Αγορά ποδηλάτου τύπου Gravel;

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
maxfok
Απών/απούσα

Καλημέρα σας, ψάχνω εδώ και λίγο διάστημα για να αγοράσω ένα ποδήλατο. Η χρήση του αφορά αστικές μετακινήσεις τύπου δουλειά - σπίτι σε έναν ομολογουμένως όχι ιδιαίτερα καλό δρόμο. Αν γνωρίζει κάποιος τους δρόμους αφορά τη διαδρομή από Νέα Φιλαδέλφεια (Αττική) προς Άνω Λιόσια και αντίστροφα καθώς και εξορμήσεις Σαββατοκύριακου πλησίον της Βαρυμπόμπης και του Τατοΐου και ίσως αργότερα αν πάρω αέρα να ανέβω σταδιακά λίγες λίγες στροφές προς την Πάρνηθα. Θα με ενδιέφερε επίσης να μπορώ να πατήσω και λίγο χώμα σε ομαλό μονοπάτι και αναρωτιόμουν αν ένα ποδήλατο τύπου Gravel είναι κατάλληλο για αυτές τις διαδρομές.

 

Ωστόσο επειδή δεν έχω καθόλου γνώση στα ποδήλατα και εμπειρία. Πιρούνι carbon είναι απαραίτητο, βοηθητικό ή ακατάλληλο για τις διαδρομές που ανέφερα; Επίσης τι τύπου φρένα θα ήταν κατάλληλα;

Σας ευχαριστώ πολύ!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Για τα φρενα που ρωτας αφου μιλας για συγχρονο gravel θα εχεις δισκοφρενα, δεν θα βρεις με τιποτα αλλο. 

Απο εκει και περα μια χαρα θα σου κανει οποιοδηποτε gravel για αυτο που το θες.

 

ela7899
Απών/απούσα

To gravel έχει νόημα αν θα πηγαίνεις συχνά σε χώμα. Αν το 95% είναι σε άσφαλτο, ακόμη και κακής ποιότητας όπως στην Αθήνα, καλύτερα ένα road bike endurance με λάστιχα δρόμου 32 ή παραπάνω. Εγώ τέτοιο έχω και το έχω πάει σε χώμα κάποιες ελάχιστες φορές χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν στο μέλλον κάνεις περισσότερο χώμα ή θες π.χ. να κάνεις κάποια συγκεκριμένη διαδρομή, παίρνεις ένα ζευγάρι λάστιχα gravel και του τα βάζεις μόνιμα ή τα εναλλάσεις.

Το carbon πιρούνι συνήθως είναι πιο ποιοτικό και ακριβό αλλά δεν είναι ούτε απαραίτητο ούτε απαγορευτικό με τα μη carbon. Σε μεγάλο βαθμό, όλα κάνουν για όλα, τώρα το τι είναι καλύτερο για τα λεφτά που θα δώσεις... εκεί είναι το μπέρδεμα.

maxfok
Απών/απούσα

σας ευχαριστώ πολύ!

contact