Αναγνωριση πλαισιου

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Γεια σας, προσφατα απεκτησα ενα παλιο πλαισιο δρομου και προσπαθω να βρω καποιες πληροφοριες. Το πλαισιο ηρθε βαμμενο οποτε δεν εχει καποιο διακριτικο.

Το αγορασα απο τον Jean Paul Routens (το νεοτερο, www.vintagebicycle.fr) και μου ειπε οτι αυτος που του το πουλησε ισχυριστηκε οτι ειναι Meral του 86' ή 87' και ανηκε στον Thierry Claveyrolat που ετρεχε στην RMO και ειχε ανακυριχθει King of Mountains στο Tour de France του 90' (ελπιζω να μην ηταν το ιδιο ποδηλατο με το οποιο προκαλεσε το ατυχημα πριν αυτοκτονησει...).

Δεν ειχε αλλες πληροφοριες να μου δωσει ουτε μπορεσε να διασταυρωσει τις πληροφοριες αλλα ειπε οτι γνωριζε αυτον που του το πουλησε και πως δεν ειχε λογο να του πει ψεμματα. Το μονο εξτρα που ειπε ειναι οτι αν ειναι οντως Meral τοτε δεν εχει το δικο του πιρουνι.

Μεχρι να καταφερω να βγαλω μερικες ακομα φωτογραφιες παραθετω εδω αυτες που μου εδωσε κατα την διαπραγματευση -> https://photos.app.goo.gl/q94hDLcz9NRPsRtz7

Eιχε γαλλικο κελυφος μεσαιας τριβης και ο καθετος περνει 26.6mm παλουκοσελο. Δεν καταλαβαινω εαν γραφει κατι στα dropouts. Ειναι σχεδον καλημμενα με χρωμα που προς το παρον δεν θα ηθελα να ξυσω.

Στην προτελευταια εικονα απο τη gallery φαινεται ο αριθμος 861021. Αυτο ειναι ημερομηνια κατασκευης? 21/10/86?
Απο κοντα διακρινω αμυδρα και ενα ακομα διψηφιο αριθμο περα απο αυτον, που μοιαζει με "72". Το C-T του πλαισιου ειναι 52cm (C-C 50,5mm)

Δεν καταφερα να βρω meral που να του μοιαζει, οσα βρηκα ειχαν αλλη κοψια, ενα Μ κομμενο στη μεσαια τριβη, meral εγχαρακτο στα σημεια που τα seatstays συναντουν τον καθετο και meral στα dropouts.

Πισω χωραει ανετα 28αρι grand prix, πιστευω θα επερνε και 30. Μπροστα το ιδιο 28αρι σχεδον ακουμπα στα τοιχωματα και το πανω μερος του πιρουνιου, οποτε θεωρω το 25 σαν μεγιστο φυσιολογικο μεγεθος. Αυτη η παραφωνια *ισως* να επιβεβαινει τα λεγαμενα του Routens οτι το πιρουνι καποια στιγμη αλλαχθηκε

Το πλαισιο μαζι με το 600αρι headset ζυγιζει 1650g και το πιρουνι 650g και αυτα ειναι ολα οσα ξερω.

 

Τα φωτα σας παρακαλω
Ευχαριστω

 

ΥΓ: Διορθωσα μερικα στοιχεια και ανακριβιες και εσβησα αυτα που εγραψα για το κουτελο, δεν ξερω τι σκεφτομουν. Προφανως οι ενησχησεις ειναι στον steerer του πιρουνιου

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Το 72 αν είναι χτυπημένο σε μούφα, πιθανόν να είναι μοίρες. Μοιάζει ποιοτικό αλλά δεν νομίζω να μπορώ να βοηθήσω στην αναγνώριση. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και φασόν μικρής βιοτεχνίας.

Υ.Γ. Λίγο που διάβασα, μην ανησυχείς για το ατύχημα, αυτό το προκάλεσε οδηγώντας αμάξι.