Με αναρτηση στην πολη

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα
  • Παρε ξερο πιρουνι μου λεγανε
  • Θα την πεταξεις την αναρτηση μου λεγανε
  • Μονο βαρος σου δινει μου λεγανε
  • Να παρεις ατσαλι που απορροφα κραδασμος μου λεγανε
  • Ειναι γλυκο το ατσαλι μου λεγανε

Ρε μαγκες, φραπες φτανω καθε μερα στη δουλεια. Και το σιδερο στα 60kg που ειμαι μου φαινεται σκληρο σαν μασιφ μπρουτζος. Δε λεω, ακομα αδυναμοι ειναι οι καρποι μου, εχω και τα θεματα μου... αλλα και παλι...

Καλα εσεις μονο σε πιστες και στην αριστερη λωριδα σε λεοφορους κυκλοφορατε?

φραπες

Ασχετο αλλα μαλλον θα το βρειτε ενδιαφερον
https://www.linkedin.com/pulse/new-magnesium-alloy-worlds-strongest-ligh...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Καλά σοβαρά μιλάς, τα πήρες όλα αυτά στα σοβαρά? Εδώ λέμε καμιά μα..κία να περάσει η ώρα.

Ποιο έχεις πάρει???

geatle
Απών/απούσα

σε σχεση με κατι φθηνιαρες αναρτησεις θα συμφωνησω οτι το ξερο πιρουνι ειναι πολυ καλυτερο. εαν νιωθεις κραδασμους βαλε φαρδυτερα λαστιχα με λιγοτερη πιεση αερα.

εαν πριν οδηγουσες κανενα ποιοτικο mountain με μεγαλη,μαλακη και ωραια αναρτηση ισως εχεις συνηθισει να κρατας πιο σφιχτα απο'τι πρεπει το τιμονι και να ορμας στα βραχια. μαθε να εισαι λιγο πιο ελευθερος. μην σφιχνεσαι οταν βλεπεις χτυπηματα. και να δινεις προσοχη για αυτα. καλο θα ηταν να τα αποφευγεις/προσπερνας εαν μπορεις. δηλαδη δεν παμε ευθεια και δεν μας νοιαζει τι εχει ο δρομος απο κατω μας.

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

Ευχαριστούμε για το φραπεδάκιον! Θα βάλω και εγώ ένα λιθαράκιον εις τούτη τη κουβέντα:
όλα όσα (ως μύθοι ή όχι),αναπαράγονται και φτάνουν στα ευήκοα ώτα μας, αφορούν προσωπικές περιπτώσεις. Αν ο άλλος είναι εκατον είκοσι κιλά, θα βρεί σκληρό ένα ποδηλατο που για μένα είναι μαλακό(και ίσως τούμπαλιν!).
Για να πραγματοποιήσει όσα υπόσχεται ένα πλαίσιο μαζί με το πηρούνι του, θέλει αναβάτη και διαδρομή που να ανήκουν σε μιά μέση τιμή
(διαφορετική συμπεριφορά σε άσφαλτο, πατημένο χώμα και άλλα).
Δεν είναι το marketing (ανόητε), ΠΕταλιάρη!), αλλα ..nothing is better than a bike that fits http://www.bgcycles.com/new-page-1/
Σήμερα είχα τη τύχη να καβαλήσω έναν ...αφρό
http://www.cannondale.com/USA/Bike/ProductFamily?Id=be69932e-bbe8-4f5c-9...
αλουμίνιο εξελιγμένο, ελαφρύ σα κάρμπον.
Ωστόσο δεν αλλάζω με τίποτα το χρωμοΛενάκι μου!
Με τραβάει συνέχεια πάνω του, αισθάνομαι τύψεις όταν δε τη πεταλάρω, και είναι η μοναδική που με κάνει να σκέφτομαι οτι ίσως θα ήμουν καλύτερος ποδηλάτης άν διέθετα ακόμα ένα δάχτυλο στα πόδια, για καλύτερο "τράβα"
http://www.naftemporiki.gr/story/660586/ereuna-1-stous-13-anthropous-exe...
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231379793

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Μπα, ενα μια rst blaze εχω. Δεν ειναι μεν για πεταμα αλλα δεν θα την ελεγα και ποιοτηκη αναρτηση... θελει και σερβις μαλιστα

Ειναι δρομοι στην καθημερινη μου διαδρομη που, παρα την ασφαλτο, με τα μπαλωματα και τις λακουβες που εχουν, δωσε μου καλυτερα πατημενο χωματοδρομο, πιο ανετα και μαλακα θα παω. Αποροφαει κιολας το χωμα. Σε τετοιους δρομους δεν μπορεις να αποφυγεις τιποτα, ειναι παντου χαλια. Προσπαθω να κραταω χαλαρα το τιμονι αλλα νομιζω οτι θα φυγω πανω απο το ποδιλατο απο τους κραδασμους (οκ υπερβαλω λιγο).

Μετα ολο και καποιο καπακι υδρευσης θα πετυχεις στη δεξια λωριδα σε μεγαλους δρομους ή λεοφορους που θα ειναι 5+ cm πιο κατω απο το δρομο και λογο ταχυτητας/κινησης δεν μπορεις να αποφυγεις ευκολα...

Τελος στα κιλα μου δεν καταλαβαινω καμια ελαστικοτητα στο σιδερο σε σχεση με το αλουμινιο.

Γιατι λετε σε ολους τους νεους να παρουν ξερο πιρουνι με ξεπερνα. Ο μονος λογος που μπορω να σκεφτο ειναι γιατι θα βγουν πιο ποιοτικα τα υπολοιπα στην ιδια τιμη. Το θεμα ομως ειναι οτι δεν τονιζεται αυτο

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

rnd wrote:

1. rst blaze....
2. Ειναι δρομοι στην καθημερινη μου διαδρομη που, παρα την ασφαλτο, με τα μπαλωματα και τις λακουβες που εχουν....
3. Σε τετοιους δρομους δεν μπορεις να αποφυγεις τιποτα, ειναι παντου χαλια. Προσπαθω να κραταω χαλαρα το τιμονι αλλα νομιζω οτι θα φυγω πανω απο το ποδιλατο απο τους κραδασμους (οκ υπερβαλω λιγο)...
4. Γιατι λετε σε ολους τους νεους να παρουν ξερο πιρουνι με ξεπερνα. Ο μονος λογος που μπορω να σκεφτο ειναι γιατι θα βγουν πιο ποιοτικα τα υπολοιπα στην ιδια τιμη. Το θεμα ομως ειναι οτι δεν τονιζεται αυτο

....σταθερό πιρούνι, λεπτότερα+λεία ελαστικά φουσκωμένα σε ΜΑΧ πίεση, πετάλια clipless ..... είναι από αυτά που γράφουμε, όταν μας ρωτούν για ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ σε ασφάλτινα ποδηλατα τύπου "οτιδήποτε_εκτός_κούρσας_ή_κουρσοειδούς"
Και πάντα μα πάντα τονίζουμε ότι αν θέλεις ταχύτητα - νευρικότητα - άμεση μεταφορά δύναμης - ελαχιστοποίηση απωλειών, ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΕΣΗ.
Δεν νομίζω ότι βλέπεις κάτι άσχημο ή αρνητικό μέχρι εδώ. ε?

Πάμε παρακάτω.
Το ποδήλατο, έρχεται σε επαφή με το δρόμο και τις όποιες ανωμαλίες, μέσω των ελαστικών. Παίζοντας με την πίεση, μπορείς να βρεις το optimum μεταξύ άνεσης και "επιδόσεων". Στο έγραψαν και πιο πάνω.
Ο ποδηλάτης, έρχεται σε επαφή με το ποδήλατο, σε τρία σημεία. Σέλα, χειρολαβές, πετάλια. Ξεχνάμε τα τελευταία. Ψάξε λίγο στο φόρουμ σχετικά με τη σέλα. Επίσης για τις χειρολαβές,..... ένα γαντάκι με pad δεν θα ήταν άσχημο. Φιλτράρει τις ανωμαλίες αρκετά αποτελεσματικά.

ΑΛΛΑ πάμε στο κυριότερο. Η στάση μας πάνω στο ποδήλατο. Το έχουμε γράψει 14.554,6 φορές. Στο ποδήλατο ΔΕΝ είμαστε ποτέ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΚΑΜΠΤΟΙ. Είμαστε ΧΑΛΑΡΟΙ. γιαυτό λέμε "μετρηθείτε, βρείτε το σωστό νούμερο σκελετού και μετά τις σωστές ρυθμίσεις ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ πάνω στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΑΣ".
Επίσης δεν καθόμαστε σαν κούτσουρα. Τα πόδια εκτός από πετάλι, πρέπει να παίζουν και τον ρόλο του αμορτισερ όταν περνάμε από λακούβες και φρεάτια. Ανασηκωνόμαστε ελαφρά από τη σέλα, βάζουμε δύναμη στα χέρια να μην φύγει το τιμόνι, και τα πόδια εκτός από πεταλιές απορροφούν και τους κραδασμούς / αναταράξεις.

Όλα αυτά πάνε ως απάντηση στα Νο 2, 3, 4.
Για το Νο1 τι να πω. Μάλλον τέτοια πιρούνια έχουμε στο μυαλό μας όταν λέμε "καλύτερα βάλτε σταθερό πιρούνι ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ"

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

εγω θα ελεγα δυο πραγματα.

1.το rst blaze ακριβως επειδη ειναι πιρουνι για ΜΤΒ στο 95% των περιπτωσεων ειναι καλυτερο απο τα πιρουνια των τρεκινγκ(πιο χοντρα καλαμια, λιγοτερες ελαστικοτητες κτλ κτλ). Το ποδηλατο σου επισης ειναι ΜΤΒ οποτε εχεις αλλη θεση οδηγησης. Ειναι γνωστο οτι εαν δεν θες σταθερο πιρουνι απο τις πιο καλες αναβαθμισεις σε τρεκινγκ ειναι πιρουνι απο 650b ΜΤΒ.

2.Εχεις δοκιμασει την αλλη μερια??? Ή γραφεις εντυπωσεις μονο εχοντας οδηγησει το "με αναρτηση" και φανταζεσαι το πως θα ειναι το χωρις?? Φυσικα δεν συζηταμε να εχεις κανει μια βολτα το τετραγωνο. Εννοουμε να εχεις αντιστοιχη εμπειρια. Επισης μιλας για 26αρι ΜΤΒ με αναρτηση κατι τελειως διαφορετικο απο τρεκινγκ με 28 τροχο με αναρτηση οπου λεμε να βαλουν σταθερο πιρουνι.

Συνεχιζω να επιμενω στην θεση μου. Σταθερο πιρουνι και εαν θες να αποροφα καπως τοτε βαλε πιο χοντρα λαστιχα με μικροτερη πιεση και οχι 700χ25 με 120 πιεση.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Μπορει να μοιαζουν, αλλα δεν ειναι ιδιες.
Ετσι ειναι και τα πηρουνια. Ολα μοιαζουν μεταξυ τους, αλλα ΔΕΝ ειναι ιδια.
Ιδιαιτερα τα ξερα. Και στα χλωρα ισχυει, αλλα η περιπτωση σου, ειναι το ξερο. Τι ξερο, θεοξερο ειναι.
Κι επειδη το ειδανε πολυ ξερο, ειπανε να το φτιαξουν απο νεροσωληνα, για να'χει μια ιδεα δροσιας. Ετσι σου λεει, μεσα σε τοση ξεραϊλα, λιγο υγρο στοιχειο θα του κανει καλο.
Του κοπανησανε λοιπον ενα νεροσωληνα... ναααα, με το συμπαθειο, χοντρο και ντουρο απο πανω μεχρι κατω, να τροφοδοτησεις ολοκληρη τη Δυτικη Αττικη, και σου λεει ενταξει, το λυσαμε το προβλημα.
Το κοστος ετσι επεσε στο υπογειο, γιατι κακα τα ψεμματα, κι ο σκελετος δουλεια υδραυλικου ειναι, αλλα ετσι επεσε στο υπογειο και η ανεση.
Και καπως ετσι, μαθαινει κανεις οτι αααααλλο πραμμα η Λωζανη, και εντελως αλλο η Κοζανη, κι ακομα πιο αλλο το κοτσάνι.
Να το μεταφρασω;
Θα το μεταφρασω.
Αλλο πραμμα ο χοντρος νεροσωληνας, αλλο πραμμα οι προσεγμενες διατομες σωληνων με προοδευτικο tapering, και το 4130, ακομα πιο αλλο το Reynolds 531, και ολα τα υπολοιπα Reynolds, Columbus SL, SLX, κλπ, κλπ, Tange Prestige, Oria, και γενικως τα high end καλα ατσαλια, Cro-Mo, Nivachrom, Niobium, κλπ, κλπ.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Εγώ θα σου πω την αλήθεια.
Πρόσεξε με!

Μόλις αποκάλυψες μια τρομερή συνομωσία!

Κάθε ένας που πέφτει στην παγίδα και αγοράζει ποδήλατο με ξερό πιρούνι ή αλλάζει την ανάρτηση με ξερό, όταν πια καταλαβαίνει το λάθος του, από τη μία δεν θέλει να το παραδεχτεί και από την άλλη δεν θέλει να προστατεύσει κάποιον άλλον (μια και ο ίδιος την πάτησε). Έτσι, υποστηρίζει και ο ίδιος ότι ήταν η καλύτερη αγορά ή η καλύτερη αναβάθμιση που θα μπορούσε να κάνει.

Και έτσι διαιωνίζεται αυτή η ιστορία, μέχρι που ήρθες εσύ να την αποκαλύψεις.

Και μην κάθεσαι να ακούς αυτά που λένε κάποιο περί διαφοράς σε ατσάλια κλπ. Είναι όλα ψέματα. Και για να στο αποδείξω, δέχομαι να θυσιαστώ. Όποιος έχει σκελετό ή πιρούνι Columbus, Reynolds κλπ., δέχομαι να το αγοράσω σε πολύ χαμηλή τιμή για να τον βοηθήσω να το ξεφορτωθεί!

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

έτσι είναι! κόλπο ήτανε στημένο, απο το κατεστημένο! by the way, την ώρα που κατεβαίνεις απο τη σέλλα, εκείνη ακριβώς τη γλυκιά στιγμή που έχουν πλημμυρίσει ή "φράξει" οι λαγωνιαίες σου αρτηρίες και πάς να κατέβεις,
όλα τα λεφτά είναι εκείνη η φάση ανάμεσα στα κράματα και τα κλάματα!
Με το αλουμίνιο πρέπει να προετοιμαστείς για να κατέβεις, με τη χρωμόλη αισθάνεσαι εκείνο το "αααχχχχ" (ας ελπίσουμε οτι δε θα παρεξηγηθώ!)κατεβαίνωωω (ή μήπως να κάνω καμια δεκαριά χιλιόμετρα? αφού δε κουράστηκα)
Προσωπική άποψη(εκτός άν έχω πάρει κιλά! ή εκτός αν πρέπει να αλλάξω πάλι σέλλα

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

χαχαχαχ, δεν ακουω τιποτα, αυτα να τα πειτε στον καθε ενα που δεν εχει κανει ποτε ποδηλατο ή εκανε καποτε πριν 20-30-40 χρονια που ηταν 5 χρονων και τωρα θελει να ξαναξεκινισει.

Σιγουρα το μυαλο του θα παει στα columbus και τα reynolds οταν του λετε να μην παρει κατι με αναρτηση για την πολη (και δεν θελει κουρσα). Και σιγουρα με ενα τετοιο θα καταληξει.

Columbus, ασε τις τεχνικες λεπτομεριες και φερε το εργαλειο να ισιωσουμε το γατζο του νεροσοληνα γιατι εχει διαροεες και θα χυθει ο φραπες τελικα

@rockarolla, μια χαρα τα λες εκει στην αρχη. Νερακι τα κατεβαζει τα χιλιομετρα ο νεροσοληνας με την ακαμψια του

contact