Δευτερο ποδηλατο

15 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
John67
Απών/απούσα

Οκ το κουρσακι ειναι το πρωτο, όμως όπως και να το κανουμε ειναι ειδικο ποδήλατο για συγκεκριμενη χρήση,  ετσι αν πάμε για το δευτερο ???

Ενα ποδηλατο για οσον το δυνατόν περισσοτερες χρήσεις, βόλτα στην πόλη να μπορεις να πας καμια 30ρια χλμ ανετα, χωρίς απαραιτητα να φοράς κολάν, στην εξοχή να μην σταματας αν βρεις χωματόδρομο, και βασικά φθηνό, γιατί ουτε λεφτα πολλά υπάρχουν , αλλα ουτε θα ήθελα να σκεφτομαι την καθε γρατζουνια ως χτυπημα στη καρδια ... 

Πως το φαντάζομαι

Σκελετός 28αρις με γεωμετρια τύπου φιτνες (sirrus κλπ), υλικό αλουμίνιο μάλλον, αλλα γιατί οχι και σιδερο( hi-ten ??)  ?? χωρίς αναρτηση βεβαια, με πιρουνι rigid σιδερο.  

Μετάδοση κατι σε 1x8 ή 9, ευκολία, απλοτητα, χαμηλότερο βαρος, μικροτερη αναγκη σε συντηρηση.

Φρένα:  Ιδανικά θα ηταν τα δισκοφρενα, όμως προκειμενου να κρατηθει το κόστος χαμηλά νομιζω μονοδρομος τα v-brakes 

Ελαστικά από 28 έως 35, μάλλον τα 32αρια η καλυτερη μεση λύση.

Πως κρίνετε ενα τετοιο setup ? Ξερετε ποδηλατα ετοιμα ετσι στημενα ή η λύση ειναι να παει κανεις σε μεταχειρισμενο και να κανει τροποποιησεις πχ στην μεταδοση?  

 

Γιάννης

 

 

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

το πρώτο που σκέφτηκα (τουλάχιστον λογω τιμής)
ειναι ενα kona dew με το πιρούνι project 2 (αλουμίνιο σκελετος με ατσαλακι πιρούνι)

κάτι τετοιο δηλαδη

https://www.car.gr/13755831-kona-dew
που ΝΟΜΙΖΩ (απο το σηματάκι) οτι το πιρουνι ειναι το ατσαλένιο.

Βγαίνει και όλο αλουμίνιο οπότε ΑΝ και εφόσον καταλήξεις σε κατι τετοιο κοιτας το πιρουνι να μην ειναι αλουμινιο.

 

John67
Απών/απούσα

Σωστός Roul, το Dew και το Sirrus (τα φθηνα εχουν το ατσαλινο πηρουνι), ειναι ακριβως η βαση της λογικης του ποδηλατου που ψαχνω. Ιδανικά θα ηθελα να εχουν και 1x 8.. αλλά αντε να το βρεις.... 

ας ειναι και 3x ...τελκά  ?

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Θεωρω οτι δεν ειναι δύσκολο ή πολυ ακριβο να αλλαξεις Δ/Β ή να βγαλεις τα 2 γραναζια για να γινει 1 χ οσο εχεις πίσω.
Δεν ειμαι αυτος που θα σου πει αν γινεται και πως
αλλα θεωρω ότι πετας το αριστερο χειριστήριο και το μπροστινό ντεραγιερ
αφαιρεις τα 2 γραναζια  (στην περιπτωση που δεν αγορασεις νέο μόνο Δ/Β)
και είσαι σχεδόν έτοιμος…δεν ξερω αν πρεπει να κάνεις κατι με την αλυσίδα.

Οι γνωστες του φόρουμ κατι θα πουν στο θέμα αυτο

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Δεν είναι δύσκολο να το κάνεις 1x αλλά σίγουρα έχει έναν κάποιο περιορισμό και κάποιο παραπάνω κόστος, αν θες να γίνει σωστά.

Στη φάση που είσαι, θα σκεφτόμουν και να φτιάξω κάτι όπως θα το ήθελα εγώ. Δλδ να ξεκινήσω με σκελετό και ανάλογα να στήσω αυτό ακριοβώς που θέλω.

Εσωτερικό κέντρο alfine θα το σκεφτόσουν?

μανιακος
Εικόνα μανιακος
Απών/απούσα

KONA DEW CITY 2018 το αγόρασε πριν λίγο καιρο ενας φίλος  τα σιν είναι ελαφρύ σχετικά και πολύ άνετο στην πόλη ...κουράζει λίγο μετά από κάποια χιλιόμετρα...για πόλη μου είπε ειναι ταμάμ για πορεία κουραστικό...για εμένα  το σίτι ραν πρέπει να σου είναι κομπλέ...το καλύτερο φτιαxτω μόνο σου όπως είπε και ο vasscott

John67
Απών/απούσα

το να το φτιαξω μονος μου ειναι πραγματι η καλυτερη λυση , δεν ξερω όμως αν ειναι η φθηνότερη, μαλλον το αντιθετο νομιζω.

Θα προσπαθησω να βρω μεταχειρισμενα καποια απο τα ποδηλατα που ειπαμε παραπάνω. Για παραδειγμα το sirrus το ξερω καλα ειναι ιδανικό, το ειχα για 1-2 χρονια αλλα το αλλαξα για να χρηματοδοτήσω το πρωτο μου κουρσακι (και το μετανιωσα πολυ βεβαια, αλλά  δεν γινοταν αλλιως τοτε ...).

Απλα κοιτώντας τα ποδήλατα που κυκλοφορούν μου κάνει εντύπωση - διορθωστε με αν κανω λάθος - ότι ενα σεταπ σαν αυτο που αρχικά περιεγραψα δεν υπαρχει έτοιμο διαθεσιμο σαν καινουργιο. Και φθηνο θα ηταν και απολύτως θα καλυπτε όλες τις βασικες αναγκες ενος ποδηλάτη  

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Κι εγώ δεν ξέρω κάτι να κυκλοφορεί όπως το λες, γι' αυτό και είπα την ιδέα να το έφτιαχνες μόνος σου. 

Όπως λες, θα σου στοιχίσει μάλλον περισσότερο, αλλά δε θα είναι το ίδιο. Επίσης, μπορείς να βρεις αρκετά κομμάτια μεταχειρισμένα και να σου στοιχίσει λιγότερο.

Σε ρώτησα επίσης αν θα σε ενδιέφερε η λύση του alfine που στην ουσία σου δίνει 1x8 ταχύτητες με καλό εύρος και ήταν ένας φίλος από εδώ που πούλαγε ένα που είχε φτιάξει. Δεν ξέρω όμως αν το έχει ακόμα.

John67
Απών/απούσα

Φίλε Vasscott, δυστυχώς ειπαμε μια απο τις προυποθεσεις ειναι οσο το δυνατόν φθηνοτερο, οπότε ειμαι αναγκασμενος να παω οταν με το καλο το ξεκινήσω με βαση καποιο απο τα παραπανω ποδηλατα μεταχειρισμενο. Επομένως θα εχει ηδη διαθεσιμο το συστημα των 8 ταχ πισω , εξαιρετικό το alfine αλλα θα προσθετε κοστος σημαντικα.

Τωρα όταν τετοια ποδηλατα μπορεις πιθανοτατα να τα βρεις στην ταξη των 250 ε νομιζω δεν αξιζει να ψαχνεις για σκελετό σκετο και μετα ολα τα περιφερειακα για το ντυσιμο του

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Μια χαρά. Δεν ξέρω τι budget είχες στο μυαλό σου. Ξεκίνα από αυτή τη βάση και βλέπεις.

Θέλει λίγο προσοσοχή, αν επιλέξεις να μετατρέξεις τον 3x σε 1x και ίσως σου στοιχίσει και λίγο παραπάνω απ' ότι φαντάζεσαι, ανάλογα με τις λύσεις που θα επιλέξεις. Επίσης, Θα σου έλεγα να βρεις κάτι με 9 ταχύτητες αν θέλεις να το κάνεις 1x. Δουλεύει αρκετά καλά σε συνδυασμό με το μονό μπροστά και έχεις και κάποιες παραπάνω επιλογές στο βήμα και το εύρος σε σχέση με το 8άρι πίσω.

Καλή συνέχεια!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

https://www.merida-bikes.com/en_int/bikes/road-fitne...

αυτό αν και δεν είναι με μονό δίσκο 

με λιγότερα από 600 ευρό 

μονό δίσκο θα σου έλεγα αυτό 

http://ballistic.gr/el/bicycles/view/2880

σαν σκελετό με μονό δισκοβραχίονα μπροστά και ότι περιφεριακά θέλεις

αλλά εδώ πρέπει να σου δώσω τηλέφωνο φίλου που έχει κατάστημα και μπορείνα το στήσει όπως το θέλεις

λογικά κόστος 400-500 ευρό 

ανάλογα τι θα θέλεις

απλά το vivio είναι με πιρούνι αλουμινίου και δεν έχει πολλά μεγέθη 

βέβαια σε custom έχει απειρές επιλογές

η τιμή θα την κρίνεις αφού πάρεις προσοφορά 

όχι πριν

 

christako
Εικόνα christako
Απών/απούσα

Στα 250€ θα βρεις αξιοπρεπές μεταχειρισμένο ποδήλατο όπως το kona dew που προτάθηκε παραπάνω αλλά να είναι οπως το θέλεις και έτοιμο για να βγει στο δρόμο.

Από την εμπειρία μου με τα μεταχειρισμένα θα σου έλεγα να προσέξεις το κόστος αντικατάστασης φθαρμενων ανταλλακτικών, ελαστικών και ενα πιθανό σέρβις που εύκολα κάνουν τα 250€ να γίνουν πάνω από 300€.

Εκεί αρχίζεις να σκέφτεσαι και την αγορά καινούργιου στα 350€.

 

 

John67
Απών/απούσα

planet ευχαριστω για τις προτασεις ειδικα το merida η τελεια επιλογη, θα τις κοιταξω και θα σου πω, μαλλον ομως ξεφευγουν οικονομικα.

Christako εχεις δικιο, θελει προσοχή για το επιπλέον κοστος που τυχον θα χρειαστει να ερθει σε λογαριασμο, γιατί όντως το budget ιδανικα θα ηθελα να κρατηθει περι τα 250 e

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

John67 wrote:

planet ευχαριστω για τις προτασεις ειδικα το merida η τελεια επιλογη, θα τις κοιταξω και θα σου πω, μαλλον ομως ξεφευγουν οικονομικα.

Christako εχεις δικιο, θελει προσοχή για το επιπλέον κοστος που τυχον θα χρειαστει να ερθει σε λογαριασμο, γιατί όντως το budget ιδανικα θα ηθελα να κρατηθει περι τα 250 e

χμμμμμ

μόνο μεταχειρησμένο τότε

αλλιώς θα πρέπει να ανέβεις τουλάχιστον αλλά 100

 

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

πολυ ωραια κ το merida και το ballistic.
Με το merida να έχει και καρμπον πηρουνι

Έχετε υπόψιν σου για μεταχειρισμένα μπας και κάτσει

 

 

contact