Επιλογή πέταλου ABUS

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
kibaris
Εικόνα kibaris
Απών/απούσα

Βρήκα σε κλειδαρά λουκέτα ABUS, πέταλο Φ14! σε πολύ χαμηλή τιμή! Τα παίρνουμε ή φοβόμαστε; Και αν ναι, τι μέγεθος διαλέγουμε; Στενό ή φαρδύ; Κοντό ή μακρύ;

Πάντως δεν χωράν να "κρεμαστούν στον σκελετό του ποδηλάτου", πειράζει;

______________________________
Ευρετήριο: Κλειδαριά αναδιπλούμενη, κουλούρα, αλυσίδα μηχανής ή πέταλο

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Arxarios
Απών/απούσα

... http://www.abus.com/eng/Mobile-Security/Bike-Safety-and-Security/Locks/U... (προηγούμενο μοντέλο το Χ-54 αλλά φαίνεται ίδιο). Περί διαστάσεων που είναι το πιο σημαντικό, νομίζω ότι η διάσταση που έχω (11Χ23 πόντους) είναι πολύ βολική από τις διατιθέμενες καθώς το 30άρι θα ήταν πολύ μεγάλο και βαρύ και απευθύνεται μάλλον σε μηχανές, και το, ενώ πιο λεπτά τύπου kryptonite mini θα σε ανάγκαζαν να το κλειδώσεις σε κολώνες που είναι πιο εύκολο να κοπούν από ότι το πέταλο. Ιδανικά πάντως θα ήθελα να είναι 1-2 πόντους πιο φαρδύ καθώς υπάρχουν αρκετές κολώνες φωτισμού που οριακά δεν τις χωράει.

Για την τοποθέτηση του στον σκελετό εάν δεν χωράει, μπορείς είτε να το βάζεις σε τσάντα, είτε σε σχάρα εάν έχεις, είτε σε θήκη ζώνης που την φτιάχνεις μόνος σου από παλιά ζώνη (συνίσταται, είναι εύκολο) είτε την αγοράζεις http://www.ebay.com/itm/New-CSR-Mini-U-Lock-Holster-For-Kryptonite-Fixed... . Εγώ κάνω την τρίτη λύση και πολλές φορές το πρωί με την τσίμπλα στο μάτι πιάνω πανικόβλητος την ζώνη πίσω για να δω εάν το έχω πάρει καθώς δεν το καταλαβαίνεις ότι το κουβαλάς παρά το 1,5 κιλό του.

14άρι πάντως ABUS δεν θυμάμαι να υπάρχει, οπότε τσέκαρε το.
ABUS Bicycle Catalogue 2016
http://www.abus.com/eng/Service/Brochures-catalogues/Bicycle-safety-and-...

Πολύ καλή επιλογή και οικονομική είναι και της onguard τα πέταλα.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Πήρα πρόσφατα το Χ-54 το οποίο έρχεται μαζί με το πολύ χρηστικό (απ'ό,τι αποδείχτηκε τελικά) στήριγμά του.
Είναι 13χιλ πάχος με διαστάσεις 230χ108 χιλ.
Υπάρχει όντως το θέμα που λέει ο φίλος από πάνω με τα πάχη των κολονων. Σε πολλές στο τσακ δεν χωράει.
Επίσης επειδή έχω, εδώ και άπειρα χρόνια, για το μηχανάκι μου, και το 300χ108, το οποίο πριν το χρησιμοποιούσα και για το ποδήλατο, έχω να σου πω ότι αν θέλεις-μπορείς-αντέχεις να το κουβαλάς, είτε σαν όγκο είτε σαν βάρος, σε πολλές περιπτώσεις βολεύει περσσότερο. Είτε γιατί πολλές φορές θέλεις αυτούς τους επιπλέον 7 πόντους μήκος μέχρι τη στήριξη είτε γιατί, με λίγο σπρώξιμο, δένεις και δύο ποδήλατα.