Optimus vs megisto 2017

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Kostasth87
Απών/απούσα

Χαιρετω σα νεος την όμορφη παρεα σας!
Ειμαι έτοιμος να αγορασω ενα ποδήλατο της ταξης των 450 500 ευρω!
Κατα κύριο λογω πολυ ασφαλτο και ελαχιστα εως καθολου χωμα.
Αξιζει το 50ρικο για το optimus?
Υπάρχει κατι που να αξιζει περισσοτερο σε αυτα τα λεφτα??

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
geatle
Απών/απούσα

εαν πας ελαχιστα εως καθολου χωμα να παρεις ενα ποδηλατο χωρις αναρτηση. κοιτα το ideal cityrun.

Arxarios
Απών/απούσα

geatle wrote:
εαν πας ελαχιστα εως καθολου χωμα να παρεις ενα ποδηλατο χωρις αναρτηση. κοιτα το ideal cityrun.

Σύμφωνώ απόλυτα, εάν πάρεις ποδήλατο με ανάρτηση για άσφαλτο το μόνο που θα έχεις είναι περισσότερο βάρος και χειρότερο φρενάρισμα.

Kostasth87
Απών/απούσα

Καλα αυτα που λετε αλλα αν λεμε αν μου αρεσει η ποδηλασια και θελω αυριο μεθαυριο να παω και χωμα εστω και ψιλο οχι βουνα και λαγκαδια...γιατι να μην εχω απο πριν την επιλογη για κατι το παραπανω?επειδη δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναδωσω τοσα λεφτα για ποδηλατο ελεγα να παρω optimus αντι megisto για τη διαφορα στα φρενα.τωρα εσεις προτεινετε αλλης κατηγοριας.
Η κατηγορια θα ειναι trekking.
Ολα αυτα τα λεω γιατι ειμαι 30 και εχω να ανεβω σε ποδηλατο απο τα 14.
Πιο πολυ για να χαθει κανενα κιλο γινεται η αγορα και για καλητερη φυσικη κατασταση.
Συγνωμη αν κουρασα!

geatle
Απών/απούσα

μα και το cityrun ειναι στα πλαισια του trekking. θα εχεις και την επιλογη να πας σε χωμα. οχι οσο γρηγορα και ανετα παει ενα mtb. αλλα οποιοδηποτε ποδηλατο μπορει να περπατησει σε χαλαρο χωματοδρομο.

Arxarios
Απών/απούσα

...χώμα θα ταλαιπωρηθείς περισσότερο από ότι με το αρχαίο ΜΤΒ που μάλλον είχες στα 14 σου. Τα λάστιχα κάνουν τη διαφορά και όχι η ανάρτηση οπότε με το cityrun θα είσαι περίπου στα ίδια.

Δες και μεταχειρισμένα πάντως σε Χ.Ε. και car.gr

procy
Απών/απούσα

Φίλε μου στο ίδιο δίλημμα είμαι. Έλεγα να πάρω το Nergetic αλλά τελικά μου βγαίνουν τα λεφτά για το optimus και λέω να πάω εκεί.
Το βλέπω πιο πολύ σαν επένδυση, μιας που δεν είμαστε πιτσιρικάδες (34 εγώ) ούτε λεφτάδες για να αλλάζουμε κάθε τόσο ποδήλατο.
Στο προηγούμενο μου ποστ αναφέρω ότι ήδη κυκλοφορώ με ένα KTM Chicago σε medium μέγεθος και δεν αντιμετωπίσω τραγικά προβλήματα.

Προτείνουν πολλοί και πολύ ποδήλατο χωρίς ανάρτηση , αλλά το optimus έχει lockout στην ανάρτηση ,οπότε τώρα το έξτρα βάρος και το φρενάρισμα μέσα στην πόλη μου φαίνεται λίγο υπερβολικό για να καταφύγεις σε μια λύση που εγώ βλέπω τουλάχιστον...άσχημη.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι το Nergetic και το Crossmo έχουν τιμόνι στο οποίο μπορείς να ρυθμίσεις την κλίση , ενώ στο optimus όχι. Λέτε να ναι πρόβλημα ;

Arxarios
Απών/απούσα

...ίσως είναι καλοί για την αρχή μέχρι να βρεις την σωστή θέση, αλλά μετά προσθέτουν μόνο βάρος. Εδώ δεν έχουμε μόνο διαφορετικούς λαιμούς αλλά και διαφορετικά συστήματα λαιμών threadless VS threaded. Το σύστημα με το σφηνωτό λαιμό (threaded) είναι το ίδιο που έχουν τα ποδήλατα τον τελευταίο μισό αιώνα και προσθέτει βάρος, χάνει σε στιβαρότητα κλπ. Το αποφεύγουμε λοιπόν εφόσον μπορούμε.

Πάντως συμβουλεύω όσους σκέφτονται να πάρουν τρέκινγκ με ανάρτηση για χρήση σε άσφαλτο, ας καβαλήσουν και χωρίς ανάρτηση να δουν την διαφορά. Πολλοί δεν το κάναν και ψάχνονταν μετά. Είναι ένα κλασσικό θέμα το οποίο επανεμφανίζεται τακτικά στο φόρουμ...
https://www.podilates.gr/forum/anakataskeyes-kai-metatropes/allagi-mpros...
https://www.podilates.gr/comment/269017
https://www.podilates.gr/forum/anakataskeyes-kai-metatropes/metatropi-pi...
https://www.podilates.gr/comment/193183

Εάν υπάρχει πρόβλημα οικονομικό, επειδή τα τρέκινγκ με ανάρτηση ή χωρίς συχνά καταλήγουν "απλώστρες" που προσπαθούν να τις ξεφορτωθούν οι ιδιοκτήτες, συνιστώ έντονα και το μεταχειρισμένο.

geatle
Απών/απούσα

ολες οι αναρτησεις οσο καλες και να ειναι εχουν ενα μικρο κενο στα καλαμια τους και τρανταζονται μπρος-πισω. επισης λαστιχαρουν ευκολα στο δεξια-αριστερα. και εαν την εχεις κλειδωμενη ή με τον καιρο γινει κουτσουρο και δεν υπαρχει κινηση πανω-κατω, τοτε δεν υπαρχει λογως να το εχεις πανω στο ποδηλατο. ενα σταθερο πιρουνι, σε συγκρατει καλυτερα και εαν ειναι καλης ποιοτητας αποροφαει οταν χρειαζεται.