Το ποδήλατο το παρέλαβα πριν λίγες μέρες και έχει κάνει μόνο 2 βόλτες αλλά ήδη ψάχνομαι για βελτιώσεις.
Το σωστότερο που έπρεπε να πάρω είναι το ideal optimus αλλά καλός κακός δεν το πήρα, στο θέμα μας τώρα.
Το ποδήλατο φοράει από εργοστάσιο Shimano BR-M416 mechanical disc brake, 160/160 mm, και έχει Shimano ST-M310 shfters.
Θέλω να μάθω αν πάρω ένα από τα δύο παρακάτω θα είναι συμβατό με το ποδήλατο; Δηλαδή θα είναι συμβατά με τα shifters και τους δίσκους ρότορες;
1. Shimano Acera BR-BL-M395
2. Shimano Alivio BR-M446 / M445
Και πιο είναι καλύτερο από τα 2 (τα βρίσκω περίπου στην ίδια τιμή);
To Ποδήλατο είναι αυτό
Ευχαριστώ.
Γιάννης.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Εχω το ergomax που φοραει τα Alivio BR-M446, στην ουσια είναι το ιδιο με το δικο σου, τα φρενα του σε ασφαλτινες διαδρομες ειναι υπεραρκετα για το ποδηλατο ακομα και σε πολύ δυσκολα κατηφορικα κομματια που πρεπει να χρησιμοποιείς τα φρενα παρατεταμένα, σε χωμα και λασπες δεν τα εχω δοκιμασει αλλα φιλος με το optimus που το βαζει συχνα σε χωμα νoμιζοντας ότι εχει καθαροαιμο mountain λεει και αυτος τα καλυτερα.
Εσυ εχεις λεβιεδομανετες δηλαδή μανετες φρενων και λεβιεδακια αλλαγων ενσωματωμένα, τα οποια θα πρεπει να τα αλλαξεις γιατι τα υδραυλικα φρενα χρειαζονται χωριστες μανετες που εχουν και τα υγρα, κατι που σημαινει ότι θα χρειαστείς αναγκαστικα και νεους λεβιεδες αλλαγης ταχυτήτων.
Μάλιστα, άρα με Shimano ACERA SL-M390 και Shimano Alivio BR-M446 είμαι κομπλέ, σωστά; Με τους δίσκους τι γίνεται είναι συμβατή οι υπάρχοντες; ή θα χρειαστώ και καινούριους δίσκους(ρότορες);
Edit
Τώρα είδα ότι είναι 9 speed το Shimano ACERA SL-M390 / 3 x 9 Speed ενώ εγώ έχω 8ρα κασέτα.... Πακέτο.
Μάλλον εγώ είμαι για Shimano ALTUS SL-M310 3X8 + Shimano Alivio BR-M446 για να μην αλλάζω και κασέτα.
Δισκους δεν θα χρειαστείς,
είναι ιδιοι και στο optimus και στο ergomax.
Nα προσεξεις να στρωσεις καλα τα νεα τακακια για να εκμεταλευτεις στο 100% τα νεα σου φρενα.
Εγώ πάλι σου λέω να περιμένεις , θα δώσεις κάποια χρήματα για κάποια απλά υδραυλικά χωρίς να έχεις στρώσει το ποδήλατο .
μιλάμε για μετακίνηση σε δρόμο κτλπ αρα δεν θες ακριβά φρένα πόσο μάλλον υδραυλικά , προσωπικά θα αναβάθμιζα με μηχανικά avid bb5 ή 7 μονο και μόνο για την απλή συντήρηση και για το ωραίο φρενάρισμα (άγκυρες )
ούτε εξαερώσεις ούτε ζουμιά ούτε τίποτα ,
Επίσης μιας και τ συζητούσα χτες , έχω υδραυλικα και μέσα έχουν κάποια oring (δαχτυλιδάκια ) σε Χ χρόνια αυτά θα θέλουν αλλαγή και γενικά η λειτουργία τους δεν ξέρεις αν θα είναι οκ (ετσι είναι κατασκευαστικά )
στα μηχανικά πάλι έχεις ποιο λίγα σημεία φθοράς αρα και μεγαλύτερη πιθανότητα ζωής
για μένα δεν είναι αμελητέο (συντήρηση τακάκια ντίζες λίπανση )
Σε ολοκαίνουργιο ποδήλατο των 400 ευρώ, σκοπεύεις να αλλάξεις μηχανικά δισκοφρενα σε υδραυλικά.
Έτσι χοντρικά, μιλάμε για κανα 70-80αρι για δαγκάνες και λεβιέδες
Κανα 30-40αρι γεια 8αρια χεριστήρια
Κανα 15-20αρι για εργασίες και μικροϋλικά που πιθανόν να χρειαστούν.
Σύνολο: από 115 έως 140 ευρώ.
ΓΙΑ ΦΡΕΝΑ.
Σε τρεκκιν.
Ολοκαίνουργιο.
Κάπως μου κάνει. Ελπίζω τουλάχιστον να κάνεις χρήση ΜΤΒαδικη, και όχι καθαρά ασφάλτινη.
Συήθως περιμένουμε λίγο, γράφουμε κάποια χλμ, δοκιμάζουμε το ποδήλατο, και μετά κοιτάμε για αλλαγές / αναβαθμίσεις.
Εκτός αν τελικά πήγες σε λάθος είδος ποδηλάτου.
Δισκόφρενα βάζουμε στα mountain όταν κάνουμε μονοπάτια
με πολύ χώμα, λάσπη και νερό. Όταν δηλαδή ξέρουμε ότι
τα στεφάνια θα μπουκώσουν με λάσπη και τα κλασικά φρέ-
να δεν θα πιάσουν. Μαζί με τα δισκόφρενα θέλουμε τρο-
χούς και ανάρτηση και γενικά είναι ένα πακέτο στη γει-
τονιά των 400-500 Ευρώ.
Πήρες ένα ποδήλατο γενικής χρήσης, δηλαδή ασφαλτο και
λίγο πατημένο χώμα. Δεν έχουν λόγο ύπαρξης τα δισκο-
φρενα σε αυτό. Πέταξε τα μαμά τακάκια και βάλε ένα
σετ της προκοπής με αποσπώμενο πατουσάκι.
Το οικονομικό σκέλος στο ανέλυσε ο RockaRolla παραπάνω.
Αν ήθελες δισκόρενα ας έπαιρνες το μοντέλο με τα δισκό-
φρενα για να σου έφευγε ο καημός. Είναι παντελώς πετα-
μένα λεφτά και δεν θα πιάσουν τόπο.
eaglos, μηχανικα δισκοφρενα φοραει.
Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με τα μηχανικά. Δες πως θα
συμπεριφερθούν και στην χειρότερη, όταν σε 2-3 μήνες λιώσουν τα
μαμίσια τακάκια, τότε κοίτα για ποιοτικότερους δίσκους και τα-
κάκια. Πριν από όλα, μάθε να τα ρυθμίζεις. Διαφορετικά θα είναι
χάλια όσα λεφτά και να ρίξεις.
Κατά τα άλλα ισχύουν όσα σου έγραψα για τα δισκόφρενα. Δεν έχουν
θέση σε τέτοια κατηγορία ποδηλάτου.
η ουσια ειναι οντως η ιδια.
Και ειδικα αυτο το μαθε να τα ρυθμιζεις μονος σου. Αυτο εχει τεραστια σημασια ειδικα οταν οι μισοι ποδηλαταδες δεν ξερουν να ρυθμιζουν σωστα τα μηχανικα και εσυ το εχεις παει σε ποδηλατα και νομιζεις οτι ειναι ρυθμισμενα σωστα. Μικρο τιπ. Τα μηχανικα δισκοφρενα δεν ρυθμιζονται με τον ιδιο τροπο οπως τα υδραυλικα.
Τελικά έχετε δίκιο δεν αξίζει η αναβάθμιση μια χαρά είναι και τα μηχανικά της shimano. Είδα το παρακάτω video και ήθελα να σας ρωτήσω που μπορώ να πάρω ή πώς ονομάζεται το housing που αναφέρει ότι είναι κατά πολύ καλύτερο από το κλασσικό σε θέμα τριβής.
http://youtu.be/bj2icc2O2NY
σορρυ κιόλας αλλα μην πιστεύεις οτι λενε ,
ενα μαγαζί-εταιρία θέλει πωλήσεις δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Εχεις καινούργιο καλώδιο που είναι μια χαρά κα δεν θέλει αλλαγή ,αν ήθελε αλλαγή λόγο φθοράς (πχ σε 1 χρόνο ή 2 ή 4 )έστω και ψυχολογικά ας έπαιρνες κάτι που λέγετε οτι είναι καλύτερο αλλα τώρα ?
επένδυσε σε κράνος φωτά κάποια ποδηλατικά ρούχα που έχει ποιο πολύ σημασία
οπως αναφέρθηκε τα φρένα σου αν είναι σωστά ρυθμισμένα δεν θα έχεις θέμα , μάθε το ποδήλατο , μάθε να φρενάρεις και να αλλάζεις σωστά ταχύτητες ετσι θα δεις διαφορά.
η εταιρια είναι αυτή πάντως
http://www.jagwire.com/
αλλαγή καλωδίων, έχει νόημα:
- όταν έχουν φθαρεί, πχ κάνεις χρήση για 3-4-5 χρόνια, έχουν φάει βροχέ,ς έχουν μαζέψει μπίχλα, νιώθεις ότι δεν καθαρίζουν και δεν γλιστράνε όπως παλιά.
- αν τσακίσουν
- αν σου περισσεύουν χρήματα και θέλεις να δώσεις μια πινελιά χρώματος, ώστε να ξεφύγεις από τα κλασσικά μαύρα της shimano.... (οπότε αγοράζεις κάποιο χρωματιστό σετ.... χεχε... έλα ομολόγα το, εδώ είσαι...!!)
Χαχαχα βασικά είμαι υπερευχαριστημένος με το ποδήλατο ως έχει και πολύ χαρούμενος. Απλά έχω μια μανία κάτι που παίρνω να το ψειρίζω και να βελτιώνω αλλά δεν είναι του παρόντος.
Και 2 φώτο απο την σημερινή βόλτα με την γυναίκα και τα 2 ποδήλατα τα πήραμε καινούρια την ίδια μέρα και τα δύο είναι λίγον ημερών =)
Kαλές βόλτες με τα ποδήλατα σας.
To megisto είναι από τα best seller της Ideal και θα σε πάει αρκετά μακρυά, θα δείς.
Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα προς το παρόν.
Σε κάνα χρόνο και ανάλογα με τις ανάγκες σου όπως θα έχουν διαμορφωθεί τότε το σκέφτεσαι ξανά.
Nerven απλά εκφράζοντας τη μς δίνει η αγορά τελικα είναι πεταμένα λεφτά , αν το θές καθαρά για χρώμα αλλάζει απλά για απόδοση δυστυχώς δεν βελτιώνετε ετσι ενα ποδήλατο .
στο ποδήλατο αν πούμε για αναβάθμιση θα δούμε να μειώσουμε το βάρος, να βελτιώσουμε την άνεση και την ασφάλεια του . Οταν δε τα καλώδια, η μετάδοση , τα ελαστικά είναι αναλώσιμα και μονο το να τα αλλάξεις ενώ δεν έχεις κάποιο θέμα δεν θα σου προσφέρει κάτι πρακτικά .
τώρα για φώτα ρούχα κτλπ πιστεύω οτι υπάρχει ποιο πολύ ανάγκη και θα πιάσουν τόπο.
για αρχή σε ενα καινούργιο ποδήλατο τα μόνα που συνήθως αλλάζονται είναι η σέλλα(άνεση ) και τα πετάλια (αν είναι πλαστικά )
και στην συνέχεια φεύγει η ανάρτηση και κάνει δίαιτα κάπου 2κιλά
Ευχαριστώ πολύ.
Ναι το ποδήλατο είναι αποκλειστικά για χαλαρές βόλτες στην όμορφη πόλη μας που αυτό εξυπακούεται στο ότι είναι αποκλειστικά για άσφαλτο.
Στα υδραυλικά μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η βελούδινη αίσθηση που σου δίνει η μανέτα. =)
Τα ποδήλατα και τα 2 είναι άψογα στο δρόμο (φοβερή κύλιση, τελείως αθόρυβα) και εννοείτε και σε φρένα και στης ταχύτητες δεν υπάρχει κανένας θόρυβος, είμαστε υπερευχαριστημένοι!
Καλές βόλτες =)
Βελούδινη αίσθηση θα εννοείς την λίγη πίεση που χρειάζεται λογικά
Γενικά σαν πληροφορία
τα υδραυλικά χαρακτηρίζονται απο ενα καλό φρενάρισμα του τροχού με απαίτηση λιγότερης πίεσης στη μανέτα απο οτι στα περισσότερα μηχανικά .
Αυτή η λειτουργία στα απλά υδραυλικά έχει την τάση να είναι ποιο απότομη στη λειτουργία τις (ON-OFF που λέμε ) με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχουμε μπλοκάρισμα του τροχού κάτι που σε ενα φρενάρισμα δεν θέλουμε να έχουμε (σκέψου σαν τα αυτοκίνητα ή στο μηχανάκι ποσο μαλακό είν αι το φρένο )
σε ποιο ακριβά μοντέλα πάλι συναντάμε ποιο πολύ προοδευτικότητα συνήθως και γενικά έχουμε την "χαμένη" προοδευτικότητα
Καλές βόλτες να έχετε (και ασφαλείς
)
Aυτο που λες σε εμενα ηταν πολυ έντονο οταν τα φρένα(Shimano 395) ηταν καινουρια,το ποδήλατο κοκάλωνε απότομα, αλλα μετα που "στρώσανε" μπορω να πω οτι φρενάρει πολυ ωραία.
αυτό που δεν θέλουμε στα υδραυλικά είναι σπογγώδη αίσθηση , πάντα όμως βασικό ρόλο παίζουν τα τακάκια και η δισκόπλακα ( στρωμένα - υλικό κτλπ )
Το πως τα πατάμε παίζει μεγαλύτερο αλλα εδώ η γνώμες είναι πολλές
γενικά όλα τα καινούργια είναι λίγο απότομα στην αρχή , λογικά στρώσανε τα δικά σου (αν δεν εχει αλλάξει δραματικά η αίσθηση τους ετσι αλλιώς τα κοιτάς )