Ανοίγουν τα ποδηλατικά κράνη??

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Makismbt
Απών/απούσα

Καλησπερα!

Μολις αγορασα (απ'εξω) ενα κρανακι Bern Watts το οποιο ομως νοιωθω αρκετα στενο.Αμα το πιεσω λιγο εφαρμοζει σε ολο το κεφαλι αλλα με light σφιξιμο. Δοκιμασα να βγαλω τελειως τη φοδρα που υπαρχει περιμετρικα του κρανους αλλα τοτε ηταν μεγαλο..

Γενικα εχει ανοιξει λιγο, ακομα και με τις δοκιμες που εχω κανει στο σπιτι. Δεν το εχω δοκιμασει σε βολτα.

Γνωριζω απο τα κρανη μηχανης οτι στην αρχη ειναι σφιχτα (εως και οριακα ανυποφορα) και στην πορεια στρωνουν. Ισχυει κατι αντιστοιχο σε μικροτερο βαθμο και στα ποδηλατικα? Να κανω λιγο υπομονη ή να το αντικαταστησω?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Αγαπητέ φίλε, κανενα κράνος δεν "μαλακώνει" και οι μηχανόβιοι που σε πληροφορούν κατατάσσονται είτε στους άχσετους είτε στους άκρανους.

Τα κράνη (είτε μοτοσυκλέτας είτε ποδηλάτου) έχουν συνήθως μεγέθη τα οποία είναι σε συνάρτηση με την περίμετρο του κεφαλιού σου μετρώντας την στο ύψος του μετώπου.

Παράδειγμα για την μάρκα σου: https://www.evanscycles.com/en-gr/bern-watts-thin-sh...

Small: 52-55.5 cm
Medium: 55.5-59 cm
Large: 59-62 cm

Τα κράνη μοτοσυκλέτας αγκαλιάζουν με μαξιλαράκια όλο το κεφάλι και το πρόσωπο (αυτα που λένε full face) κι έχουν στην αρχή σκληρά "μαξιλαράκια" -pads- τα οποία τα αισθανόμαστε ιδιαίτερα σκληρά στα μάγουλα που είναι και το μαλακοτερο μερος του προσώπου μας που άλλωστε δεν εχει κοκκαλα. Σ ενα καινουργιο κρανος μοτοσυκλετας ειναι φυσικο να το νιωθουμε σκληρο στην αρχή στα πλαινα, στα μαγουλα και να μοιαζουμε τις πρωτες μερες σαν ψαρια. Μετα απο λιγο διαστημα συνηθιζουμε αλλα μαλακωνουν και τα πλαινα μαξιλαράκια.

Όμως, ειτε στα κράνη μοτοσυκλετας είτε στα ποδηλατικα αγοράζουμε πάντα με γνώμονα την περίμετρο του κεφαλιού και μάλιστα με δοκιμή γιατι πολλές φορές το κεφάλι μας δεν μοιάζει με το καλούπι καποιου κατασκευαστή.

Τα κλασσικα ποδηλατικά κράνη ρυθμίζονται απο μια ροδελα στο πισω μερος του κρανους που γυρνάει με "κλικ" επιτρέποντας να βρουμε το ιδανικό σφίξιμο. Τα δικά σου κράνη, απ όσο γνωρίζω, δεν έχουν τετοια ρυθμιση αλλά έρχονται με 2-3 διαφορετικου μεγέθους pads τα οποία προσαρμόζεις ανάλογα με το κεφάλι σου.

Συμβουλή μου να μετρήσεις το κεφάλι σου και να βεβαιωθείς πως αγόρασες το σωστό νούμερο. Αν είναι το σωστό νούμερο και αισθάνεσαι το πάνω μέρος του κεφαλιού σου άβολα, είτε πρέπει ν αλλαεις νούμερο, είτε να δοκιμάσεις κάποια άλλη μάρκα.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

σε όλα τα άλλα, το καταλαβαίνω, δεν με νοιάζει, οτινάναι.... ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.

ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ επάνω μάς, όχι σε φωτογραφία, όχι στο κεφάλι φίλου, όχι από περιγραφές σε φόρουμ, όχι από ταμπελάκια. ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.

Τα γάντια, οι κάλτσες, οι μπλούζες, τα παντελόνια, θα ανοίξουν, θα αλλάξουν σχήμα και μορφή, είναι ελαστικά, δεν πειράζει, αγοράστε άφοβα ....

Αλλά το κράνος και τα παπούτσια ΠΟΤΕ των ποτών, ΖΑΜΕ των ζαμών.

Μόνη εξαίρεση που μπορώ να δεχθώ - ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ - είναι να ξέρω την φόρμα, την μάρκα, το καλούπι και να πάω ολίγον στα τυφλά.

ΑΛΛΑ κάθε φορά, όταν δοκιμάζω κράνη, διαφορετικά μοντέλα, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΦΙΡΜΑΣ, ίδιο νούμερο / περίμετρο, πάντα ένα θα "μου κάνει" και τα υπόλοιπα ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ. Δεν είναι πάντα θέμα ρύθμισης του πίσω συστήματος και των λουριών. Έχει να κάνει και με το καλούπι, και με το σχήμα και με τα pads κλπ κλπ.

Makismbt
Απών/απούσα

Βασικα ειχα μετρηθει και ειμαι στο ανω οριο του L/XL (60cm ενω το μεγεθος και καλα καλυπτει μεχρι 60,5). Το ρυθμιστικο πισω ειναι τερμα χαλαρο. Anyway, μη βαρατε, rookie's mistake. Θα το χρησιμοποιησω ετσι οταν αποφασισει να περασει ο τυφωνας και αν δε φτιαξει σημαντικα θα αλλαξω pads αν το shell ειναι ενα. Το μαθημα το πηρα. Thanks!!!