αγορά κράνους και τι να προσέξω

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
karrot
Εικόνα karrot
Απών/απούσα

γεια σας θέλω να αγοράσω ένα κράνος για μέσα στην πόλη τα λεφτά που μπορώ να δώσω είναι μέχρι 70ευρό άντε 80 ευρό.Βέβαια και κάποιο πιο οικονομικό δε θα με χάλαγε μόνο να είναι ασφαλές μιας και κυρίως αυτό με ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια.
1)έχετε να μου προτείνετε κάποιο σε αυτά τα λεφτά ή πιο οικονομικό?
2)ποιες μάρκες είναι αξιόπιστες ?
3)Γενικά τι να προσέξω σε ένα κράνος ?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
pig destroyer
Εικόνα pig destroyer
Απών/απούσα

η συζήτηση έχει ξαναγίνει, αν ψάξεις θα την βρεις λογικά.
για να στα συνοψίσω υπάρχουν μερικοί που προτείνουν full face με αεραγωγούς και στο στόμα για έξτρα προστασία. (θα σου έρθει πιο ακριβά από 80, στανταρ 100άρικο)

υπάρχουν μερικοί που προσανατολίζουν προς ακριβά κράνη καθώς δεν παίζουμε με την ασφάλεια.

αλλά η άποψη που μου φαίνεται πιο έγκυρη είναι πως δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές ασφάλειας μεταξύ ενός κράνους των 70 με αυτό των 140.
με 70-80 ευρώ μπορείς να πάρεις ένα επώνυμο όμορφο κρανάκι με προδιαγραφές που είναι και το σημαντκότερο άλλωστε (βλέπε giro, bell, specialized κοκ)
εξίσου σημαντικό είναι να έχει πολλούς αεραγωγούς για να μην ιδρώνει εύκολα το κεφάλι σου όταν το φοράς.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Το πιο σημαντικό στο κράνος είναι να έχει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή με τις λιγότερες δυνατές ενοχλήσεις. Πήγαινε σε όσα μαγαζιά μπορείς και δοκίμασε όσες περισσότερες μάρκες μπορείς. Μόνο έτσι θα βρεις το καλύτερο για το κεφάλι σου.

Τα λεφτά δεν παίζουν ρόλο, αν σου κάτσει καλά ένα των 30 ευρώ πάρε αυτό.

Vrass
Εικόνα Vrass
Απών/απούσα

Επίσης δες και από τα διάφορα γνωστά ιντερνετομάγαζα (από αγγλία κυρίως) που έχουν γερές εκπτώσεις και μπορείς με 70€ να πάρεις κάτι που εδώ κάνει 100+
Εγώ αντίστοιχα πήρα με 28€ ένα bell που εδώ έχει γύρω στα 50-55. Εννοείται οτι πρώτα έχει κάνει μια βόλτα ώστε να ξέρεις τι σε βολευει και τι όχι. Αν πάρεις κάποιο μοντέλο που το μέγεθος ρυθμίζεται και δεν είναι στάνταρ (τα περισσότερα bell έτσι είναι) τα περιθώρια να μη σε βολέψει είναι μικρά.

karrot
Εικόνα karrot
Απών/απούσα

μπορείς να μου πεις κανένα διεύθυνση στο Internet?Βρήκα σε ένα μαγαζί ένα της bell 40 ευρό καλή περίπτωση μου φαίνεται

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα
karrot
Εικόνα karrot
Απών/απούσα

ευχαριστώ για άλλη μια φορά

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

γενικά να ξέρεις ότι τα ποιο ακριβά κράνη δεν προσφέρουν απαραίτητα καλύτερη προστασία, συνήθως αυτό που δίνουν ειναι λιγότερο βάρος κ ειναι ποιο δροσερά

tasvar
Εικόνα tasvar
Απών/απούσα

Εγώ φίλε μου έχω πάρει αυτό: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=22675 Από Ελλάδα 40€. Βέβαια υπάρχει και εδώ: http://cgi.ebay.co.uk/Bell-Ukon-Sport-Mountain-Bike-Helmet-TITANIUM-SKU9... με 28.3891€. Αν δεν το βιάζεσαι, χτύπα το.

karrot
Εικόνα karrot
Απών/απούσα

το είχα δει και εγώ σε ένα μαγαζί στο περιστέρι στην ίδια τιμή.....θα παώ να δω το μέγεθος να ταιριάζει στο καύκαλο μου.Θα δει η αδερφή μου άμα μπορεί να το δει κάπου πιο φτηνά στην Γερμανία ή άμα βρει κάτι πιο καλό στα ίδια λεφτά

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... λάθος προσέγγιση.....
Το κράνος το ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ πριν το αγοράσουμε.
Σαν τα παπούτσια.
Κάτι γράφτηκε πιο πάνω για ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
Αυτό μας οδηγεί σε δύο θεματάκια:
- σωστή εφαρμογή στο ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ (αν ταιριάζει στην κεφάλα μου... ΔΕΝ ταιριάζουν ΟΛΑ στην κεφάλα του καθένα...)
- αν έχει ρυθμιστεί σωστά (σύστημα πίσω και λουριά στο πλάι).

Κάνε μια βόλτα από 1-2 μεγάλα ποδηλατάδικα που έχουν ΠΟΙΚΙΛΙΑ σε κράνη.
Δοκίμασε, δες ποιό σου κάθεται πιο καλά και μετά αν θέλεις αγόρασέ το από όπου βρεις, από το ιντερνετ, από το μανάβικο, από αγγελία, από την εκκλησία....()

Τα αξιόλογα κράνη ξεκινούν από 40-45 ευρώ.
Τσέκαρε ημερομηνία παραγωγής (ναι έχουν και τέτοια....). Πάρε ΦΡΕΣΚΟ (εξαμήνου). Άλλαξέ το μετά από 3-4 χρόνια ή μετά από γερή στούκα (φτου κακά, μακρυά από όλους μας).

vvougiatzis
Απών/απούσα

αλλά εμένα μου είχε γυαλίσει ένα κρανάκι gyro σε ένα e-shop του εξωτερικού και εδώ σε κάνα δυο μαγαζιά που είδα δεν το βρήκα. Το κράνος όμως έβγαινε σε μεγέθη (όχι απλά S,M,L αλλά και με εκατοστά) οπότε μέτρησα με μια μεζούρα την περιφέρεια του κεφαλιού μου στο ύψος του μετώπου και παρήγγειλα το αντίστοιχο.
Όπως πολλά κράνη έτσι και αυτό έρχεται με ανταλλακτικά αφρολέξ για να κάνεις τη μικρο-ρύθμιση στο κεφάλι σου. Άλλαξα αυτό που είχε φορεμένο με ένα πιο χοντρό και τώρα το κρανάκι μου ταιριάζει γάντι.

Vrass
Εικόνα Vrass
Απών/απούσα

Γενικά τα size charts που έχουν τα σοβαρά e-shops για τα είδη ένδυσης και προστασίας είναι οκ. Βέβαια το πιο ασφαλές είναι να το δοκιμάζεις πρώτα, γιατί μπορεί και από μοντέλο σε μοντέλο να διαφοροποιούνται λόγο, πραγμα σπάνιο βέβαια. Εκεί που παίζουν διαφορές είναι από μάρκα σε μάρκα. Πάντως και εγώ ακολούθησα την παραπάνω μέθοδο, δοκίμασα το κράνος και τα γάντια σε κάποιο μαγαζί εδώ και τα πήρα από αγγλικό e-shop που τα είχε με πολύ γερή έκπτωση και μου ήρθαν αρκετά φτηνότερα.

gdeli
Απών/απούσα

Όταν έψαχνα για το κράνος μου είχα γυρίσει ένα σωρό μαγαζιά, έβρισκα το κατάλληλο μέγεθος αλλά κανένα δεν ερχόταν "γάντι" επάνω μου, κανένα δεν το ένιωθα άνετο. Αν είχα πάρει κάποιο από internet βάσει μεγέθους δεν θα το χρησιμοποιούσα.
Τελικά κατέληξα σε ένα Bell που μου είναι πιο άνετο κι από σκουφί που λέει ο λόγος.
Προτείνω κι εγώ να δεις από μαγαζί τι σου έρχεται "γάντι" και να ψάξεις πόσο θα σου έρθει από εξωτερικό. Το παίρνεις από εκεί που σε συμφέρει.

contact