Ανακατασκευή Molvedo '80

15 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
NickAtsi
Εικόνα NickAtsi
Απών/απούσα

Χαιρετώ την παρέα, το όνομα μου είναι Νίκος και αυτή είναι η ιστορία μου με το Molvedάκι.

Πριν 2 χρόνια ο θείος μου είχε στην ταράτσα και σκούριαζε ένα κουρσάκι παλιό από τον ήλιο και τις βροχές όπως θα δείτε και στις φώτο παρακάτω και το έβλεπα συνέχεια στο μπαλκόνι. Τότε είχα ενα MTB από τα Praktiker (ναι είχα κάνει αυτό το λάθος) και είχα φτάσει Νέα Μάκρη αλλά μου είχαν κοπεί τα πόδια, πιο πολύ στο έλα που έχει πολύ ανηφόρα μιας και το ποδήλατο και ειδικά το πιρούνι μπροστά ήταν θεόβαρο και ήταν κοντό για το ύψος μου και μια μέρα τον πιάνω και του λέω "Θείο το ποδήλατο τι θα το κάνεις;" και μου απαντάει "Τίποτα, γιατί;" του λέω "Δεν μου το δίνεις να το κάνω μια ανακατασκευή;" και μου λέει πάρτο και όντως το πήρα wink grin (όχι που θα το άφηνα).

Όπως βλέπεται στις φώτο η σκουριά ήταν καλή, το πήγα για αμμοβολή και ευτυχώς η σκουριά ήταν τοπική και δεν έκανε ζημιά στον σκελετό και μετά από 2 χρόνια σχεδόν που το είχα παρατήσει είπα να το φτιάξω τελικά, το έβαψα με σπρέυ γιατί πρώτα θέλω να δω τι χρώμα να το κάνω γιατί δεν έχω αποφασίσει ακόμα, θα αλλαχτούν πολλά χρώμματα λογικά μέχρι να καταλήξω σε κάποιο και θέλω να παίξω και με διχρωμίες.

Στην αρχή όταν το ρώτησα τον θείο μου τι μάρκα είναι μου είχε πει νομίζω Mercier, του το είχε δώσει ενας φίλος του που έτρεχε σε αγώνες με δαύτο και δεν θυμόταν (λογικό μου φαίνετε μετά από τόσα χρόνια) αλλά με λίγο ψάξιμο κατέληξα στο ότι είναι Molvedo. Έψαξα λίγο και βρήκα τα αυτοκόλητα που πάνε στον σκελετό αλλά το λογότυπο πουθενά, οπότε με 2 φώτο που βρήκα στο Internet το έφτιαξα στο Photoshop και λογικά Σάββατο θα το πάω να μου το εκτυπώσουν. Το ποδήλατο τώρα βρίσκεται στον ποδηλατά για να μου βάλει μεσαία τριβή και να μου ισιώξει τον πίσω τροχό οπότε ελπίζω το απόγευμα να το έχω στα χέρια για να γίνουν και οι τελευταίες διαδικασίες ώστε να το χαρώ λιγάκι. Τώρα είναι έτσι και περιμένω πως και πως τηλέφωνο του να πάω να το παραλάβω victorywacko girlcool . Αυτά από εμένα!!!!!
 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

τζετ, μπράβο, μια χαρά σε έφτιαξε ο θείος....

Μου αρέσει πάρα πολύ έτσι "λιτό" που το έβαλες. Ακόμα και χωρίς διχρωμίες, ακομα και χωρίς αυτοκόλλητα, (και αφού έχεις ήδη δώσει χρώμα με τα ελαστικά) .... μου δείχνει ότι είσαι σε καλό δρόμο....

Μια παρατήρηση μόνο, ο λαιμός... δεν κολλάει, δεν ταιρειάζει, τον έχεις και σούζα, είναι εντελώς εκτός θέματος.

 

NickAtsi
Εικόνα NickAtsi
Απών/απούσα

Σε ευχαριστώ ναι όντως με έφτιαξε καλά ο Θιός και είμαι και λίγο λάτρης των Old School, το πίσω το κόκκινο το Corolla και αυτό δικό μου είναι και είναι του '80 laugh . Ναι η αλήθεια είναι το χρώμα του ελαστικού έκατσε καλά με το χρώμα του ποδηλάτου αλλά θέλω να το δω και με αυτοκόλλητα μήπως κάτσει ακόμα καλύτερα. Ναι σχετικά με τον λαιμό τον πήρα ρυθμιζόμενο γιατί είμαι καινούργιος με κούρσα και είπα να μην τον έχω συνέχεια σε "αγωνιστική θέση" για αρχή τουλάχιστον γιατί και εγώ Old School ήθελα (έχει πεταχτεί καταλάθος ο παλιός) και επειδή δεν έχει ακόμα τα υπόλοιπα πράγματα ακόμα μεσαία τριβή, δισκοβραχίονα κλπ δεν υπήρχε λόγος να ρυθμίσω τιμόνι και σέλα, αυτά θα γίνουν μόλις το πάρω από τον ποδηλατά cool

christako
Εικόνα christako
Απών/απούσα

Ωραία πάει μέχρι τώρα η αποκατάσταση.

Για τον λαιμό θα συμφωνήσω πως δεν κολλάει με το ποδήλατο και μετά τις πρώτες βόλτες καλό θα είναι να τον αλλάξεις.

Το πλαίσιο δείχνει όμως πολύ μεγάλο, τι ύψος έχεις και τι μήκος ο οριζόντιος σωλήνας του πλαισίου;  

NickAtsi
Εικόνα NickAtsi
Απών/απούσα

Λες να βάλω old school λαιμό ε; 1,80 είμαι σε ύψος και δεν θυμάμαι τι μήκος έχει αύριο που θα το πάρω από τον ποδηλατά θα σου πω αλλά και αυτός μου είπε είναι μεγάλος ο σκελετός για 1,90 σίγουρα.

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα
Μεγειά σου! Αν το 62 που γράφει στη μούφα είναι μέγεθος και όχι μοίρες, τότε είναι αρκετά μεγαλύτερο από το μεγεθός σου. Δεν θα το επιβάρυνα και με τόσο ψηλό λαιμό αν ήμουν στη θέση σου.. Άσχετα που είναι και εκτός θέματος...
NickAtsi
Εικόνα NickAtsi
Απών/απούσα

Τελικά το Molvedάκι είναι "έτοιμο" και μετά από 5 μέρες που το είχα στον "ποδηλατά" (αυτόν τον τίτλο έχει βάλει) για μεσαία τριβή,δισκοβραχίονα,φρένα και ρουλεμάν μαζί με ένα ποτήρι που ήθελα στο τιμόνι το πήρα στα χέρια μου, ημέρα Τρίτη. Ναι όπως διαβάσατε το είχε 5 μέρες (άντε 4 χωρίς την Κυριακή για να μην τον αδικούμε και βαρούσε μύγες σχεδόν κάθε μέρε που πήγαινα από εκει χωρίς καμία ειδοποίηση) και λέω ωραία συνδέω τις ντίζες στα φρένα γιατί βαριόταν και με πρόφαση, δεν είναι κάτι δύσκολο για σένα αφού είσαι και μηχανικός αυτοκινήτων δεν θα δυσκολευτείς, βάζω τις ντίζες και ξεκινάω για μια βόλτα.

Η βόλτα ήταν περίπου 3 χιλιόμετρα πήγαινε και 3 έλα, την επόμενη γυρνώντας από την δουλειά λέω κάτσε να το πάρω να πάω μια βόλτα πάλι και βλέπω ξεφούσκωτη η μπροστά ρόδα. Λέω τι γίνεται εδώ, βγάζω σαμπρέλα και είχε μια μεγάλη τρύπα, μου λέει και η μάνα μου κατά τις 13:00 άκουσα ενα μπάμ. Α καλά λέω ότι να'ναι όπως όμως έβγαλα την ρόδα εκτός ότι άρχισε και έβγαιναν κάτι κλωστές από τα νυχάκια που έχει για να μην φεύγει η ρόδα από την ζάντα τα ίδια τα νυχάκια κοβόντουσαν σαν ζελέ. Λέω όκ κόκκαλο το λάστιχο, το κοιτάω πιο προσεκτικά για να δω αν είχε καμία τρύπα που να εξιγεί το σκάσιμο, τίποτα. Τα προφίλ των ελαστικών ξερό και έσπαγε και το πέλμα σε 2 σημεία είχαν φύγει λίγα κομμάτια από το λάστιχο και λέω, α ωραία μια χαρά. Επίσης στον δρόμο το ποδήλατο μου έκανα 8ράκια και ήταν τέρμα σφιχτό το τιμόνι του.

Τα είχα πάρει που τα είχα πάρει που το κράτησε τόσες μέρες, έγινε και αυτό και λέω άστο βρες άλλον να το πας, δεν ήθελα να πάω σε αυτόν γιατί αν μου έλεγε κάτι δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. Το πήγα σε ένα άλλο μαγαζί απόγευμα και του λέω θέλω 2 λάστιχα και 2 σαμπρέλες όπως επίσης μου κάνει αυτό στον δρόμο, δεν αλλάζουμε και ενα σετ ποτηράκια; Την επόμενη ημέρα το είχα έτοιμο, το τιμόνι απίστευτο και γενικά τώρα μπορούσα να το οδηγήσω, εχθές πήγα πάλι μια "μεγάλη" βόλτα κοντά στα 5 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα και σήμερα κάτι δεν μου καθόταν καλά στα πετάλια, πιάνω το πετάλι το κουνάω και παίζει τρελά η μεσαία τριβή. Τώρα τι του λές ή μάλλον τι του κάνεις για να μην την πατήσει κανένας άλλος σαν και εμένα; Ειλικρινά τι να πώ.

Επειδή δεν ξέρω αν αφήνει η διαχείριση να δώσουμε ονόματα εδώ οπότε όποιος είναι από Περιστέρι ή τύχει να έρθει ας μου στείλει ενα μήνυμα για να του πώ το όνομα του.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

NickAtsi wrote:

 

Επειδή δεν ξέρω αν αφήνει η διαχείριση να δώσουμε ονόματα εδώ οπότε όποιος είναι από Περιστέρι ή τύχει να έρθει ας μου στείλει ενα μήνυμα για να του πώ το όνομα του.

Υπάρχει ειδικό νήμα για αυτό... 

"Αθήνα - Κριτικές καταστημάτων πώλησης και επισκευής ποδηλάτων :"

https://www.podilates.gr/forum/podilato/athina-kriti...

NickAtsi
Εικόνα NickAtsi
Απών/απούσα

Σε ευχαριστώ lyhadj

NickAtsi
Εικόνα NickAtsi
Απών/απούσα

Χαιρετώ και πάλι με καινούργιο update του ποδηλάτου και λογικά το τελικό, δεν μου άρεσε και πολύ το άλλο χρώμα και είπα να το αλλάξω και τελικά βγήκε πολύ καλό.

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

 Φίλε μου με όλο το σεβασμό, το αποτέλεσμα είναι λίγο παράξενο απο όλες τις μεριές: Aφ΄ ενός πρέπει να είναι μεγάλο, αφ΄ ετέρου το θέμα είναι τι θα κάνεις μέ το ποδήλατο, όχι γιά το ποδήλατο. Τα στεφάνια, ο λαιμός, το βαρελάκι πως να το πω των καντιλέβερ φρένων(γιατί ακόμα το έχουν αφήσει εκεί?! barrel adjuster hanger κάπως έτσι το λένε στο χωριό μου!) δίνουν ένα σύνολο που μόνο την εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο δείχνει. Αλλα φταίς και εσύ λίγο, γιατι βιάστηκες λόγω ενθουσιασμού. Όοόόλα αυτά τα λάθη(μέγεθος, χρώματα, βαψίματα, σειρά περιφερειακών και λοιπά) τα έχουμε κάνει όλοι. Μελέτα όσο μπορείς το www.mytenspeeds.com ελπίζω να βρεις τροφή για σκέψη και συνεπή αποκατάσταση ποδηλάτου.Με υπομονή και πείσμα, θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα, άλλωστε δεν φταίνε πάντα οι ποδηλατάδες αν εμεις δεν έχουμε βάλει μιά σωστή ρότα(ποιός μιλάει τώρα?! που εγώ ξημεροβραδιάζομαι στο ιντερνετ!) Για μιά αξιοπρεπή αποκατάσταση, απο άκρη σε άκρη, πρέπει να δουλεύουμε μόνοι μας, με πολύ μεγάλη προσπάθεια στην τεχνική και ιστορική έρευνα. Αλλιώς θα καταλήγουμε σε ποδήλατα τύπου Μπεν Χουρ(με το Ρωμαίο στο άρμα που φορούσε ρολόϊ χειρός! χα χα χα ! ή σε ποδήλατα τύπου Franken bike. Δεν μπορείς να βάζεις τέτοια στεφάνια(ζάντες)σε ένα Molvedo...Απλά τότε δεν υπήρχε αυτή η γραμματοσειρά, δεν είχε κάν εμφανιστεί το μοντέλο αυτό του στεφανιού και λοιπά. Συγνώμη που γίνομαι επιθετικός, άλλωστε κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος

https://athensvintagecycling.wordpress.com/2011/09/1...

Τους σκελετούς Μολβέντο, απ΄όσο ξέρω(με μιά επιφύλαξη πάντα) δεκαετία ΄80, το κατάστημα του Στέλιου Αλμπέρτου τους έφερνε απο ιταλία, με το σύστημα του φασόν(δηλαδή μέσω παραγγελίας, έδινε διαστάσεις και υλικά και τα έφερναν στο κέντρο της Αθήνας). Μάλλον εδώ γινόταν η προσθήκη των στεφανιών, περιφερειακών, τροχών και λοιπών. Παλιός ποδηλάτης ο κύριος Στέλιος, εργάζεται σήμερα νομίζω στο κατάστημα των αθλητικών ενδυμάτων του κυρίου Κοβάνη Χρήστου. Είναι ένας απο τους ελάχιστους που θα σου επιβεβαιώσουν αν είναι όντως Μολβέντο, τι ακριβώς "φόραγε" και λοιπά

https://athensvintagecycling.wordpress.com/2011/09/1...

Εύχομαι καλές βόλτες(σε περίπτωση που είναι το μέγεθός σου)

NickAtsi
Εικόνα NickAtsi
Απών/απούσα

Έχεις δίκιο το ξέρω γιατί και εγώ ήθελα να του δώσω λίγο στυλ της δεκαετίας του τότε αλλά έμπλεξα με τον άλλον και όπως είπες με είχε συνεπάρει να το τελειώσω γιατί καθόταν πολύ καιρό αλλά όσο ζεις μαθαίνεις από τα λάθη σου. Τώρα ο λαιμός είναι αυτός που είχε το ποδήλατο όταν το πήρε ο θείος μου και επειδή ήταν μεγάλος ο σκελετός ο φίλος του θείου μου που είχε τρέξει με αυτό σε κάποιους αγώνες το είχε φέρει στα μέτρα του που ήταν στο ύψος μου (1,80), έτσι μου είπε. Το χρώμα το αδικεί η φώτο από κοντά φαίνεται πιο ωραίο. Το ποδήλατο το έφτιαξα γιατί θέλω να κάνω μεγάλες διαδρομές αλλά όχι συνέχεια και να μετακινούμαι με αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλω να δώσω άλλα χρήματα προς το παρών και όταν με το καλό μαζέψω λεφτά να πάρω ένα carbonάκι και αυτό να το κάνω ακριβώς όπως ήταν στην δεκαετία του τότε και να γίνει ντεκόρ. Ναι θέλω να μάθω και εγώ αν όντως είναι Μolvedo, έτσι μου είπε ο θείος μου αλλά δεν θυμάται ακριβώς, πρέπει να έρθω σε επικοινωνία.

Φανερός Πράκτωρ
Απών/απούσα

Βασικά μη μασάς. Εγώ διαφωνώ με τον johnheret.

Τα ποδήλατα είναι για να τα καβαλάμε και να αρέσουν σε εμάς (και οδηγικά και οπτικά). Και ας ξεφεύγουν από το στυλ που φτιάχτηκαν

Αν σου αρέσει έτσι το ποδήλατο, κράτα το έτσι. Αν σου αρέσει όπως ήταν στο αρχικό του στάδιο φέρτο στο αρχικό.

Αλλά αν είχε σιδερένιες ζάντες (που τέτοιες θα είχε) και τις βάλεις, μάλλον δε θα σταματάς.

Εγώ σε ένα δικό μου ατσαλάκι, του έβαλα και brifters 10άρια. Ναι δεν ήταν έτσι από τη μάνα του. Και;

Θα σκοτωθώ εγώ στη λεωφόρο για να είμαι vintage αλλάζοντας τις ταχύτητες στον down tube;

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Μπράβο ρε φίλε Νίκ, άριστη δουλειά έκανες! Ὰψογα!

Να ζήσεις και να σου δίνει χαρά τούτη βασίλισσα ποδηλάτων καθημερινά give rose

johnheret
Εικόνα johnheret
Απών/απούσα

και εγώ διαφωνώ μαζί σου. Τα ποδήλατα είναι για να τα καβαλάμε όπως λές, αλλα εδώ είναι φως φανάρι οτι είναι τιτανοτεράστιο το μέγεθος. Άντε ο ψηλός να καβαλάει με 1.80 ένα 55άρι. Εδώ πρέπει να είναι 62(δεν είναι οι μοίρες της γωνίας. Αυτό είναι σχεδόν 90 μοίρες δεν το βλέπετε?!)

Πιστεύω οτι είναι 62 center to centre (c-c) κέντρο κέντρο, ή στην καλύτερη περίπτωση c-t. Είναι αυτοκτονία να το καβαλάει, είναι και κούρσα, δεν είναι ένα απλό ποδήλατο.Στην κούρσα πρέπει να πάμε ένα κλικ μικρότερο πες, όχι 7 νούμερα μεγαλύτερο.Θα φόραγες αντί 44 νούμερο έστω παπούτσι, 51 ?

https://www.podilates.gr/sites/default/files/%20%CF%... σελίδα 4η δες για το βασικό μέγεθος ποδηλάτου

΄Οσο και να προσπαθείς με σέλλα ή με λαιμούς, τέτοια διαφορά δεν μπαλώνεται ούτε με σφαίρες. Όχι για αγώνες δεν έκανε για τον 180 θείο, αλλα ούτε για άλμα εις ύψος.Δυστυχώς τότε ανθούσε η παραφιλολογία του μεγάλου μεγέθους ("είναι ....πιό γρήγορο"! "είναι ωραίο", "πάρ το, είναι φανταχτερό"! επιταχύνει γρηγορότερα σου λέω! )

Σήμερα όμως, δεν νοείται ένα νέο παιδί να μην έχει ανοιχτά "τα αυτιά" του να καταλάβει αυτό που λέμε. Απο κει και πέρα, μεγάλος είναι, ενήλικος, ας κάνει ό,τι αγαπάει

καλές βόλτες