσθέσεις σχάρα, λασπωτήρες, φώτα.
Φυσικά ένας σοβαρός παράγοντας πλέον είναι η διαθεσιμότητα, οπότε θα χρειαστείς λίγο ψάξιμο.
Αν υπάρχει η δυνατότητα να διαθέσεις 1000€, καλύτερα να δώσεις το 60-70% των χρημάτων για ποδήλατο (είτε έτοιμο είτε με προσθήκη σχάρας κτλ) κ τα υπόλοιπα να τα επενδύσεις σε εξοπλισμό. Βέβαια λες ότι ποδηλατείς ήδη 9 μήνες οπότε πιθανών να είσαι κομπλέ από εξοπλισμό, μπορεί όμως κ όχι...